Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3058 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכל חברי הפורום,

בבעלותי כיום מאזדה 3 משנת 2016 (עלתה בינואר) שגמעה 59,000 ק"מ.

כשרכשתי אותה, לא ידעתי שאסע הרבה (עצמאי) וגם לא ידעתי את הדבר הכי חשוב - שהמקום לא יספיק לנו לאחר שיבוא הילד הראשון ולאחר התרחבות העסק .

לאור האמור לעיל, החלטנו לשדרג את הרכב לאחד מהג'יפונים המוכרים .

האפשרויות הן כדלקמן :

1. יונדאי טוסון - בסה"כ רכב מצויין, אך חיסרון ענק לרכב - תא המטען קטן לי מדי.

2. מיצובישי אאוטלנדר - קפצתי לסוכנות לראות אותה, אין ספק שלא מדובר בשיא היופי אבל בהחלט מדובר בשיא הפרקטיות, תא מטען ענק ! מעבר לזה, אני יודע שיש לה גיר רציף, מזה לא התלהבתי. אשמח לדעתכם

3. קיה ספורטאג' - אותו סיפור כמו הטוסון, יפה, אבל לא אופה . תא המטען קטן מדי.

ההתלבטות המרכזית :

1. המאזדה נלקחה בהלוואת בלון, מכירתה כרגע תניב לי הפסד בגלל הק"מ הגבוה יחסית, ישנה פגיעה במחיר הרכב.

2. מה שמביא אותי להתלבטות הבאה- האם לאדם שנוסע 30,000 ק"מ בשנה, בכלל כדאי לרכוש רכב בעסקת מימון או לחבור לאחת מחברות הליסינג ? היום ישב אצלי נציג של חברת ליסינג קטנה שהציג תמונה שלא השביעה את רצוני וביקש ריביות גבוהות על ליסינג מימוני (3 אחוז מול הפריים + 0.020 ששוקלל ל 1.80% שנתי ששילמתי, זה מאוד גבוה).

הרכב שלי חוץ מהק"מ הגבוה, שמור מאוד ללא תאונות וסביר שיימכר בקלות יחסית.

הוצע לי טרייד אין על הרכב, אבל ב 10,000 ש"ח מתחת למחירון. לא ריאלי בעיניי.

אשמח לחוות דעתכם - להחליף ? לחכות עוד חצי שנה-שנה ? (חשוב לי למכור כשהרכב עוד באחריות) ? איזה רכב מומלץ מבין השלושה ? כמובן שהמלצות נוספות על רכבים (בלי צרפתיות, בבקשה) נוספים, יילקחו בחשבון.

מדובר ברכב לצורכי העסק + ילד אחד, עם אופציה להתרחבות התא המשפחתי בשנה-שנתיים הקרובות.

תודה רבה לעונים

HU: Pioneer 4900IB Front Speakers: JBL GT06508C Rear Speakers : none

Amp: Infinity 475A Sub: JBL GT5-12

פורסם

באם אני מבין נכון שני הפרמטרים העיקריים הם מרווח וכלכלה, כך שלצד נסועה של 30k בשנה היתי ממליץ על רכב דיזל.

ניסאן קשקאי דיזל, באם מתאים לך מבחינת הגודל, יכול לענות על כל יתר הדרישות, כגון סחירות ושמירת ערך ולא צרפתי (חלילה לא קדג׳אר).

קרדיט ל- misterb על התמונה

פורסם
באם אני מבין נכון שני הפרמטרים העיקריים הם מרווח וכלכלה, כך שלצד נסועה של 30k בשנה היתי ממליץ על רכב דיזל.

ניסאן קשקאי דיזל, באם מתאים לך מבחינת הגודל, יכול לענות על כל יתר הדרישות, כגון סחירות ושמירת ערך ולא צרפתי (חלילה לא קדג׳אר).

תודה.

מה הצריכה של קשקאי דיזל?

יש עוד רכבי דיזל בתצורת גיפון ? נראה לי שתא המטען של הקשקאי גם הוא קטן משמעותית משל האאוטלנדר

Sent from my SM-N910C using Tapatalk

פורסם

לא ברור מה צרכי העסק, אבל מאזדה 3 מרווחת דיה לשני הורים + ילד.

