Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3082 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אם המשאבה לא עובדת לדברייך המנוע צריך להתחמם יתר על המידה והמאוורר יעבוד ללא הפסקה במיוחד בסרק.

בנוסף אתה תשמע את המים רותחים בתוך הבלוק מנוע והרדיאטור ישאר קר.

תבדוק לגבי ניקוז אוויר.

עריכה אחרונה על ידי ba323f
  • תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

יש הבדל ברור מאוד בין 2 הרכביעם שברשותי כאשר אחד מהם תקין והשני אצלי מספטמבר בתהליך יישור קו רציני.

בתקין הרדיאטור כולו מתחמם והחימום עובד היטב ברגע שהמנוע התחמם.

בחשוד לתקול הרדיאטור לא מגיע לאותה טמפרטורה והוא חדש היום הוחלף.

פורסם (נערך)

זה שביטלו את הטרמוסטט ממש לא מעיד על רדיאטור סתום, אם הרדיאטור היה סתום ביטול טרמוסטט לא ישפיע.

אם הטרמוסטט לא נפתח יכול להיות שיש בעיה בראש מנוע וגזי הפליטה מצטברים במערכת קירור ולכן הטרמוסטט לא נפתח והרדיאטור נשאר קר.

ניסית לנקז אוויר מהמערכת?

לפחות תעדכן מה עשית ומה לא עשית כי אתה שואל שאלות ומצפה לקבל עזרה והדרכה ללא פרטים מעמיקים.

יש ברשותי מד טמפ לייזר, מהיכן אתה?

הבדיקה הראשונה זה קודם כל לנקז אוויר היטב, להתניע את המנוע ולהמתין בסרק בלי גז בכלל עד שהמאוורר יכנס לפעולה. בזמן שהמאוורר נכנס לפעולה תשווה עם היד טמפ בין הצינור העליון לתחתון שניהם צריכים להיות חמים למגע יד כמעט ולא תרגיש הבדל גדול בטמפ'.

כאשר המאוור נכנס לפעולה זאת אומרת שהטרמוסטט חייב להיות במצב של פתיחה.

אם הרדיאטור קר למגע בזמן שהמאוורר עובד 2 סיבות א' משאבת מים לא תקינה. ב' אוויר במערכת שמגיע מראש המנוע או שלא נוקז.

רצוי מאוד שבטרמוסטט יהיה חריר קטן במידה ואין כדאי לקדוח עם מקדח 2-3 ממ, זה יעשה שינוי משמעותי בסיוע לניקוז אוויר.

עריכה אחרונה על ידי ba323f
פורסם (נערך)

ניקוז אוויר אני עשיתי על ידי הסרת פקק בצינור היוצא מהרדיאטור חימום למנוע, נשיפה לתוך מיכל ההתשפטות עד שיוצא נוזל קירור מהפקק.

לאחר מכן אני סוגר את הפקק וניגש לקרבורטור(מערכת צ'וק אוטומטי המגיבה לטמפ של הנוזל קירור), שמה אני מנתק 2 צינור ; אחד בכל פעם.

שוב נושף אוויר לתוך המיכל התפשטות עד שיוצא נוזל קירור מהצינור המשוחרר או הקרבורטור עצמו.

ועדכון:

היום קפצתי למוסך תן גז בו ברוך ומוריס שני מכונאים ותיקים נתנו לי שירות וייעוץ.

החזרנו תרמוסטט מבוטל לרכב לצורך השוואה, שעון החום מדד מדד שהרכב שומר על 82 +- כאשר הוא עומד לזמן רב.

כמו כן פתחנו פקק רדיאטור וכאשר העלנו את מהירות המנוע מים גלשו, בכללי מתקבלת תמונה של מערבולת קטנה בסביבת הפקק אני מניח שזה כתוצאה מזרימת נוזל הקירור.

נסעתי הביתה ובמהלך הנסיעה(עירוני וכביש מהיר לזמן של 10+ דקות) שען החום הציג טמפ של 78-83.

הוונטה מופעלת גם בחום 82 שזה מוזר לי, אולי פקודת המאוורר לחדול ב80 או משהו כזה.

מה אומרה להיות טמפ כניסת המאורר?

אני מניח שהשלב הבא הוא לקדוח חריר קטן בתרמוסטט ולהחזירו.

מה דעתכם?

אני גר במושב כפר דניאל, זה ליד נתבג

עריכה אחרונה על ידי yonatanalman
פורסם

בטרמוסטט קיים ג'ינגל פין שהוא מעין חריר. יש רכבים כמו הסובארו שמאוד חשוב למקם את הטרמוסטט שהגינגל פין נימצא בנקודה מסויימת. צריך לראות אם אצלך גם קיימת הנחיה שכזו. או שאצלך הטרמוסטט יושב רק בנקודה אחת קבועה?

• תוכן חדש...