Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קניה רכב מחברת ליסינג

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2871 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

רכשתי רכב מחברת ליסינג שבו שילמתי מקדמה בסך 1,000 ועדיין לא ראיתי אותו כי הוא בסניף אחר והוא עובר השבחה וטסט וטיפול. ועדיין הוא לא מוכן לאחר שבוע.

לאחר חתימת חוזה (שלא הביאו לי העתק) ולא ראיתי את היסטוריית הטיפולים, ראיתי את הבדיקה שלהם לפני קניה בריפרוף הכל היה מושלם .

התחלתי לקרוא ברשת על קניית רכב כזה, ומאז אני דואג ולא רגוע.

האם לאחר רכישה ותשלום מקדמה ואישור המימון אני יכול לבצע בדיקת רכב לפני קניה מטעמי שבו אוכל לחזור בי אם התוצאות לא תואמות לשלהם ? או שהם מחיובים לסדר את הכל מה שלא תואם לבדיקה שלהם ?

זה היה ליסינג יד 1 נהג יחיד, ראיתי בתמונות את הרכב והיה כמה מכות קטנות .

מה אני אמור לעשות כדי להינצל מידם ולא לצאת בהפסד ?

תודה לעוזרים!!!!

פורסם
פנה לארגון אמון הציבור/המועצה להגנת הצרכן.

מנסיון אני יכול לומר לך שאם הם רוצים הם יכולים לוותר על אותה מקדמה. תלוי כמה הם רוצים.

שזה אומר לפעול ? או לחכות לבדיקה מטעמי ?

פורסם

הבדיקה שלהם לא שווה את הנייר עליו היא מודפסת. כשהרכב יגיע, אחרי שתעשה נסיעת מבחן ותראה שהוא מתאים לך, בקש לראות היסטוריית טיפולים, ואם ההסטוריה לשביעות רצונך - קח את הרכב לבדיקה מטעמך.

אם תמצא שהרכב לא מתאים לך, תבקש את המקדמה בחזרה. אתה לא מחויב לרכוש את הרכב אם הוא לא לשביעות רצונך, לא הייתי פונה לאמון הציבור/מאיים אלא נותן להם הזדמנות להיות "בסדר".

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם (נערך)

אתה יכול לגשת לבדיקה במכון שתבחר והם חייבים לאפשר לך. אם הם לא יאפשרו לך זו עילה לביטול המקדמה(ראה פוסט שלי שהוקפץ מקודם). אם יימצאו ליקויים שלא נמצאו בבדיקה מטעמם זו עילה לביטול המקדמה.

ולחילופין אם יימצאו ליקויים ותהיה מעוניין שהם יתוקנו אז תוכל לדרוש שיתקנו אותם ואז לגשת לבדיקה חוזרת. בכל מקרה זכותך המלאה לגשת למכון בדיקה מטעמך והכי חשוב שלעולם! אל תלך למכון שהמגרש הציע לך. כמו כן אם מדובר בליסינג נהג יחיד דרוש אישור בכתב מהם על זה מכיוון שזה משפיע הרבה על המחיר.

עריכה אחרונה על ידי פצפצ
פורסם

תודה.

קראתי את הפוסט הקודם שלך , ואני מקווה לא להיות פרנואיד לגביי גם.

כי בנתיים מה שהבטיח הנציג זה רק פעל פה, הוא לא הביא שום העתק ולא הראה את היסטורית הטיפולים.

והוא אמר שהאוטו טוב והמחיר שעליו שילמתי הוא 20% מהמחירון שזה פיתה אותי, וכמו שכולכם אומרים כאן שאין מתנות, מחיר נמוך זה בתואם למצב הרכב.

עכשיו אני בפנים ומקווה לטוב.

