Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

המיטב ש 30K יוכלו להפיק?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2855 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אסטרה בחיים לא תעשה 1/20 בשיוט, אפילו לא קרוב לזה, בטח לא בתוואי הררי.

אם ידני בא בחשבון יתכן תצליח למצוא C3 פיקאסו דיזל ידנית, גם מומנט בריא של דיזל, וגם חסכון. תצטרך כמובן להתפשר על הקילומטראז'.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

איזה סופר מיני יפנית ידנית 1.4 ב 30 אלף שקל יש בארץ?

לא מכיר שום דגם כזה.

אבל העיקרון נכון, כל רכב סופר מיני ידני עם מנוע 1.3 - 1.4 יעשה את העבודה.

פורסם

לא מכיר שום דגם כזה.

אבל העיקרון נכון, כל רכב סופר מיני ידני עם מנוע 1.3 - 1.4 יעשה את העבודה.

כן זה מה שעמדתי לומר. לא מוצא טויוטה בטווח מחירים הזה ובלי גיר רובוטי.

רעיונות ליפניות אחרות בקריטריונים?

פורסם

הונדה ג'אז. מודל 2012-2010 עם מנוע 1.2 וגיר ידני.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
מדוע החלטת שצריך מנוע טורבו 1.4 לפחות כדי לעלות לירושלים עם 3 אנשים?

רנו קליאו 900 סמ"ק טורבו עם 90 כ"ס מודל 2013 עושה זאת מצויין.

רק לא הבנתי, למה צריך מקום ל 3 נוסעים מאחורה כאשר רשמת שיהיו 1-3 נוסעים ברכב.

יש כאן תמימות דעים שסופר מיני עם ארבעה אנשים ומנוע 1.4 רגיל תעלה את העליות לירושלים ב 100 קמ"ש עם יכולת דינאמית בעקיפות וכו?

מאשרים את ההגדרה?

אם כן זה מגדיל מאוד את האפשרויות וזה נהדר!

לגבי מס' אנשים - הייתי רוצה להשאיר את האופציה להסיע חמישה בנוחות, גם אם זה לא יומיומי. מבין שזה יעלה לי בפרמטרים אחרים אבל בואו נניח שאלה הצרכים.

העלתם לי למודעות ואתם צודקים שאני צריך לחשוב אם זה שווה את זה, אם מדובר במשהו שקורה פעם בשבועיים.

האופל והגולף - אינן שיא האמינות. אתה תוציא לא מעט כסף במוסך.

הסיאט מעניינת - תלוי מאוד במצב המנוע. אחרת גם כאן יש בעיה.

ה B3 עם מנוע 2.0 ליטר וגיר ידני היא רכב פנטסטי, אמין מאוד. לא חסכוני.

לך על הסובארו ידנית רק קח בחשבון שהרכב צמא למדי.

מזל שכתבתי כאן בפורום. אני מבין גם ממך וגם מ pooh-bear שהאסטרה לא מומלצת, הייתי כמעט סגור עליה ועכשיו אדע להתרחק. תודה!

הסובארו אגב אינה ידנית ואעדיף באמת להתרחק אם זו צריכת הדלק..

עוד שרשור קלאסי של "רוצה הכל ואין לי גרוש".

ובכל זאת, עוד שני כיוונים, קצת (הרבה) נדירים:

1. פוקוס דור 3 ידנית (ורק ידנית, לא הרובוטית) - לא מאוד חזקה, לא הכי מרווחת בעולם, אם תמצא בגרסת ספורט (ולא טרנד הפחות מאובזרת) - עדיף.

2. פיאט בראבו טורבו ידנית (ושוב, הרובוטית פחות מומלצת) - גם רכב מאוד נדיר, קצת ישן יותר, בסה"כ אמין, קצת חלש באבזור.

כיוון שלישי, קצת מעל התקציב - פיג'ו 2008 / סיטרואן קקטוס ידנית. שתיהן די חלשות, אבל חדשות משמעותית (2014-2015) וחסכוניות. למשל: yad2.co.il/s/c/w7ptpo (אין לי שום קשר לרכב הספציפי).

