Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

דעתכם על ליסינג פרטי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2837 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא בטוח שהיא כזאת גבוהה, אולי באחוזים בודדים. סביר להניח שהחברות מקבלות הנחה משמעותית מהיבואן (ואולי גם מרוויחות על האקסטרות, כמו חבילת טיפולים, ביטוח וכדומה) ולכן יש להן את היכולת לגבות תשלום שפחות או יותר מייצג את ירידת הערך הריאלית. לפי מה שבדקתי (תקנו אותי אם אני טועה) רכבים משנתון 2015 נמכרים ב 30%-40% פחות מהמחיר שנרכשו.

• תגובות 50
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

עשיתי חישוב גס לרכישת האוקטביה מהיבואן ללא הלוואה וללא הנחה בהשוואה לליסינג הפרטי. יצא לי הפרש של 8K-13K לטובת רכישה בטווח של 3 שנים, על פניו זה לא נורא בהתחשב שאין לך דאגות עתידיות של מכירת הרכב/ ירידת ערך וכו'.

רק מעניין אותי מה קורה אם בסוף התקופה יש שריטות קלות נניח בפגושים/ כנף, מה החיוב שחברת הליסינג מחייבת על זה? עוד דבר שיכול להשפיע לטובת רכישה מהיבואן זה רכישה בזמן מבצע שאז הפער גדל בעוד 10K שח לטובת הרכישה הפרטית.

ועוד, אם קונים את הרכב בסוף התקופה אזי שאתה מקבל רכב יד שניה עם רישום ליסינג. לפי ההשוואה הזאת קניית רכב עם רישום דומה זאת אומרת יד 1 עם 0 קמ', נניח אפשר לרכוש ב130 אלף במקום 150K אצל היבואן ואז הפער עומד על כ- 30K מינוס ה15% ברכישה מהליסינג. ב3 שנים שזה כבר הפרש גדול ולא מצדיק את הליסינג.

דעתי שתמיד קנייה עם כסף ביד תהיה הכי משתלמת, השאלה כמה אתה מוכן לשלם על הראש שקט והנוחות?

היום: MG E-HS '23 ליסינג זמני/ יונדאי טוסון 17' Open Sky

הקודם: יונדאי טוסון 22' פרימיום 2.0 ליסינג/ טויוטה קורולה F/L GLI '16

פורסם

1. שלוות הנפש המתווה לעיסקה כזו שווה אף היא כמה לירות. לא צריך לזלזל.

2. באספקט הכלכלי, הצצה בלוח מגלה אוקטביה בת שלוש יד ראשונה פרטית עם 80K ק"מ שלפי הפירסום היא גם במצב נקי וטוב. המחיר המבוקש 82K. נותר לבדוק כמה עלתה כחדשה בשנת 2015. אם המחיר דומה לזה המבוקש היום על חדשה מקבילה נדמה לי שהעיסקה הזו מבטאת תשלום של אובדן ערך סביר ללא ההשקעה הראשונית וללא הצורך המייגע למכור אותה, מה רע ?

פורסם

רכב בן 3 עם 80 אלף קילומטרים זה חריגה לא קטנה מ 20-23 אלף קילומטרים שנתיים ( מגבלה בעסקת ליסינג פרטי ). החריגה הזאת פירושה 4000₪- 8000 קנס או מלחתחילה עיסקה יותר יקרה עם מגבלה ל 25-30 אלף קילומטרים בשנה.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

מה שרלבנטי היא ההנחה שמדובר במחירי שוק יד שניה נוהגים לגבי רכב כזה בן שלוש שנים. אם אתה סבור שרכב כזה עם 10K ק"מ פחות יכול להשיג מחיר גבוה יותר בשוק, אין לי ויכוח אתך. גם קנסות חברת הליסינג אינן שייכות לכאן שהרי ממילא מי שמתעתד לנסוע יותר מהמגבלה יעשה חשבון אחר. כל הענין הוא שבתנאים שלה עיסקת הליסינג הזו נראית לא רע בכלל.