השאלה איך אדע איזה מכון בדיקה לגשת ? קראתי כמה מכונים טובים ואמינים ברשת ויש ממש ליד הסוכנות חח

ואם באמת יש ליקויים לא כמו שכתוב, ואני ארצה לקחת את הרכב, הם חייבים לתקן הכל ? ואיך אדע שבאמת תיקנו הכל, צריך ללכת שוב לבדיקה ?

ויכול להיות שכבר עברו 10 ימים מאז הרכישה ועדיין לא הגיע לסניף ?

פורסם

אין בעיה. אין שום לחץ. ברגע שהאוטו יהיה מוכן דרוש היסטוריית טיפולים מודפסת, תדפיס של תוצאת הבדיקה ואת רישיון הרכב. מכון בדיקה שווה לחפש באינטרנט לפי המלצות, אם אתה מאיזור נתניה או כפר סבא אני יכול להמליץ לך על שניים. אם יש ליקויים ותחליט לא לקנות בעקבות כך הם יזכו אותך במקדמה כי שילמת מקדמה בהתאם למידע מסוים שנמסר לך וכעת יש סתירה במידע. אם אלה ליקויים שניתן לתקן ותרצה שיתקנו אותם הם מן הסתם יתקנו כי הם רוצים למכור. הרי אם לא יתקנו הם יצטרכו לזכות אותך. הרבה מכונים מאפשרים בדיקה חוזרת חינם לבדיקת תיקון הליקויים. לגבי השאלה האחרונה אין לי מושג והכי טוב שתשאל את הסניף ועל הדרך תבקש שכבר ישלחו לך בכתב את כל המידע שניתן לך והחוזה. זכור שלא משנה מה אסור להם להתנגד לאף מכון בדיקה שתבקש ללכת אליו(בגבול הסביר לא במרחק 300 ק"מ) וכל התנגדות כזאת תביא לביטול העיסקה וזיכוי מלא שלך. ובכלל התנגדות כזאת אומרת שיש להם מה להסתיר על האוטו.

נ.ב-לדרוש גם אישור בכתב על כך שהיה מדובר על ליסינג נהג יחיד.

פורסם

בדרך כלל עושים יישור קו לכל התקלות שאתה מוצא בבדיקה שלך,המשפחה שלי רכשה רכב מליסינג וסידרו הכל והרכב כבר נוסע שנתיים בלי בעיות.

רק המלצה אל תשלם כלום לפני שאתה מקבל את כל הפרטים שאתה רוצה למשל ההיסטוריה לא משנה כמה המוכר ילחץ קרה לי מקרה שרציתי לראות והוא ניסה למרוח אותי שהרכב טוב אל תדאג בלה בלה בלה אני יוציא לך מחר רק שים מקדמה... וגם שזה מחיר מבצע והוא יעלה אם אני לא לוקח ובסוף אמרתי אין כסף עד שאני לא רואה מה שאני צריך לא מעניין אותי זה לא אופניים ב200 שקל מצידי לחפש רכב חודשיים ולא ליפול...

בהצלחה!

פורסם

עוד עצה, בבדיקה יצינו שכל הרכב צבוע. תבקש שיעשו הבחנה בין צביעה לבין תיקוני פחחות אמיתיים המעידים על תאונות.

Sent from my MI 5s using Tapatalk

פורסם

אין ולא יהיה מכתב של נהג יחיד. זה סתם משפט שהוא זרק לך. כשתבקש מכתב רישמי כזה תראה איך הוא מתחמק. זה כמובן משפיע על הביטוח שיתנו לך במקיף.

עצה: אל תלחץ . מקסימום הלכו ₪1000 מקדמה. שכר לימוד כמעט חינם ביחס לסכום שעמדת להוציא.דרך אגב , כדאי לראות את הרכב לפני השבחה.

פורסם

ממש תודה לכל העוזרים .

כמובן אין חכם כבעל ניסיון.

ותודה על התהליך שבו אני אמור להיות הכי תקין ללא חששות.

אקבל אותו שבוע הבא ואעדכן לטוב ולרע.

• תוכן חדש...