Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מרצדס CLS450 - מבחן דרך

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2803 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הדור השלישי של הרכב שהמציא את קטגורית ה"קופה ארבע דלתות" מגיע עם מנוע חדש ומערכת חשמלית מתוחכמת.

לקחנו אותה למבחן כדי לראות האם זה כוכב זוהר או כוכב נופל.

מרצדס-CLS-07.jpgמרצדס-CLS-03.jpgמרצדס-CLS-28.jpgמרצדס-CLS-39.jpg

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

פורסם

השמועות גם אומרות שייצור -CLS 63 AMG פסק ובמקום זה מוכרים את ה-AMG GT בגרסת 4 דלתות.

עד כמה נכונה השמועה?

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

הפרונט - קרבי,אגרסיבי וממש יפה.

האחורה - באמת משהו שם נראה כאילו הוא נמס, פחות אהבתי.

לגבי חלל הרכב, רואים שהוא מוקפד ומאוד איכותי אבל אני באופן אישי פחות אוהב אותו. משהו שם לא מתחבר לי.

אולי זה הצבע הוורוד שנבחר לתמונה שגורם לכל העסק להראות קצת מוזר.

פורסם

בדש, תודה על הסקירה, כתוב מצויין ונהניתי לקרוא.

לגבי המרצדס הזו - לא יודע אם מתחבר לעיצוב החיצוני או לא,

מה שבטוח - ה-CLS הראשונה אכן הייתה מדהימה והכי זכורה לי מכולן עד היום.

פורסם (נערך)

כמה נקודות שרשמתי לעצמי על בירה והמבורגר אחרי המפגש עם הסיאלס:

* גישה למושב האחורי נוחה בכניסה וביציאה. מרווח הראש סביר לקופה. מרווח רגליים מצויין.

* גישה למושב הקדמי בכניסה וביציאה איומה בגלל קורת הגג. נרשמו כמה חבטות כואבות כשלא שמתי לב.

* מושב נהג לא רע. תמיכת מותניים לא מתכוונת ובהפניית הגה ימינה, מרפק ימין מתנגש בבולסטר מותניים. הרחקת ההגה גרמה שהחישור יסתיר כמעט לגמרי את החלק העליון של מד המהירות והסל"ד. לא בריא באוטו מהיר

* בלמים טובים. מהלך ספוגי בתחילת המהלך שמתחדד בהמשך. לא נרשמה דעיכה אבל הם הסריחו כמו נבלה.

* האצה מעולה מעמידה. דווקא במהירויות ביניים הורגש היסוס לאחר הורדת הילוך.

* נהמת מנוע מגיעה מהרמקולים. בנסיעה במוד comfort ובקצב נסיעה רגוע, המנוע נשמע לטעמי קצת יותר מדי.

* בשילוב ידני, המחשב מעלה הילוך במנתק גם במצב ספורט+

* תאורת לד מצויינת!

* מקדם פוזה אדיר

* צורת האחוריים הרבה יותר לטעמי מאשר בדגמי הקופה 2 דלתות.

* לא משוכנע שקיים ערך מוסף מספיק לעומת E קלאס מקבילה.

אולי זה הצבע הוורוד שנבחר לתמונה שגורם לכל העסק להראות קצת מוזר.

זה באשמתי. בדש שלח לי טיזר כשהיה בדרך אלי

עריכה אחרונה על ידי YNV

You can always count on Americans to do the right thing - after they've tried everything else.

W. Churchill

פורסם

הדוגמה האולטימטיבית לאוטו מיותר, כזה שאין לו שום יתרון על אחיו הקלאסיים, למעט איזה עיצוב מוזר, הרבה פחות פרקטי וכמובן יותר יקר, שלי לפחות אין מושג למי הוא מיועד. במחשבה שניה נראה לי שהסיבה השלישית, זו של המחיר הגבוה יותר , היא שמצדיקה את קיומו ומגדירה היטב את קהל היעד.

פורסם

מבחינת עיצוב: הדור הראשון היה בזמנו מסובב ראשים, מדהים וחדשני. אחד הרכבים הכי יפים על הכביש אז. מאז העיצוב הולך ומידרדר והיום (לפי התמונות) הרכב נראה לי די סתמי.

