Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

האם לעברת שם פרטי/משפחה?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2777 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

רוסית לא תעלם, אבל היא תהפוך לשפה של עולים/מבוגרים/כאלה שלא השתלבו.

אנשים שהתעקשו לשמור על קדושת התרבות הרוסית פשוט לא השתלבו בחברה הישראלית. הם גרים בגטו של רוסים, מסתובבים עם רוסים, התחתנו עם רוסיות hardcore ועוד. הם שולחים את ילדיהם שנולדו בארץ לגן של רוסים. מגדלים דור נוסף של לא רוסים - לא ישראלים. עצוב.

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
  • תגובות 200
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
ילדים שלי, אם יהיו לי מתישהו, לא ידעו מילה ברוסית. ככה אני רוצה.

זו גישה מאד ילדותית לנושא. ביום מן הימים, אם הילדים שלך יצאו קצת מהפרובינציה ויחיו/יעבדו במקומות שאינם ישראל, הם ירגישו מפגרים מול הקולגות האירופאיים שלהם למשל, ששולטים בשלוש-ארבע שפות כנורמה. ואני מדבר על שפות אמיתיות, לא שפות נישה כמו אסטונית.

במדרג השימושיות בעסקים, ומבלי להתפרע וללכת לקיצוניות כמו סינית (שבה ההשקפה שלך מתעלמת לחלוטין מהבדלים תרבותיים בנוסף לשפה), הייתי אומר שדווקא ספרדית וגרמנית הן השפות המועילות ביותר, עם צרפתית ורוסית מיד אחריהן. מספר השווקים שנפתחים לדוברי השפות האלה גדולים מספיק, פרוסים בכל העולם, וגם חוסכים לך מגע מיותר עם הסינים שאינם הנעימים באנשים.

המידע הטכני שזמין בשפות האלה שונה ומגוון בהרבה ממה שאפשר למצוא באנגלית, וזה שאתה בחרת להיות רואה חשבון ולשלם על התיקון של כל מה שמתקלקל אצלך בבית או באוטו לא מבטיח שגם הילד הפוטנציאלי שלך יהיה באותו ראש.

כששפה נפוצה (ולא רק בארץ) כמו רוסית מונחת לפתחך ואתה בא בגישה כזאת ומסרב להרים אותה מהרצפה, זה לא מעיד על חוכמה או על ראייה אסטרטגית, אלא בעיקר על צרות אופקים וחוסר נסיון, בחיים ובעסקים שמחוץ לתחום הספציפי שלך.

פורסם

אנשים שהתעקשו לשמור על קדושת התרבות הרוסית פשוט לא השתלבו בחברה הישראלית. הם גרים בגטו של רוסים, מסתובבים עם רוסים, התחתנו עם רוסיות hardcore ועוד. הם שולחים את ילדיהם שנולדו בארץ לגן של רוסים. מגדלים דור נוסף של לא רוסים - לא ישראלים. עצוב.

מכיר חבר'ה איכותיים מאוד שדוברים רוסית חלק .

עברית גם כן...

ומאחל לך להשתלב כמוהם בחברה.

גישה קצת צרת אופקים וחבל, אבל הבחירה שלך.

פורסם

יש הבדל בין לדעת שפה רוסית לבין לגדול בגטו רוסי. אני ואשתי ישראלים 100%, חברים יש לנו מכל העדות, רואים בישראל את הבית שלנו והמולדת שלנו. מצד שני, מלמדים את הבת שלנו רוסית ומעוניינים שתדע את השפה. מבחינת חגים, חוגגים את כל החגים הישראלים/יהודים (לא בקטע דתי) וגם נובי גוד.

החיים הם לא שחור ולבן...

Sent from my iPhone using Tapatalk

פורסם

מה זה גטו רוסי?

בכללי צורם לי השימוש במילה גטו בקלות דעת בקרב יהודים/ישראלים אבל נעזוב את זה.

מה זה גטו רוסי?

פורסם (נערך)

אתן לך דוגמה מאוד פשוטה ומייצגת ל״גטו רוסי״:

הורים שעלו לארץ כילדים או כבני נוער, ומגדלים את הילדים שלהם בגנים פרטיים דוברי רוסית

(כי כמובן שאלה עדיפים על פני גני עירייה מקומיים או פרטיים של הילידים).

אותם ילדים (של הילדים...) מגיעים לכיתה א׳ או לגן חובה עם עברית רצוצה ומבטא. נולדו פה, כן?

אמיתי לגמרי.

עריכה:

לא ידוע לי על קיומם של גנים מקבילים דוברי אמהרית או צרפתית,

כך שלא יכולתי להביא דוגמה מאזנת...

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

יש אצל רוסים מסויימים גאוות יחידה כזאת שמבחינתם התרבות הרוסית היא הנעלה ביותר וכל השאר זה חמוד אבל לא צורה לחיות. זכותם.

לכל עדה יש את השטויות שלה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

גטו כמושג קיים מהמאה ה-16, ופעמים רבות שימש את היהודים עצמם לצורך בידול מהערלים.

