Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2951 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

gbguy,

אני גם קונה מחשבי מותג. בעיקר סדרות עיסקיות של דל - בגלל האחריות. אם יש בעיה, מתקשרים למוקד הטכני ולמחורת הטכנאי אצלי עם חלקי חילוף ומתקן את התקלה במקום (גם בלפטופ). לא צריך להביא את המחשב לחנות, להמתין שבועות עד ליום שמגיע טכנאי לחנות (אצלם לא בכל חנות יש טכנאי), ושהם ישלחו חלק לספק והוא יביא חלק תקין במקום.

כמו כן מחשבי מותג לרוב מארזים קומפקטיים ושקטים מאוד, לאומת מחשב מורכב לרוב זה כולל מארז ענק שחצי משטח הפנימי שלו מבוזבז.

מחשבי מותג מסדרות עיסקיות אמינים מאוד ולא הרבה יותר יקרים ממקביל מורכב.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אחריות זה יתרון מצד אחד. מצד השני כנראה שתזדקק לשירות שלהם גם לאחר תום האחריות ואז זה יכול לעלות ביוקר. לפחות ב-HP ראיתי שהם שמים לוחות עם חיבורם מיוחדים לספק כוח למשל. האמת שזה היה די מזמן, צריך לרענן את הזכרון ולראות מה יש במחשבי HP כיום.

פורסם
אשמח לקבל הצעה עדיפה.

יש ssd חדש.

צריך בנוסף הארד דיסק גדול יותר לאחסון.

התקציב כמו שאמרתי 1300, אפשר למתוח ל-1400.

הכי טוב שיצא לי

לאינטל דור 8 תוספת של כ 200 שח

http://www.plonter.co.il/priceoffer_shoppingcart.tmpl?PriceOffer=135209

עם I3 דור 8

http://www.plonter.co.il/priceoffer_shoppingcart.tmpl?PriceOffer=135210

פורסם
לא נראה שיש הבדל ביניהם, אבל לך תדע, אולי אחד (או יותר) מהרכיבים מגיעים מיצרנים שונים.

השאלה שצריכה להישאל היא אחרת - אתה, או מי שזה לא יהיה שרוצה לקנות את ה...דבר הזה, מודע שהוא לא יוכל להריץ שום דבר יותר מסובך משעון קיר, נכון?

לא מסכים.

לפני חצי שנה הרכבתי לאחיין שלי מחשב במפרט דומה מאוד (i3 7100, 4GB RAM, 1TB HDD) בתוספת 120GB SSD ו-1050Ti. משחק Fortnite בלי הפסקה כמו כל ילד בן 10 בימינו, בלי תלונות או בעיות.

לא הייתי קונה את המחשב הזה בשביל לעבוד עם Premiere, אבל למשחקים קלים ושימוש ביתי ה7100 הוא מעבד שמיש לחלוטין.

I see now that the circumstances of one's birth are irrelevant; it is what you do with the gift of life that determines who you are

Mewtwo -

פורסם

אייל - תודה.

במחשב הוצע להם ב-1350.

אז בהצעה שלך, שאומנם יש לה זכרון 8 גיגה - המחיר הוא עוד 100-150 למפרט זהה חוץ מזה.

ועוד 300+ למעבד דור 8.

במקרה הזה לדעתי יש יתרון למחשב דל - בגלל האחריות והכל בילד אין ויש לו גם כונן דיסקים (כן, זה קטע שאנשים עדיין משתמשים בו מסתבר).

אני חושב שאומר להם ללכת על זה וזהו.

יש SSD שממתין ואני בטוח שאם זה לא יספיק אפשר לארגן סטיק של 4 GB להוסיף למה שיש.

פורסם
למיטב זכרוני המחשב מגיע עם מדבקות שנקרעות אם פותחים, ואז האחריות מתבטלת... לא כך?

מחשבי מותג לא מגיעים עם מדבקות, מה שאתה מדבר עליו נשמע מוכר לפני עשור.

תודה.

פחות מודאג מהביצועים.

סתם בדקתי רגע איזה מעבד יש לי במחשב -

I3 4010

זה מספק אותי מעל ומעבר.

וה- 7100 חזק יותר.

כאמור יש גם ssd חדש שאפשר להתקין בו.

אז אני די בטוח שזה יעשה את העבודה

במקרה הכי גרוע נזרוק לו עוד 4 גיגה ראם

אין שום צורך לזרוק יותר מ 4 גיגה ברגע שיש SSD.

