Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שכירת רכב ביוון

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3186 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מישהו יכול להמליץ/להזהיר מסוכנות רכב זו או אחרת מבין הסוכנויות הגדולות?

דבר נוסף וחשוב יותר - וזה באופן כללי אבל במקרה זה מדובר ביוון. בדרך כלל בבחירת הרכב, כמובן שאי אפשר לבחור רכב ספציפי אלא מדובר בקבוצת רכבים באותו סגמנט (לרוב, חוץ ממיוחדים). יש איזושהי דרך לדעת איזה מנוע יש לרכב? אהיה יותר ספציפי. יש קבוצה של רכב סופר מיני אוטומטי - במקרה זה, פיג'ו 208. מצוין ליד שמדובר במנוע 1.2 ושכמובן אפשר לקבל רכב דומה ולאו דווקא את הפיגו'. מה הפחד? שאקבל 1.2 עם 82 כ"ס גיר רובוטי (כמו אלה שהביאו בזמנו לארץ) למרות שאני רוצה 1.2 טורבו עם גיר אוטומטי פלנטרי. פניה לסוכנות לא עזרה, קיבלתי תשובה לקונית לפיה "אקבל את הרכב שנמצא במלאי" מבלי להתייחס לשאלה שלי בכלל. ניסיתי לבדוק גם צי מכוניות באתרים עולמיים, אבל בכולם זה אותו הדבר.

יש דרך נוספת שלא חשבתי עליה לבדוק את הנושא?

תודה מראש.

פורסם

ככה זה. אולי בסוכנות קטנה ידעו להגיד לך כמה ימים לפני איזה רכב בכל השאר יתנו לך לפי קטגוריה ואם אין רכב כזה ישדרגו אותך לקטגוריה הבאה.

Sent from my m2 note using Tapatalk

פורסם

מניסיון עבר, אל תפתח הרבה ציפיות לגבי רכב השכרה ביוון.

הם לרוב (מניסיוני) נותנים רכבים חלשים ודי מבאסים.

תקוה לטוב, אך תתכונן לגרוע מכל :)

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם

בתור אחד ששכר הרבה רכבים בחו"ל אני לא חושב שתוכל לקבל את המידע שאתה מחפש. ברוב סוכנויות ההשכרה בכלל לא מודעים לפרטים האלה, ובטח שלא יהיו מוכנים להתחייב.

לדעתי ברכבי השכרה מאותו הסגמנט ההבדלים אינם גדולים כל כך כשמדובר בשכירות של כמה ימים. כלומר, גם אם תקבל גיר רובוטי זה לא סוף העולם - אתה הרי לא צריך לתחזק אותו או להחליף קלאצ'ים.

אם זה ממש קריטי לך, הברירה היחידה היא ללכת על רכב מסגמנט יקר ואז כנראה כל מה שתקבל יהיה נוח לנהיגה.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

מניסיון עבר, אל תפתח הרבה ציפיות לגבי רכב השכרה ביוון.

הם לרוב (מניסיוני) נותנים רכבים חלשים ודי מבאסים.

תקוה לטוב, אך תתכונן לגרוע מכל :)

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם
בתור אחד ששכר הרבה רכבים בחו"ל אני לא חושב שתוכל לקבל את המידע שאתה מחפש. ברוב סוכנויות ההשכרה בכלל לא מודעים לפרטים האלה, ובטח שלא יהיו מוכנים להתחייב.

לדעתי ברכבי השכרה מאותו הסגמנט ההבדלים אינם גדולים כל כך כשמדובר בשכירות של כמה ימים. כלומר, גם אם תקבל גיר רובוטי זה לא סוף העולם - אתה הרי לא צריך לתחזק אותו או להחליף קלאצ'ים.

אם זה ממש קריטי לך, הברירה היחידה היא ללכת על רכב מסגמנט יקר ואז כנראה כל מה שתקבל יהיה נוח לנהיגה.