אם תפרט את צרכי ההובלה שלך, זה יעזור לבחור כלי מתאים.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

ניסאן אקס טרייל דיזל. האח הגדול של הקשקאי. תא מטען ענק כששני המושבים האחוריים מקופלים ויוצרים רצפה שטוחה. מרווח מאוד ועם מנוע דיזל חסכוני. אל תקנה חדש. חפש מציאה מודל 2016 עם קילומטראז' נמוך ושמישהו אחר יספוג את ירידת הערך של השנתיים הראשונות.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

פורסם

עצם זה שהגעת לנסועה כזאת עם המאזדה תוך שנתיים היא לא לטובתך, גם בשוק הפרטי יהיה קשה למצוא דורשים לרכב ותפסיד עליו כנראה כסף רב(אגב, תיקח גם בחשבון את זה שבנוסף לזה שהורידו לך 10,000 שקל בטרייד סביר להניח שגם הורידו לך "הנחות" על הרכב החדש שגם שוות כסף).

מצחיק, הרי ניסאן היא חברה בבעלות רנו(שחלילה מייצרת את הקאדג'ר) והמנוע של הקאשקאי\אקסטרייל דיזל הוא צרפתי ומותקן גם בקאדג'ר - מנועי הדיזל של רנו משרתים את כלל הקונצרן(רנו/ניסאן/דא'ציה ואפילו מספר דגמי מרצדס) ונחשבים לאמינים במיוחד - הצרפתים טובים בלייצר מנועי דיזל אמינים.

בכל מקרה אני ממליץ שתלך לאולם תצוגה ותבחן אם האקסטרייל\קאשקאי מתאימים לך.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

^^^

חבל שלא צרפתי סמיילי שיהיה ברור שאני כותב את זה בהלצה.

אני אישית היתי בוחר ברנו אבל הבחור בקש בלי צרפתיות.

יש לי אליבי, לפני יומיים מכרתי פיג׳ו וממתין לקבל סיטרואן קקטוס חדשה.

אה ו...:wink:

פורסם

במידה ואתה עושה קילומטראג' מאוד גבוה, תחשוב לעבור להיברידי. הקיה נירו לדוגמא נותן צריכת דלק מעולה, בטח יותר טוב ממשפחתיות או ג'יפונים, וזה לא משנה איזה, בשל יחס משקל. שווה לך לשקול היברידי היום, הם פרקטיים מאוד ויורידו לך את הוצאות הדלק

פורסם (נערך)

תודה רבה לכל המגיבים.

אתן קצת יותר פירוט : בבעלותי עסק שעד היום עסק בנושא שלא הצריך ממני שינוע של ציוד .

לצד זאת, פתחתי עסק נוסף שכעת מתרחב ואני צריך גם להוסיף ציוד נוסף בתחום הפקת אירועים.

האפשרויות היחידות שלי על המאזדה כיום היא להתקין וו גרירה ולרכוש נגרר.

לגבי ההצעות שלכם : ביקשתי היום סקודה. אין קודיאק במלאי עד יוני.

ביקרתי גם במאזדה וה CX5 נראית אופציה לא רעה בכלל .

באשר לצרפתיות : מדובר ברכבים שהאישה עבדה איתם המון במסגרת עבודתה בחברת ליסינג, לאחר שנחשפה לצי רכב שמכיל ברובו רכבים צרפתיים לצד כמה רכבים יפניים וקוריאנים, היא נגד באופן מוחלט וגם אני נגד צרפתיות.

באשר למכירת הרכב: אוכל לומר שאני בטוח שאפסיד כסף, אך אם סוחר רכב מציע לי 10,000 ש"ח מתחת למחירון, אני בטוח שהוא גם מרוויח. לכן, אם אציע את אותה ההצעה בשוק הפרטי ב 5,000 ש"ח יותר, אני חושב שלהפסיד כ 5,000 שקלים על רכב שנסע לא מעט, זה בסדר גמור .

וזה מביא אותי לשאלה הבאה : מה אתם מציעים לעשות עם נושא הנסועה ? האם בהכרח מתאים לי לרכוש רכב, או שמא ליסינג יהיה יותר משתלם בטווח הארוך ?

קצב הנסיעות לא הולך להיות נמוך יותר וסביר שגם הרכב הבא יספוג את אותה ירידת ערך עקב ק"מ גבוה .

אשמח לחוות דעתכם גם בנושא הרכישה עצמה וגם בסוג הרכב. אני לא מכיר את ה CX5 החדשה, אני רק יודע דבר אחד שלא אהבתי , זה שהמנוע 2.0 שיש בה היום, הוא אותו המנוע בדיוק כמו במאזדה 3 שלי, אותו מנוע, יותר משקל, צריכת דלק גרועה יותר, זו המסקנה אליה הגעתי.

אני לא יודע איפה ההאוטלנדר במשוואה הזו, אבל בינתיים יש לה את תא המטען הגדול ביותר בסגמנט.

עריכה אחרונה על ידי SeazeR

פורסם

ליסינג פרטי לא יהיה ככל הנראה אפשרי עם הנסועה שלך.

