Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
המנועים הכי מוצלחים ב 1600 שהכרתי הם של הונדה (בשנותה 90) ושל PSA מסדרת NFU.

מנועים שגם אחרי 200,000 קמ לא אוכלים גרם שמן, חסכוניים בדלק ועמידים להתעללות בצורה לא נורמלית. ה NFU הוא עם בלוק ברזל, ראש אלומיניום 16 שסתומים שקשה מאוד להרוג אותו.

אני לא מזלזל במנוע של טויוטה, להפך: אני חושב שהוא בתכל'ס מנוע מצויין, אבל זה לא אומר שאין מצויינים גם לידו.

כשתתרגל לנסוע על רכבים חזקים יותר מ 1600 אטמוספרי (כמו שאמר חן, נסה למשל את האוקטביה 1.4 טורבו בנזין) אז תראה כמה קשה יהיה לך לחזור ל 1.6 אטמוספרי, טוב ככל שיהיה.

איציק

איציק,ה2.0 RFN/RFR מנועים סופר אמינים ועמידים,יש לי שניים בבית אחד עם 300000ק"מ והשני עם 185000ק"מ לא אוכלים גרם שמן.

• תגובות 227
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
איציק,ה2.0 RFN/RFR מנועים סופר אמינים ועמידים,יש לי שניים בבית אחד עם 300000ק"מ והשני עם 185000ק"מ לא אוכלים גרם שמן.

לא אמרתי שלא :-) ה RFN-ים בד"כ אוהבים קצת שמן אחרי פרק זמן מסויים, ובהתחלה היתה בעיה של פיח (בדגמים שהיתה להם משאבת אויר עד 2005) - אבל בסה"כ מדובר באמת בסוס עבודה (ויחסית למנוע 2.0 בגיל שלו, גם חסכוני).

בסה"כ הכללי ה C4 כמשומשת, במיוחד במחירים שהיא נסחרת בהם היום, היא מציאה. התקלות שהיו הן ב99% מהמקרים תקלות סדרתיות (בעיקר תקלות ייצור של חלקים ולא כשל תכנוני) והן מוכרות, יש איפה לטפל (גם לא חסרים מוסכים מומלצים כאן בפורום),וברוב המקרים כאשר מדברים על רכב בן 9 שנים - מחלות הילדות כבר מאחוריו ממזמן. למי שיש 2 ידיים טובות זה קלאסה כי עבודה ברוב המקרים לא תעלה לו, יש דברים שניתן להחליף לבד ללא עלות. אני חושב שהיא יכולה להתאים למגוון רחב של משפחות, בתנאי כמובן שמבינים את היתרונות והחסרונות שבחבילה הזו, כמו בכל חבילה אחרת.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• 6 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

עברה שנה ואיתה הטיפול השנתי והטסט:

לא היו תקלות בשנה שחלפה ונשמר שקט מהטיפול האחרון. כמו כל שנה גם הפעם הוחלפו כ-4 נורות (הרעב של המכונית הזאת לנורות זה משהו מיוחד). במוסך התברר שצריך להחליף מוטות היגוי (היה חופש בגלגל הקדמי), וגם צלחות הבלימה מאחור דרשו החלפה (חלק יקר יחסית כיוון שהוא מגיע עם מיסב ייחודי). מעבר לכך טיפול רגיל + פלגים.

עד הפעם הבאה.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

מה עלות המוטות והצלחות?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

לא קראתי את כל התגובות אבל הספיק לי לקרוא כמה שהדהימו אותי. אנשים בעצם מגנים על הרכב הבעייתי הזה בטענה שאפשר לפתור את התקלות בעלות נמוכה.. תגידו אתם רציניים?! כשאתה בא לצאת לעבודה לפגישה חשובה, או ישיבה שקבעת לשעה מסויימת או סתם נתקע לך הרכב באמצע היום באוגוסט והרכב זקוק לגרר, העלות כבר לא פונקציה אתה תקלל את הרכב ואת מי שחשב בכלל לייצר אותו..

4 תקלות בשנה לדעתי זה ברמה של לסמן x ענק לדגם הזה.

נכון שכחובבי רכב אנחנו מחפשים ערך מוסף ברכב אבל בואו לא נשכח שהמטרה העיקרית של הרכב היא להגיע מנק א לב בראש שקט. לצורך השוואה לאחי יש קורולה 2010 עם 140 אלף קמ. מאז שהרכב עלה לכביש הוא נכנס פעם ב15 אלף קמ לטיפול, 8 שנים- 0 תקלות!

גם אם הוא לא עמוס בגאדגטים כמו הסיטרואן, עם הטויוטה אתה לפחות בראש שקט שאת הייעוד העיקרי שלה היא מבצעת היטב. באותו עניין הייתי כותב גם על סקודה אבל זה לדיון אחר.

היום: MG E-HS '23 ליסינג זמני/ יונדאי טוסון 17' Open Sky

הקודם: יונדאי טוסון 22' פרימיום 2.0 ליסינג/ טויוטה קורולה F/L GLI '16

פורסם

אני תוהה מה כן קראת.

רמז 1: לא מדובר על שנה. אפילו לא קרוב.

