Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

דעתכם על ליסינג פרטי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2837 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
כפי שראינו במקרה הזה ובמרבית המקרים ליסינג עולה יותר כסף.

אתה יכול לפרט קצת יותר? כי לפי החישוב שלי (לדגם הספציפי הזה של האוקטביה) ליסינג לא עולה יותר כסף. איפה אני טועה?

• תגובות 50
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

כאמור אם הדגם הספציפי שאותו אתה חוכר עולה אצל היבואן X ועלותו לשלוש שנים בליסינג תפעולי מקבילה לאובדן הערך של רכב זהה המוצע למכירה בשוק, לא רק שאינך מפסיד, אתה גם מרוויח את מחיר הכסף של ההשקעה הראשונית הנחסכת ממך. ניתן אולי ללמוד את אובדן הערך הצפוי מבחינת מחירי מכוניות כאלו בנות שלוש בשוק היד השניה והשוואתם למחירן כחדשות. וגם אם לעולם החשבון לא יכול להיות מדויק שהרי אי אפשר להסיק מעיסקה ספציפית מהעבר מה יהיה גורל עיסקה דומה בעתיד, די אם הסכומים קרובים מספיק בכדי להצביע על כדאיות סבירה.

פורסם

פירטתי קודם.

הדגם מוחלף.

1. האם ניגשת לסוכנות וביקשת הצעת מחיר לרכישה של הדגם? האם פנית לחברות הליסינג 0 ק"מ בבקשה לקבל הצעה עבור הדגם? בליסינג תפעולי מנוע ה- 1.4 מוצע בתעריפים נמוכים יותר מאשר בעבר.

2. אתה משלם 77,030 ש"ח. מזה תוריד שנתיים וחצי ביטוח ושלושה טיפולים העלות שלך היא בסביבות 60,000.

יש מעט אקזמפלרים ביד 2 עם קילומטרז' של 50,000 בני שנתיים וחצי בבעלות פרטית, אבל על פניו המחיר המבוקש לדגמים כאלה בסביבות 100 ולא 90.

דגם ה- 1.4 סטייל כמדומני עלתה 143,000 ולא 150,000.

תעשה את החשבון.

פורסם (נערך)
אני לא מצאתי אף חברה שמציעה הנחה של 20k לדגם הספציפי הזה של האוקטביה, אני בכלל לא מצאתי את הדגם הזה ב 0 ק"מ, רק דגמים פחות מאובזרים. באופן כללי רכבי 0 ק"מ הם בדרך כלל מהדגמים הפחות מאובזרים. לכן העסקה הזאת קורצת לי.

אשמח לדעת איזה חישוב עשית שחיזק אותך, כי לפי החישוב שלי, תשלום לליסינג ע"ס 1,670 ש"ח לחודש יוצא בסוף התקופה 50,100 ש"ח. אתה חושב שאם ארכוש את הרכב אז הוא יאבד מערכו פחות מהסכום הנ"ל? לא נראה לי. על סמך מחירים שבהם נמכרות אוקטביות משנתון 2015 מאותה רמת איבזור פחות או יותר יהיה נהדר לקבל עליה כ 90k-100k עוד כ 3 שנים. ז"א, שכמעט אותו סכום יצא לך מהכיס בין אם רכשת ומכרת אחרי 3 שנים או שלקחת בליסינג והחזרת אחרי 3 שנים.

מאיפה הגיע ה1,670 שח לחודש? כתבת 2,288 שח לחודש שזה יוצא 82,368 שח בלי המקדמה של כמעט עוד 8000 שח.

אנחנו כבר ב40,000 שח הפרש ממה שכתבת בלי כל ההוספות שיש בחוזה.

נשמע שאתה רוצה לקבל חיזוקים על העסקה המוצעת לך, אם אהבת לך על זה בסופו של יום זה הכסף שלך אף אחד לא יחליט בשבילך.

לגבי ה0 קמ, אני לא בדקתי נתתי הערכה שאלה בדר"כ ההפחתות. אני יודע שבמאזדה 2 יש 20,000 שח הפחתה , באיוניק ראיתי פרסומים של 18,000 שח. הערכתי שזה הכיוון גם בסקודה.

עריכה אחרונה על ידי daniel204

היום: MG E-HS '23 ליסינג זמני/ יונדאי טוסון 17' Open Sky

הקודם: יונדאי טוסון 22' פרימיום 2.0 ליסינג/ טויוטה קורולה F/L GLI '16

פורסם
פירטתי קודם.