פורסם
השמועות גם אומרות שייצור -CLS 63 AMG פסק ובמקום זה מוכרים את ה-AMG GT בגרסת 4 דלתות.

עד כמה נכונה השמועה?

חיפשתי על זה מידע ברחבי האינטרנט, לא מצאתי שום דבר שיתמוך בזה.

כנראה שזה אכן רק שמועה.

זה גם הגיוני (לפחות מבחינת היצרן) ששתיהן יימכרו במקביל.

ה-AMG GT4 היא בכלל האחות מרובעת הדלתות של ה-AMG GT. ואם לפי מרצדס זה הגיוני שיש A קלאס סדאן ו-CLA ביחד, אז כנראה שאותו היגיון פועל גם פה.

למיטב ידיעתי, גם התמחור של ה-CLS63 נמוך יותר מהמחיר של ה-AMG GT4, בדיוק בגלל אותו מיצוב של הרכב.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם

מבחן מעולה כרגיל. מהתמונות בפנים אכן נראה כמו E-קלאס רגילה ברמת גימור עליונה וחיצונית היא לא מספיק מיוחדת.

פורסם

איך היתה צריכת הדלק? האם מערכת ה-EQ אכן משפיעה עליה לטובה באופן משמעותי? (אני יודע שזה קצת קטנוני לשאול שאלות כאלה על רכב במיר כזה - אבל בכל זאת...)

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

צריכת הדלק לא נמדדה בשיטת המשאבה אלא פשוט דרך מחשב הרכב.

קשה באמת לשים לב לשינוי בצריכה בעקבות המערכת הזאת, אבל הצריכה המשולבת עמדה על 15 ליטר ל-100 ק"מ, שזה אומר קצת יותר מ-6.5 ק"מ לליטר.

אסור לשכוח שזה בתנאי מבחן ולא בתנאי יום-יום, בתנאים כאלה כנראה תצרוך מעט פחות.

אני מניח שאפשר יהיה להתקרב לצריכה של 1 ל-10, אם יודעים לנהוג ממש רגוע, אבל ממש.

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

פורסם

משיוט רגוע של 20 דק' עם מחוון החיסכון מול העיניים, נראה שהמערכת בעיקר משמשת לגלישה ללא מנוע לפני עצירה.

הרושם שקיבלתי הוא שהיא יותר Start/stop phase II מאשר גורם משמעותי לחיסכון בדלק.

Sent from my DynaTAC 8000X using Tapatalk

You can always count on Americans to do the right thing - after they've tried everything else.

W. Churchill

פורסם

גם לי יצא לנהוג ברכב הזה ולי יש מעט השקפות שונות בנוגע לכדאיות הרכב בשוק ואתן דוגמא:

ביום המבחן, בדש צלצל אליי ואמר שהוא מגיע תוך כמה דקות. אמא שלי הייתה אמורה לצאת לעבודה בערך באותו זמן ואמרתי לה שאקפיץ אותה על הדרך (כי גם ככה הרכב שלי לזמן מה ואני מחליט לאן לנסוע, אז על הדרך נבדוק איך הרכב מרגיש בתוך העיר הצפופה ושלל שיבושיה). מה שלא אמרתי לה זה איזה רכב זה יהיה. כשירדנו למטה והיא ראתה את ה-CLS הלסת שלה נשמטה. הרכב ענק, הרבה יותר גדול ונראה הרבה יותר יקר מכל מה שעומס שם ליד (ויש שם גם A-CLASS שלא עושה כלום לאף אחד מבחינת רגש), הוא נראה מרשים ושונה (ואני מסכים שהעיצוב ההוא, מ-2004, הרבה יותר מוצלח) ופשוט וואוו.

אז נכנסים לאוטו, היא בוחרת לשבת מאחור ומלאה בשוק מאיכות התא- מהעור, הפלסטיקה, הצבע- ולאחר ששאלתי אותה לגבי מרווח טענה שמצויין גם לראש וגם לרגליים (אימי בגובה 1.70 וקצת).

במהלך הדרך לעבודתה נהננו מהשקט המופתי שיש בתוך הרכב וגם מנוחות הנסיעה. הרכב פשוט נוח, המושבים שלו מצויינים ורכים והמתלים בהחלט מבודדים אותך מהעולם החיצון, תוסיפו לזה בידוד רעשים מעולה וביחד זה יוצר שילוב רגוע ונעים מאוד.

