Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

האם לעברת שם פרטי/משפחה?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2777 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לעניין עדות.

אימי כשעלתה לארץ שמו אותם בהתחלה בקיבוץ דפנה. לאחר מכן התגלגלו למושב בעמק חפר.

לימים נישאה והגיעה לעיר בגוש דן, כאן באחד מהאמשים נתקלה במישהו ששואל אותה מאיזה עדה היא, אימי משיבה... מושבנקית :wink:

עד היום היא לא יודעת ולא מבינה מה זה עניין העדות.

• תגובות 200
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ספייר, הודעה מאוד יפה ונכונה.

האמת שהרוב המוחלט של הרסים הישראליים שאני מכיר מדור 1.5 לפי הגדרה של דריש, דוגלים בדיוק בקו הזה.

אלא שהלכו לקיצוניות, בין אם זה למחוק כל קשר ולשכוח את השפה ובין אם זה להישאר אזרח רוסי שרק לרגע (שבמקרה נמשך 25 שנה...) בא לביקור בארץ - הם בפירוש מיעוט.

פורסם

אפשר ללכת עוד צעד קדימה ולבחור במחמוד אבו שוקראן או טאופיק זיאד.

תודה.

אם אחליט להתאסלם מתישהו, אקח את השם מרוואן, כי זה דומה למארווין, הרובוט הדכאוני מהמדריך לטרמפיסט בגלקסיה

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)
זו גישה מאד ילדותית לנושא. ביום מן הימים, אם הילדים שלך יצאו קצת מהפרובינציה ויחיו/יעבדו במקומות שאינם ישראל, הם ירגישו מפגרים מול הקולגות האירופאיים שלהם למשל, ששולטים בשלוש-ארבע שפות כנורמה. ואני מדבר על שפות אמיתיות, לא שפות נישה כמו אסטונית.

במדרג השימושיות בעסקים, ומבלי להתפרע וללכת לקיצוניות כמו סינית (שבה ההשקפה שלך מתעלמת לחלוטין מהבדלים תרבותיים בנוסף לשפה), הייתי אומר שדווקא ספרדית וגרמנית הן השפות המועילות ביותר, עם צרפתית ורוסית מיד אחריהן. מספר השווקים שנפתחים לדוברי השפות האלה גדולים מספיק, פרוסים בכל העולם, וגם חוסכים לך מגע מיותר עם הסינים שאינם הנעימים באנשים.

המידע הטכני שזמין בשפות האלה שונה ומגוון בהרבה ממה שאפשר למצוא באנגלית, וזה שאתה בחרת להיות רואה חשבון ולשלם על התיקון של כל מה שמתקלקל אצלך בבית או באוטו לא מבטיח שגם הילד הפוטנציאלי שלך יהיה באותו ראש.

כששפה נפוצה (ולא רק בארץ) כמו רוסית מונחת לפתחך ואתה בא בגישה כזאת ומסרב להרים אותה מהרצפה, זה לא מעיד על חוכמה או על ראייה אסטרטגית, אלא בעיקר על צרות אופקים וחוסר נסיון, בחיים ובעסקים שמחוץ לתחום הספציפי שלך.

קולגות אירופאים שולטים בארבע שפות? על איזה ארבע שפות אתה מקשקש? אירופאי ממוצע בקושי אנגלית יודע. ארבע שפות בישבן סקווטים שלי...

סינית זו ממש לא קיצוניות. מדובר בשפה של 1.4 מיליארד בני אדם. מדובר בשוק שנפתח למערב לראשונה מאז המאה ה-16. מדובר בשוק שצומח בקצב מסחרר ומציע הזדמנויות מטורפות למי שיודע לעשות עסקים ומוכן להתגבר על פערי תרבות.

כאשר מאות אלפי סינים יגיעו ארצה לעשות עסקים ולטייל מי יגזור את הקופון? מי ימכור להם שירותים? סבטלנה מאשדוד? דימה מחולון? סין היא מכרה זהב של הדור שלנו ומי שלא יבין זאת ישאר מאחור.

מעניין למה כל המשרדים הגדולים פותחים China desk ולא Russia desk... כנראה הם לא התברכו בראייה האסטרטגית ארוכת הטווח וחוכמת חיים של דריש.

