Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2863 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

נכנסתי היום לאחת מחברות הליסינג להתעניין לגבי קניית רכב מליסינג,

התעניינתי לגבי רנו קליאו והציעו לי את הרכב הבא:

קליאו 2016,בעלות מקורית ליסינג

39K קילומטר

המחירון כפי שמופיע אצל החברה במחשב (לא בדקתי עדיין לוי יצחק/יד 2) 65,000 המחיר המבוקש בחברה-62,400. המחיר אחרי התמקחות קלילה (ועזרה מאשתי :-D) 59,000.

על המחיר הזה, יש לי דרך חברת האשראי (כרטיס של "חבר") עוד 2000 ש"ח הנחה מה שנותן לי מחיר סופי של 57 אלף ש"ח.

אם נעזוב רגע את האלפיים בצד, בבדיקה קצרה באתר יד 2 עולה שהמחיר שקיבלתי די תואם את שוק היד השניה,יש מקרים שרכבים בשנתון נמוך יותר נמכרים זול/יקר יותר ממה שקיבלתי ויש מקרים גם שרכבים עם קילומטר נמוך/גבוה יותר נמכרים יקר/זול יותר ממה שקיבלתי ככה שנראה שאני די עומד באמצע הסקאלה.

אני מאמין שעם קצת רצון טוב, אפשר יהיה להגיע מ59 ל57 אלף מה שאומר שבסופו של דבר אשלם 55 אלף (התקציב שהקצבתי לרכב חדש).

מה שכלול מבחינת "שדרוגים" (קיים בכל רכישה מהם) הוא שובר להחלפת ארבעה צמיגים ואחריות מורחבת לשנתיים.

לרכב יש טסט עד מרץ 2019 (בערך חצי שנה,סביר).

מבחינת הבדיקה, אני לא מבין גדול-אבל ממה שאני יודע כאשר רק ההערה שרשומה (תיקוני מרכב שוליים) היא היחידה שרשומה-מדובר בבדיקה טובה וגם ההערה הזו היא סוג של כסת"ח (ותכל'ס? איזה רכב אין לו שפשוף קטן..99 אחוז מהרכבים יש להם)

להלן התמונהIMG_20180830_000524__01.jpg

אשמח לשמוע מה דעתכם, האם המחיר כדאי? איך שאר נתוני הרכב (ק"מ,שנה,שניהם ביחס אחד לשני ולמחיר..)

ולסיום שאלה אחרונה שנובעת אולי מקצת בורות-ברשיון הרכב שקיבלתי (צילום) רשום "יצרן: רנו טורקיה" אני יודע שרנו היא יצרן צרפתי, זה שהרכב יוצר בטורקיה (הגיוני בכלל?) אמור לשנות לי משהו? או שמבחינתי אני מתעלם ממה שרשום שם?

תודה רבה מראש!

עריכה אחרונה על ידי aviel-bs
  • תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

הבדיקה שנעשתה היא שלך או של חברת הליסינג?.

המדינת ייצור לא אומרת כלום - רנו יצרן רכב צרפתי אבל יש לו מפעלים בכל העולם, ובין היתר בטוריקה שמה רוב הקליאו החדשות מיוצרות(פיג׳ו 208 לדוגמא מיוצרות בעיקר בסלובקיה וטויוטה יאריס מיוצרת בצרפת).

המחיר באמת נשמע קצת גבוהה לרכב יוצא ליסינג, האם הרכב טופל במוסכי יבואן או מוסכים של חברת הליסינג? טופל כל שנה למרות הנסועה הנמוכה? האם אתה מקבל אחריות מרוחבת על הגיר?.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם
הבדיקה שנעשתה היא שלך או של חברת הליסינג?.

המדינת ייצור לא אומרת כלום - רנו יצרן רכב צרפתי אבל יש לו מפעלים בכל העולם, ובין היתר בטוריקה שמה רוב הקליאו החדשות מיוצרות(פיג׳ו 208 לדוגמא מיוצרות בעיקר בסלובקיה וטויוטה יאריס מיוצרת בצרפת).

המחיר באמת נשמע קצת גבוהה לרכב יוצא ליסינג, האם הרכב טופל במוסכי יבואן או מוסכים של חברת הליסינג? טופל כל שנה למרות הנסועה הנמוכה? האם אתה מקבל אחריות מרוחבת על הגיר?.

קודם כל תודה רבה על התגובה.

לגבי השאלות- הבדיקה נעשתה ע"י חברת הליסינג, כמובן שכפי שאמרתי-אם אחליט לקחת אותו, הוא יעבור בדיקה במכון שאני אבחר ושאני סומך עליו.

לגבי מדינת הייצור-אחלה תודה.

לגבי המחיר-לעומת המחירים באתר יד2-הוא די סביר, יש סטיות למעלה או למטה אבל סה"כ הוא קצת באמצע.

