Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3255 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני מספר ימים נקלעתי לתאונה בה היה מעורב רוכב קטנוע. ביציאה מצומת השתפשפנו אחד בשני. אני התחלתי לפנות ימינה ליציאה מהצומת והוא האיץ וניסה לעקוף אותי מימין לשמאל. (הכל קרה ברגע ויתכן ואני פלשתי לו לנתיב או שהוא האיץ ממש בנסיון לעקוף) בכל מקרה , נזק גופני לא נגרם, אחד המעצורים שלו חדר לי לצמיג והתעקם , על הדרך פינצ'ר אותו. בנוסף לכך ישנה שריטה שקועה בכנף הימני קדמי ושפשוף בטמבון. סיכמנו שזה לא נזק רציני וכל אחד יטפל בו ללא צורך עירוב הביטוח. החלפנו מספרי טלפון ובזה הסתכם האירוע. היום קיבלתי שיחת טלפון מהבחור בטענה שהתיקון של אותו מעצור יעלה 500 שקלים והוא מוכן להתפשר ולהתחלק חצי חצי איתי. הסברתי לו שלא כך סיכמנו את הדברים בזירת האירוע ואם מדובר בתיקונים עדיף שנערב את חברת הביטוח. הוא לא כל כך אהב את מה שנאמר ואמר "הבנתי אותך". סיימנו את השיחה לאחר שביקשתי שיעדכן אותי על מה שיחליט.

שאלתי היא : איך עלי לפעול לאור המקרה? ממה עלי לחשוש?

*האם כדאי לשלם לו את הכסף?

*ייעוץ עם עו"ד?

פורסם

השאלה כמה עלות הנזק שלך.

אם אתה מתכנן לתקן את הרכב שלך לבד או לא לתקן כלל , אז תתחלק איתו חצי חצי 250 שקל (אם אתה טוען שאתה אשם) תחתים אותו על מסמך שאין לו והוא לא יוכל לתבוע אותך על שום נזק בעתיד וכו' ותגמור את הסיפור.

אם הסיפור שונה ואתה רוצה לתקן את הרכב שלך על חשבון חברת הביטוח אז זה לא כזה משנה לך , אם יש לך מקיף אתה מפעיל ומתקנים גם לך וגם לו.

אבל קח בחשבון שאם תפעיל מקיף יש לכך השלכות.

השתתפות עצמית (כל אחד זה שונה אבל זה בדרך כלל סביבות ה-1600 שקל) דמי כינון (עוד כמה מאות שקלים) וכמובן הדובדבן שבקצפת ביטול הנחת העדר תביעות שנה הבאה.

כך שאם הנחת העדר התביעות שלך היא 2000 שקל , אתה תשלם שנה הבאה 2000 שקל יותר על ביטוח.

בכל מצב תעשה שיקולים מה עלות הנזק שלך וכו' ותדע מה לעשות.

בכל מקרה הנזק שלו דיי קטן וברור לך שאם אתה רוצה לתקן את הנזק שלו אתה לא צריך להפעיל ביטוח.

מדובר בסכום קטן.

פורסם

איך הגענו למצב שאדם רוכש ביטוח ומפחד להפעיל אותו וחברות הביטוח עושות מה שהן רוצות..

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

פורסם

חברות הביטוח הם עסק, עסק כלכלי.

כדי שלא תדיין להם את המוח בנזקים נמוכים הם מטילים עליך השתתפות עצמית, אתה יכול להקטין את סכום ההשתתפות העצמית אפילו לבטלה, כמובן שיהי לכך מחיר , הפרמיה תעלה.

בנוסף הם נותנים לך הנחה של היעדר תביעות, כדי שוב, שלא תשתמש בשירותיהם לנזקים קטנים.

הברירה היא בידי המבוטח מה לעשות.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

לפי התיאור של התאונה הרוכב אשם, מפני שניסה לעקוף מימין ובתוך אותו נתיב.

אם זה המצב, לא ברור לי למה על פות"ש לשלם, בטח כשהעניין מסתבך מעבר לסיכום הראשוני.

פות"ש: הקפד להקליט כל שיחה עם הרוכב, נסה לפחות לגרום לו להודות בתיאור הארוע, גם אם לא יגיד במפורש שהוא אשם.

פורסם

נראה שאין לבחור ביטוח בכל מקרה, תגיד לו שהנזק שלך יותר גדול מ 500 ואם מתחלקים חצי חצי זה גם על הנזק שלך.

צמיג זה בערך 200 שקל תלוי במותג, והשריטה תלוי מה החומרה, יכול להיות גם 700.

הוא יבין שאין לו מה לחפש לחלק את הנזק והוא יתקפל.

ועוד משהו, אולי זה 500 שקל חדש מהחברה, מפירוק זה בוודאות פחות.

בהצלחה!

לא מתככנים להשתמש כחנוכיה - תמיד זה יכול לגמור על הראש של מישהו... :wink:

אין ספק. היופי חולף, אבל הרפס הוא נצחי.

בסוף יבוא אחמד וירסס איך שיצא לו.
פורסם
אני התחלתי לפנות ימינה ליציאה מהצומת והוא האיץ וניסה לעקוף אותי מימין לשמאל. (הכל קרה ברגע ויתכן ואני פלשתי לו לנתיב או שהוא האיץ ממש בנסיון לעקוף) בכל מקרה , נזק גופני לא נגרם, אחד המעצורים שלו חדר לי לצמיג והתעקם , על הדרך פינצ'ר אותו. בנוסף לכך ישנה שריטה שקועה בכנף הימני קדמי ושפשוף בטמבון.

לפי מה שאתה מסביר נראה שאתה היית בתוך הנתיב שלו(איפה אתה היית בדיוק, בהתחלת הכניסה לנתיב? או בתוך הנתיב? הקטנוע עקף מהצד הימני של הנתיב קרוב לשול?) יש פרטים חסרים בשביל להבין מי בעצם אשם ואת מי להאשים.

הסבר אחר

אם הוא נכנס לך בגלגל הקדמי הוא היה בתוך הנתיב, אם היה נכנס לך בגלגל האחורי אז בדיוק הרוכב קטונע נכנס לעקיפה.

אני חושב שתבדוק אתה בעצמך את עלות החלק, אם תראה את הסכום שמעל 500 שח תעשה איתו חצי חצי

ואם תמצא ביותר זול, פשוט תקנה לו את החלק וסגור את הסיפור.

• תוכן חדש...