Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

האם לעברת שם פרטי/משפחה?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2777 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

איזה ויכוח מטומטם.

אגע בעניין לשמו השרשור קיים:

כן, ממליץ בחום לעברת. יש המון שמות שנשמעים ונראים טוב גם בעברית וגם לדוברי שפות אחרות.

"מה אתה מעדיף, מה רע בשביט? או מראה בשביט?"

• תגובות 200
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
"כור ההיתוך" שאני רוצה הוא המנעות מהתבדלות. לא רוצה לשמוע שהאחר הוא נחות. רוצה שאחרי שני דורות בארץ אנשים יחושו שהם ישראלים, לא "רוסי" או "מרוקאי".

תתחיל את השינוי מעצמך ( תמחק את הטינה לרוסים המתנשאים שהכרת בזמנו...) .

פורסם
אני יודע. וחבל. כי אותם צעירים יכולים היו בהשקעה קטנה לקחת את השפה הנוספת מהבית. וזה אף פעם לא מזיק, כמות החומר הכתוב ברוסית בעולם היא עצומה. ספרי לימוד ספרות, סרטים, עשרות אלפי פורומים ומה לא.

בשביל לשלוט ברמה סבירה בשפת האם של ההורים שלך לא צריך ללכת לבית ספר ולשבת שעות ללמוד. רק רצון ומאמץ קטן.

זה כמובן נכון גם לכל השפות האחרות שציינת.

אני צאצא יקה. מצד אחד אני יקה-פוץ בכל מובן של המילה: אין אצלי פשרות ואני מאוד קשה. מצד שני, התרבות הישראלית למדה אותי לא קצת חפיפניקית שמקלה לי על החיים.

בנוסף לכל, גם אני רציתי ללמוד גרמנית (ואף להגר לגרמניה בשלב כלשהו בחיים, על היותי אזרח גרמני כדת וכדין). אך היום אני מבין שהשפה הבינלאומית הרשמית היא אנגלית, כלומר כל חיפוש בגוגל שאני לא מוצא בעברית (ולא חסרים כאלה), אני אמצא באנגלית למעט סרטוני הדרכה להחלפת חלקים במכוניות.

לא פעם אמרו לי ללמוד גרמנית וזה ישפר את מצב החיים (בעבודה למשל) ואף אמרו לי "מה אתה עושה כאן? ברח לגרמניה", אך הייתה לי שיחה כזו במקרה עם הנכד של סטף ורטהיימר: "אין טעם לברוח לגרמניה, יש טעם ליבא את הטכנולוגיה מארצות אחרות למען המשך פיתוח המדינה". גם היום מתהדר בראשי ללמוד את השפה הגרמנית, אך זה לא דחוף לי. לכן, צאצאי מברית המוצעות לדעתי יהיו באותה סיטואציה.

פורסם (נערך)
רוצה שאחרי שני דורות בארץ אנשים יחושו שהם ישראלים, לא "רוסי" או "מרוקאי".

זה לא יקרה במאה שנים הקרובות, פשוט כי אין לישראל מספיק cache תרבותי וההבדלים בין הקהילות גדולים מדי. עדיין יש לנו אנשים ברחוב שזוכרים איך ירדו מהמטוס ואיך זה היה במדינה הקודמת שלהם. בדומה ליציאת מצרים שהייתה צריכה להיות באפר עד שהדור שזוכר את מצרים ימות, כך גם כאן.

לפעמים צריך גם לעגל פינות ולהבין קצת את האחר.

כשהאחר כופה עליך את ההרגלים וה'תרבות' שלו (או העדרה), יש לך שלוש אופציות - להתכופף, לדרוס אותו ככה שלא יקום או לעשות רילוקיישן. כל הדיבורים האלה על להבין את האחר נחמדים בתיאוריה, בפועל תמיד יש צד אחד אקטיבי ושני פסיבי. שכל אחד יבחר לעצמו היכן הוא רוצה להיות.

עריכה אחרונה על ידי Derish
פורסם (נערך)
ודים, בחינוך הסובייטי היו המון דברים שליליים ושגויים מן היסוד וגם המון דברים טובים, אתה תמיד נוטה להכליל.

