Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפי דעתי ומחשבותיי אני עדיין לא מבין מה ההגיון בלרכוש רכב משנתון 2015 עם תקלות כמו של רכב משנת 88. ובנוסף שגם לא ניתן למכור.

אבל בסדר הכל הולך.

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

• תגובות 227
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
מזעזע , רק שבוע שעבר החלפתי לאחת כזו אלטרנטור (300 שח משופץ), אחרי שהחליפו לה מצבר בן חצי שנה, הגיר כמובן נתקע בשלישי ולא עולה לרביעי, ולפעמים לא יורד לראשון.

הבולמים מתו מזמן, חלק מהחלונות לא עובדים, השלט מזמן לא עובד, המפתח לא נכנס בחור הדלת, לכן פרצנו את הרכב.

נזילה מהאטם שזו הברכה יחסית מכל הקללות שראיתי ברכב הזה.

וכמובן תא נוסעים ופלסטיק מתפרק מכל עבר...

וכל נורית חיווי דולקת, כרית אוויר, סרוויס וCHECK.

רכב מזעזע, לא מאחל אותו לשונאים שלי.

אני חולק על כל החבורה פה. הרכב עם מנוע NFU אמין מאוד אם מטופל בזמן, בגיר האוטומטי חרא לכן כדאי לקנות אך ורק עם גיר ידני ואז תענוג צרוף

אני עם אחת ידנית 2009 170 אלף ק"מ ועוקף את כל היפניות החדשות בעליות בגליל בלי לעבור את ה 4 אלף טורים בהחלפת הילוך. יש לציין הרכב לאחר טיימינג פעם שניה בחייו וטיפול בחלקים הטובים ביותר לפי המלצת יוסי מהכנופיה (שמן יורול 5W40 מסננים מקוריים והכל)

פורסם

אורך חיי האלטאנטור לא קשורים לטיפולים בזמן. גם רדיאטור פנימי לא, וגם יחידות בקרת החלונות חשמל (שסתם גשם הורס אותה בזמן שאתה פותח את הדלת).

גם אף אחד לא אמר משהו נגד אמינות הגיר, ואחרי קמפיין השרות של היצרן להחלפת שסתומי ויסות הלחץ בגיר, הוא מגלה אמינות טובה.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם
כן... כניראה שהכול זה עניין של פרספקטיבה :)

לא רואה שום דבר רע או שלילי בלחלוק צילומים של טיפולים שגרתיים (טיימינג, שמן תה"ל) וגם טיפולי בלאי (משולשים) או תקלות נפוצות (שסתום לגיר, ידית COM2000).

בכל מכונית מכל יצרן או דגם, יש תקלות כאלה ואחרות בנקודות זמן שונות בחיי הרכב.

אין ויכוח על כך שיפאניות מסויימות באמת מפגינות אמינות מעולה, אבל מחיר הרכישה והאחזקה הוא רחוק מלהיות סביר כאשר יש אלטרנטיבות זולות יותר.

על המשפט הזה בדיוק "רוכבים" דגמים מסויימים (יפאניים) שנמכרו בערימות - ולמרות שהאמינות שלהם רחוקה מלהיות טובה אנשים עדיין משכנעים את עצמם שהם עושים את הדבר הנכון.... (כשהמשולשים שם מתפרקים וה-ABS נדפק והפאנל מיזוג מקרטע - זה "בסדר" אבל ברכב שהוא לא יפאני זה לא היה עובר ב"שקט").

גם לחוג מכריי יש מכוניות לא צרפתיות כי הם מפחדים מצרפתיות (הם עדיין חיים בסרט שיש בעיות חשמל בצרפתיות - אבל אם תסתכלו טוב טוב על השירשור הזה תראו שאף אחד לא הזכיר שום תקלה במחשב, חיווט, חיישן מנוע או כל דבר הכל - ב 99% מדובר בבעיות ב"ברזלים" או בחלקים חשמליים שהם לא מחשב והם סדרות של ספקי משנה שפשוט יצאו חרא אבל ניתנות להחלפה בקלות ויחסית גם לא שיא היקרות) - ולענייננו: לכל המפחדים מצרפתיות אין בעיה לטפל בבעיות מיזוג, פרונט, חשמל וכיוצ"ב כשזה קורה - כי כשזה לא צרפתי זה "נסלח".

