Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

האם לעברת שם פרטי/משפחה?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2777 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אדם שאפילו לא הצליח למצוא עבודה בארץ מטיף לי מוסר.

אני בניתי עסק ב-10 אצבעות תוך כדי עבודה במשרה מלאה. השתלבתי בנישות. אז בוא תחסוך ממני הטפות מוסר על הבנה תיאורטית וראייה אסטרטגית.

קצת אירוני. אתה נשמע מאוד השרדותי, הוא נשמע ככה לפני 4-5 שנים. החיים זה לא רק מאבק.

אבל רוסית חלילה תיעלם. שפת נצח.

ההתבוננות צריכה להיות אחרת, בכלל.

למה יהודים ערבים שנולדו בארץ לא יודעים ערבית?

השתלבות לא צריכה לבוא על חשבון ההיסטוריה הפרטית של כל אחד.

ובארץ זה גם מלווה כמעט אצל כולם (חוץ מדוברי אנגלית כמובן) ברגשי נחיתות.

לא יודע אם רוסית היא שפת נצח. אבל אני קורא המון פרוזה ורק ברוסית. למה? כי עברית היא שפה דלה ומתאמצת בהקשר הזה, וטקסטים ספרותיים בה מרגישים תמיד מנותקים מהשפה המדוברת. להסיק מזה אם אני אלמד את הילדים רוסית? כנראה שלא, בעיקר כי אני לא אדע איך. אבל אני רק הרווחתי מזה שכן למדתי לקרוא בשפה הזו ואני שולט בה כמו בעברית, למרות שאני בארץ מגיל 7, יותר מ-25 שנה.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • תגובות 200
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בהחלט הישרדותי. זה אופי. וכן, החיים מאבק במיוחד בשנים האחרונות. מה לעשות לא בקטע שלי לעמוד בתור לפחמימות בסבסוד ממשלתי.

פורסם

הצחקת אותי.

הדור שלי שהוא יליד הארץ להורים שהגיעו לארץ כילדים אם גדלו בבית ששני ההורים הגיעו ממדינה בעלת אותה השפה דוברים לרוב את השפה. אלה שגדלו בבתים "מעורבים" מבינים לא מעט.

מעבר לזה אנחנו מכירים טוב את התרבות שממנה הסבים שלנו באו וטוב שכך.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
אדם שאפילו לא הצליח למצוא עבודה בארץ מטיף לי מוסר.

אז תגיד שאתה מכיר אותו ואת סיפור החיים שלו אישית! אני אמור לנחש?

המגמה העולמית הולכת באופן ברור לכיון המזרח הרחוק בדגש על סין. סין נפתחה למערב לראשונה מאז המאה ה-16. בסין חיים 1.4 מיליארד בני אדם. סין עוברת מודרניזציה מטורפת בקצב כמעט בלתי נתפס. בסין צומח מעמד ביניים. השוק הסיני הוא שוק בתולי שמי שיותר בו חותם יגרוף הון.

המון חברות מחפשות אנשי מקצוע שידעו לתווך בין מזרח למערב. בסין יש המון הזדמנויות לעסקים.

המערב נמצא בדעיכה. wake up and smell the coffee לפני שתצטרף למועדון "המפעל חתך לסין ועכשיו אני צריך לעבוד ב-3 משרות חלקיות בשביל לסגור את החודש"

לא הבנתי. אתה מדבר על סין?

צ'מע. אתה לחלוטין לא סותר את מה שאמרתי. נכון, סין זה שוק. אבל הם לא היחידים שקיימים בעולם. אתה מוזמן לכבוש את סין כמה שרק תרצה, מה אגיד לך. נשמע ששטפו לך את המח לכיוון אחד בלבד, החדירו לך "תווית" לראש והאכילו אותך במה שאני קורא לו "סטטיסטיקה של שיווק", אבל מי אני שאגיד לך את זה, אתה עומד ללכת לכבוש את סין. קטונתי.

למה יהודים ערבים שנולדו בארץ לא יודעים ערבית?

רגע. מה?!