אגב, אני יודע רוסית והדבר היחיד שזה עזר לי בחיים זה להבין שהמנקה במשרד מתוסכלת על בעלה ומקללת את העובדים מאחורי הגב.

בנוגע לכישורים הטכניים שלי - אני דובר רוסית שוטפת. קורא לאט. לא כותב כלל. אי ידיעת רוסית לא תקעה אותי בשום שלב בחיים לא מבחינה מקצועית ולא מבחינה אישית.

בנוגע לראייה אסטרטגית שלי - אל תדאג. פרנסה טובה ומשתפרת מידי שנה. ולא בזכות רוסית. בעצם אין לי אף לקוח רוסי Hardcore.

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם
חייב לציין שיש איזשהי התייחסות מיוחדת לרוסית בישראל, שלא קיימת כלפי עולים ממדינות אחרות.

גרתי כמה שנים ברעננה, עיר עם אוכלוסיית עולים אנגלו-סקסית גדולה. וגם שם הילדים בני ה-3-4 לא דיברו מילה בעברית, אלה דיברו באנגלית. אבל זה אנגלית, זה נשמע יפה, אז זה בסדר. אותו הדבר עם העולים הצרפתים.

החל משנות ה-70, אוכלוסיות העולים לישראל מלמדות את הילדים שלהן קודם כל את השפה מהבית, ואחר כך עברית. הדבר שונה משנות ה-50 ותקופות קודמות.

אנשים אומרים לעצמם, ובצדק - "אנחנו גרים בישראל, עברית הם ידעו ממילא, יש לי כמה שנים ללמד אותם שפה נוספת בקלות לפני שהחיים עצמם יקחו שליטה". ולמה לא?

התייחסות מיוחדת או פשוט אנטי, חצי משכניי בבניין הם צרפתים, הילדים שלהם לא יודעים מילה בעברית, גם גנים עם רוב צרפתי ובני כנסת לקהילה לא חסר פה, אבל זה בסדר כי צרפתית זה סקסי ורוסית לא.

כמו שנאמר, כל שפה נוספת זה נכס, מי שלא מבין זאת פשוט חי מתחת לאבן, עברית ילמדו בכל מקרה וגם מבטא לא יהיה להם, מכיר כל כך הרבה רוסים שעלו לכאן בתור ילדים, אין לאף אחד מבטא.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

פורסם
זה לא יקרה במאה שנים הקרובות, פשוט כי אין לישראל מספיק cache תרבותי וההבדלים בין הקהילות גדולים מדי. עדיין יש לנו אנשים ברחוב שזוכרים איך ירדו מהמטוס ואיך זה היה במדינה הקודמת שלהם. בדומה ליציאת מצרים שהייתה צריכה להיות באפר עד שהדור שזוכר את מצרים ימות, כך גם כאן.

לאו דווקא. למעשה חוץ מאלה שמתוארים כאן:

ואם אתה רוצה לראות תוצרי חינוך סובייטי אמיתי - לך למכולת רוסית הקרובה לביתך, ותראה שם כאלה שאחרי 10 שנים כל מה שהם יודעים בעברית זה קללות, ולא מסוגלים לחבר משפט מלא, אבל עם גאווה לאומית מפה עד הודעה חדשה, וכמובן שכל היום בוכים על הקיפוח, על זה ש"איזרים" ו"מרוקשקי" לא נותנים להם להצליח, ובפועל יוצא את אותו העמחה האגרסיבי שמופיע בסרטים של אבי ביטר, רק צבע העור והשיער טיפה שונה.

זה לא באמת קורה.

ממש לא.

בברה"מ, בהתאם למדינה העצומה שהיא היתה, היו מוסדות חינוך ואוניברסיטאות ברמות מאוד מאוד שונות, ובהתאם גם בוגרים שונים.

זה שתודעת השירות הייתה גרועה שם, וזה שלא הייתה שם יוזמה פרטית ורוב התעשייה כוונה לצרכי המדינה ולא השוק הפרטי - זה משהו אחד. אבל משם עד למה שאתה מתאר? אפילו בארץ, חלק די גדול מהרופאים היותר אמפתיים שפגשתי, היו עולים.