אימי עוד נזכרה ברכב הזה לא מעט בשבוע-שבועיים שאחרי ההסעה הזו. אפילו שזו הייתה נסיעה של 15 דקות בלבד, הרושם נשאר שם. ואני רוצה להגיע כאן לנקודה בדיוק למה כן שווה להוסיף עוד כסף בעבור הרכב. ל E של מרצדס יש בעיה מרכזית אחת והיא חולקת אותה עם אותה A קלאס ממקודם. היא לא מושכת. זה לא שהרכבים האלו לא נראים טוב. הם בסדר. הם כן נבדלים מהיונדאי והסקודה שיש בכמויות על הכביש אבל הם רכבים נפוצים. יש פשוט הרבה E קלאס במוניות וזה הופך אפילו את ה- E63 AMG לרכב שהוא פחות מעניין לאדם ההדיוט ברחוב- זה שלא מבין ברכבים. ה-CLS משדרת משהו מעבר. היא משדרת שהצלחת יותר, משדרת סטאטוס של אני שונה ומשדרת יותר יוקרה גם אם היא לא בהכרח נכונה! אבל ככה זה לאנשים שלא מבינים.

מעבר לכך אני חייב להגיד שהרכב בהחלט נוח מאוד כמו שרשמתי ובכביש המפותל, אפילו הרכב הזה שוקל סביב 2 טון, היא יודעת להוציא קצב מאוד גבוה ומאוד מעניין. כן היא תרכון קצת בסיבובים, כן היא אומרת לך שהיא לא מיועדת לזה אבל היא עושה. היא עושה בקצב שכאשר הסתכלתי למד המהירות הייתי בהלם, הכל פשוט קורה בצורה חלקה.

בכביש הישר היא זורחת והכל מתנהל היטב ובצורה מרשימה מאוד. הכל שקט ונינוח. בידוד מאוד מרשים גם במהירויות שלא כדאי לרשום במקום ציבורי.

תיבת ההילוכים שלה מצויינת. 9 הילוכים שעובדים נהדר ובאופן אישי העדפתי, גם בכביש המפותל כשנותנים קצב, להשאיר על אוטומט. לאוטו יש כלכך הרבה הילוכים שזה מתיש לעבור ביניהם ידנית ואני פשוט מעדיף לנהוג. ברוב הפעמים היא מורידה מהר את ההילוכים ובוחרת נכון, לפעמים קצת פחות מוצלח אבל ברוב הפעמים בהחלט יוצא טוב ואני לא מרגיש שאני מפספס משהו שהרי גם ככה הרכב לא יועד לכך.

אבל לא הכל מוצלח בצורה מושלמת- כמו שנכתב, מתלי הרכב שמעניקים נוחות נסיעה מעולה על הכביש, עושים רעש מעצבן מאוד כשהם נסגרים. וזה קורה גם בעיר אבל גם בכביש בינעירוני במהירות לגמרי חוקית. שיבוש כמו בור או מהמורה קטנה (כמו זו שיש בנתיב השמאלי של כביש 5 לכיוון ראש העין, בסמוך לבית העלמין של פתח תקווה) וזה נשמע ומורגש הרבה יותר מידי. לא בשביל המרצדס הזו ספציפית, זה מורגש יותר מידי בעבור בערך כל רכב שאין לו יומרות ספורטיביות.

הדבר השני שלי הפריע- כאשר עוברים בין המצבים במסכים יש להם השהייה. לפעמים של חצי שנייה ולפעמים קצת יותר וזה מפריע לי. מפריע לי שבדאצ'יה של ההורים שלי, רכב שעולה 70 אלף שקל המסך לא נתקע אף פעם, אבל במרצדס שעולה פי 10 מהדאצ'יה הוא כן נתקע (ואני יודע שהמערכת עושה פי 9 מיליון יותר דברים מהמערכת בדאצ'יה. זה רכב שעולה כלכך הרבה יותר, אפשר היה לשפר את זה, זה באמת מעצבן). אולי אני קטנוני אבל זה מציק.

לסיכום שלי עם התפלץ הזה- רכב מרשים מאוד, נוח מאוד וכזה שעובר מרחקים גדולים בכלום זמן ומינימום מאמץ.

• תוכן חדש...