Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צריכת דלק בירידה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2950 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שנוסעים בירידה בכביש מהיר שמשולב הילוך גבוה ולא לוחצים על הגז ונותנים לרכב לזרום אז הרכב לא צורך דלק, רציתי לדעת אם אני רוצה להקל על הבלמים ואני משלב הילוך נמוך יותר כדי להאט אז הרכב יצרוך דלק? בלי ללחוץ על הגז כמובן

פורסם

כל עוד המנוע מחובר לגלגלים הרכב לא יצרוך דלק מכיוון שהמנוע לא נכבה בזכות הגלגלים.

כאשר אתה מעביר לניוטרל המנוע צורך דלק כדי להישאר מונע.

לכן אין הבדל באיזה הילוך אתה בירידה, כל עוד המנוע מחובר לגלגלים.

יש פה סרטון שמדבר על העניין, ובכללי הערוץ שלו מאוד מעניין:

פורסם
אין הבדל באיזה הילוך אתה בירידה, כל עוד המנוע מחובר לגלגלים.

לא בהכרח, אם אתה בהילוך שבו הרכב נמצא במהירות מנוע של סרק אז תתבצע הזרקת דלק כדי להשאיר אותו דולק.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

הכוונה היא שאם אתה בהילוך גבוה מדי, בו הגלגלים לא מסובבים את המנוע מספיק מהר, הוא כן יצרוך דלק על מנת לא להיכבות.

לפי מחשב הרכב אצלי, מסביבות 1500-2000 סל"ד ומעלה המנוע לא צורך דלק (כאשר לא לוחצים על הגז, כמובן). ב 700 סל"ד, לדוגמא, המנוע יצרוך דלק גם אם לא לוחצים על הגז.

"ai motoare capul doare"

פורסם

זו אגב בעיה במיוחד ברכבים אוטומטיים אשר מתוכננים (כאשר התיבה משולבת ב-D) לנתק את התיבה מהגלגלים עם סגירת המצערת, כך שמהירות המנוע צונחת כמעט מיד לאזור הסרק.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

אצלי באוטומטי בכביש החוף בשיוט רוב הדרך. אם יש ירידה הגיר מוריד הילוך ומפעיל בבלימת מנוע. אותו דבר בירידה חזקה. הגיר אוטומטית עובר לבלימת מנוע. רק לחיצה על המצערת תוציא אותו משם או סיום הירידה.

פורסם
זו אגב בעיה במיוחד ברכבים אוטומטיים אשר מתוכננים (כאשר התיבה משולבת ב-D) לנתק את התיבה מהגלגלים עם סגירת המצערת, כך שמהירות המנוע צונחת כמעט מיד לאזור הסרק.

פונקציה נדירה מאוד ברמה שהופכת אותה ללא רלוונטית לשרשור.

לפות"ש - לשאלתך, גם אם תשלב הילוך נמוך - למעשה במיוחד אם תשלב הילוך נמוך יותר - המנוע לא יצרוך דלק.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם
אצלי באוטומטי בכביש החוף בשיוט רוב הדרך. אם יש ירידה הגיר מוריד הילוך ומפעיל בבלימת מנוע. אותו דבר בירידה חזקה. הגיר אוטומטית עובר לבלימת מנוע. רק לחיצה על המצערת תוציא אותו משם או סיום הירידה.

באיזה רכב מדובר? בטוח שסתם לא מדובר בפונקציית Overdrive בגיר (אם קיימת) כבויה כדרך קבע?

פורסם

ככה זה בפיקאסו. אין לו מצב ספורט או overdrive וזה אותו גיר בכל קונצרן PSA .

הוא מתוכנת לבלום עם המנוע כל עוד הנהג לא נוגע במצערת.

פורסם

כלומר ברכב ידני בירידה עדיף לשלב הילוך ולא ללחוץ על הגז מאשר לשים ניוטרל?

נשמע מוזר משום שבזמן שהעלו משולב הסלד יהיה גבוהה יותר מאשר בסרק.

מה פיספסתי?

פורסם (נערך)
לא בהכרח, אם אתה בהילוך שבו הרכב נמצא במהירות מנוע של סרק אז תתבצע הזרקת דלק כדי להשאיר אותו דולק.

או שפות"ש נוסע בהילוך גבוה והרכב מאיץ בירידה כי אין בלימת מנוע ואז לא צריך להשתמש בדוושת הגז ומכאן שהמנוע לא מסתובב בסיבובי סרק. או שהוא נוסע בהילוך נמוך ומשתמש בבלימת מנוע בירידה וגם פה מהירות המנוע לא מגיעה למהירות של סרק שהמנוע צורך דלק.

תצפה בסרטון, מנוע בירידה כאשר הוא מחובר לגלגלים לא צורך דלק. ולא משנה באיזה הילוך אתה. אולי אם אתה בירידה על הילוך ראשון לוחץ על הברקסים ומידרדר על 1 קמ"ש ואז אולי הוא צורך דלק. אני יוצא מנקודת הנחה שאנשים לא עושים את זה.

רונלדו, תצפה בסרטון שפרסמתי הוא מסביר מדוע עדיף מנוע משולב מאשר מנוע בניוטרל מבחינת צריכת דלק. בגדול: מנוע שלא מחובר לגלגלים (ניוטרל) צורך דלק כדי להישאר מונע. מנוע שמחובר לגלגלים לא צריך דלק כדי להישאר מונע (בדומה להנעה בדחיפה) שהמנוע מקבל את כוח הסיבוב מהגלגלים

עריכה אחרונה על ידי xXxRoVeRxXx
פורסם

במחשב דלק שלי ברגע שאני בירידה הוא מראה צריכת דלק 0.0.. חשבתי עד היום שזה לא באמת עד שקראתי את השרשור הזה והגיוני ממש..

תודה על המידע

פורסם

זה הגיוני תקין ועובד ככה כבר שנים רבות.

שים לב, ברכבים כאלו ואחרים וקונפיגורציות כאלו ואחרות, זה לא תמיד עובד כמו שחושבים.

זה על אותו העיקרון שבזמן שיוט במנועי V8 וכן הלאה יש הפסקת פעולת חלק מהצלינדרים למשל לחסכון בדלק.

פורסם
במחשב דלק שלי ברגע שאני בירידה הוא מראה צריכת דלק 0.0.. חשבתי עד היום שזה לא באמת עד שקראתי את השרשור הזה והגיוני ממש..

תודה על המידע

מצד שני גם אם תשים ניטרל ותסע מחשב צריכת הדלק יראה צריכה אפס אבל כפי שרשמו מעליי הרכב כן צורך דלק.

• תוכן חדש...