לדברי הנציג-הרכב טופל במוסכים מורשי רנו (אני יכול לנסות לדרוש היסטורית טיפולים).

מבחינת אחריות מורחבת על הגיר-גיר כלול באחריות, מה הכוונה מורחבת? (שאדע מה לבדוק מחר בטלפון מול הנציג-השאיר את המספר שלו).

אגב,אני רואה שאתה בעלים של קליאו מאותה שנה-איך הרכב? מומלץ? (אנחנו זוג בלבד כרגע, רוצים להיות ערוכים גם לאופציה של הרחבת המשפחה בעז"ה)

פורסם

אחריות על הגיר היא חשובה בעיקר על המוח גיר כי קרה כבר שהיה לאנשים בעיות איתו - כדאי להיות מכוסה.

אל תשכח שביד 2 רובן פרטיות ברמת גימור יותר גבוהה מהרמת גימור של הליסינג(בליסינג רמת גימור לייף מול אקספריישן או קולקשין בפרטי) שכוללות מערכת 2din עם מסך צבעוני, גימור פנים קצת יותר יפה keyless וחלונות חשמל מאחורה.

אני עם הקליאו כבר שנה וחצי ונסענו ביחד יותר מ33 אלף קילומטר - אני נהנה ממנה מאוד ועשיתי סיכום כולל עדכוניים תקופתיים עליה פה.

פורסם

זה רמת גימור לייף הדגם של ה 1.2 נכון?

חדשה בליסינג עולה 80 אבל מלחתכילה המחיר מחירון של ה 100 מהיצרן הוא קצת מוגזם היום ואני בטוח ש״בימי מכירות״ עם הנחות הם מורידים יפה על הדגמים המאובזרים יותר, שהרי גימור לייף לא נמכר ללקוחות פרטיים (למשל, הקליאו הידנית שלי כחדשה עולה במחירון 85 אבל בפועל רכשתי אותה בזמנו ב 70 וזה באמת המחיר האמיתי שלה), אז תעשה את השיקולים שלך כמה הם באמת צריכים להוריד. אם החברים פה אומרים שזה יקר עדיין אז כנראה הם צודקים.

הבדיקה כמובן במידה ומדוייקת היא מושלמת. מה שכן ציינת שאתם רוצים להיות ערוכים להתרחבות, הקליאו אחלה רכב אבל הוא לא מהמרווחים מאחור, מתאר לעצמי שאפשר לסחוב מספיק טוב עם ילד אחד אבל לטווח ארוך יכול להיות צפוף. תבדקו את העניין הזה גם.

פורסם
אחריות על הגיר היא חשובה בעיקר על המוח גיר כי קרה כבר שהיה לאנשים בעיות איתו - כדאי להיות מכוסה.

אל תשכח שביד 2 רובן פרטיות ברמת גימור יותר גבוהה מהרמת גימור של הליסינג(בליסינג רמת גימור לייף מול אקספריישן או קולקשין בפרטי) שכוללות מערכת 2din עם מסך צבעוני, גימור פנים קצת יותר יפה keyless וחלונות חשמל מאחורה.

אני עם הקליאו כבר שנה וחצי ונסענו ביחד יותר מ33 אלף קילומטר - אני נהנה ממנה מאוד ועשיתי סיכום כולל עדכוניים תקופתיים עליה פה.

כשבדקתי ביד 2 הכל היה ברמת גימור לייף בערך לא ראיתי שם רמות גימור גבוהות יותר (כנראה הרבה אנשים שקנו 0 ק"מ)

לגבי התיעוד שעשית-תודה רבה,תיכף אקרא.

המחיר כאמור מאוד יקר לדעתי אין שום סיבה לשקול אותה כאשר ה308 המודרנית ומשפחתית (אל מול סופרמיני) נמכרת במחיר דומה.

אבדוק גם את האופציה הזו,אם כי הייתי די סגור על הדגם הזה.

זה רמת גימור לייף הדגם של ה 1.2 נכון?

חדשה בליסינג עולה 80 אבל מלחתכילה המחיר מחירון של ה 100 מהיצרן הוא קצת מוגזם היום ואני בטוח ש״בימי מכירות״ עם הנחות הם מורידים יפה על הדגמים המאובזרים יותר, שהרי גימור לייף לא נמכר ללקוחות פרטיים (למשל, הקליאו הידנית שלי כחדשה עולה במחירון 85 אבל בפועל רכשתי אותה בזמנו ב 70 וזה באמת המחיר האמיתי שלה), אז תעשה את השיקולים שלך כמה הם באמת צריכים להוריד. אם החברים פה אומרים שזה יקר עדיין אז כנראה הם צודקים.