הדגם מוחלף.

1. האם ניגשת לסוכנות וביקשת הצעת מחיר לרכישה של הדגם? האם פנית לחברות הליסינג 0 ק"מ בבקשה לקבל הצעה עבור הדגם? בליסינג תפעולי מנוע ה- 1.4 מוצע בתעריפים נמוכים יותר מאשר בעבר.

2. אתה משלם 77,030 ש"ח. מזה תוריד שנתיים וחצי ביטוח ושלושה טיפולים העלות שלך היא בסביבות 60,000.

יש מעט אקזמפלרים ביד 2 עם קילומטרז' של 50,000 בני שנתיים וחצי בבעלות פרטית, אבל על פניו המחיר המבוקש לדגמים כאלה בסביבות 100 ולא 90.

דגם ה- 1.4 סטייל כמדומני עלתה 143,000 ולא 150,000.

תעשה את החשבון.

הדגם המדובר הוא האקסקלוסיב, עלותו 149,900. לא מצאתי את הדגם הנ"ל ב 0 ק"מ. לא קיבלתי הצעה מהיבואן, אבל בוא נניח לרגע שכו אקבל הנחה מסויימת (מבצעי חבר הוט וכדומה) אני מעריך לפי מבצעים קודמים שגובה ההנחה לא יעלה על 10k. אז נניח ורכשתי ב 140k, נניח גם שאתה צודק, והמחירון של הדגם עוד 30 חודש יהיה 100k. התעלמת משני פרטים חשובים שציינתי, הרכב יהיה רשום על חברה בע"מ (הפחתה של כ 15% מהמחירון), והעובדה שאני לא מעוניין "להשכיב" סכום כזה על רכב אז צריך לקחת בחשבון את עלות המימון. והנה ה 60k שאתה מדבר עליהם...

פורסם
מאיפה הגיע ה1,670 שח לחודש? כתבת 2,288 שח לחודש שזה יוצא 82,368 שח בלי המקדמה של כמעט עוד 8000 שח.

אנחנו כבר ב40,000 שח הפרש ממה שכתבת בלי כל ההוספות שיש בחוזה.

נשמע שאתה רוצה לקבל חיזוקים על העסקה המוצעת לך, אם אהבת לך על זה בסופו של יום זה הכסף שלך אף אחד לא יחליט בשבילך.

לגבי ה0 קמ, אני לא בדקתי נתתי הערכה שאלה בדר"כ ההפחתות. אני יודע שבמאזדה 2 יש 20,000 שח הפחתה , באיוניק ראיתי פרסומים של 18,000 שח. הערכתי שזה הכיוון גם בסקודה.

1,670 ש"ח זה התשלום נטו עבור הרכב. הסכום הזה צויין מכיוון שהדיון גלש לאובדן ערך ברכישה מול התשלום לחברת הליסינג. שאר הסכום זה חבילת הטיפולים, ביטוח וביטול השבה לקדמות. הסכום הסופי בסוף העסקה הוא 58k.

ואני ממש לא מחפש חיזוקים, אני מחפש נתונים ועצות ממבוססות על ניסיון והגיון כלכלי.

ובקשר ל 0 ק"מ, קיה פורטה נמכרת ב 30k הנחה, אז מה? כפי שאמרתי, לא מצאתי באף חברה את דגם האקסקלוסיב ב 0 ק"מ.

פורסם
הדגם המדובר הוא האקסקלוסיב, עלותו 149,900. לא מצאתי את הדגם הנ"ל ב 0 ק"מ. לא קיבלתי הצעה מהיבואן, אבל בוא נניח לרגע שכו אקבל הנחה מסויימת (מבצעי חבר הוט וכדומה) אני מעריך לפי מבצעים קודמים שגובה ההנחה לא יעלה על 10k. אז נניח ורכשתי ב 140k, נניח גם שאתה צודק, והמחירון של הדגם עוד 30 חודש יהיה 100k. התעלמת משני פרטים חשובים שציינתי, הרכב יהיה רשום על חברה בע"מ (הפחתה של כ 15% מהמחירון), והעובדה שאני לא מעוניין "להשכיב" סכום כזה על רכב אז צריך לקחת בחשבון את עלות המימון. והנה ה 60k שאתה מדבר עליהם...