Sent from my iPhone using Tapatalk

פורסם

יש אצל רוסים מסויימים גאוות יחידה כזאת שמבחינתם התרבות הרוסית היא הנעלה ביותר

אוי נו.

העם הנבחר זה גם כן גאוות יחידה כזאת.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

איזה עם לא חושב שהוא הנבחר?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

"להשתלב בחברה הישראלית" היה רלוונטי בשנתיים - שלוש הראשונות אחרי העליה.

רוב העולים שכובתים כאן ובכלל, נמצאים בארץ כבר קרוב ל 25-30 שנה. מי שרצה להשתלב וגם מי שלא רצה, אחרי כ 5 שנים הגיעו לסוג של מצב קבוע מבחינת רמת השילוב שלהם בחברה וממנו הם כבר לא '"ישתלבו" יותר או פחות.

לדעתי שילוב של העליה הרוסית בחברה הסתיים מזמן, זה לא שהוא ב 100% הושלם בהצלחה או קרוב לזה, אבל הוא הסתיים.

פורסם
זה רק מוכיח את הרצון של אותם עולים לא להשתלב בחברה הישראלית.

מסקנה אופיינית אבל מוטעית. כמו בכל קהילת מהגרים, סביר להניח שהחברה הישראלית (או הבריטית, או האמריקנית) אינה בראש מעינייהם, וזו פשוט דרך קלה יחסית בשבילם להתמודד עם תנאי סביבה שונים. גם אני לא אוהב את שיטת הגטו, אבל זו תופעה טבעית ואוניברסלית שפגשתי בכל מדינה שגרתי בה ופתחה את שעריה.

נבדיל את זה ממה שנקרא 'דור 1.5', שזה הרוסים שבאו לארץ בתור ילדים וכעת יש להם ילדים משלהם. אלו נוטים להקפיד על שילוב מלא של הילדים בחברה מבחינת שפה וחגים, אבל נרתעים מכפייה דתית ומהשפעות אוריינטליות במדיה. אי לכך, ע"מ לתת קונטרה לכיוון בו החברה והמדינה הולכות בשנים האחרונות, הם נוטים לפתח מערכות יחסים עם רוסים אחרים במצבם, לשלוח את הילדים לחוגים או גני ילדים רוסים, ובאופן כללי להזכיר להם שאפשר אחרת. בתור בונוס, ידיעת השפה הנוספת מקלה על תקשורת על הסבים והסבתות.

החבר'ה האלה מנסים לגוון ולשנות את החברה הישראלית במקום להשתלב בה, עד כמה שבכלל אפשר להשתלב במשהו כ"כ הטרוגני. עם כל הכבוד לזהות הלאומית של חלק מחברי הפורום, ישראל זה לא איסלנד, ופערי התרבויות בין הקהילות השונות בה כנראה לא יגושרו לעולם באופן מלא.

פורסם

אה, גם את זה שכחתי לאזן:

אותם ילדי ״דור 1.5״ (יפה, דריש) שמגיעים לבתי ספר... אה... מקומיים עם נכות שפתית,

בסופו של דבר מתגברים עליה, כמו שילדים מתגברים על הרבה דברים,

כך שנקודת המוצא הבעייתית היא לרוב זמנית. זאת דעתי מנקודת מבטי הצרה על המקרים הספציפיים שאני מכיר.

כך או כך, יכולת ההורים לבדל את ילדיהם מהסביבה הופכת להיות יותר ויותר מוגבלת עם הזמן,

החוק לא מאפשר בתי ספר על טהרת השפה הרוסית ויש גבול לכמה חוגים ״אקסלוסיביים״ ברוסית יכול הילד לספוג.

בסוף זה הופך למורשת, ולכל אחד יש מורשת - של עדה/קהילה מסוימת, או של אזור מגורים מסוים.

(״השפעות אוריינטליות במדיה״... הרגת אותי :grin::grin::-D)

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם (נערך)

עצוב זה אנשים כמוך, מספיק לפתוח את הפרופיל שלך בפורום ולעבור על התגובות של אי פעם כאן וכל אחת יותר ממורמרת ונוטפת בוז מהשנייה.

אני חושב שהבעיה היא בך ובגישת הממורמת והבכיינים שלך כלפי העולם ולא באנשים שמשמרים את התרבות שלהם.

הסיבה היחידה שהתרבות הרוסית נשמרה כ"כ טוב אל מול תרבויות האחרות היא השורשים החזקים שלה. אין בזה אלמנט של אי השתלבות וזה בכלל קשקוש להגיד את זה. רוסים השתלבו מאוד בחברה הישראלית למרות השוני התרבותי שלהם.

אני לא מצליח לחשוב על חבר אחד שילדיו לא דוברים רוסים. אפילו חברים שהתחתנו עם ישראליות לא דוברות רוסים.

עריכה אחרונה על ידי Alkash

• תוכן חדש...