4 ליביות פיזיות זה המינימום למחשב שקונים היום ואמור להחזיק לפחות 3 שנים. מספיק שהכרום פתוח ועוד משהו וכבר מרגישים את הפיהוקים של המערכת הפעלה כי 2 ליבות לא עומדות בעומס.

מערכת מבוססת 2200G הייתה עדיפה פי כמה וכמה על הI3-7100.

קח מחשב I3 דור שני/שלישי (שתומך ב SATA 6GBPS) , תוסיף לו SSD ותקבל טיל בליסטי שיחזיק לך 3 שנים קדימה (שימוש משרדי).

אם תקח I3 דור ראשון עם SSD, הוא גם יתנהג יפה.

גם אם תקח E8000 מלפני 8 שנים עם SSD, הוא יעבוד נחמד.

אין לי מושג מאיפה לקחת ש 2 ליבות לא עומדות בעומס. כפי שנאמר, צוואר הבקבוק הוא הדיסק, לא המעבד.

gbguy,

אני גם קונה מחשבי מותג. בעיקר סדרות עיסקיות של דל - בגלל האחריות. אם יש בעיה, מתקשרים למוקד הטכני ולמחורת הטכנאי אצלי עם חלקי חילוף ומתקן את התקלה במקום (גם בלפטופ). לא צריך להביא את המחשב לחנות, להמתין שבועות עד ליום שמגיע טכנאי לחנות (אצלם לא בכל חנות יש טכנאי), ושהם ישלחו חלק לספק והוא יביא חלק תקין במקום.

כמו כן מחשבי מותג לרוב מארזים קומפקטיים ושקטים מאוד, לאומת מחשב מורכב לרוב זה כולל מארז ענק שחצי משטח הפנימי שלו מבוזבז.

מחשבי מותג מסדרות עיסקיות אמינים מאוד ולא הרבה יותר יקרים ממקביל מורכב.

הצגת כראוי את הייתרונות, לטעמי רק עצם האחריות באתר לקוח שווה תוספת מחיר.

אחריות זה יתרון מצד אחד. מצד השני כנראה שתזדקק לשירות שלהם גם לאחר תום האחריות ואז זה יכול לעלות ביוקר. לפחות ב-HP ראיתי שהם שמים לוחות עם חיבורם מיוחדים לספק כוח למשל. האמת שזה היה די מזמן, צריך לרענן את הזכרון ולראות מה יש במחשבי HP כיום.

כל מחשבי המותג משתמשים בחיבורים/גדלים מיוחדים, אף פעם לא הגעתי לכדי ניסוי לחפש חלפים, כי כל פעם שהתקלקל מחשב לאחר תום אחריות הוא היה כל כך ישן שפשוט לא שווה לתקן אותו.

עם זאת, למשתמש הבייתי מסכים שזה בעיתיות מסוימת, בעיתיות שחלק מהאנשים יקבלו וחלק לא.

לכל דבר יש יתרון וחסרון.

במקרה הזה לדעתי יש יתרון למחשב דל - בגלל האחריות והכל בילד אין ויש לו גם כונן דיסקים (כן, זה קטע שאנשים עדיין משתמשים בו מסתבר).

אני חושב שאומר להם ללכת על זה וזהו.

יש SSD שממתין ואני בטוח שאם זה לא יספיק אפשר לארגן סטיק של 4 GB להוסיף למה שיש.

בהחלט צודק (למעט הוספת הזיכרון, שהיא מיותרת לחלוטין). יש כאן VFM וההחלטה ללכת על המחשב הזאת היא נכונה.

עם זאת, צר לי שאני נושא חדשות רעות אך להערכתי כשתתקשר להזמין יגידו לך שאין במלאי וינסו למצוא לך תחליף.

בדקתי אצל היבואנים, אצל האחד לא נמצא במלאי, אצל השני לא קיים במחירון.

אשמח להתבדות, אולי נשאר לחנות במלאי או שמא אצל היבואן השני זה קיים.

פורסם
תודה.

פחות מודאג מהביצועים.

סתם בדקתי רגע איזה מעבד יש לי במחשב -

I3 4010

זה מספק אותי מעל ומעבר.

וה- 7100 חזק יותר.

כאמור יש גם ssd חדש שאפשר להתקין בו.

אז אני די בטוח שזה יעשה את העבודה

במקרה הכי גרוע נזרוק לו עוד 4 גיגה ראם

קורן - המחשב לשימוש בארץ.

להגדיל את התקציב אי אפשר.

אם תמצא משהו עדיף באותו סדר גודל של מחיר אפשר לשקול.

יתרון של המחשב הזה - 3 שנות אחריות.