הבדיקה כמובן במידה ומדוייקת היא מושלמת. מה שכן ציינת שאתם רוצים להיות ערוכים להתרחבות, הקליאו אחלה רכב אבל הוא לא מהמרווחים מאחור, מתאר לעצמי שאפשר לסחוב מספיק טוב עם ילד אחד אבל לטווח ארוך יכול להיות צפוף. תבדקו את העניין הזה גם.

לגבי כמה צריכים להוריד שוב אני מחדד-המחירים ביד 2 בשוק הפרטי הם די דומים (אם כי גם בנאדם שמבקש 60 אפשר להוריד ל55 ואז כבר ירדתי מהמחיר של החברה, אבל מצד שני לא תהיה לי את האחריות שלהם).

יש לי עוד שתי שאלות:

1. לגבי האמינות-חוץ מנושא הגיר מדובר ברכב אמין בסה"כ? (אני כרגע בא ממאזדה 3 2008 שתודה לאל ב"ה אמינה 100% ולמעט טיפולים לא פגשה את המוסך בכלל בזמן שהיא אצלנו במשפחה).

2. כמה צריך בערך להיות המחיר של רכב כזה? מקסימום אני אדע לחפש בפרטי אבל גם לכוון למחיר מסויים.

**לגבי התרחבות המשפחה, הבנתי שקצת צפוף מאחורה אבל מאמין שילד אחד או שניים בעז"ה ייכנסו עם כסאות לא? הבנתי שהבעיה היא יותר מבחינת מקום לרגליים

פורסם

אתה צריך לבדוק בעצמך את נושא המקום, תשב מאחור או שאפילו תדמיין כסא בוסטר ותראה כמה מקום זה תופס, אל תשכח גם שצריכים עגלות ואמבטיות ושאר בלאגן. אני לא בטוח שהקליאו נועדה להיות משפחתית במיוחד, אני חושב שאפשר אבל להסתדר, יש אנשים שמסתדרים גם עם רכבים יותר צפופים, אבל האם זה יהיה הכי נוח? לא יודע, עוד לא הבאתי ילדים בעצמי ואני מדבר רק מהערכה לפי המקום שראיתי שיש לי ברכב.

לי ולאשה לבד יש מספיק מקום זה בטוח, גם לשקיות מהסופר מאחור יש מספיק :)

בנוגע לאמינות, הגרסה הידנית אמינה, באוטומט הבנתי שאחרי כמה עשרות אלפי קילומטרים יכולה להיות בעיה עם הגיר, כמובן זה לא אומר שבוודאות זה יקרה אחרת מליוני קליאו בארץ ובעולם היו מתפרקות אבל זו מחלה שקיימת כמו שגם אפשר לראות בשרשור בנושא בפורום הזה שם יש כמה בעלי קליאו שקיבלו את זה. חוץ מזה לא נשמעו בעיות מיוחדות.

מה שכן הרכב הוא עם גיר רובוטי דו מצמדי ולפי מה שאומרים פה בפורום הוא מחייב נהיגה בצורה מסויימת בתנאי פקקים (לא קשור לקליאו, כל רכב של כל יצרן שמכיל את סוג הגיר הזה מחייב את זה), ככה שאתה צריך להיות מודע.

בנוגע למחיר, כאמור הרמת גימור ליסינג לא קיימת בשוק הפרטי, שם קיימים אקספרשיון וקולשקשין שהן כמעט זהות מלבד אסתטיקה קצת יותר יפה בקולקשן (פסים מכרום ופנים רכב דו גווני) ובקרת אקלים שאין באקספרשיון, חוץ מזה זהים ככה שאולי עדיף קולקשין אבל זה בקטנה, האקספרשיון מאובזר יופי.

אני לא מודע כל כך למחירים שלה בשוק הפרטי היום, במיוחד של הדגם האוטומטי אבל אני יכול לאמר שמחירי יד 2 לא צריכים לקחת כתורה מסיני, הרבה אנשים חיים בסרט ומבקשים מחירים התחלתיים מופרכים, זה לא אומר תמיד שזה המחיר בפועל (אלא אם כן אתה מסתכל על מודעות של קורולה ;))

פורסם

לייף נמכרת גם בשוק הפרטי - לא מזמן היא הוצעה ב90 אלף במבצע חבר האחרון ואפילו באולמות התצוגה ניתן לפגוש בה, אבל היא הרבה יותר נפוצה בשוק הליסינג ולא בפרטי.

היתרון של לקנות מליסינג זה לקבל אחריות מהחברת ליסינג על המוח גיר שזה רכיב בעייתי - דבר שלא תקבל ברכב פרטי, מצד שני מודל 2016 עדיין נמצא באחריות יצרן לעוד שנה לפחות.

פורסם

לדעתי,קצת עפו על עצמם שם עם המחיר והעיסקה יקרה לרכב ליסינג שבמקרה הטוב בן 3 ובמקרה הרע בן שנתיים.