לא הבנתי למה אתה מתכוון בדיוק... :lol::lol::lol:

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

בהחלט הישרדותי. זה אופי.

אולי, ואולי גם גיל וחווית ההגירה בילדות, שאני חושב שאפשר להניח השפיע עלינו בכל מיני דרכים.

רגע.

מה?!

לא הבנתי למה אתה מתכוון בדיוק...

:lol::lol::lol:

בשמחה:

מה רע בזה שמי שסבא או סבתא שלו הגיעו מעיראק ידע ערבית?

פורסם

לא אמרתי "רע". פשוט תחבירית לא הסתדר לי, להגיד "היהודים הערבים"... זה כמו להגיד "הגרוזינים המצריים", "הנורדים האוסטרליים" או "אטיופים עם DEW" באוזניים שלי :lol:

לו היית כותב "יהודים ממוצא ערבי" הייתי מבין. אבל מוצא = עדה, ועדה = גזענות...

פורסם

יבגני נהנה מדי פעם לשחק אותה חצרוני סתם כדי לעורר מהומות, אל תתייחס לזה ברצינות.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

זה בדיוק כמו לקורא ליהודים יוצא רוסיה "רוסים". שזה מונח די מקובל בארץ ואפילו השתמשו בו בשירשור הזה עשרות פעמים.

פורסם
גרמנים ופולנים לא, כי עליה מהמדינות האלו הייתה קטנה.

אבל יהודי ארה"ב שחיים בארץ לרוב ממשיכים לדבר אנגלית בכל הדורות ולא מתכוונים לדעתי לשנות את זה.

בישראל יחסית יודעים אנגלית מעולה(גם הרבה מהשילוט באנגלית) ולכן הקושי הסתגלות הוא נמוך יותר - אפשר להסתדר פה כדובר אנגלית יחסית לא רע.

הייתי בסקוטלנד שנה שעברה ובבוקר שהייתי צריך לחזור לשדהת מצאתי את עצמי חצי שעה צופה בתוכנית הבוקר של אחד הערוצים, בה דיברו על הבעיה שבבריטניה מדברים אנגלית בלבד - והעובדה שמחקרים הוכיחו שזה מנוון יחסית את היכולת לקלוט שפות נוספות בעתיד.

Sent from my VTR-L29 using Tapatalk

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם
לא אמרתי "רע". פשוט תחבירית לא הסתדר לי, להגיד "היהודים הערבים"... זה כמו להגיד "הגרוזינים המצריים", "הנורדים האוסטרליים" או "אטיופים עם DEW" באוזניים שלי :lol:

לו היית כותב "יהודים ממוצא ערבי" הייתי מבין. אבל מוצא = עדה, ועדה = גזענות...

מניח שזה נורא אישי. אני לא נפגע ולא מתקן כשקוראים לי רוסי (ואני בכלל מבלארוס). אבל אם יותר נח לך עם ״יהודים ממוצא ערבי״ - אז סבבה :)

יבגני נהנה מדי פעם לשחק אותה חצרוני סתם כדי לעורר מהומות, אל תתייחס לזה ברצינות.

הדבר היחיד שאני נהנה ממנו זה לגרום לפעמים לאנשים לצאת מהבועה של ״מה זאת אומרת?! ברור שהדעות שלי נכונות״, ולאתגר תפיסות שהופכות לאקסיומתיות. אבל זה כמעט בלתי אפשרי ברוב המקרים. בטח לא מול אנשים מבוגרים שהתרגלנו להתנהל בסמכותנות מול העולם.

פורסם

זה לא מסתדר כי רגילים שערבים בהכרח שווה מוסלמים, וכי עושים סלט של מוצאים ודתות. אלא שבפועל ערבים = מוצא (כמו רוסים, אתיופים, צרפתים, מקסיקנים) בעוד שיהודים = דת (כמו נוצרים, בודהיסטים, הלניסטים, הינדו....איסטים?).

אין שום בעיה להגיד יהודים ערבים כמו שאין בעיה להגיד צרפתים יהודים, מקסיקנים מוסלמים או אנשי מאדים בודהיסטים.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם
מקסיקנים מוסלמים

זה לא בגללם החומה שטראמפ רוצה לבנות? :lol:

או אנשי מאדים בודהיסטים.

