Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

האם לעברת שם פרטי/משפחה?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2776 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
זה כן, מסכים.

כנראה לא הבנתי מההודעה שלך לאן אתה חותר. חשבתי שאתה מדבר על אורח חיים. באורח חיים לא היה הבדל.

אורח חיים היה זהה בהכול חוץ מבתי הקברות.

אני זוכר שהיהודים אהבו לצחוק (לא זוכר את הניסוח המדויק) שהם ואנחנו חיים כול החיים ביחד ונפרדים רק אחרי המוות.

Sent from my SM-A530F using Tapatalk

• תגובות 200
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אצלנו גם הלכו בפסח לבית כנסת להביא מצות

אם אני לא טועה, אתה למדת ביסודי כבר בתקופת המשבר והאנרכיה שהתחילו אחרי 1990-1991. זה כרב לא היה "הבית ספר הסובייטי"

התחלתי ב1991, ככה שכשהלכתי לכיתה א', זה היה בית ספר סובייטי למהדרין. משם ועד 1996, כשעלינו לארץ, הכל הידרדר מרגע לרגע. החל מחוסר תקציבים, דרך הכנסה בכח של לימודי "לאומיות אוקראינית", דרך שיעורי דת שדחפו באדיבות כל מיני כתות (אני חושב שאצלנו זה היה בפטיסטים, אז זה עוד בסדר), ועד מורה לספורט אלכוהוליסט, ונראה לי גם פדופיל.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

למזלי לא הספקתי להכיר את זה...

אבל ההתרדרות התחילה עוד לפני. באיזור שנת 19980 או 90 אפשר כבר היה להגיע לבית ספר ללא המדים וללא הצעיף האדום.

פורסם
מהמערכת הזאת יוצאים בני אדם נכים מנטלית (בלי להעליב) כמו ההורים שלי, שרגילים לסגוד לקונספט ההשכלה ולמורה וחושבים שהוא יודע הכל, גם אם כל ההכשרה שלו מסתכמת בקורס שעשה בסמינר הקיבוצים. ואז נולד להם ילד עקום כמוני, שלא מסתדר כ"כ טוב עם מערכת החינוך הפורמלית, ובמשך שנים הם מנסים ליישר אותו לפי מה שהמורה וביה"ס דורשים במקום לנסות להבין מה לא עובד. גם אח"כ, כשהוא כבר בוגר

נולדתי להורים שיצאו מאותה המערכת, אני לא חושב שאני עקום והסתדרתי יפה מאוד במערכת החינוך בארץ...

ההורים שלי גם לא ניסו אף פעם ליישר אותי.

פורסם

דווקא ודים זה שם מגניב בעיני, שם של מאבטח אישים.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם
נולדתי להורים שיצאו מאותה המערכת, אני לא חושב שאני עקום והסתדרתי יפה מאוד במערכת החינוך בארץ...

ההורים שלי גם לא ניסו אף פעם ליישר אותי.

לא נראה לי שהבנת אותי. התכוונתי שהורים כאלה פשוט לא יודעים להתמודד עם ילדים שחורגים מהנורמה, מה שקורה לפעמים. מי שבנורמה (כמוך) חי את חייו בלי דאגות, לפחות בהיבט הזה.

• אחראי פורום
פורסם

תנוח דעתך, דריש, גם הורים ומערכת חינוך ישראלית של שנות ה-80-90, לא ידעו לתחזק נכון ילדים עקומים.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם
לא נראה לי שהבנת אותי. התכוונתי שהורים כאלה פשוט לא יודעים להתמודד עם ילדים שחורגים מהנורמה, מה שקורה לפעמים. מי שבנורמה (כמוך) חי את חייו בלי דאגות, לפחות בהיבט הזה.

מה ההגדרה שלך לילד עקום?

אם אתה מגדיר את עצמך כילד עקום, על בסיס מה ?

לפעמים הורים לא רוצים לתקן ילד עקום,נותנים לו להתיישר לבד.

וגם אם נראה שהם הזניחו... לפעמים פשוט הרפו .

לעניות דעתי כמובן.

פורסם

ודים (ווֹוָה?) אם אתה לא אוהב את השמות שלך תשנה אותם. אבל שינוי השם לא יעשה לבדו את העבודה. זה יכול להיות טריגר לשינוי מהותי בחיים, אבל אם לא תשנה עוד דברים ביחד לא תשיג את המטרה.

לפני שאתה משנה את השם תחשוב למה אתה רוצה לעשות את זה ומה עוד צריך לשנות כדי להשיג את המטרות האלו.

אני מכיר כמה אנשים ששם ודים כך שזה שם לא נדיר כמו וצ'יסלב...

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם
אני לא בטוח שמי שלמד בארץ בשנות ה 50-60 ידע להתמודד יותר טוב.

חוץ מזה לא מסכים עם המונח "נכות מנטלית".

כן יש (יותר נכון היה) אצל ההורים שלנו קיבעון מחשבתי מסויים, אבל רוב האנשים עם הגיון בריא וכושר שיפוט נורמאלי ידעו לצאת ממנו די מהר.

פורסם

איפה כן יש הורים שיודעים להתמודד עם ילד שחורג מהנורמה - ולא משנה מה היא?

זה לא קשור רק למערכת החינוך, זה הרבה יותר עמוק מזה.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • אחראי פורום
פורסם
איפה כן יש הורים שיודעים להתמודד עם ילד שחורג מהנורמה - ולא משנה מה היא?

זה לא קשור רק למערכת החינוך, זה הרבה יותר עמוק מזה.

הכל תלוי בסבלנות ובכלים שיש לך.

פעם לא היו כלים. לא היה מי שיטמיע ולא מי שיבצע.

היום יש הרבה יותר, לעיתים ברמה של אבחנת יתר.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם
ודים (ווֹוָה?)

טעות נפוצה. vova זה ולאדימיר, עם ל'. דימה זה דמיטרי. ואדים זה פשוט ואדים, אין לו צורות נוספות. אלכסיי זה אלכסיי, לא צורה של אלכסנדר. זכור את הכללים האלה ותזכה לחיים ארוכים.

פורסם
בוקי, צר לי לאכזב אותך: השפה הרוסית תעלם מן הארץ בדור הבא. אפילו בדור הצעיר, מי שנולד כאן, רובם הגדול יודע חצי רוסית חצי עברית. רובם המכריע לא יודע לקרוא ובטח לא לכתוב.

יקרה בדיוק לאותם שצאצאי עדה המרוקאית לא יודעים ערבית מרוקאית, הפרסים לא יודעים פרסית. שלא נדבר על הייקים שלא יודעים גרמנית, הפולנים לא יודעים פולנים....

אימי נולדה ברוסיה לפני כשבעים שנה ועלתה לארץ ב 1956, אני לא יודע מילה ברוסית למעט קללות וכלי עבודה.

אך העליה של שנות התשעים והילך משמרים את השפה הרוסית גם בדור השלישי, לך לגני משחקים ותשמע ילדים קטנים מדברים רוסית ולא עברית.

אני עכשיו מבקר בבית חולים אסף הרופא, רופאי כבני 30 שבטוח נולדו בארץ מדברים בינהם כברירת מחדל רוסית ולא עברית.

פורסם

בדור השלישי בטוח לא.

אין הורים שנולדו בארץ, ומדברים רוסית בבית.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תוכן חדש...