Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

האם לעברת שם פרטי/משפחה?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2776 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מאוד מתנצל שאני הורס את הדיון העמוק שהתפתח כאן על עתיד המדינה עם הדעת הפשטניות שלי, אבל לדעתי העניין מאוד פשוט:

אתה אוהב השם שלך? אל תשנה.

אתה לא מרוצה מהשם שלך? תשנה.

למה שבא לך.

יכול לעברת, יכול גם לכל דבר אחר. בין אם זה אנשים שאתה מעריץ ובין אם זה שם של שחקן פורנו (לא יודע למה כתבתי כאילו הם בהכרח סותרים).

אני באמת מאמין שזה עד כדי כך פשוט.

באמת.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

• תגובות 200
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
מתי בפעם האחרונה חיכית בתור במשרד הפנים?

לדעתי, תשאיר את השם שלך כמו שהוא כי זה לא שווה את החוויה.

אם אתה ממש לחוץ להמציא את עצמך מחדש ומוכן להשקיע את הזמן והעצבים, במקומך לא הייתי מתפשר על שינוי מינורי אלא הולך על כל הקופה.

שבוע שעבר הייתי צריך להגיע למשרד הפנים. בכניסה למשרד הפנים הוצג שלט: כאן אפשר להזמין תור מראש.

אם זו הבעיה, במקרה המדינה מצאה פתרון נוח לאזרח.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

גם אני הזמנתי תור באינטרנט לחידוש דרכון והגעתי בזמן. אבל בגלל כל מיני צרפתים עצבניים עם תינוקות צורחים ישבתי שם שעה בתור וספגתי את האוירה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

נו באמת, שינוי שם זה דבר דה מהותי. אם בן אדם רוצה לשנות, גם שעה המתמה בתור במשרד הפנים זה לא מה שימנע ממנו לשנות.

תכלס, לא הייתי משנה לא את השם נפרטי ובמיוחד לא את שם המשפחה, חוץ ממקרה אחד - כשהשם או שם המשפחה המקורים מאוד קשים להגייה לדוברי עברית. לדוגמא Podgorodetski Viacheslav וכדומה.

פורסם
מתי בפעם האחרונה חיכית בתור במשרד הפנים? אתה לא קובע תור למשרד הפנים אלא רשות האוכלוסין וההגירה.

ברוב הלשכות אין שום צורך לעמוד בתור יותר מ-20-30 דקות במידה ותזמין תור לשינוי שם פרטי/משפחה או הוצאה של ת.ז. ביומטרית דרך האפליקציה MYVISIT.

* תמיד יש מקרים של המתנה של יותר משעה בגלל עומסים חריגים גם אם הזמנת תור מראש.

איזה כייף לי :)

פורסם

אני רואה שהצלחתי להוסיף קצת בנזין לדיון...

אני אנסה להסביר עוד פעם את מה שניסיתי להסביר.

לצורך ההדגמה ניקח שתי קבוצות אנשים:

1) פליט אריטראי, עובדת זרה מהפיליפינים, מטפלת מהודו.

2) עולה חדש יהודי מפולין, עולה חדש יהודי מתימן, עולה חדש יהודי מארגנטינה.

אתם מסכימים איתי שחברי קבוצה 1 לא משנה כמה דורות יחיו בארץ תמיד יהיו שונים ולא שיכים לעומת קבוצה 2 שעוד כמה דורות ישתלבו בחברה ויהפכו ליהודים ישראלים?

היהודים שחיו מאות שנים בגרמניה, ברה"מ ושאר העולם תמיד נשארו יהודים ושונים מהמקומים, אפילו שהם התנהגו וחיו בדיוק כמו האוכלוסיה המקומית.

Sent from my SM-A530F using Tapatalk

• חברי המעגל הראשון
פורסם
נו באמת, שינוי שם זה דבר דה מהותי. אם בן אדם רוצה לשנות, גם שעה המתמה בתור במשרד הפנים זה לא מה שימנע ממנו לשנות.