:roflmao: אהבתי. באנגלית זה נשמע הרבה יותר טוב.

פורסם

יהודים הם גם גזע, לא רק דת.

אין שום דבר רע. אבל אני לא יודע רוסית ברמה מספיק טובה בשביל ללמד את הילדים הלא קיימים שלי רוסית. לכן אני מעדיף שהם ידעו היטב עברית ויחשפו לתרבות ישראלית מהיום הראשון כדי שיהיה להם יותר קל להשתלב באופן מלא בחברה.

היי,

אני לא מכיר אותך ומה שאני כותב זה לא כדי לשכנע אותך במשהו, אלא כדי לתת לך (ולאחרים) מידע שאולי יהיה מעניין או אפילו מועיל.

סמוך עליי (ואל תיפגע) שלא אכפת לי ממך כמו שלך לא אכפת ממני (סתם שני זרים באינטרנט).

אם אתה רוצה שלילידים שלך יהיה יותר קל ללמוד אנגלית/סינית/גרמנית זה אינטרס שלך לחשוף אותם לעוד שפה, גם בגיל שהם לא יכולים ללמוד וגם אם אתה לא בלשן דגול באותה שפה.

ילדים שנחשפים למגוון שפות בצעירותם ילמדו שפות יותר טוב מה-PEERS שלהם שנחשפו לשפה אחת בלבד.

כמו כן, אין קשר בין שפת החשיפה לבין הלימוד בגיל מאוחר.

כלומר, ילד שנחשף (משמעותית, לא מילה בשבוע) לעברית ורוסית (נניח) ידע ללמוד בעתיד שפה לא קשורה (הינדי) ביתר קלות מאשר ילד שגדל בסביבה עם שפה אחת.

כמובן שזה הוכח בילדים עם מנת משכל דומה, אזורי שפה דומים תפקודית ויש פרמטרים נוספים, אבל אנחנו מדברים על הממוצע.

בממוצע (גם קצת מעבר לו ובמובהקות סטטיסטית גבוהה) ילדים שנחשפים למספר שפות בצעירותם, ידעו כל אחת מהשפות מעט פחות טוב, אך בעתיד ילמדו שפות בקלות יתרה.

כשאתם חושפים את הילדים שלכם לשפות רבות, אתם מעניקים להם "כלים" ללימוד שפות טוב יותר בעתיד.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
גרמנים ופולנים לא, כי עליה מהמדינות האלו הייתה קטנה.

אבל יהודי ארה"ב שחיים בארץ לרוב ממשיכים לדבר אנגלית בכל הדורות ולא מתכוונים לדעתי לשנות את זה.

ממליץ לך לקרוא על העליות הראשונות לארץ ישראל (בין 1881-1945). תראה שחלוצי הארץ הם מארצות אירופאיות שצינת. עובדתית: הדור השני (שלא נדבר על השלישי) לא יודע לא פולנית ולא גרמנית (כלומר בודדים יודעים).

דבר נוסף: עם כל הכבוד לכמות הרוסים בעולם, השפה הבינלאומית היא אנגלית. לכן, אני חושב, שמן הראוי שאילו הורה שיודכ אנגלית טוב, ויצליח להשריש לילדיו כי זו שפה בינלאומית, ולא משום שיש יותר ערכים ברשתת בשפה האנגלית (בעצם, גם).

פורסם

אותם יהודים אינם ממוצא ערבי, כשם שמוצא תושבי מרבית המדינות המוסלמיות אינו בערב. מן הסתם הגנטיקה התערבבה היטב במהלך הדורות, ולא מעט ממנה הגיעה גם מחוץ לאיזור.

מכל מקום - יהודי מרוקו, למשל, לא היו דוברים את הערבית המרוקאית אלא ניב שונה לחלוטין, כשם שיהודי הבלקן דיברו בניב יהודי (לדינו) ויהודים במזרח אירופה דיברו שפה משלהם (יידיש).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...