יש כבר דור שלם שגדל אחרי קריסת ברית המועצות, אלו אנשים בני 30. התפסיה הסובייטית כבר מזמן נעלמה לגמרי גם אצל היותר מבוגרים (לפחות אצל רובם). אני בכלל לא במין על מה אתה מדבר. זה לא מה שמפריע לאיזור להתפתח.

א) גם בהתמכרות להרואין יש דברים חיוביים, אבל הדברים השליליים גוברים עליהם.

ב) כי בשלטון עדיין נמצאים דינוזאורים שגדלו במערכת הסובייטית (בעצם למה סובייטית? המנטליות הזאת היא עוד מהכיבוש המונגולי), ומביאים איתם את כל החסרונות של המערכת, תוך דגש על התעשרות של עצמם. אם תשים לב, ברוב הרפובליקות של בריה"מ לשעבר פשוט החליפו שילטון טוטליטרי אחד בשלטון טוטליטרי אחר.

הדבר המעולה האחד בחינוך הסובייטי הוא הדגש על מצויינות, במיוחד בלימודי המדעים אבל לא רק בהם. חסר לנו מאד בארץ, לפחות בבית הספר היסודי והתיכון.

שקר אחד גדול. זאת שיטת חינוך שבנויה לחנך מנטליות של עבד מגיל אפס, ומוציאה מהנדסים שלא יודעים כללי חשבון בסיסיים, ורופאים שלא אכפת להם ממך, העיקר שתעזוב אותם, וגם הם לא יודעים דברים בסיסיים. זה חינוך לחוסר יוזמה, חוסר יצירתיות, חוסר רצון לאתגר את עצמך, חוסר רצון ללמוד ולעבוד (כי גם רופא וגם סבל היו מרוויחים את אותה משכורת), לויאליות אינסופית למערכת, ושאר מנעמי שלטון טוטליטרי.

החינוך למצוינות שאתה רואה, זה משהו שבא מהאנשים שהבינו שאם לא ידאגו לעצמם, אף אחד לא ידאג להם, ולכן דוחפים את עצמם ואת הילדים שלהם למצוינות. אם כבר, זה חינוך יהודי, בדיוק כמו יהודי ארה"ב דוחפים את הילדים שלהם להצטיינות.

ואם אתה רוצה לראות תוצרי חינוך סובייטי אמיתי - לך למכולת רוסית הקרובה לביתך, ותראה שם כאלה שאחרי 10 שנים כל מה שהם יודעים בעברית זה קללות, ולא מסוגלים לחבר משפט מלא, אבל עם גאווה לאומית מפה עד הודעה חדשה, וכמובן שכל היום בוכים על הקיפוח, על זה ש"איזרים" ו"מרוקשקי" לא נותנים להם להצליח, ובפועל יוצא את אותו העמחה האגרסיבי שמופיע בסרטים של אבי ביטר, רק צבע העור והשיער טיפה שונה.

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

אנשים שעלו לארץ בגיל מבוגר יחסית, התחברו לאנשים דומים להם.

ומכאן הקשיים .

אל תשפוט בן אדם לפי מה שמסוגל להוציא מהפה או לא , יותר חשוב מה ילמד את הילדים שלו כלפי האחר ( בהקשר שלנו) .

Derish ,

אני מנסה לזרום עם בן אדם והשגעון שלו,כל עוד הוא לא פוגע בי...

יש לי שכנים שהם פח אשפה מבחינת חומר גלם כבעלי מקצוע/עובדים/ מנהלים/ אבל לפחות אומרים בוקר טוב .

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מתי בפעם האחרונה חיכית בתור במשרד הפנים?

לדעתי, תשאיר את השם שלך כמו שהוא כי זה לא שווה את החוויה.

אם אתה ממש לחוץ להמציא את עצמך מחדש ומוכן להשקיע את הזמן והעצבים, במקומך לא הייתי מתפשר על שינוי מינורי אלא הולך על כל הקופה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אחד הדברים שמרתיעים אותי זה הלוגיסטיקה שכרוכה בעניין.

אל תשפוט בן אדם לפי מה שמסוגל להוציא מהפה או לא , יותר חשוב מה ילמד את הילדים שלו כלפי האחר ( בהקשר שלנו) .

והוא ילמד את הילדים שלו את מה שהוא יודע חושב לנכון, וזאת הסיבה שיש פה ערסים בחזקה שניה ושלישית, כשההורים שלהם העבירו להם את החינוך העקום שקיבלו מהוריהם.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
אחד הדברים שמרתיעים אותי זה הלוגיסטיקה שכרוכה בעניין.