הוא מתלבט אם לשנות או לא. אם זה לא כזה חשוב לו, חבל על הזמן והטרחה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

שקר אחד גדול. זאת שיטת חינוך שבנויה לחנך מנטליות של עבד מגיל אפס, ומוציאה מהנדסים שלא יודעים כללי חשבון בסיסיים, ורופאים שלא אכפת להם ממך, העיקר שתעזוב אותם, וגם הם לא יודעים דברים בסיסיים. זה חינוך לחוסר יוזמה, חוסר יצירתיות, חוסר רצון לאתגר את עצמך, חוסר רצון ללמוד ולעבוד (כי גם רופא וגם סבל היו מרוויחים את אותה משכורת), לויאליות אינסופית למערכת, ושאר מנעמי שלטון טוטליטרי.

ממש לא.

בברה"מ, בהתאם למדינה העצומה שהיא היתה, היו מוסדות חינוך ואוניברסיטאות ברמות מאוד מאוד שונות, ובהתאם גם בוגרים שונים.

זה שתודעת השירות הייתה גרועה שם, וזה שלא הייתה שם יוזמה פרטית ורוב התעשייה כוונה לצרכי המדינה ולא השוק הפרטי - זה משהו אחד. אבל משם עד למה שאתה מתאר? אפילו בארץ, חלק די גדול מהרופאים היותר אמפתיים שפגשתי, היו עולים.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

אתם מסכימים איתי שחברי קבוצה 1 לא משנה כמה דורות יחיו בארץ תמיד יהיו שונים ולא שיכים לעומת קבוצה 2 שעוד כמה דורות ישתלבו בחברה ויהפכו ליהודים ישראלים?

היהודים שחיו מאות שנים בגרמניה, ברה"מ ושאר העולם תמיד נשארו יהודים ושונים מהמקומים, אפילו שהם התנהגו וחיו בדיוק כמו האוכלוסיה המקומית.

הם יהיו שונים בגלל מדיניות של המדינה.

קח את דוגמה הפליטים הטורקים בגרמניה, שהדור הצעיר (דור שני) מרגיש גרמני.

פורסם

אם (1) יצליח בדרך כלשהי לקבל אזרחות או מעמד תושב קבע וישתקע בארץ, לאחר כמה דורות לא יהיה הבדל מהותי בינו לבין (2).

בדיוק כמו שיהודי התפוצות שחיו מאות או אלפי שנים במדינות שונות ולא היה הבדל של ממש בינם לבין העמים ה"מקומיים" באותן מדינות.

ההורים שלי ולמעשה כמעט כל יוצאי ברית המועצות לשעבר שאני מכיר לא היו שונים בשום דבר מהותי מהמקומיים.

חיו כקבוצה - כן. אבל הקבוצה הזאת ברוב המקרים הייתה חסרה כל מאפיין יהודי, חוץ מעצם היותה קבוצה של יהודים.

פורסם
אם (1) יצליח בדרך כלשהי לקבל אזרחות או מעמד תושב קבע וישתקע בארץ, לאחר כמה דורות לא יהיה הבדל מהותי בינו לבין (2).

בדיוק כמו שיהודי התפוצות שחיו מאות או אלפי שנים במדינות שונות ולא היה הבדל של ממש בינם לבין העמים ה"מקומיים" באותן מדינות.

ההורים שלי ולמעשה כמעט כל יוצאי ברית המועצות לשעבר שאני מכיר לא היו שונים בשום דבר מהותי מהמקומיים.

חיו כקבוצה - כן. אבל הקבוצה הזאת ברוב המקרים הייתה חסרה כל מאפיין יהודי, חוץ מעצם היותה קבוצה של יהודים.

זאות בדיוק הנקודה.

למרות שהינו בדיוק כמוהם עדין הינו שונים.

הם תמיד ידעו מי יהודי וכשהיה צריך הם תמיד היו מזכירים לך מי אתה ולאן אתה צריך לחזור.