הייתה המון יוזמה פרטית, פשוט מכורח הנסיבות היא לא בדיוק הייתה בצד הנכון של החוק. לאו דווקא עבריינים פר סה, אלא עברייני מסחר ויזמות. ולא חסרו כאלה.

מה זה גטו רוסי?

בכללי צורם לי השימוש במילה גטו בקלות דעת בקרב יהודים/ישראלים אבל נעזוב את זה.

מה זה גטו רוסי?

גטו רוסי קיים בארץ בכ"כ הרבה מובנים, בעיקר בקרב עולים ברמות ותק שונות שמסרבים, מסיבותיהם, להשתלב ולהיטמע. אלה שלוקחים לקיצון כל טיעון בדבר השתלבות ורואים בכל קירוב ויתור על שלהם, ובפועל פשוט מפחדים. כל בר דעת מתרחק מכאלה.

"להשתלב בחברה הישראלית" היה רלוונטי בשנתיים - שלוש הראשונות אחרי העליה.

רוב העולים שכובתים כאן ובכלל, נמצאים בארץ כבר קרוב ל 25-30 שנה. מי שרצה להשתלב וגם מי שלא רצה, אחרי כ 5 שנים הגיעו לסוג של מצב קבוע מבחינת רמת השילוב שלהם בחברה וממנו הם כבר לא '"ישתלבו" יותר או פחות.

לדעתי שילוב של העליה הרוסית בחברה הסתיים מזמן, זה לא שהוא ב 100% הושלם בהצלחה או קרוב לזה, אבל הוא הסתיים.

לא כ"כ מסכים. אני יכול להעיד על עצמי שאצלי זה לקח הרבה יותר, לא במובן שלא הייתי משולב, כמו במובן שעם הזמן ההשתלבות גברה וגוברת. למעשה, אם בזמן בית הספר רוב החברים שלי היו רוסים, ככל שאני מתרחק מהתקופה רוב החברים נהיים חברים שלי בלי קשר לבסיס העדתי שלהם, ומן הסתם אחוז הלא-רוסים גדל כפרופורציה שלהם באוכלוסיה. וזה טוב, ואני עושה את זה בלי לוותר על שפה מעבר לצורך (כי היא עדיין עוזרת לי בעבודה) ובלי לוותר על רקע תרבותי (קריאה ומוזיקה, אם-כי כמובן בכמויות פחותות לעומת העבר). אני כן חושב, 99% מהזמן, בעברית ומן הסתם רוב הדיבור שלי בעברית.

הזכירו פה ילדים - הבנות שלי מבינות רוסית ברמה של 100% ויכולות לדבר כשצריך, עם חברות שהן עולות חדשות או עם סבא וסבתא שלי. אני ואשתי מדברים אתן עברית, ולא חשים צורך להתנצל על זה או להתגאות בזה יתר על המידה. הן ילדות ישראליות להורים דוברי רוסית, ומבינות את שתי השפות. וזה יותר מבסדר.

תודה.

אם אחליט להתאסלם מתישהו, אקח את השם מרוואן, כי זה דומה למארווין, הרובוט הדכאוני מהמדריך לטרמפיסט בגלקסיה

מיכה שטרית, ממש לא משנה מאיזו עדה, כתב על זה:

אתה אוהב את ה"פוזה" המלנכולית הזאת - את אומרת

אתה מחפש ומוצא את זה, אתה מכור, אתה לא יכול אחרת.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

לא כ"כ מסכים. אני יכול להעיד על עצמי שאצלי זה לקח הרבה יותר

אולי זה אינדיווידואלי. אצלי ב 20 השנים האחרונות לא השתנה דבר. בצבא ובבית ספר לא הרגשתי פחות "משולב" ממה שאני היום.

ודווקא כמויות המוזיקה והקריאה ברוסית עלו אצלי לעומת העבר. בעצם בעיקר קריאה. אבל זה בגלל שהדברים האלו היום יותר נגישים לעומת שנות ה 90.

באיזה שפה אני חושב? חצי/חצי. מבחינת הדיבור, גם זה בדיוק אותו דבר, אותה רמת שליטה ברוסית ובעיברית ואין העדפה.

יודע גם לקרוא ולדבר ברמה סבירה באוקראינית.

פורסם
תודה.