לרכוש רכב פרטי עם מנוע בנזין סטייל הCX5 עם נסועה שכזאת זה "התאבדות כפולה" - אתה מוכר את הרכב שלך שאיבד את הערך שלו בגלל הנסועה הגבוהה, קונה רכב חדש שגם ככה מאבד הרבה מהערך שלו(כחדש שמתגלגל מהאולם תצוגה) ועושה עליו את אותה נסועה גבוהה שתגרום לו לאבד את הערך שלו מהר יותר משמעותית.

וזה לפני שמדברים על הצריכת דלק הגבוהה משמעותית של רכב כמו מאזדה CX5 אל מול רכב עם מנוע דיזל כמו הקשקאי או ה3008.

ברכבי דיזל יש "צפייה" מהרוכשים לנסועה גבוהה יותר וללקוח עתידי יהיה קל יותר "להבין" רכב דיזל עם 70 אלף קילומטר נסועה בשנתיים מול זאת רכב בנזין עם נסועה דומה יאבד סביר להניח הרבה יותר מערכו כיד שניה וידרוש ממך להוריד משמעותית יותר מהמחירון.

באם זה עסק רשום ייתכן ותוכל לעשות ליסינג תפעולי על החברה - אבל זה משהו שצריך לברר מול חברות הליסינג.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

noknok - ונניח שארכוש את הקשקאי דיזל ואמכור אחרי 3 שנים עם 70-80 אלף ק"מ נסועה , האם זה מבטיח לי שלא אאבד את הערך בדיוק באותו האופן ?

אני כבר מכין עצמי להפסד מסויים והק"מ הזה הוא עוד לאחר שהשכרתי רכב ברבים מהמקרים, לנסיעות ארוכות מחוץ לעיר. לצערי,לא הצלחתי לצמצם לחלוטין את הנסועה מאחר שיש גם נסיעות פרטיות וחיים מעבר לעבודה .

האם השיקול שלי, לרכוש רכב זול יותר בטווח של כמה עשרות אלפי שקלים (לדוגמא, ברלינו ב 20-30 אש"ח) ולהפריד את השימוש הפרטי מהעסקי , יהיה חכם יותר ?

או שמא האופציות שלי הן או דיזל או ליסינג תפעולי ?

פורסם

כל כמה זמן נדרש להוביל ציוד?

אם זה משהו כמו פעם בחודש אז האופציה הכלכלית ביותר היא להישאר עם המאזדה ולשכור טנדרון קטן ב 300 ש"ח ליום כשצריך.

וו גרירה ועגלה גם אופציה בתנאי שיש לך מקום לחנות את העגלה בזמן שהיא לא בשימוש.

פורסם (נערך)

לצרכים שלך יש משתנים רבים ורק אתה יודע מה באמת אתה צריך ובאם אתה צריך רכב שיכול להכיל ציוד רב בתדירות גבוה, יחד עם זאת ללא פשרות בתחום הנוחות היום יומית למשפחה ממוצעת ובשילוב עם נסוע גבוה, אזי הבחירה שלך צריכה להיות רכב דיזל גדול (ממשפחתית ממוצעת כפי שיש לך היום) ומפנק בו בזמן.

תכניס לנוסחה את בקשתך ׳ללא צרפתיות׳, ואם כך אז מה יש לחפש בסוכנות סקודה(?), הרי שאם כבר אמינות לשיטתך (כמובן לגיטימי, זכותכם המלאה), מתקבלת תובנה (לפחות אצלי) שאתם צריכים קרוסאובר קומפקטי יפני/קוריאני מונע בסולר.

ככול שידוע לי, רק בניסאן תמצא את מבוקשך, בין אם זה קשקאי או אקס-טרייל.

ככול שתחזיק יותר ברכב, ככה תהיה יותר הצדקה כלכלית (נניח 5 שנים לכל הפחות).

עריכה אחרונה על ידי Ozb

פורסם

אתה צריך להגדיר את הצרכים שלך מהרכב. אתה צובר ק"מ רב, יש לך אפשרות להוריד את הוצאות הדלק ב40 אחוז אם תבחר ברכב הייברדי או דיזל, כאשר אם חשוב לך ת"א מטען גדול אז הטויוטה אוריס סטיישן תהיה עדיפה, ברכבי הייברידים אי אפשר לחבר נגרר. ואם בעתיד תרצה עגלה, שוב תצטרך למכור, רכבי דיזל יש כל מיני, מניסן קש קשקאי, קיה כאשר הקיה נמכרת בערך ב 110 אלף שקל ב0 ק"מ. להם תוכל להרכיב נגרר. אבל לדעתי, הכי כדאי לחבר נגרר המאזדה. את הפחת הגדול ביותר שלה היא כבר קיבלה.

Sent from my MI 5 using Tapatalk

• תוכן חדש...