והוא ילמד את הילדים שלו את מה שהוא יודע חושב לנכון, וזאת הסיבה שיש פה ערסים בחזקה שניה ושלישית, כשההורים שלהם העבירו להם את החינוך העקום שקיבלו מהוריהם.

ואיך זה קשור לעדה?

"נסיך" ו "נסיכה" כבר מזמן משתרשים לכל העדות....

אם סבא רוסי לא יודע עברית, ויעביר מסר ברוסית כלפי איך לכבד את האחר... מה אכפת לי?

פורסם

אין קשר לעדה.

פשוט הקהל הזה גם לא בדיוק יודע לכבד את האחר או את השונה. התופעות הן אותן תופעות כמו אצל ערסים יוצאי עדות אחרות.

פורסם
אין קשר לעדה.

פשוט הקהל הזה גם לא בדיוק יודע לכבד את האחר או את השונה. התופעות הן אותן תופעות כמו אצל ערסים יוצאי עדות אחרות.

אתה לא מכבד אותם - מכליל אותם תחת קטגוריה....

הם עושים בדיוק אותו דבר .

יצאתי עם מרוקאית, ארגנטינאית, וספרדיה... להגיד לך שקיבלו אותי לא יפה?

לא אגיד לך - כי כיבדו אותי מעל ומעבר .

יצאתי גם עם רוסיה עם הורים שבקושי מדברים את השפה, וגם אני בקושי מדבר רוסית - וגם כיבדו אותי יפה .

אם כל אחד יתנהג קצת פחות בהכללות - יהיה יותר קל לכולם.

לגבי ערסים -

זה מה יש .

זה חלק מתרבות במזרח התיכון.

פורסם

gbguy - גם אני נצר לאותה עדה, שלשמחתנו הביאה הנה כמה דברים טובים ויצקה יסודות בלא מעט תחומים חשובים. זה לא מפחית במאומה תרומה של בני עדות אחרות.

דריש - נראה לי שגם אתה מתרפק על איזה עבר שלא היה (או כן, אני לא מכיר את רוסיה מעבר למה שאני קורא עליה). העניין הוא ש"זכרנו את סיר הבשר" מאפיין את הרבה עדות, אבל אם תחפור קצת תגלה שהשומים והבצלים לא היו קיימים באמת.

מקס - אין לי תלונות למי שלא למד עברית - אלא לכך שלא מעט מבני אותו דור ציפו לכך שגם בני הארץ ידברו רוסית. אז נכון שאני בעל גוונים בהירים ויתכן שזה גורם להם לחשוב שמוצאי רוסי, אבל עם השנים למדתי עד כמה צבע העור אינו מעיד על המוצא העדתי.

חוץ מזה, מקס, ערסים יש בכל מקום. לא רק במזרח התיכון אלא אפילו במדינות הנורדיות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

לסיכום

אני למדתי מתוך תצפית על אחרים, ושיחות על החיים. (במגוון צמתי חיים)

אלה שלא עשו - יותר התחרטו, ואם הנושא לשינוי עולה.. כנראה שזה הדבר הנכון.

אם לא תעשה את הצעד הזה - לא תדע.. ובסופו של יום תמיד תשאר באוויר .

עשה זאת בצורה המתאימה לך - תרגם את מינוח הכוונה, לעברית או אנגלית

או כל שפה בינלאומית.

ומצא שמות מתאימים להרגשתך, שתחיה איתם בכייף.

כגון זוג שאני מכיר - הבחורה ממוצא תימני 3 דורות בארץ - כהן

הבחור ממוצא גרמני 2 דורות בארץ - קופרשמידט

מצאו אמצע מתאים - קורן

אייל.

עריכה אחרונה על ידי ליין מן

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אנשים תמיד מתחרטים על דברים שיכלו לעשות ולא עשו. זה לא אומר שאם היו עושים בטוח היה יוצא להם מזה טוב, הם פשוט לא יכולים לדעת אז הם מתבאסים.

בתכלס שמות זה מאד אובררייטד. אני לא זוכר שמות של מלא אנשים בעבודה שלי, גם כאלה שאני מדבר איתם כל יום. מזל שיש מיילים.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...