Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

האם לעברת שם פרטי/משפחה?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2777 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אגב הסבים והסבתות שלי עוד דיברו יידיש במשפחה וידעו לקרוא ולכתוב ביידיש. הכוונה לתקופה בה הם בעצמם היו צעירים. רק בדור של ההורים שלי יידיש נעלמה. האבא עוד יודע כמה מילים, האמא בכלל לא.

• תגובות 200
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

סבא שלי מצד האימא עלה כילד מבולגריה ב 1910. הוא דיבר בולגרית, טורקית, יידיש, אנגלית, ערבית, עברית ולאדינו כשהלאדינו והבולגרית מהבית וכל השאר מהסביבה.

אימא שלי מדברת עברית, אנגלית, לאדינו וקצת ערבית.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)

הדור של סבא שלך שונה מאד מהנוכחי. איני יודע איזו השכלה פורמלית היתה לו אבל כנראה שהבחור היה מוכשר בטירוף. הצד השני של הסיפור הוא שבאותם ימים הידע הכללי הנדרש היה הרבה יותר מצומצם מזה הדרוש היום. דרך אגב, אבא שלי (שהיה צעיר ממנו בחצי דור) למד בתיכון בברלין משהו כמו 6 שפות: 4 מודרניות וגם יוונית ולטינית שהיו חיוניות לקבלה ללימודי רפואה או משפטים באותם ימים. חבר ילדות שלי שלמד בבלגיה (שנות ה-70) ויתר על לימודי היוונית והלטינית שהוצעו לו, כיון שידע כי את השכלתו הגבוהה ירכוש בישראל ולכן לא תהיה דרישה לשפות אלה.

ממה שהכרתי מבנות דודי, בהולנד אתה לא יכול לקבל תעודת בגרות (או, לפחות, לא יכולת בדור שלי) בלי לשלוט לפחות ב-4 שפות (הולנדית, אנגלית, גרמנית וצרפתית). מצד שני, לא היית חייב לדעת כמה זה 2+2. אני למדתי בבית הספר 3 שפות (עברית, אנגלית וערבית), וכך גם אשתי (אבל זה היה אליאנס, כך שלמדה צרפתית, אותה שמעה גם בבית, יחד עם קצת מרוקאית - יהודית).

אני מכיר בחור שעלה לפני 35 שנה מרומניה, והוא דובר רומנית, הונגרית, גרמנית, צרפתית, רוסית, יידיש ועברית (וכנראה שכחתי משהו) - אבל זה חריג מאד. הכרתי גם מישהי שעלתה מברה"מ ושנתיים אחרי שעלתה ארצה שלטה לא רק בעברית, אלא גם בערבית, כיון שעבודתה חייבה זאת. אבל כל המקרים האלה חריגים ביותר. בסופו של דבר רובנו לומדים שפת אם ושפה זרה אחת ברמה סבירה - בדרך כלל אנגלית - וכל השאר זה בונוס. בארצות האנגלו-סכסיות לומדים אנגלית וזהו, או שלומדים איזה מבוא קטן לשפה זרה אחת.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

איזה השכלה פורמאלית?

הם הגיעו באוניה ליפו, ירדו ובזה הסתכם סל הקליטה. הם גרו בהתחלה אצל ערבי שאירח אותם ללא תשלום כשסבא שלי בגיל 10 הצטרף למעגל העבודה והפרנסה. התחיל בסחיבת מזוודות בתחנת הרכבת ובהמשך הוציא רשיון והיה נהג. עבר את כל הפרעות, השתתף בשיירות לירושתלים, היה הנהג של הדוקטור של באר טוביה בזמן הפרעות וניצל רק בגלל שהתנדב למשימת התאבדות (כשהתחילו להגיע ידיעות על הפרעות המתקרבות הוא התנדב לנסוע לרחובות דרך כל הכפרים כדי להזעיק עזרה), עבר את כל המלחמות עד 67' ועבד בנהג של מנכ"ל עסיס.

פורסם

אם כך, המשפט הראשון שלי צריך להיות מודגש, מואדם ועם קו תחתון. לשלוט ב-7 שפות רק מתוך שמיעה? לא עניין של מה בכך.

הדגשים בלימודים משתנים במהלך השנים. כפי שכיום בוגרי תיכון לא מסוגלים לגזור דף לאורך קו, שלא לדבר על להחזיק מברג, דומה שגם לימודי השפה לוקים. אם אפשר לקבל משהו בבית - צריך לקחת בשתי ידיים ולהחזיק חזק.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

האם לשנות את השם? אם פות"ש לא מרגיש את עצמו בתור ואדים, אלא בתור נניח שמוליק, אז בוודאי לשנות.:-D

על שאלה הזאת אף אחד אחר לא יכול לענות לו, רק ואדים, האם הוא מזדהה יותר עם השם שלו - ואדים או שם אחר.

בתרבות סובייטית עם שם יהודי היה קשה יותר להתקבל למפלגה הקומוניסטית.

פה יותר לא צריך לעברת את השם כדי להיות חבר המפלגה :p.

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
וואלה ואדים, אנשים כותבים לך תגובות מושקעות, עוזרים, שורפים עליך זמן וזאת התגובה שלך?

נראה שאתה ומלנכוליה זוג ראוי. שיהיה בהצלחה, אני פרשתי..

דווקא עזרתם לי להבין שכנראה לא כדאי לשנות שם. בין היתר, אם כאשר ש"ס והבית היהודי יחד עם מפלגות ערביות יקבלו 120 מנדטים ויחליטו לעשות פוגרום על מי שלא נראה להם, שם תנ"כי או קוראני לא יעזור לי, בטח לא עם גובה 1.86 ושיער בהיר.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

די, שמעון, אל תהיה כזה!

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

קיטאר (רכבת בערבית).

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

אם כבר אז לבחור שם יוניסקס. ככה אם אחרי החלפת השם עדיין לא ילך לו עם נשים תמיד יוכל לחצות את הקוים.

פורסם

נראה לי שכר כתבתי את זה. אין לי בעיה לחיות עם שם של "יהודי רוסי" כמו איגור רבינוביץ', מישה פרידמן וכו'.

אבל אם היה לי שם של "רוסי רוסי" כמו סשה סידורוב, הייתי מחליף.

פורסם

אבל אם היה לי שם של "רוסי רוסי" כמו סשה סידורוב, הייתי מחליף.

והייתי מחליף לא לשם משפחה אקראי כלשהו אלא לשם נעורים של האם או לשם משפחה של אחד הסבים או הסבתות.

• תוכן חדש...