התקשרת לשאול את החברות שמוכרות 0 ק"מ בליסינג אם הן יכולות להשיג לך?

אם הרכב הוא רכב חברה, כל החישוב לא רלוונטי, ייתכן ובכלל עדיף תפעולי. ישנם שיקולי מיסוי אחרים לחלוטין.

אבל כתבת שגם למשתמש הפרטי שהכסף שוכב לו מתחת לבלטות כדאי לקנות בעסקה זו, ובפועל זה ממש לא נראה כך.

פורסם

חברים,

אתם מפספסים עובדה מאוד חשובה.

היתרון הגדול בליסינג פרטי הוא שהרכב אינו בבעלותכם ונושא היצרן/דגם/צבע לא רלוונטי וכך גם שיקולי הסחירות.

לכן, העיסקאות הטובות יותר מתבצעות על דגמים מיצרנים פחות מבוקשים- שם חברות הליסינג מקבלות הנחות גבוהות יותר.

לא רלוונטי לקיה/סקודה/טויוטה/מיצובישי.

תחשבו על זה...

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם (נערך)

אז זה יוצא 68,020 שח רק ירידת ערך בלי ביטוחים ובלי כלום. (1670*36)+7900 שח מקדמה, עדיין אתה טועה בחישוב.

עוד פעם אני אומר לך לא חיפשתי אוקטביה 0 קמ הערכתי שזה מה שמפחיתים לרכב 0 קמ', יכול להיות שהרכב באמת לא קיים ב0 קמ, רק נתתי כיוון.

עריכה אחרונה על ידי daniel204

פורסם
אז זה יוצא 68,020 שח רק ירידת ערך בלי ביטוחים ובלי כלום. (1670*36)+7900 שח מקדמה, עדיין אתה טועה בחישוב.

עוד פעם אני אומר לך לא חיפשתי אוקטביה 0 קמ הערכתי שזה מה שמפחיתים לרכב 0 קמ', יכול להיות שהרכב באמת לא קיים ב0 קמ, רק נתתי כיוון.

כפי שכתבתי בהתחלה ועוד מספר פעמים לאחר מכן, העסקה היא ל 30 חודש, 58K בסך הכל.

פורסם (נערך)
יותר לעניין הרכבים, לטעמי הפיג'ו זו העיסקה המוצלחת מבינהם, ולו רק בגלל החיסכון בדלק שיבוא לידי ביטוי באיזור ה200 ש"ח לפחות.

אני מאוד אשמח לקחת את הפיג'ו, אך לפי המפרטים של שני הדגמים, גרסת האקסקלוסיב של האוקטביה מאובזרת קצת יותר במערכות הבטיחות מאשר האקטיב של פיג'ו. או שאני מפספס פה משהו?

ומשהו נוסף, האם הבדלי כ"ס בין שני הדגמים בא לידי ביטוי באופן משמעותי? (120 כ"ס לפיג'ו מול 150 של האוקטביה)

עריכה אחרונה על ידי Acoca_N
פורסם

העסקה כוללת גם ביטוח וטיפולים. ממה שאני מבין צריך רק לשלם על רישוי שנתי.

נראית לי עסקה מענייננת.

פורסם

אם ההעסקה ל30 חודשים, ההשוואה צריכה להיות מול אוקטביה 2016.

פורסם
העסקה כוללת גם ביטוח וטיפולים. ממה שאני מבין צריך רק לשלם על רישוי שנתי.

נראית לי עסקה מענייננת.

כולל ביטוחים וטיפולים המחירים הם:

פיג'ו 3008 אקטיב דיזל - 2,538 ש"ח (1,990 על הרכב, 100 שח תוספת לעוד 3000 ק"מ בשנה (אופציונלי) ו- 448 שח לחבילת הטיפולים והביטוח)

סקודה אוקטביה

1.4 טורבו אקסקלוסיב - 2,288 ש"ח (1,673 על הרכב, 100 שח תוספת לעוד 3000 ק"מ בשנה (אופציונלי) ו-515 שח לחבילת הטיפולים והביטוח)

כמובן שאפשר לשלם רק על הרכב, אבל לפי הצעות מחיר לביטוח שקיבלתי על האוקטביה (חובה + מקיף = 6,600 ש"ח) החבילה שלהם בהחלט משתלמת.

• תוכן חדש...