תודה על התגובה!

• פוקוס - התחלתי לקרוא קצת ונשמע שהיא יכולה להיות הזוכה! לא חשבתי עליה, תודה! אקרא עוד. שתי הסתייגויות -
    1. מעט חושש מהמשקל שלה בשילוב מנוע 1.6 - יצא לי לנהוג על פוקוס ישנות יותר והמשקל בלתי נסבל. מה דעתך?
    2. פורד - כחברה שמעתי המלצות לא כל כך טובות לגבי אמינות של אמריקאיות, בטח לעומת טויוטה, סקודה וסיאט. חולק על זה? לא משמעותי?

[*]פיאט - מעדיך להתרחק מרכב מאוד נדיר, מניח שזה יהיה כרוך גם בעליות טיפול גבוהות יותר וגם קושי במכירה.

[*]2008 / קקטוס - זולים באופן כמעט חשוד! הן באמת קצת חלשות ואני לא זקוק לעיצוב הצעיר / גבוה שלהן. מעדיף לשלם על עוד כוח.

פורסם

ומה יקרה אם יעלו את העליות על 80 קמ"ש במקום 100?

אגב, אם אתה רוצה רכב יפני, חסכוני מאוד, אמין ביותר וכזה שמאפשר לשבת בצורה סבירה ל 3 אנשים מאחורה, הונדה ג'אז עונה להכל ( חוץ מכוח, כמובן ).

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

בקשר ל2008 וקקטוס אני יכול להעיד מעצם זה שיש לי 208 עם אותו המנוע (1.2 82 כ"ס)

למרות שההספק ממוצע וקטן יחסית זה מנוע עם עקומת מומנט יפה שמתחילה ב2800 סל"ד מה שגורם לו להרגיש בפועל חזק יחסית לנפח ולדעתי ממבחר מנועי ה1200 האטמוספריים שיש זה מנוע הנמרץ ביותר.

מה שכן עשיתי את העליות של ירושלים עם רכב מלא ומזגן מופעל אכן מורגש מחסור בכוח (יכול גם להיות בגלל שאני לא נהג מנוסה בתוואי נסיעה כזה ונוהג לנסוע על 1000-2500 סל"ד)

פורסם

פאביה 1.2tsi ידני.

לדעתי צריכה להיות גם בראש הרשימה שלך.

עדיין מעוצבת די עדכני (יש גם גרסה ספורטיבית, מבחינת רמת גימור) 105 סוסים. תעשה את העבודה.

פורסם

• פוקוס - התחלתי לקרוא קצת ונשמע שהיא יכולה להיות הזוכה! לא חשבתי עליה, תודה! אקרא עוד. שתי הסתייגויות -
    1. מעט חושש מהמשקל שלה בשילוב מנוע 1.6 - יצא לי לנהוג על פוקוס ישנות יותר והמשקל בלתי נסבל. מה דעתך?
    2. פורד - כחברה שמעתי המלצות לא כל כך טובות לגבי אמינות של אמריקאיות, בטח לעומת טויוטה, סקודה וסיאט. חולק על זה? לא משמעותי?

אני מודה שלא יצא לי לנהוג על הפוקוס הידנית האטמוספרית. נכון שהיא קצת כבדה (ובעיקר הדלתות מרגישות כבדות), אני מניח שהיא ממש לא מטוס אבל כנראה עדיפה (קלות) על כל ה-1.2 האטמוספריות שהוצעו פה (כולל הקקטוס וה-2008). אתה תרגיש שהרכב מתאמץ בעליות לירושלים, ועקיפות לא יהיו קלות.

לגבי האמינות - אני לא מכיר משהו ספציפי, אם כי כמובן לא שולל שיש. בשמונת החודשים האחרונים אני נוהג בפוקוס כזו (רק עם המנוע החזק יותר - 1.6 טורבו), מעבר לבלאי שהיה בקניה (משולשים ורפידות קדמיות) לא נתקלתי בשום בעיה. אם אתה חושש מרכבים אמריקאים - אתה יכול להפסיק לחשוש. הפוקוס הזו תוכננה ויוצרה בגרמניה (למיטב ידיעתי).

