Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

האם לעברת שם פרטי/משפחה?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2778 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ויש גבול לכמה חוגים ״אקסלוסיביים״ ברוסית יכול הילד לספוג.

אין הרבה מועדוני שחמט בארץ, אז זה נכון.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

• תגובות 200
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

גם כת השטן לא תפסה פה.

(שמעתי פעם על בני נוער רוסים, שהם או בחוג שחמט או בכת השטן).

למרות זאת לשתות וודקה בפארק ולשמוע מוזיקה מגעילה ברמקול של פלאפון תפסה חזק גם אצל הצברים.

אגב אני איפשהו בדעה עם צ׳מגאי - אם יהיו לי ילדים, אני לא הולך ללמד אותם רוסית בכוונה כדי לשמר את התרבות המה זה מפוארת (כי אני לא רואה מה מפואר בה כל כך). אם יקלטו רוסית מהבית - סבבה, אם לא, גם טוב.

אבל אני בטוח לא הולך להיות מאלה שמתגאים בזה שהילד שלהם לא שמע מילה בעברית עד גן חובה, ואז הלך לכיתה א' כשהוא מדבר עברית עילגת, סוגד לפוטין, ושונא את המקומיים הלא מתורבתים.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

אפשר לעבור לשלב הצעת שמות?

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם
גם כת השטן לא תפסה פה.

(שמעתי פעם על בני נוער רוסים, שהם או בחוג שחמט או בכת השטן).

למרות זאת לשתות וודקה בפארק ולשמוע מוזיקה מגעילה ברמקול של פלאפון תפסה חזק גם אצל הצברים.

אגב אני איפשהו בדעה עם צ׳מגאי - אם יהיו לי ילדים, אני לא הולך ללמד אותם רוסית בכוונה כדי לשמר את התרבות המה זה מפוארת (כי אני לא רואה מה מפואר בה כל כך). אם יקלטו רוסית מהבית - סבבה, אם לא, גם טוב.

אבל אני בטוח לא הולך להיות מאלה שמתגאים בזה שהילד שלהם לא שמע מילה בעברית עד גן חובה, ואז הלך לכיתה א' כשהוא מדבר עברית עילגת, סוגד לפוטין, ושונא את המקומיים הלא מתורבתים.

אז תשנה את השם. מה השאלה? שלא ידעו שאתה רוסי שסוגד לפוטין וכו'.

אם אתה חושב שיש רק שני מצבים קיצוניים - או שלא יודע מילה ברוסית או שכן יודע וזה אוטומטית הופך את הבן אדם לדמות שתארת - שינוי שם זה דבר די מתבקש.

פורסם

~

בתור איש IT, ואדים זכאי באופן טבעי לשם הבא:

אתה מכיר ילדים כאלה במציאות? אני לא. נשמע לי קצת כמו סיפורי האימה של טראמפ על המקסיקנים.

פורסם

בכל מקרה צריך להפריד שפה מתרבות. אתה יכול להיות סופר רוסי עם טרנינג וסבתא בסלון בלי לדעת מילה רוסית ואתה יכול להיות תימני אסלי עם מבטא שמדבר רוסית שוטפת (ואני מכיר אחד כזה).

שפה היא נכס וכל שפה נוספת שיודעים זה רווח נקי.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

(כי אני לא רואה מה מפואר בה כל כך).

ספרות מדהימה. אם הם ירצו לקרוא כשיחזרו מחוג השחמט, כמובן.

אתה מכיר ילדים כאלה במציאות? אני לא. נשמע לי קצת כמו סיפורי האימה של טראמפ על המקסיקנים.

ראיתי פרסומות לגני ילדים כאלו, אבל אני לא מכיר אף אחד שגידל את הילדים שלו ככה.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

נניח בצד את הדאקחות על סוגד לפוטין ושונא מקומיים -

אבל ילדים שבקושי דוברים עברית - כן.

ברמה של לא מסוגלים לשחק עם הילדים שלי.

זה כולל בין השאר כמובן צפייה אקסקלוסיבית

ב"מאשה ומדבדב" ושאר סדרות דוברות רוסית,

כך שאפילו כאן מתקשים הילדים למצוא מכנה משותף...

אבל שוב, ילדים הם בגדול יצורים שלומדים להתגבר

על כל שטות/טעות שההורים עושים,

והדוגמאות שאני מכיר למדו עברית תקינה מהר מאוד, בסופו של דבר. עם מבטא.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

מכיוון שואדים מבקש למחוק כל זיהוי מרחוק עם המוצא,

אין ברירה אלא ללכת לכיוון המזרחי, כמו יעקב איבגי, אדם ועקנין, שמעון אלבז, אבי בוסקילה השני.

אפשר ללכת עוד צעד קדימה ולבחור במחמוד אבו שוקראן או טאופיק זיאד.