אני חייתי את הדברים האלו במשך כמה שנים בעבודה במוסך, וכשראיתי שהשד רחוק מלהיות נורא כמו שמספרים - החלפתי את כל היפאניות שהיו לי, בצרפתיות. כבר יותר מעשור.

פרספקטיבה כמו שאתה מציין תפקידה הוא להאכיל את הטרול ולהתחיל עוד ויכוח מיותר, אבל בזה תם הדיון בנושא וכל תגובה שאינה קשורה לשירשור ה C4 - תימחק.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אז לא הבנת את הכוונה שלי כלל.

כשאתה מציין 2 ידיים ימניות, זה מגיע מהצד שלך, שגם ללא ציון עבודה במוסך, די ברור שזה המצב. שזה רחוק מאוד מכלל האוכלוסיה, גם כאלה שאכן יש להם 2 ידיים ימניות כביכול.

זה בערך כמו ששף יגיד למישהו שיודע להכין חביתה, כמה קל להכין את x ו-y.

פורסם
הגיר הזה יודע לנעול את ממיר המומנט כבר מההילוך הראשון!

הגיר אכן מוצלח, אך החיסרון ביחס העברה נוסף (הלוך 5) בולט בחסרונו בשיוטים בין עירוניים.

מבחינתי הוא היה 100% - עזר לי להגיע, עם המגאן 2001 1,600 לכ- 13 ק"מ לליטר ממוצע, בנהיגה חסכונית מאוד, אבל בהחלט מעורבת.

ו, עשה 230,000 ק"מ בלי שנגעו בו, ונמכר תקין לגמרי.

בהחלט אני מאמין שנהיגה עדינה מאריכה את ימיו.

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם
אז לא הבנת את הכוונה שלי כלל.

כשאתה מציין 2 ידיים ימניות, זה מגיע מהצד שלך, שגם ללא ציון עבודה במוסך, די ברור שזה המצב. שזה רחוק מאוד מכלל האוכלוסיה, גם כאלה שאכן יש להם 2 ידיים ימניות כביכול.

זה בערך כמו ששף יגיד למישהו שיודע להכין חביתה, כמה קל להכין את x ו-y.

אתה צודק, אך מצד שני אני רוצה לאזן בשבילך את התמונה:

האוטו הזה משמש את אישתי ביום יום ואותנו כמשפחה (סה"כ 4 נפשות) בערב ובסופ"שים.

כשיש לך משפחה והאוטו הופך להיות כלי עבודה ופחות כלי להנאה או תחביב, אתה מבין שהוא קודם כל צריך לעבוד במטרה שלשמה הוא נועד, ואחכ לענות על עוד כמה גחמות - כמוני כמוך. המטרה הראשונה היא שיעבוד וישנע את הילדים והאשה לאן שצריך בבוקר ובסוף היום- בבטיחות מירבית ובאמינות מירבית (זה מה שכולנו היינו רוצים בתכל'ס).

אם האוטו היה עד כדי כך גרוע כמו שחלק מנסים לתאר את זה, ברור שהוא לא היה מחזיק אצלי או אצל אישתי, היינו נפרדים ממנו.

המציאות היא שבסופו של יום מדובר במכונה טובה, אומנם לא מושלמת, שהיו לה באמת המון מחלות ילדות (שב 90% מהמקרים באמת לא באשמת המתכנן או סיטרואן) אבל ידעתי מה אני קונה וידעתי שהרכב עבר את מחלות הילדות שלו וקנינו אותו בלב שלם ושקט.

גם אם מדובר במישהו שהידיים הימניות שלו לא משהו, או שיש לו ידיים מעולות אבל אין לו זמן להתעסק עם האוטו, עדיין זה רחוק מלהיות גרוע כמו שחלק מנסים לתאר זאת כאן - כאילו האוטו עומד כל יומיים בצידי הכביש...

