Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

המיטב ש 30K יוכלו להפיק?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2856 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי,

בצער רב מוכר את הקטנוע האהוב שלי ועובר לרכב.

אני משוטט ברשת כבר כמה ימים ומתקשה למצוא מידע אמין ומפורט על דגמים ספציפיים של רכבים, בטח כשמדובר על אמינות במבחן הזמן. חבר טוב המליץ על הפורום בכל פה ואשמח לעזרתכם.

---------

חרשתי קצת את יד 2 ויש כבר כמה רעיונות, אבל לפני שאני מעלה רעיונות, אשמח לשמוע על איזה דגמים תמליצו אתם.

ייעוד - נסיעה בין-עירונית חצי שעה לכיוון (40K) על בסיס יומיומי, כולל עליות לירושלים, בין נהג יחיד לשלושה נוסעים.

להלן הדרישות -

1. אמינות - לא רוצה לבלות במוסך ולמצוא את עצמי בהוצאות לא מתוכננות. מבין שזה חלק מהסיפור, אשמח לעשות את זה כמה שפחות. בהקשר כיוונתי לשנתון 2010 ומעלה וקילומטראז' מתחת ל-100K - יש אמת בהגיון? הייתם מציעים מספרים אחרים?
  2. דלק - חשוב - צפוי קילומטראז מכובד, לא מעט מחוץ לעיר, מוכן לשקול גם גיר ידני.
  3. מנוע ראוי - עליות לירושלים על בסיס יומיומי, רכב שמסוגל לצאת לעקיפות זריזות גם בעלייה ולהגיע למהירות יפה.
    מהשיטוט עד כה אני מבין שפחות מ 1.6 אטמוספרי או 1.4 טורבו לא יספיק - דעתכם?
  4. מרחב מאחור - מקום לשלושה נוסעים מאחור + מקום לרגליים

בונוס -

• האצ'בק - חמש דלתות
  • בגאז' מכובד

תקציב - 30K ש"ח

לפני שאשאל על דגמים ספציפיים שעל הפרק - רעיונות שלכם לדגמים מתאימים לצרכים?

--------

מחיפוש ביד2 בשנתונים וקילומטראז המדובר העלתי את אלו, אמשח לעצתכם לגבי כל אחד ואחד מהם -

• אופל אסטרה האצ'בק 1.4 טורבו 2012
  • גולף 2009
  • סיאט לאון ידנית 1.8 (קצת מעל התקציב)
  • סובארו B3 האצ'בק 2.0
  • פורד פיאסטה 1.6 עם קילומטראז' בדיחה

משום מה אני נוטה לכיוון האסטרה כרגע - מה דעתכם? לגבי המנוע למשל קראתי דעות לכאן ולכאן.

-------

אשמח גם לדעתכם לגבי -

• גיר ידני - עד כדי כך סיוט כמו שכולם אומרים? לא שווה את המחיר הנמוך יותר ואת החיסכון בדלק?
  • שנתון לעומת פולקסווגן - שווה לרדת בשנתון ולקנות פולקסווגן גולף 2008 לעומת אסטרה 2012 רק בשביל המותג?
  • רכב ליסינג בעבר - בהנחה שהקילומטראז נמוך - עדיין להימנע או לקחת לבדיקה ולשקול ברצינות?

זהו עד כאן, מחזיק אצבעות. תודה!

עריכה אחרונה על ידי T.Amir
פורסם

אם רוב הנסיעות לא עמוסות למה אתה מכוון לרכבים משפחתיים ולא מיני או סופר מיני ?

"when you see a good move, look for a better one..."

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

פורסם
אם רוב הנסיעות לא עמוסות למה אתה מכוון לרכבים משפחתיים ולא מיני או סופר מיני ?

נקודה טובה. בהתחלה חיפשתי בעיקר סופר מיני, אבל לא מצאתי שום דבר בשנתונים ובתקציב עם מנוע 1.6 / 1.4T.

המלצות ספציפיות?

פורסם
אסטרה וb3 אינן חסכוניות .

מאות מיליוני אירופאים נוהגים בידני .

אם לך מתאים , מדוע לא ?

קנה בזול ידני ומכור בזול ידני

היי תודה על התגובה.

לפי הנתונים הרשמיים (שאני מבין שלא שווים הרבה) אסטרה 1.4 טורבו 2012 עושה מעל 20 לליטר בבין עירוני. לא רע, לא?

לגבי ידני - זו לגמרי הנטייה שלי - אני פשוט לא מוצא כמעט ידניות עם מנוע 1.6 / 1.4T בתקציב.

אתה מציע להתפשר ולרדת למנוע 1.4? אני חושש שאסבול ממנו בעליות לירושלים ושיחנוק את הרכב לסוע ככה יום יום.

פורסם

קודם כול לא הבנתי את הנסועה שלך הכוונה היא ל80 ק"מ ביום (שזה 24,000 בשנה) או 40 ק"מ ביום (שזה 12,000 בשנה).

במקרה השני הנסועה ממש לא גבוהה והבדל בצריכת הדלק יהי בקושי מורגש מבחינה כלכלית לכן ההמלצה תהיה שונה.

פורסם

מדוע החלטת שצריך מנוע טורבו 1.4 לפחות כדי לעלות לירושלים עם 3 אנשים?

רנו קליאו 900 סמ"ק טורבו עם 90 כ"ס מודל 2013 עושה זאת מצויין.

רק לא הבנתי, למה צריך מקום ל 3 נוסעים מאחורה כאשר רשמת שיהיו 1-3 נוסעים ברכב.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם (נערך)

הדבר היחיד שיחנוק את הרכב בעליות של ירושלים זה אם תלחץ אותו כל העלייה.

