Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2849 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חבר'ה, פתחתי את המכסה מנוע והמיכל מי קירור ריק לגמרי, בקניית הרכב היה חסר מעט נוזל אבל לא מעבר.

השאלה היא, האם אפשרי מבחינתי לשים מי ברז עד מחר ואז ארוקן הכל במוסך ואשים מקוריים, האם מי ברז יפגעו במערכת קירור בשימוש חד פעמי ?

פורסם

עדיף לא להשתמש במי ברז.

אם יש חוסר משמעותי בינתיים עד מחר אפשר להוסיף מים מזוקקים או נוזל קירור איכותי אחר (ניתן לרכוש בתחנות דלק/חנויות חלפים/אוטו דיפו מי מהם שזמין בשעה זו).

כיצד בדקת ,על מנוע קר או חם ?

נוזל קירור בודקים רק כאשר הרכב קר או שלפחות עברו 2-3 שעות מסיום נסיעה.

אם אכן הבדיקה נעשתה על רכב קר,העובדה,שיש חוסר מצביעה בסבירות גבוהה על דליפה- יש לבצע בדיקת לחץ למערכת ולתקן את הדרוש תיקון.

אם לאחר מכן,תחליט שיש להחליף את הנוזל- זו כבר בחירה שלך.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם
עדיף לא להשתמש במי ברז.

אם יש חוסר משמעותי בינתיים עד מחר אפשר להוסיף מים מזוקקים או נוזל קירור איכותי אחר (ניתן לרכוש בתחנות דלק/חנויות חלפים/אוטו דיפו מי מהם שזמין בשעה זו).

כיצד בדקת ,על מנוע קר או חם ?

נוזל קירור בודקים רק כאשר הרכב קר או שלפחות עברו 2-3 שעות מסיום נסיעה.

אם אכן הבדיקה נעשתה על רכב קר,העובדה,שיש חוסר מצביעה בסבירות גבוהה על דליפה- יש לבצע בדיקת לחץ למערכת ולתקן את הדרוש תיקון.

אם לאחר מכן,תחליט שיש להחליף את הנוזל- זו כבר בחירה שלך.

העניין הוא כזה, אני נמצא במשמרת ומסיים עוד שעה, אין לי איך להתנייד בלי הרכב והאופציה היחידה שלי היא מים מהקולר, אני מתכנן ללכת מחר בבוקר למוסך בכל מקרה.

השאלה היא האם זה באמת כל כך גרוע שעדיף לי להשאיר את הרכב פה ?

נבדק אחרי שהרכב עמד כמה שעות ללא הנעה.

אגב, אני רגיל לפולו שנת 2006 ששם ממלאים במיכל העיבוי כחצי מיכל (בין המינ' - למקס')

אולי אני לא מסתכל על במיכל הנכון בקליאו ? כן יש סימון של מינימום ומקסימום והמים בפנים ירוקים שקופים אם אני לא טועה.

פורסם

בס"ד

מנסיעה אחת או שתיים, לא יקרה כלום עם תשים מי ברז, רק תקפיד להחליף את כל נוזל הקירור למשהו איכותי.

אני קם כל בוקר בשביל הילדים, בלעדיהם הייתי קם בצהריים...:lol:

פורסם

1,200₪ חלק מקורי כולל עבודה אם אני לא טועה.

בכל מקרה צריך לעשות טיפול ולהחליף בולמים אחוריים כיוון שאחד מהם נזל והבנתי שצריך להחליף את שניהם במקביל.

פורסם (נערך)

איך קבעת שהמחיר יקר?

האם אתה יודע באיזה פלאצ' מדובר לפני שאתה מסיק מסקנות?

האם אתה יודע כמה חלקים צריך לפרק בשביל להגיע לפלאצ'?

בקליאן הזו קיימים 2 פלאנצים אחד שמאלי ואחד קדמי, הקדמי הוא בדרך כלל הבעייתי עלותו גבוהה משום שמשולב בתוכו טרמוסטט מבוקר מחשב וחיישן טמפ' ובשביל לפרק אותו יש צורך בפירוק סעפת יניקה, צנרת מים, צנרת וואקום, צינור טורבו עליון וצמת חוטים והגישה עדיין בעייתית.

עלות החלק כ 650שח לזכרוני, תוסיף נוזל קירור איכותי ועבודה. המחיר טוב.

בכללי חלקים של רנו יקרים, לצורך העניין מסנן שמן מקורי לרכב הזה עולה כ 95שח ויש 2 מקטים שהשני עולה 127 אותו מסנן עם מקט שונה, תשווה למאזדה/הונדה/טויוטה/ יונדאי יעלה פחות מחצי מחיר למקורי.

עריכה אחרונה על ידי ba323f
פורסם
איך קבעת שהמחיר יקר?

האם אתה יודע באיזה פלאצ' מדובר לפני שאתה מסיק מסקנות?

האם אתה יודע כמה חלקים צריך לפרק בשביל להגיע לפלאצ'?

בקליאן הזו קיימים 2 פלאנצים אחד שמאלי ואחד קדמי, הקדמי הוא בדרך כלל הבעייתי עלותו גבוהה משום שמשולב בתוכו טרמוסטט מבוקר מחשב וחיישן טמפ' ובשביל לפרק אותו יש צורך בפירוק סעפת יניקה, צנרת מים, צנרת וואקום, צינור טורבו עליון וצמת חוטים והגישה עדיין בעייתית.

עלות החלק כ 650שח לזכרוני, תוסיף נוזל קירור איכותי ועבודה. המחיר טוב.

בכללי חלקים של רנו יקרים, לצורך העניין מסנן שמן מקורי לרכב הזה עולה כ 95שח ויש 2 מקטים שהשני עולה 127 אותו מסנן עם מקט שונה, תשווה למאזדה/הונדה/טויוטה/ יונדאי יעלה פחות מחצי מחיר למקורי.

מצטער על התשובה המאוחרת, הוחלף גם תרמוסטט בנוסף לפלנץ', בוצע טיפול והוחלפו 2 בולמים אחוריים והוחלפו המים למקוריים, כל אלה בעלות של כ2400₪ אם אני לא טועה.

אני מכיר את המוסך מחברים וסומך על האמינות שלהם.

בהזדמנות הזאת אם יש למישהו מושג איך אני משיג את הקוד לרדיו ? ניתקו את המצבר במוסך וצריך להקיש קוד.

פורסם

אומנם הניסיון שלי מפורד אבל יש לפורד למשל כל מיני KEY GENERATORS ברשת ואתרים המציעים את הקוד בתשלום מאוד סימלי, חפש בגוגל.

תצטרך כנראה להוציא או להשיג את המספר הסריאלי של הרדיו שלך.

בכללי מי שיכול לפתוח לך את זה זה המוסך כמובן.

פורסם

תרים טלפון למוסך מורשה מטעם היבואן תזדהה בתור בעלי הרכב ויתנו לך את הקוד.

בדוק בספר רכב בדף הראשון יש מדבקה עם הקוד.

אם תהיה לך בעיה תשלח לי את מספר הרישוי שלך בפרטי ואנסה לעזור לך.

• תוכן חדש...