שמות כמו דני גולן או שי פלג - לא התרחקו מספיק מהמקור.

השאלה היא מה יקרה כאשר הוא יתאם פגישה עם מישהו/מישהי וגם יגיע.

יהיה נושא נהדר לשיחה.

גילוי נאות - הכותב הוא רבע אוקראיני, רבע פולני וחצי תימני, ומחזיק ברישיון לא לייחס שום חשיבות למוצאו של אדם, דתו, אמונתו, מגדרו או נטייתו המינית.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם (נערך)

סליחה על הרוסית, אבל הבדיחה הזאת בול מתאימה לפה.

- Абрам, завтра погром!

- А я по паспорту - русский.

- Так бить будут не по паспорту, а по морде.

ותבין מזה ואדים מה שאתה רוצה.

עריכה אחרונה על ידי David32

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

• חברי המעגל הראשון
פורסם
אפשר לעבור לשלב הצעת שמות?
קיריל- כי זה דומה לקורולה.

אה, צריך שם לא רוסי.

אורי- כי זה כמו אוריס. ואם הולכים על שינוי מלא אז אורי טויטו, כי זה השם משפחה המזרחי שהכי קרוב לטויוטה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

חייב לציין שיש איזשהי התייחסות מיוחדת לרוסית בישראל, שלא קיימת כלפי עולים ממדינות אחרות.

גרתי כמה שנים ברעננה, עיר עם אוכלוסיית עולים אנגלו-סקסית גדולה. וגם שם הילדים בני ה-3-4 לא דיברו מילה בעברית, אלה דיברו באנגלית. אבל זה אנגלית, זה נשמע יפה, אז זה בסדר. אותו הדבר עם העולים הצרפתים.

החל משנות ה-70, אוכלוסיות העולים לישראל מלמדות את הילדים שלהן קודם כל את השפה מהבית, ואחר כך עברית. הדבר שונה משנות ה-50 ותקופות קודמות.

אנשים אומרים לעצמם, ובצדק - "אנחנו גרים בישראל, עברית הם ידעו ממילא, יש לי כמה שנים ללמד אותם שפה נוספת בקלות לפני שהחיים עצמם יקחו שליטה". ולמה לא?

פורסם
רוסית לא תעלם, אבל היא תהפוך לשפה של עולים/מבוגרים/כאלה שלא השתלבו.

אנשים שהתעקשו לשמור על קדושת התרבות הרוסית פשוט לא השתלבו בחברה הישראלית. הם גרים בגטו של רוסים, מסתובבים עם רוסים, התחתנו עם רוסיות hardcore ועוד. הם שולחים את ילדיהם שנולדו בארץ לגן של רוסים. מגדלים דור נוסף של לא רוסים - לא ישראלים. עצוב.

יש לך את זה ביותר דבילי? רוסית לא תעלם כי יש בערך 100 מיליון איש שדוברים אותה. היא לא תעלם בדיוק כמו שצרפתית או צ'כית לא ייעלמו. בישראל, היא לא תעלם בדיוק כמו שספרדית לא נעלמה ולא תעלם בארה"ב, פקיסטנית והודית באנגליה, ופיליפינית בקנדה. ישראל (כמו ארה"ב וקנדה) היא מדינת מהגרים, אין דבר כזה "ישראלי" ולא יהיה כזה דבר ב-100-150 שנה הקרובות.

ובאשר ל"לא אלמד את הילדים שלי מילה ברוסית", זה יותר מדבילי, זה פשוט להיות חרא של ילד להורים שלך.

אחותי ואני במצבים די דומים, שנינו עלינו ארצה עם ההורים שלנו, שנינו רואים בישראל את הבית שלנו, שנינו נשואים ל"לא רוסים", שנינו מדברים עברית שוטפת ושנינו - אם יש אופציה - נעדיף לדבר בעברית ולא רוסית.

קצת רקע: כשהגענו, אני הייתי מאוד קטן והיא הייתה בת כ-10 כבר. אני ידעתי רוסית כמו שכל ילד בן 3-4 יודע שפה והיא כבר ידעה כמובן לקרוא ולכתוב, לדבר והכל - כמו רוסיה טובה בת 10.

היא השתלבה מצוין, ברמה שאין ולא היה לה כמעט אף חבר/ה רוסי/ה, והרוסית שלה מקרטעת. מובנת אבל מקרטעת.

אני, בניגוד אליה, התחלתי בהשתלבות בשיא הכוח. גן דתי, בית ספר עירוני רגיל, בלי אף חוג ובין כל החברים דוברי הרוסית דיברנו עברית כי גם ההורים טחנו לנו שעכשיו אנחנו בישראל (הם עצמם המשיכו כמובן לדבר רוסית ולהתחבר רק עם רוסים, אבל פסדר) וגם כי היו לנו גם חברים צברים וערבים (שכונת סלאמס) וזה לא מנומס.