בדיקה נקייה ? זו בדיקה מוזמנת ובכל מקרה אסור לסמוך עליה ולקבל אותה ראה כקדש.אם אתה עדיין נעול על הרכב,בדוק שטופל בזמן ובכל מקרה אתה חייב בבדיקה משלך-לך תדע איזו עז עלולה להימצא שם.

בלי קשר,אם יש צפי להתרחבות המשפחה,הייתי כבר רוכש רכב משפחתי ולא סופר מיני.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

לא שווה יותר מ-55 אלף ש"ח. מחיר שערורייתי לרכב צרפתי מליסינג. שישארו איתה במגרש שלהם עוד שנים ארוכות. תחפש זולה יותר!

פורסם

בהנחה ואני מצליח להוריד אותם במחיר ל57 אלף (כשבפועל אני משלם 55) האם שווה? כרגע שולמה רק מקדמה על סך 1000 ש''ח עם התחייבות להחזר במידה ואני לא רוצה לסגור בסוף ואני מאמין שאם אבקש להוריד עוד במחיר יסכימו איתי ויורידו כדי לסגור.

לגבי האחריות נכון,זה בהחלט נכון. בגלל זה רציתי לרכוש מהם ככה שאני יודע שיש לי סוג של "נוגדן" למחלת המוח גיר.

אני אנסה לסכם את הנושא-יש מחיר סופי שאם אני מקבל כדאי לחטוף בו את האוטו?(בהנחה ותקין,כמובן שאקי לבדיקה לבד אם שווה להשקיע בו ותהיה פה עסקה כדאית מבחינתי) אם כן, אעשה טלפון לנציג, אומר לו שאני מוכן שורה תחתונה לשלם X (השאלה כמה איקס שווה), וזה או כן או לא,מאמין שלא ירצו להפסיד אותי כלקוח בשביל עוד 2-3-4K.

לגבי הגימור-נכון,הלייף קצת מבאס במה שהיא מציעה (למרות שאני. רגיל לפחות מזה). ולכל אתחיל לבדוק גם בשוק הפרטי ואיערך למקרה של ביטול.

לגבי המקום-אני רוצה להיות ערוך מקסימום למקרה של 2 כסאות תינוק, ועגלה בבגאז׳. ממה שראיתי הבגאז׳ די סביר (נכון שיש את האסטייט שיותר גדולה אבל לא חושב שזה נדרש כרגע), ויצא לי לשבת מאחורה עם עוד שני מבוגרים, קצת צפוף, אבל שרדנו אז מאמין ש2 כסאות בעז"ה יכנסו שם.

עוד תובנות שכדאי לקחת בחשבון?

תודה רבה על הטיפים חברים!

פורסם

המחירון שראית זה לרכב פרטי, לפני הפחתה עבור ליסינג.

מחירון לוי יצחק משוקלל עומד על קצת פחות מ57K וביום שבת כנראה שירד עוד קצת.

לשלם מחירון משוקלל עבור קליאו בסיסית מליסינג זה פשוט לא הגיוני. בשוק הפרטי הגרסאות המאובזרות יותר נסחרות בהפחתה משמעותית מהמחירון (אל תשכח שהמחירים שמפורסמים בלוחות אינם מחירי הסגירה) ככה שעם כל הכבוד לאחריות (כדאי לקרוא טוב טוב מה היא מכסה) לא רואה סיבה לשלם עבור הרכב הנ"ל יותר מ50K.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם
המחירון שראית זה לרכב פרטי, לפני הפחתה עבור ליסינג.

מחירון לוי יצחק משוקלל עומד על קצת פחות מ57K וביום שבת כנראה שירד עוד קצת.

לשלם מחירון משוקלל עבור קליאו בסיסית מליסינג זה פשוט לא הגיוני. בשוק הפרטי הגרסאות המאובזרות יותר נסחרות בהפחתה משמעותית מהמחירון (אל תשכח שהמחירים שמפורסמים בלוחות אינם מחירי הסגירה) ככה שעם כל הכבוד לאחריות (כדאי לקרוא טוב טוב מה היא מכסה) לא רואה סיבה לשלם עבור הרכב הנ"ל יותר מ50K.

תודה על התגובה,אתקשר עכשיו להגיד שללא הורדה של עוד לפחות 5K אני לא לוקח את הרכב. יש טעם להמשיך ללכת עליו מפרטי?

פורסם

אם תוכל למצוא אחת פרטית, עדיפות לאחת שקיבלה הארכת אחריות ל5 שנים(היה אופציה בתשלום להאריך אחריות בקניה של אחת פרטית) - ייתכן והיא תהיה קניה עדיפה מאשר אחת מליסינג.

למרות שבסך הכל לי ממש לא חסר כלום תמיד עדיף לחפש אחת ברמת הגימור הקצת יותר גבוהה.

• תוכן חדש...