זה כן הופך להיות מבאס כאשר הצרות באות בצרורות, וזה יכול לקרות בכל רכב. לראיה: החזקנו את הקסארה 8 שנים ורק בשנה האחרונה היא הביאה כמה "הפצצות" (משאבת הגה נוזלת, סקטור הגה נוזל ורדיאטור חימום פנימי). בהתחשב בעובדה שמדובר היה ברכב בן 13 עם כמעט 250,000 ק"מ, זה סופר אמין. 90% מהאמינות ביותר במכוניות לא עוברות כאלה קילומטראז'ים בלי לגעת בהגה או ברדיאטור חימום פנימי או באלטרנטור או במזגן. גם לקורולה וגם ל I30 שנחשבות לאמינות מאוד יש בעיות של חופשים בהגה, דליפות גז מהמזגן, לחלק גם נזילות שמן מנוע וכד'. לא שומעים על זה הרבה אבל זה קיים - ולא מעט. אנשים מפחדים לדבר על האוטו שיש להם כי זה יחרבן לו את המוניטין במכירה !!!

אני לא מוטרד מהמכירה, אני יודע שאני קונה בזול ומחזיק *הרבה זמן* ביחס לממוצע.

ביחס לרכב יקר יותר, מה שאני מקבל אחרי כמה שנים שימוש הוא בונוס ותו לא. אם קניתי ב 18K ואחרי 5 שנים אמכור ב-3K אז "הפסדתי" 15K ש"ח, שהם 3000 שח בשנה (250 שח לחודש). אם אחזיק יותר, עדיין אצליח למכור ב 3000 שח כך שירידת הערך הופכת להיות עוד יותר אפסית.

במחירים כאלה אני לא צריך מימון בנקאי, אני לא מפחד שהאוטו ייגנב (למרות שהוא מבוטח במקיף), ואין לי "סתם" כסף שוכב בכביש על 4 גלגלים.

אני יכול לחיות עם נתון כזה.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איציק, אם זכרוני אינו מטעה אותי הרבה שנים לפני שנפתחו לך העיניים החזקת יפאניות. אולי תיתן סקירה קצרה על אחזקת הרכבים (מבחינת אורך חיי חלקים מתבלים כמו בולמים, משולשים, טיפולים שוטפים וכו' וגם מבחינת תקלות).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

Night Driver,

אני לא חושב שסקירה מכלילה היא רלוונטית ותורמת - לכל דגם יש את ה"מחלות" שלו, ואני לא חושב שיש תנאי מכליל כמו "סובארו צורכות צריכה מופרזת של שמן" או "במזדה הולכים משולשים" וכד'.

הערך המוסף הגדול ביותר הוא סקירה והתייחסות לדגם ספציפי.

מה שכן, ברור שמוסכים של יפניות לא עומדים ריקים וחסרי פרנסה :-)

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

המטרה של הסקירה היא לא להשוות אלא להראות בדיוק מה שאמרת. לכל דגם יש את המחלות שלו, את הבלאי המואץ שלו, את שגרת הטיפולים שלו ואת השגעונות שלו ומעניין להשוות את מה שנחשב לסמל האמינות (והם היו כאלה בשנים ההן) לעומת מה שנחשב צרה צרורה גם באופי התקלות (משבית/לאמשבית, חייב טיפול עכשיו/ניתן למשיכה וכו') וגם בכמות.

אני לא מדבר על עלויות.

פורסם
Night Driver,

מה שכן, ברור שמוסכים של יפניות לא עומדים ריקים וחסרי פרנסה :-)

האמירה הזו היא חסרת משמעות בפני עצמה, וקצת נמאס לראות אותה פה.

כמה מוסכים שמטפלים ביפניות יש ביחס למספר המכוניות היפניות וגילן לעומת המכוניות הצרפתיות ומוסכיהן?

מה אחוז הטיפולים השוטפים במוסכי היפניות ומה במוסכי הצרפתיות?

גם תיקוני נזק מתאונה נעשים במוסכים.

העובדה שאנשים יודעים לעשות את החשבון ולא פותחים ומחזיקים מוסכים שאין מהם פרנסה לא מעידה כללל וכלל על אמינות המכוניות. תמיד יהיו טיפולים שוטפים ולפחות בשנים הקרובות יהיו תאונות - ולכן תמיד יהיו מוסכים.