מאוחר יותר, עשיתי תפנית של כמעט 180 מעלות - בית ספר (חטיבה ותיכון) עם אחוז רוסית אסטרונומי (מעל 95%), ולמעט חופן רוסראלים כמוני איתם דיברנו בעברית, כמעט עם כולם דיברנו רוסית, אפילו למדנו רוסית בבית הספר (או ערבית למי שהעדיף).

נחזור להיום - לאחותי יש שלושה ילדים, אף אחד מהם לא מסוגל לחבר שתי מילים ברוסית. יודעים להגיד שלוש או עגבניה אבל זהו. אני רואה כמה קשה להורים שלי לתקשר עם הנכדים שלי (וזו כמובן אשמתם הבלעדית של ההורים שלי שלא למדו עברית במשך הכמה עשורים שהם גרים פה) ונקרע לי הלב. הם לא יכולים להיעזר בהם בשיעורים, לא יכולים לספר להם איך היה היום שלהם או מה הם עשו בחוג, לא יכולים לשחק ארץ עיר או אנאעארף מה. ההורים שלי לא יכולים להקריא להם סיפור, או לספר להם איך היה להיות ילדים במדינה אחרת, כלום. נתק מוחלט. "מה נשמע" "ביסדר". זה מלוא תוכן השיחות ביניהם.

נראה לך שזה אנושי להעביר אותם את הסיוט הזה שוב? אני מניח שאין לך אחיינים שאינם דוברי רוסית ולכן אני מניח שאתה לא יכול לתאר לעצמך את המבט בעיניים של סבא שלא יכול לעזור לנכד שלו לבנות לגו כי הם לא מסוגלים לנהל שיחה או סבתא שלא יכולה לעשות תספורת לנכדה שלה כי אין להן על מה לדבר והנכדה משתעממת תוך 4 וחצי שניות בחברת סבתא. נראה לך שזה שווה את זה, להאכיל את האגו שלך, כדי לנקום ב"מדינה"? איזו ישות אמורפית שאין לך מושג בכלל מה היא? או "להחזיר" לאבא ואמא שלך על איזו טעות שהם עשו? יש הורים שלא עושים טעויות? נראה לך שמישהו עשה לך משהו כדי לפגוע בך או כדי להרע את מצבך? הם עשו את כל מה שהם יכולים אך ורק כדי לשפר את החיים שלך ועשו את זה בדרך הכי טובה שהם יכלו. הם לא הכירו שום דבר אחר. למי אתה עושה רע בזה חוץ מאשר לעצמך ולאנשים הכי קרובים לך בעולם?

האם אני הולך לחנך את הילדים שלי על טהרת הקומוניזם? אבסס את הדיאטה שלהם על sala ואשלח אותם לדוג על אגמים קפואים? ברור שלא. כי זו שיטת חינוך שפסה מן העולם ואני לא רוצה שהילדים שלי יגדלו כשהם בטוחים שהדבר הכי טוב שהם יכולים לעשות זה לעבוד במפעל בשביל הממשלה 14 שעות ביום בשביל תלוש לכיכר לחם שחור. לחלופין, אני לא רוצה שהם יגדלו להיות שיכורים פרזיטים שמבינים שגם אם תשב כל היום בבית ותזיין את השכנה עדיין תקבל את אותו תלוש ללחם שחור. וגם לא שפיסגת היכולת שלהם היא להיות דוור או מפעיל מכבש.

אבל האם אני אתעקש על כך שהם ידעו רוסית? חד משמעית כן. הם יהיו ישראלים לכל דבר, והם ידעו רוסית.

ידיעת השפה הנוספת מקלה על תקשורת על הסבים והסבתות.

תקשיב מה אדם חכם אומר לך. סנוב ושמוק מתנשא, אבל חכם ;)

נראה לך באמת שזה משהו שהגיוני שיקרה או שזאת עוד איזו הגזמה מופרכת ומטומטמת לא פחות? אתה מבין בכלל כמה מרחק יש בין "לא לדעת מילה בשפה הזו" לבין "לסגוד לפוטין"? ללמד את הילד שלך עוד שפה, במיוחד כזו שהוא יוכל בעזרתה לתקשר עם הסבא/סבתא שלו נראה לך כמו משהו פסול? לשלוח אותו לגן דו-לשוני, או אולי לאיזה חוג רוסית (או צרפתית, או אנגלית, או טיגרית, זה לא משנה), לתת לו לצפות פה ושם בתכנים בשפה נוספת? איפה זה ואיפה לסגוד לפטיש ולמגל? ואדים, כפרה עליך, אתה חייב להפסיק להיות כל כך קיצוני, מטריף אותי שאתה לא רואה את זה. יש עוד עולם שלם בין שני הקצוות האלה שאתה כל הזמן מיטלטל ביניהם.

Ford Focus estate ; Subaru XV

• תוכן חדש...