רמז 2: החיים זה עניין של סדרי עדיפויות.

רמז 3: אני מניח שהילדים שלך לעולם לא חולים, המקרר ומכונת הכביסה שלך מעולם לא התקלקלו, ואף פעם לא נתקעת בפקק בגלל תאונה / הפגנה / סתם ככה.

רמז 4: הסיטרואן הזו לא עולה כמו קורולה מאותו שנתון, אז ההשוואה לא ממש רלוונטית.

אבל בהצלחה עם הקורולה בכל מקרה. כי רכבים יפניים מעולם לא מתקלקלים, אפילו רפידות לא מחליפים בהם.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם
נשמעת כמו זוועה על גלגלים .

האשה מרוצה?

מה בדיוק הופך אותה ל"זוועה על גלגלים"? האשה מאד מרוצה.

מה עלות המוטות והצלחות?

עלות מוטות ההיגוי 320 ש"ח (שתי מוטות)

עלות סט צלחות אחורי 860 ש"ח.

לא קראתי את כל התגובות אבל הספיק לי לקרוא כמה שהדהימו אותי...

4 תקלות בשנה לדעתי זה ברמה של לסמן x ענק לדגם הזה. --> איפה ראית 4 תקלות בשנה? מציע לך שתקרא שוב בעיון.

פורסם

רכב נהדר, אני בעלים של אחת כזו קרוב לשנתיים מודל 2009 ידנית, וחוץ מטיפולים שוטפים וקלאץ' שהחלפתי אחרי כמעט 170 אלף ק"מ האוטו בונבון, אוכל בלי מלח בכח ובתאוצה כל קורולה מאותו שנתון. והמחירון שני שליש משל קורולה.

זה רכב שיצא לו שם בינוני עקב אנשים שלא מטפלים בזמן ולא בחלפים איכותיים והגיר האוטומטי צריך החלפת סולנוידים אחרי ק"מ מסוים שזה טיפול לא מסובך ולא מאוד יקר. חוצמיזה רכב מהונדס היטב עשוי טוב מאוד. אני ממליץ מאוד

פורסם

עם גיר ידני, הרכב הזה הרבה יותר מוצלח מהגרסה האוטומטית, אך לא הייתי מגדיר אותו "רכב נהדר". נוחות הנסיעה לא קרובה למה שסיטרואן הרגילו אותנו בקסארה למשל, ואין שום חדוות נהיגה במכונית הזאת. היתרון היחיד שלה, זאת עלות רכישה מאד זולה כמשומשת + מפרט בטיחות ייחודי ומתקדם לשנתון.

פורסם (נערך)

הצרפתים דפקו אותנו בצלחות עם המייסב האחורי.

אני עשיתי השוואה בין 307 דור ראשון לבין C4 דור ראשון.

הדברים הזהים בציר האחורי - בשניהם אותו סרן אחורי, אותו הקליפר ורדיפות.

הדברים השונים - ה"פין" שמתחבר לסרן האחורי (מק"ט אחר), ב-C4 אין נאבה עם מייסב שיש ב-307. הכל יושב בצלחת.

מה עשו לנו פה - לקחו חלק שכמעט אף פעם לא מחליפים בחיי האוטו (נאבה ומיסב) ואמרו -" בוא נכניס הכל לצלחת הפשוטה הזאת שלא שווה 150 שקל וככה נעלה את המחיר שלה לשמיים. במוסך ידאגו כבר להפחיד את הלקוח שלא כדאי להעביר את המייסב כי הוא ישן ולא כדאי לשלם פעמיים".

ב-307 דור שני כבר לקחו את הרעיון של ה-C4

עריכה אחרונה על ידי מלטבשי

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם

נסעתי ב-C4 שנת 2008 אוטומטית בליסינג 4 שנים.

היתרון היחיד של הרכב בזמנו ולכן בחרתי בו על פני אחרים הוא מערכות הבטיחות -> 6 כריות אוויר, ESP ו-ABS.

חוצמזה הרכב דיי מבאס לנהיגה ומזל שזה היה רכב ליסינג ולא פרטי.

1. תיבת ההילוכים ה-AL4 מסרסת את הרכב ולכן הוא מרגיש כמו עגלה

2. באמצע נסיעה בכביש 471, הרכב איבד בפתאומיות כוח, ההילוך נתקע והופיעה תקלת תיבת הילוכים בלוח המכוונים

הרכב נגרר למוסך ואמרו לי שזו מחלה ידועה בדגם הזה, וזה קורה בד"כ לאחר כשנה וחצי.. הזוי!!

3. נורת תקלה ב-ESP ונורות אחרות שנדלקו אחת לחודש בערך ונדרשתי להכניס את הרכב למוסך מס' פעמים כדי לאפס את התקלות וכו'.

את ה-C4 החליפה איביזה 2011 1.2 TSI גרסת SPORT מליסינג חדשה מהניילונים ונהנתי מכל רגע.

פורסם

בזמנו במוסך הסכימו להעביר את המיסב מהצלחת הישנה לצלחת החדשה ואמרו מראש שאין אחריות. חילצו באמצעות פרס בעדינות ולא היתה בעיה. עלות הצלחת ללא המיסב נמוכה משמעותית.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...