מכוניות מיני עם מנועים צנומים עולות היום לירושלים בלי בעיה, פשוט לא טסות בעליות.

עריכה אחרונה על ידי yoav911gt2
פורסם

עוד שרשור קלאסי של "רוצה הכל ואין לי גרוש" - אין רכב אמין, חסכוני, חזק, מרווח ועם תא מטען מכובד ב-30,000. אם היה, אף אחד לא היה קונה רכב חדש.

ובכל זאת, עוד שני כיוונים, קצת (הרבה) נדירים:

1. פוקוס דור 3 ידנית (ורק ידנית, לא הרובוטית) - לא מאוד חזקה, לא הכי מרווחת בעולם, אם תמצא בגרסת ספורט (ולא טרנד הפחות מאובזרת) - עדיף.

2. פיאט בראבו טורבו ידנית (ושוב, הרובוטית פחות מומלצת) - גם רכב מאוד נדיר, קצת ישן יותר, בסה"כ אמין, קצת חלש באבזור.

כיוון שלישי, קצת מעל התקציב - פיג'ו 2008 / סיטרואן קקטוס ידנית. שתיהן די חלשות, אבל חדשות משמעותית (2014-2015) וחסכוניות. למשל: http://yad2.co.il/s/c/w7ptpo (אין לי שום קשר לרכב הספציפי).

לגבי הדגמים שהצעת - האסטרה רגישה (כך אומרים, לא מכיר), הגולף ישנה וגם לא שיא האמינות, ה-b3 ממש לא חסכונית והפיאסטה גם צפופה (אין מצב לשלושה נוסעים מבוגרים מאחור ליותר מעשר דקות) וגם מגיעה עם הגיר הרובוטי של הפוקוס.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

תצטרך להתגמש קצת.

גם אני עברתי מקטנוע לרכב וקניתי יונדאי I20 שנת 2014 ידני מנוע 1.2 לפני חצי שנה בתקציב שלך. התפשרתי על ליסינג יד ראשונה וקצת מעל 100K ק"מ.

המצב הקוסמטי הפנימי של הרכב לא היה מזהיר, הייתי צריך לעשות לו יישור קו, אבל בסה"כ אני די מרוצה.

מבחינת ידני, אין ספק (בעיני) שבמדינה הפקוקה שלנו יותר נוח אוטומטי, אבל זה בהחלט לא כזה נורא ומתרגלים די מהר אם יש קצת קואורדינציה. ידני יפתח לך אופציות של שנתונים קרובים יותר מה שיפחית סיכוי לביקור במוסכים (בתיאוריה כמובן).

הרכב לא הכי מפנק, לא הכי זריז ואחיזת הכביש במיוחד בפניות חדות מורגשת, אבל המנוע בהחלט סוחב לא רע, גם בעליות לירושלים (לא נסעתי הרבה) וחסכוני בדלק.

תא המטען די גדול וגם מאחור אפשר עקרונית לשבת 3 (3 מבוגרים + נהג נסעו בנוחות).

פורסם

• אופל אסטרה האצ'בק 1.4 טורבו 2012
  • גולף 2009
  • סיאט לאון ידנית 1.8 (קצת מעל התקציב)
  • סובארו B3 האצ'בק 2.0
  • פורד פיאסטה 1.6 עם קילומטראז' בדיחה

האופל והגולף - אינן שיא האמינות. אתה תוציא לא מעט כסף במוסך.

הסיאט מעניינת - תלוי מאוד במצב המנוע. אחרת גם כאן יש בעיה.

ה B3 עם מנוע 2.0 ליטר וגיר ידני היא רכב פנטסטי, אמין מאוד. לא חסכוני.

אני מאוד בעד מכוניות ידניות, בוודאי כמשומשות.

לא הייתי פוסל גם דאצ'יה ידנית משומשת, יכולה להיות עסקה לא רעה, על מכלולים מאוד אמינים, והיא תהיה חדשה יחסית.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

מצטרף להמלצה על סובארו 2.0 ידנית, באמת רכב נהדר אך שתיין (וקצת רועש).

אוסיף רעיון לרכב מעניין אך קצת נדיר במחוזותינו - פורד פוקוס 1.6 ידנית מדור 3, שנתוני 2011/2.

Now: Octavia 1.5T 2020 and 308SW 1.2T 2016

Past: Focus 06, Insight 11, Ibiza 09 + 1.2T, Impreza 14, C4 09, Corolla 17

פורסם

אם אתה מחפש יעילות, חסכון ותחזוקה זולה - קיה ריו ידנית 1.2 מודל 2012-2013. היא ספורמיני אבל די גדולה ומרווחת, מספיקה ל 4 נוסעים בלי בעיה.

מנוע 1.2 סביר לגמרי, כמובן שאין לו מה לחפש ליד מנטעי טורבו או מנועי 2.0 ליטר אבל הוא מספיק לנסיעה סבירה ולא מרגיש חלש יותר על המידה. מקביל ברמת הביצועים להרבה משפחתיות 1.6 אוטומטיות מהעשור הקודם.

צריכת דלק ממוצעת 1 ל 14-15, טיפול זול, חלקים זולים, מכלולים פשוטים. גיר ידני נעים וקלאץ' קל.

אוטו נפוץ יחסית בארץ, יש מבחר. כמעט כולן פרטיות. חברות ליסינג לרוב לא הזמינו את הדגם הידני.

פורסם
נקודה טובה. בהתחלה חיפשתי בעיקר סופר מיני, אבל לא מצאתי שום דבר בשנתונים ובתקציב עם מנוע 1.6 / 1.4T.

המלצות ספציפיות?

מאזדה 2.

"when you see a good move, look for a better one..."

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

• תוכן חדש...