אני בדקתי בksp ואייבורי ולא מצאתי משהו עדיף עד 1300₪ (זה המחיר שהם יכולים לרכוש את המחשב הזה)

מה זה i3 4010? דגם לניידים? לא ראיתי כזה אצל אינטל.

מה הסיבה שמחליפים את המחשב הקיים? אולי זה לא באמת נדרש. אפשר רק להוסיף SSD.

לגבי המפרט - 7100 יעבוד מצויין. אין על מה לדבר. אבל בתוספת של 100 שקל ה 8100 מגיע עם 4 ליבות אמיתיות וזה בונוס אמיתי אם כבר משדרגים. שוב - השאלה מה יש עכשיו ולמה זה לא מספק.

ולא הבנתי למה נאמר פה ש 4gb מספיק אם יש ssd - מה הקשר?

לדעתי פחות מ 8 זה מעט גם לשימושים בסיסיים, כמה טאבים ואתה מגיע ל 4gb. איזה אקסל ברקע ועברת את זה.

פורסם

ולא הבנתי למה נאמר פה ש 4gb מספיק אם יש ssd - מה הקשר?

לדעתי פחות מ 8 זה מעט גם לשימושים בסיסיים, כמה טאבים ואתה מגיע ל 4gb. איזה אקסל ברקע ועברת את זה.

כשהמחשב מסיים את כל הזיכרון הפנוי שלו הוא פונה לדיסק, כשהדיסק מהיר מאוד ההבדל בביצועים יהיה כמעט ולא מורגש למשתמש הממוצע.

לכן אני לא רואה צורך ממשי ביותר מ 4GB, אם יש את הכסף אז לך על 8, ההבדל במחיר הוא לא גדול. אבל בהינתן מגבלות תקציב, זה מיותר.

לראייה, יש לי לפטופ ישן חלש עם 2 גיגה זיכרון ו SSD ישן (מהראשונים שיצאו), לעיתים אני צריך לעבוד עליו ולא מרגיש חולשה או איטיות.

פורסם

לאחר תום האחריות אין שום מחויבות או צורך להשתמש בשירותי המעבדה של היבואן, בדיוק כמו עם כל מחשב אחר (מניסיון). אתה יכול להשתמש בשירותי כל מעבדה שאתה רוצה, זו החלטה שלך. מעולם לא נתקלתי במחשב שמעבדה ברמה גבוהה לא יכלה לתקן ומעבדת היבואן כן. אם כבר, נתקלתי במקרים הפוכים.

פורסם
לאחר תום האחריות אין שום מחויבות או צורך להשתמש בשירותי המעבדה של היבואן, בדיוק כמו עם כל מחשב אחר (מניסיון). אתה יכול להשתמש בשירותי כל מעבדה שאתה רוצה, זו החלטה שלך. מעולם לא נתקלתי במחשב שמעבדה ברמה גבוהה לא יכלה לתקן ומעבדת היבואן כן. אם כבר, נתקלתי במקרים הפוכים.

הבעיה היחידה במחשבי מותג במקרה הזה - במארזים מסוימים עם גדלי חלקים מיוחדים יותר - כמו לוחות שהם לא בדיוק ATX , ספקי כח בגדלים מוזרים וכו - ואז למעבדת יבואן יש זמינות חלקים שאין לסתם מעבדות.

מבחינת תיקונים כלליים - לגמרי.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
כשהמחשב מסיים את כל הזיכרון הפנוי שלו הוא פונה לדיסק, כשהדיסק מהיר מאוד ההבדל בביצועים יהיה כמעט ולא מורגש למשתמש הממוצע.

לכן אני לא רואה צורך ממשי ביותר מ 4GB, אם יש את הכסף אז לך על 8, ההבדל במחיר הוא לא גדול. אבל בהינתן מגבלות תקציב, זה מיותר.

לראייה, יש לי לפטופ ישן חלש עם 2 גיגה זיכרון ו SSD ישן (מהראשונים שיצאו), לעיתים אני צריך לעבוד עליו ולא מרגיש חולשה או איטיות.

ההבדל בין SSD לראם כל כך גדול שאני מתקשה להאמין שהוא יכול לפצות באיזושהי צורה עליו. במיוחד לא בכתיבה אקראית.

זה גם ממש תלוי ה SSD שבו משתמשים ומהו השימוש הכלל.

ועכשיו הבנתי, NUC זה סיפור אחר..

סה"כ 1350 ש"ח למחשב הזה זה לא רע בכלל. במידה וזה התקציב - חדש וטוב יותר כנראה לא תמצאו.

• תוכן חדש...