מבין. פחות מפריע לי הרובוטי, יותר המנוע הלא מוגדש. בהרבה מקומות קיבלתי דיזל ולא הרגשתי מחסור בכוח, אבל לא בא לי רכב עצל בכבישים מהירים. בפעמים אחרות באמת לקחתי סגמנט יקר יותר ולא התאכזבתי, אבל מאחר ומדובר ביוון, אני לא בטוח ששווה להשקיע כי קראתי בהרבה פורומים שכמו שכתבו פה, אתה לרוב מקבל שם רכבים שלא עומדים בציפיות. תודה.

Sent from my iPhone using Tapatalk

פורסם

1. כאשר אתה מזמין רכב השכרה החברה מתחייבת לסגמנט, והסגמנטציה מאד "יצירתית", כלומר אתה עלול לקבל רכב שלפחות בעיניך הואנחות ל"דגם המייצג", אבל מבחינת חברת (או חברות) ההשכרה הוא באותו קוד, וזה מה שיש.

2. בהרבה מדינות מקבלים רכבים ברמת גימור נמוכה ומנועים חלשים. יש כמה יוצאים מהכלל, אבל לא רבים.

3.לטעמי חוץ מהצורך במקום מספק לנוסעים ולמטען אין לך הרבה על מה להתוכח עם המשכירים, וסיבה פשוטה: יתנו לך מה שעומד במגרש, ואין משהו אחר. קרה לי שקיבלתי רכב לא מספק מבחינת תא המטען, ובמקרה זה שודרגתי. מבחינת כוח - מה לעשות, לפעמים צריך להסתפק במועט. אז תסע בכביש המהיר 100 במקום 130 קמ"ש ותזדקק לבלם היד לזינוק בעליה. ממש לא אסון. הדברים האלה קורים בכל מקום. מה שחשוב הוא שהרכב יהיה תקין ושתלמד לנהוג בין היוונים, כיון שהם די משוגעים על הכביש.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
1. כאשר אתה מזמין רכב השכרה החברה מתחייבת לסגמנט, והסגמנטציה מאד "יצירתית", כלומר אתה עלול לקבל רכב שלפחות בעיניך הואנחות ל"דגם המייצג", אבל מבחינת חברת (או חברות) ההשכרה הוא באותו קוד, וזה מה שיש.

2. בהרבה מדינות מקבלים רכבים ברמת גימור נמוכה ומנועים חלשים. יש כמה יוצאים מהכלל, אבל לא רבים.

3.לטעמי חוץ מהצורך במקום מספק לנוסעים ולמטען אין לך הרבה על מה להתוכח עם המשכירים, וסיבה פשוטה: יתנו לך מה שעומד במגרש, ואין משהו אחר. קרה לי שקיבלתי רכב לא מספק מבחינת תא המטען, ובמקרה זה שודרגתי. מבחינת כוח - מה לעשות, לפעמים צריך להסתפק במועט. אז תסע בכביש המהיר 100 במקום 130 קמ"ש ותזדקק לבלם היד לזינוק בעליה. ממש לא אסון. הדברים האלה קורים בכל מקום. מה שחשוב הוא שהרכב יהיה תקין ושתלמד לנהוג בין היוונים, כיון שהם די משוגעים על הכביש.

מקווה שלא יותר מדרום איטליה. אגב, אחת הסיבות שאני מעדיף רכב עם קצת יותר כוח זה הענין הזה, המשוגעים בכבישים. אני לא מחפש לנסוע שם במהירויות מטורפות, ממש לא, אבל זה כן יתרום לי קצת לבטחון.

פורסם

ד"ר, קודם כל, אין צורך לצטט הודעה מעליך. מובן שאתה מגיב לה והציטוט רק מכביד על העיון בפורום (ולטעמי גם כאשר מגיבים להודעות קודמות כדאילקצר ולהשאיר בציטוט רק את הקטע הרלוונטי, אבל זו גישה אישית שלי ולא שייך לכללי הפורום).