לדעתי, היתרון של הפוקוס הוא שהיא כבר מרגישה כמו "אוטו" - מוצקה, מאובזרת יחסית, מתנהגת לא רע ומספיק מרווחת. היא בסה"כ מספקת לדעתי פשרה סבירה של כל הפרמטרים שמעניינים אותך (כח, אמינות, צריכת דלק, מרווח), בלי להצטיין באף אחד מהם.

• פיאט - מעדיך להתרחק מרכב מאוד נדיר, מניח שזה יהיה כרוך גם בעליות טיפול גבוהות יותר וגם קושי במכירה.

הדבר היחידי שנדיר בבראבו טורבו ידנית הוא השילוב. הבראבו לא היה רכב נדיר, המנוע לא היה נדיר (הופיע בבראבו הרובוטית ובעוד רכבים של פיאט ואלפא), רק השילוב של המנוע והגיר הידני בבראבו היה נדיר. לא חושב שתיתקל בעלויות גבוהות, לגבי מכירה - פעם זה היה רכב מאוד מבוקש. היום אני כבר לא יודע. הבעיה העיקרית היא שקשה לי להאמין שתמצא אחת כזו מספיק שמורה כדי שתרצה לקנות אותה. אבל אולי...

• 2008 / קקטוס - זולים באופן כמעט חשוד! הן באמת קצת חלשות ואני לא זקוק לעיצוב הצעיר / גבוה שלהן. מעדיף לשלם על עוד כוח.

אין שום דבר חשוד בקקטוס / 2008. הם (קצת) רכבי פוזה, ואיכשהוא יוצא שהחיתוך של מי שמחפש רכב פוזה ומי שמחפש רכב ידני הוא קבוצה די (מאוד) מצומצמת. תוסיף לזה את העובדה שהקקטוס נמכרה בהתחלה רק כידנית (ולכן יש יחסית הרבה קקטוס ידניות), ומכאן המחיר הזול.

אופציה אחרת שטרם הוזכרה כאן - יונדאי i30 ידנית.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

אני נוסע כמעט 3 שנים על פיאסטה ידנית עם מנוע 1.25 עם נסיעות מרובות על קו ירושלים - ת"א.

אני יכול להגיד לך שהרכב עוקף יפה מאוד ובעליות אני נוסע על הנתיב השמאלי מהר יותר מרוב הרכבים שלידי.

פורסם

אוסיף מניסיון קצר שיש לי הפוקוס המדוברת - נהגתי תקופה קצרה על פוקוס 2012 האצב'ק ידנית, לדעתי יופי של רכב.

המנוע 1.6 חזק יחסית לאטמוספריות אחרות, יחסית "ממושמע" וגמיש.

הרכב עם איכות הרכבה טובה מאוד (היה סיפור עם הגומיות על הדלתות, לא משמעותי), מרגיש כבד (יש שיגידו "טנק") במובן החיובי.

דרך אגב, המגיב מעלי הזכיר את הפיאסטה ידנית. היא הפתיעה אותי לטובה בכוחה (לא קרוב לפוקוס אבל הכל בהתאם לציפיות) ואני נוסע בעיקר בתוואי הררי.

כמותג, הפורד הם די אמינים, עם כתם שחור ענק בדמות הגיר הרובוטי שהוצמד לפוקוס/פיאסטה (לא רלוונטי לדיון הזה).

Now: Octavia 1.5T 2020 and 308SW 1.2T 2016

Past: Focus 06, Insight 11, Ibiza 09 + 1.2T, Impreza 14, C4 09, Corolla 17

פורסם

נכון, רוב היפניות הן 1.2.

סוזוקי סוויפט 2012 למשל

סיאט איביזה 2012, לא יפנית אבל הדגם הידני יחסית אמין.

• תוכן חדש...