פורסם

מן הסתם רכב חדש יחסית בעל נסועה נמוכה יותר ימכר במחיר גבוה יותר.

עוד לא לקחנו בחשבון את ההנחה במחיר שצפוי הרוכש המקורי לקבל כיוון שמדובר בדגם חלף.

פורסם

כאשר משווים שני מסלולים ( ליסינג מול רכישה ), כדאי לקחת בחשבון את כל הפרמטרים, תפוחים לתפוחים. והתשלום הכולל בליסינג פרטי ל 60 אלף או 80 אלף קילומטריםב 3 שנים הוא שונה.

כן, לדעתי רכב בן 3, פרטי, יד ראשונה עם 60 אלף קילומטרים יכול להמכר במחיר יותר גבוה מאשר רכב עם 80 אלף קילומטרים. ובמודעה בלוח יכול להיות שחסרים כמה פרטים אשר משפיעים על המחיר.

אבל בעיקרון בשנים האחרונות ירידת ערך של רכבים חדשים הפכה להיות גבוהה מבעבר, והתרומה של ליסינג ( מכל הסוגים ) גדולה ביותר.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

דניאל, עבורי זה לא בא בחשבון להשכיב 150k על רכב שמאבד מערכו בכל דקה שעוברת, הכסף הזה "ביד" ישמש אותי לדברים הרבה יותר מניבים. לכן מימון הוא הכרחי עבורי. בנוסף, ברכישה, הרכב יהיה בבעלות חברה בע"מ, לכן כשארצה למכור אותו אאלץ להפחית כ 15% נוספים. מבלי להכנס להפחתות נוספות שאולי יכולות להיות (תאונות וכדומה) וקושי במכירת הרכב. כך ההפרש שאתה מדבר עליו הולך ומצטמצם. כמובן ככל שאחזיק ברכב יותר שנים ההפרש לטובת רכישה הולך וגדל, אבל פה אנחנו מדברים על החלפה כל 3 שנים.

לשאלתך מה קורה עם שריטות ומכות בסוף תקופה, אז כפי שציינתי בפירוט תנאי העסקה, יש אפשרות להוסיף 79 ש"ח בחודש ולהנות מ"ביטול השבה לקדמות". לפי דבריהם של נציגי המכירות לא אחוייב בשקל נוסף גם אם אחזיר את הרכב מכוסח.

ובקשר ל 0 ק"מ, לא מצאתי אוקטביה מהדגם הספציפי הזה בהנחה של 15%. ומז"א "נניח"? אם אין מידע מהימן שיש איזשהו צפי להנחת יבואן של 20k על הדגם הספציפי הזה בזמן הקרוב אז הייתי נמנע מלהניח הנחות.

פורסם

זה כמובן אחרת לחלוטין אם מדובר בחברה שרוכשת, יש לה שימוש אחר לכסף ולרוב מדובר בליסינג תפעולי ולא פרטי.

ללקוח הפרטי לרוב לא יהיה משהו מניב יותר לעשות עם הכסף.

לגבי הנחה בסניף, אף אחד לא דיבר על 20,000 שח, אבל לצפות שתהיה הנחה לדגם שכבר מוחלף זו הנחה סבירה לחלוטין.

פורסם

daniel204 כן דיבר על הנחה של 20k... סביר להניח שזה לא ריאלי, אבל גם עם הנחה ריאלית של כ 10k עדיין לדעתי יותר נכון ללכת במסלול הליסינג.

פורסם

גם אם הכסף שוכב מתחת לבלטות, זה לא משנה. סך ההוצאה במסלול ליסינג די שווה בערכו לאובדן הערך של הרכב באותה התקופה. שוב, אם מתכננים להחזיק את הרכב מעל התקופה הזאת, אז העדיפות הכלכלית היא רכישה. אבל גם אחרי 7 שנים ההבדל יהיה כ 30k לטובת הרכישה.

פורסם
daniel204 כן דיבר על הנחה של 20k... סביר להניח שזה לא ריאלי, אבל גם עם הנחה ריאלית של כ 10k עדיין לדעתי יותר נכון ללכת במסלול הליסינג.