אקח את השם מרוואן, כי זה דומה למארווין, הרובוט הדכאוני מהמדריך לטרמפיסט בגלקסיה

לא רע, אתה נכנס לקטגוריית יציאת החודש.

Gn'f'R

פורסם
תודה.

אם כבר - יציאת שינייד אוק'ונור.

alfa 156 2.5.

פורסם

אגב, אני יודע רוסית והדבר היחיד שזה עזר לי בחיים זה להבין שהמנקה במשרד מתוסכלת על בעלה ומקללת את העובדים מאחורי הגב.

בנוגע לכישורים הטכניים שלי - אני דובר רוסית שוטפת. קורא לאט. לא כותב כלל. אי ידיעת רוסית לא תקעה אותי בשום שלב בחיים לא

אני חושב שלא בדיוק הבנת מה אני ואחרים ניסינו להסביר.

אם אני מגיע במצב של דף חלק, נגיד שולט רק בעברית ואנגילית ורוצה ללמוד שפה נוספת, ברור שלא אבחר ללמוד רוסית.

אני בדיוק כמוך לא יכול לאמור שידיעת רוסית קידמה אותי בתחום המקצועי, ממש לא.

אבל בהינתן מצב שלא השקעת כלום בלימודי רוסית, לא ישבת בשיעור אחד, לא עשית מבחן אחד, לא שילמת על זה שקל ואתה יודע להבין מה אמורת המנקה, מה רע בזה? אולי יום אחד תמצא לזה שימושים נוספים. זה בחינם.

פורסם
דברי זעם ותוכחה

אני לא יודע מה עברת בילדות שגרם לך להיות כ"כ כועס ונחרץ בדעותיך, אבל אתה נשמע כמוני בשנות העשרים המוקדמות (ההוכחות עדיין מצויות בגנזכי הפורום). אי לכך, בגלל שאני יודע ממקור ראשון שדעות כאלה משתנות רק מנסיון ומשינוי סביבה רדיקלי, לא אשקיע אנרגיה נוספת בלשכנע אותך. כרגע התהום בין ההבנה התיאורטית שלך לבין המציאות פשוט גדולה מדי, ואני, כמו שאומרים, קטונתי.

פורסם

מעניין למה כל המשרדים הגדולים פותחים China desk ולא Russia desk...

ברכותיי. אתה המקרה הראשון שנתקלתי בו של גזען-כלכלה.

ואתה תתפלא מאד לשמוע, איזה חברות עולמיות(חלקן גדולות מאד) משקיעות וכמה הן משקיעות בשוק הרוסי. אני מדבר מתוך היכרות עם חברה אחת כזו.

כל מה שהוכחת בהודעה שלך זה שאתה לא מסוגל להבין גם כלכלה, מעבר למשטמה הרגילה כנגד "דוברי שפות".

ואגב, תן קפיצה לכמה מארצות אירופה כגון שוודיה, פינלנד והסביבה. תתפלא לגלות שהרבה מהתושבים ה"פושטים" יודעים יותר מ-2 שפות כנורמה.

בעצם, אל. אתה נשמע קצת גזעני כלפי כל מי שיודע יותר משפה אחת.

ויודע מה, בגלל שאתה נחמד, אני אעזור לך לעשות לי "אד-הומינום"- אני לא גזעני, אני שונא את כו-לם במידה שווה.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
תודה.

וואלה ואדים, אנשים כותבים לך תגובות מושקעות, עוזרים, שורפים עליך זמן וזאת התגובה שלך?

נראה שאתה ומלנכוליה זוג ראוי. שיהיה בהצלחה, אני פרשתי..

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם (נערך)
אני לא יודע מה עברת בילדות שגרם לך להיות כ"כ כועס ונחרץ בדעותיך, אבל אתה נשמע כמוני בשנות העשרים המוקדמות (ההוכחות עדיין מצויות בגנזכי הפורום). אי לכך, בגלל שאני יודע ממקור ראשון שדעות כאלה משתנות רק מנסיון ומשינוי סביבה רדיקלי, לא אשקיע אנרגיה נוספת בלשכנע אותך. כרגע התהום בין ההבנה התיאורטית שלך לבין המציאות פשוט גדולה מדי, ואני, כמו שאומרים, קטונתי.