לעצם העניין - לא נהגתי בדרום איטליה, אבל תביא בחשבון שהיוונים (אלה שנתקלתי בהם, ברודוס ובכרתים, לא ב-mainland ששם לא נהגתי) יודעים להפוך כל נתיב לשניים, נוהגים על השוליים, חותכים כל עיקול כולל hairpins ושאר עיקולים עיוורים וגם האור האדום הוא מבחינתם הצעת הגשה. נהג נהיגה מונעת, צפור לפני כל עיקול עיוור, הדלק אורות (בביקורים שלי קיבלתי הבהובים על כך שהדלקתי אורות ביום, אבל אולי בעידן ה-DRL הסיפור נרגע) והיה ערני מאד.

מכל מקום, אל תצפה לרכב חזק, וגם אל תצפה לרכב מלוקק. קח מה שיש ועם זה תנצח.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני עכשיו חזרתי מכרתים.

השכרתי שם מסוכנות קטנה עם ביטוח מלא ותשלום מראש ללא צורך בפיקדון של אשראי.

במקרים האלה אתה יכול לבקש רכב ספציפי.

לדעתי באיים הקטנים גם רכב חלש יתאים כי המרחקים לא גדולים ואפשר לנסוע בנחת.

בכרתים יש הרבה הרים והרכב אותו לקחתי היה די חלש וטיפס לאיטו.

אבל סך הכל זה לא כזה נורא.

Sent from my Le X829 using Tapatalk

פורסם

אני בדרך כלל מטלפן לסוכנויות קטנות מקומיות ואז יש ברוב המקרים אפשרות לנעול דגם והם גם שולחים לך מפרט מדוייק של מה שתקבל במייל. עד עכשיו יצא שעמדו בהבטחות.

מבטח את עצמי כולל ביטול השתתפות עצמית היטב שם וגם פה ונוסע.

במרבית המקרים זה גם זול יותר מהחברות הגדולות.

פורסם

תודה על התשובות. אם יש למישהו המלצה על סוכנות מקומית באתונה שאפשר לשריין דרכה רכב ספציפי, יותר מאשמח לשיתוף.

פורסם

שכרנו פעמיים, סהכ 5 רכבים בשדה באתונה:

כולם ידניים. בכוונה.

שודרגנו מאסטרה לאודי A3 . דיזל. לא זוכר פרטים אך היתה יופי. לדעתי מנוע לא מוחלש.

קליאו דיזל. שמנו לב שחלשה ממה שצפינו ובדקנו בניירת ואכן גרסה מוחלשת/מוקטנת. אבל סחבה סביר בהחלט.

אסטרה דיזל. סבבה עד שנתקע הקלאץ. הוחלפה בפוקוס בנזין. לא נהגתי עליה אבל לדעתי היתה 1.0 אקובוסט בגרסה הרגילה.

יונדאי i30. דיזל. כמו הקליאו גרסה מוחלשת. 1.4 ליטר. מעט איטית ו-י מזובלת.

כל הרכבים היו חדשים. שירות טוב. נתנו לנו נהגים בלי הגבלה בכל הרכבים.

לא היו לנו דרישות רציניות מהרכבים. בלי הרבה אוטוסטראדות. בדרכים הקטנות נהגנו בלי להזדרז. וטובים שכך כי הכבישים לא היו משהו.

אני מעדיף להמנע מחברות קטנות מקומיות. מהניסיון שלי זה "זול שיוצא ביוקר" בהתחשב בביטוח ובהתרחש תקלות.

לדעתי גם בעייתי במקומיות כיסוי השתתפות עצמית.

שכרנו רק מאלדן רכב באמצעות אנטרפרייז.

בשקלול הסופי היו הכי מוצלחים עבורנו.

לא בכל החברות הבינלאומיות הוצע החזר השתתפות עצמית

• תוכן חדש...