20k זה אם קונים מיד ראשונה 0 קמ, ראיתי שזה מה שמפחיתים +/- ברכבים בסדר גודל כזה.

השבת הרכב לקדמותו הכוונה ל79 שח לחודש זה כמעט 3000 שח ב3 שנים, זה גם סכום, כשאני מוכר רכב ויש לו שפשוף קל בפגוש אני לא מפחית מהסיבה שאני לא מוכר רכב חדש. אני עד היום תמיד רכשתי רכב בלי מימון, מבחינתי זה אף פעם לא 100 אלף בפעם אחת, זה תמיד הרכב שנמכר + סכום מסויים, תמיד הרגיש לי שכלכלית זה הכי נכון. מהחישוב שעשיתי לעיסקה שהצעת זה חיזק אותי אבל אין ספק שהייתי מוכן לשלם קצת יותר בשביל הראש שקט ואני מניח שכל אחד יודע כמה הוא מוכן לשלם על זה, זה תלוי בשימוש ברכב ועוד מרכיבים.

היום: MG E-HS '23 ליסינג זמני/ יונדאי טוסון 17' Open Sky

הקודם: יונדאי טוסון 22' פרימיום 2.0 ליסינג/ טויוטה קורולה F/L GLI '16

פורסם
20k זה אם קונים מיד ראשונה 0 קמ, ראיתי שזה מה שמפחיתים +/- ברכבים בסדר גודל כזה.

השבת הרכב לקדמותו הכוונה ל79 שח לחודש זה כמעט 3000 שח ב3 שנים, זה גם סכום, כשאני מוכר רכב ויש לו שפשוף קל בפגוש אני לא מפחית מהסיבה שאני לא מוכר רכב חדש. אני עד היום תמיד רכשתי רכב בלי מימון, מבחינתי זה אף פעם לא 100 אלף בפעם אחת, זה תמיד הרכב שנמכר + סכום מסויים, תמיד הרגיש לי שכלכלית זה הכי נכון. מהחישוב שעשיתי לעיסקה שהצעת זה חיזק אותי אבל אין ספק שהייתי מוכן לשלם קצת יותר בשביל הראש שקט ואני מניח שכל אחד יודע כמה הוא מוכן לשלם על זה, זה תלוי בשימוש ברכב ועוד מרכיבים.

אני לא מצאתי אף חברה שמציעה הנחה של 20k לדגם הספציפי הזה של האוקטביה, אני בכלל לא מצאתי את הדגם הזה ב 0 ק"מ, רק דגמים פחות מאובזרים. באופן כללי רכבי 0 ק"מ הם בדרך כלל מהדגמים הפחות מאובזרים. לכן העסקה הזאת קורצת לי.

אשמח לדעת איזה חישוב עשית שחיזק אותך, כי לפי החישוב שלי, תשלום לליסינג ע"ס 1,670 ש"ח לחודש יוצא בסוף התקופה 50,100 ש"ח. אתה חושב שאם ארכוש את הרכב אז הוא יאבד מערכו פחות מהסכום הנ"ל? לא נראה לי. על סמך מחירים שבהם נמכרות אוקטביות משנתון 2015 מאותה רמת איבזור פחות או יותר יהיה נהדר לקבל עליה כ 90k-100k עוד כ 3 שנים. ז"א, שכמעט אותו סכום יצא לך מהכיס בין אם רכשת ומכרת אחרי 3 שנים או שלקחת בליסינג והחזרת אחרי 3 שנים.

פורסם
גם אם הכסף שוכב מתחת לבלטות, זה לא משנה. סך ההוצאה במסלול ליסינג די שווה בערכו לאובדן הערך של הרכב באותה התקופה. שוב, אם מתכננים להחזיק את הרכב מעל התקופה הזאת, אז העדיפות הכלכלית היא רכישה. אבל גם אחרי 7 שנים ההבדל יהיה כ 30k לטובת הרכישה.
כפי שראינו במקרה הזה ובמרבית המקרים ליסינג עולה יותר כסף.

• תוכן חדש...