פורסם

הם תמיד ידעו מי יהודי וכשהיה צריך הם תמיד היו מזכירים לך מי אתה ולאן אתה צריך לחזור.

זה כן, מסכים.

כנראה לא הבנתי מההודעה שלך לאן אתה חותר. חשבתי שאתה מדבר על אורח חיים. באורח חיים לא היה הבדל.

פורסם
א) גם בהתמכרות להרואין יש דברים חיוביים, אבל הדברים השליליים גוברים עליהם.

בוא נדבר בעובדות ולא בסיסמאות.

אני הספקתי לסיים 8 שנות לימוד בקייב, אבל אני מתרכז בבית הספר היסודי. כי החל משנת 1987, אחרי עליה לשלטון של גורבצ'וב (מנהיג שאני מאוד מעריך כי הוא הצליח לפרק את הגוש הסובייטי) הכל כבר התחיל להתדרדר.

מה שלימדו בבית הספר היסודי, חוץ משטיפת מוח קומוניסטית זה: כבוד למורה. מורה נכנס לכיתה - כולם קמים. כבוד להורים. כבוד לבן אדם מבוגר ממך. להשיג הישגים טובים, הייתה ענישה לתלמידים חלשים ולא משקיעים. לעמוד במשימות. לשבת בשקט מוחלט ולהקשיב בשיעורים. להגיע עם תספורת מסודרת ומדי סית ספר.

אני לא בטוח שזה כזה רע.

אם אני לא טועה, אתה למדת ביסודי כבר בתקופת המשבר והאנרכיה שהתחילו אחרי 1990-1991. זה כרב לא היה "הבית ספר הסובייטי"

פורסם

מה שלימדו בבית הספר היסודי, חוץ משטיפת מוח קומוניסטית זה: כבוד למורה. מורה נכנס לכיתה - כולם קמים. להשיג הישגים טובים, הייתה ענישה לתלמידים חלשים ולא משקיעים.

אני לא בטוח שזה כזה רע.

מהמערכת הזאת יוצאים בני אדם נכים מנטלית (בלי להעליב) כמו ההורים שלי, שרגילים לסגוד לקונספט ההשכלה ולמורה וחושבים שהוא יודע הכל, גם אם כל ההכשרה שלו מסתכמת בקורס שעשה בסמינר הקיבוצים. ואז נולד להם ילד עקום כמוני, שלא מסתדר כ"כ טוב עם מערכת החינוך הפורמלית, ובמשך שנים הם מנסים ליישר אותו לפי מה שהמורה וביה"ס דורשים במקום לנסות להבין מה לא עובד. גם אח"כ, כשהוא כבר בוגר ועצמאי ומרוויח יותר משניהם ביחד, הם מסתכלים עליו בתור סוג ב' משום שהוא לא הלך לאוניברסיטה מיד אחרי הצבא כמו ילד טוב. וגם את אחותו שהלכה ללמוד, אבל לא מקצוע 'רציני' כמו רפואה, הם רואים בתור כשלון חלקי.

אין להשקפת העולם המפגרת הזאת סוף, עד שדור ב' שולח את ההורים קיבינימט ויוצא לחופשי ומתחיל להנות מהחיים. לצערי לא כולם מסוגלים לעשות את זה, ורבים מהם ממשיכים לחיות בצל הדעות המיושנות האלה שמכתיבות להם את תחושת הערך העצמי.

גם אם ישראל נמצאת היום בקיצוניות השניה של חוסר כבוד לבעלי סמכות, זה טוב שהבולשיט הקומוניסטי נגמר. אנשים צריכים להימדד ולקבל (או לא לקבל) כבוד בהתאם לכישורים וליכולות שלהם, לא מעצם היותם בעלי תואר או תפקיד. יש הרבה מקום לשיפור בחינוך הישראלי, אבל החינוך הסובייטי שמבוסס ברובו על פחד ודיכוי אינו דוגמה טובה יותר.

• תוכן חדש...