ולא- לא לכל דגם יש "מחלות". מה המחלות של טויוטה אוריס היברידית (יש לי כזו מפברואר 2013 עם 130K ק"מ)? מה המחלות של טויוטה פריוס היברידית דור שני (יש לי כזו מ-2007 עם 180K ק"מ)?

אז כן היו לטויוטה קורולה בעיות בוצה, היו בעיות בדשבורדים של הלנד קרוזר בשנים 2003-2009, והיתה רובוטית מאוד לא נעימה. בכל המקרים הללו היבואן / יצרן לקח אחריות - הרבה מעבר לזמן האחריות הרשמית הרגילה (רק עכשיו הוצף פרסום על אחריות שיבואן טויוטה לקח עד מאי 2017 לדשבורדים של רכבים מ-2003! - יותר מ-14 שנה אחרי, שכן מודל 2003 התחיל ב-2002)

5 "מחלות" ויותר לדגם זה לחלוטין לא פרופורציונאלי לאף דגם לא צרפתי שאני מכיר (ב-C5 שהיתה לי, אני מכיר הרבה יותר מ-5 "מחלות").

והכי גרוע זה שיש "מחלה" והיבואן / יצרן לא לוקחים אחריות ולא מחליפים את זה לכולם על חשבונם או בהנחה ניכרת - ואז צריך ידיים ימניות / שיטות להשיג חלפים בזול / טובות וכו'.

סיטרואן היו צריכים להריץ קריאה לתיקון על כל אחת מהבעיות החוזרות המתוארת כאן - ולא לתלות זאת בספקי משנה / תירוצים אחרים.

אז כן גם בטויוטה יש תקלות - ובפריוס הלך לי ראש מנוע. וזה היה יקר, וזה כאב, אבל בדיעבד - זה כנראה היה באשמתי (האוטו לא הונע 4 חודשים, ואז פשוט השתמשתי בו) - והיבואן הלך לקראתי עם 40% הנחה - לא אגיד שהיה כיף - אבל זו התקלה היחידה ששילמתי עליה עד כה (כבר 10.5 שנים אצלי), וזו תקלה כל כך נדירה שמוסך הסוכנות לא נתקל בה מעולם - לראשונה החליף ראש מנוע בפריוס באוטו שלי. באוריס החלפתי עכשיו נורה.

פורסם

תחליט. יש תקלות בטויוטה או אין תקלות כי ראש מנוע זו בהחלט תקלה.

אצלי דווקא האסייתיות האכילו אותי מרורים אז זה אומר משהו? (וכדי שלא תטעה התשובה היא לא).

פורסם

אני מאז ומעולם החזקתי צרפתיות, ומנוע החלפתי דווקא בטויוטה קורולה, ומאזדה mpv, והחזקתי 205 סקסו 605 קסנטיה c4vts והכי הרבה זמן היתה לי 407 שנקנתה עם 80,000 קמ מלובינסקי טרייד, ונמכרה לאחר 5 שנים עם 130,000 ק"מ, חוץ מטיפולים הוחלף מצבר וטרמוסטט, סה"כ כל הרכבים טופלו בזמן, ובאף אחד מהם לא היתה תקלה רצינית, מלבד ה 605 שהיתה סיפור בפני עצמו, היום עם 207 שזה נראה לי מחזיר אותי לסטטיסטיקה של הצרפתים, כי בחודשיים שאצלי כבר 3 תקלות.

פורסם

מוזר איך הבנת את מה שהבנת ממה שכתבתי. קראת את הפוסט בכלל?

ננסה לסכם בקצרה.

אף אחד לא טען שאין תקלות. אלא:

שאין 5 תקלות סדרתיות בדגם אחד.

שבחלק מהדגמים אין אף תקלה סדרתית.

כשכבר יש תקלה סדרתית - היבואן הולך מאוד לקראת הלקוחות.

כשיש תקלה נדירה באחריות חלקית של הלקוח - היבואן הולך חלקית לקראתו.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...