Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3154 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

איציק, מובן לי.

אבל במוצרי אודיו איכותיים השקיעו מחשבה יתרה, ובדקו את ההשפעה אם קיימת של שנאי כזה על הסאונד, והתאימו את המוצרים בשימוש לתוצר הרצוי. במקרה של מבודד כזה ב-5$, אני תוהה אם אין השפעה כלשהי על הסאונד בכל זאת.

אני עדין עומד מאחורי "הפתרון" המוצע שלי ללא מעורבות של חלקים נוספים כדרך עדיפה (אבל לא בהכרח הקלה יותר).

צריך להבין גם אם כוונת המשורר ל"רעש אלטרנטור" (שנידון מאות פעמים בפורום) שמשתנה כתלות בסל"ד או שמדובר בזמזום קבוע יחסית שמקורו עשוי להיות שונה.

אגב, לא נראה שיש פה תחום דיגיטלי בכלל במעבד. וכן, יש מצב שיש לו מבודדים פנימיים שרק צריך לחבר/להפעיל בהתאם להוראות.

עמיר, תוכל להעלות תמונה של החיבורים והכיוונים במעבד/מנחת?

כיצד בדקת שמקור הבעיה במנחת?

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
  • תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

איציק, מקבל.

ועדין הייתי עושה בדיקה לציוד הקיים מבחינת אופן ונכונות ההתקנה.

לא הצלחתי למצוא חוברת הפעלה של המעבד המדובר, אבל נראה שיש בו אפשרות לחיבור "מינוס" של הרדיו, אני מניח לטובת השתקת רעשים למשל. במעבדים עדכניים אחרים דומים של אותה חברה יש כל מיני ג'אמפרים בדיוק עבור Isolation (ספציפית GND, ISO, 200ohm).

עמיר,

או ע"י שימוש באייקון של התמונה בתא של ההודעה (יש מגבלות גודל), או העלאה לשרת חיצוני ומתן לינק.

פורסם

מה זה מינוס 12V?

מדובר או בחיבור לגוף הרכב או (וכנראה עדיף) חיבור ישיר לנקודת המינוס של הרדיו עצמו.

האם קיימים ג'אמפרים כלשהם מאחור או נסתרים?

יש התייחסות כלשהי בחוברת ההפעלה לענין?

פורסם

אני יכול לתת טיפ התחלתי לבדיקה.

בדרך כלל לולאות אדמה מתרחשות כאשר משרשרים צרכנים בטור.

הנכון הוא לתת לכל צרכן את המתח מהספק הראשי, לצורך העניין מצבר במקרה הזה.

לא יודע איך בדיוק רשת החשמל מנוהלת אצלך ברכב או בכלל ברכב, אין לי ידע בנושא אבל נסה לבדוק אופציה של קבלת מתח יש מהמצבר לכל הצרכנים שלך.

זה מה שנקרא potential ground.

ב99.9 אחוז מהמקרים זה פותר את הHUM או כל הפרעה אלקטרומגנטית שעלולה להיוצר.

זה מניסיון במערכות אודיאו באופן כללי.

פורסם

המגברים והפרוססור מחוברים ישירות מהמצבר.

וסתם לידיעה שהמינוס באוטו כזה או אחר ובכלל גוף האוטו הוא -12vdc

פורסם

ישירות זאת אומר כבלים ישירות מהמצבר?

גם אדמה וגם מתח?

אם האדמות של הצרכנים שלך מחוברות לגוף הרכב בכל מיני מקומות שונים זאת הבעיה.

יש מושג שנקרא star ground זה נכון לגבי כל מערך אודיאו, הן ברכב והן בכל מקום.

פורסם
יצחק ידידי ההזנה ישירות מהמצבר גם הפלוס וגם המינוס

אוקי.

יש לך תנין בהשג יד?

אם כן האם המעבד והמגבר יושבים אחד יד השני?

במידה וכן האם תוכל לקצר אדמה ישירות מהמגבר למעבד ולעדכן בבקשה?

פורסם

מה כלול בנסיונות שביצעת?

עדין מחכה לתשובות קצת יותר מדוייקות בקשר ל:

- איך בודדת את הבעיה לפרוססור?

- מה אופי הרעש? האם זמזום קבוע או משתנה כתלות בסל"ד המנוע? למרות שציינת שמדובר כשהמנוע פועל, האם קיים משהו מכל זה כשהוא כבוי?

- בדיקת מינוסים. חיבורי מינוס איכותיים לשלדת הרכב בין כל הרכיבים הרלוונטים. חיבור המינוס הייעודי בפרוססור - מחובר סתם למינוס או מחובר למינוס/שלדת הר"ד?

• תוכן חדש...