אדם שאפילו לא הצליח למצוא עבודה בארץ מטיף לי מוסר.

אני בניתי עסק ב-10 אצבעות תוך כדי עבודה במשרה מלאה. השתלבתי בנישות. אז בוא תחסוך ממני הטפות מוסר על הבנה תיאורטית וראייה אסטרטגית.

אני חושב שלא בדיוק הבנת מה אני ואחרים ניסינו להסביר.

אם אני מגיע במצב של דף חלק, נגיד שולט רק בעברית ואנגילית ורוצה ללמוד שפה נוספת, ברור שלא אבחר ללמוד רוסית.

אני בדיוק כמוך לא יכול לאמור שידיעת רוסית קידמה אותי בתחום המקצועי, ממש לא.

אבל בהינתן מצב שלא השקעת כלום בלימודי רוסית, לא ישבת בשיעור אחד, לא עשית מבחן אחד, לא שילמת על זה שקל ואתה יודע להבין מה אמורת המנקה, מה רע בזה? אולי יום אחד תמצא לזה שימושים נוספים. זה בחינם.

אין שום דבר רע. אבל אני לא יודע רוסית ברמה מספיק טובה בשביל ללמד את הילדים הלא קיימים שלי רוסית. לכן אני מעדיף שהם ידעו היטב עברית ויחשפו לתרבות ישראלית מהיום הראשון כדי שיהיה להם יותר קל להשתלב באופן מלא בחברה.

ואם כבר מדברים על שפות לישראל עלו יהודים גרמנים, פולנים, רומנים, מרוקאים, תימנים, עיראקים ועוד ועוד. ילדים שלהם כבר לא למדו את שפת האם של הוריהם. אבל רוסית חלילה תיעלם. שפת נצח.

תעשו לי טובה.

ברכותיי. אתה המקרה הראשון שנתקלתי בו של גזען-כלכלה.

ואתה תתפלא מאד לשמוע, איזה חברות עולמיות(חלקן גדולות מאד) משקיעות וכמה הן משקיעות בשוק הרוסי. אני מדבר מתוך היכרות עם חברה אחת כזו.

כל מה שהוכחת בהודעה שלך זה שאתה לא מסוגל להבין גם כלכלה, מעבר למשטמה הרגילה כנגד "דוברי שפות".

ואגב, תן קפיצה לכמה מארצות אירופה כגון שוודיה, פינלנד והסביבה. תתפלא לגלות שהרבה מהתושבים ה"פושטים" יודעים יותר מ-2 שפות כנורמה.

בעצם, אל. אתה נשמע קצת גזעני כלפי כל מי שיודע יותר משפה אחת.

ויודע מה, בגלל שאתה נחמד, אני אעזור לך לעשות לי "אד-הומינום"- אני לא גזעני, אני שונא את כו-לם במידה שווה.

המגמה העולמית הולכת באופן ברור לכיון המזרח הרחוק בדגש על סין. סין נפתחה למערב לראשונה מאז המאה ה-16. בסין חיים 1.4 מיליארד בני אדם. סין עוברת מודרניזציה מטורפת בקצב כמעט בלתי נתפס. בסין צומח מעמד ביניים. השוק הסיני הוא שוק בתולי שמי שיותר בו חותם יגרוף הון.

המון חברות מחפשות אנשי מקצוע שידעו לתווך בין מזרח למערב. בסין יש המון הזדמנויות לעסקים.

המערב נמצא בדעיכה. wake up and smell the coffee לפני שתצטרף למועדון "המפעל חתך לסין ועכשיו אני צריך לעבוד ב-3 משרות חלקיות בשביל לסגור את החודש"

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם

ואם כבר מדברים על שפות לישראל עלו יהודים גרמנים, פולנים, רומנים, מרוקאים, תימנים, עיראקים ועוד ועוד. ילדים שלהם כבר לא למדו את שפת האם של הוריהם. אבל רוסית חלילה תיעלם. שפת נצח.

תעשו לי טובה.

גרמנים ופולנים לא, כי עליה מהמדינות האלו הייתה קטנה.

אבל יהודי ארה"ב שחיים בארץ לרוב ממשיכים לדבר אנגלית בכל הדורות ולא מתכוונים לדעתי לשנות את זה.

• תוכן חדש...