Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

7 מקומות: vs xc90 vs smax גלקסי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3227 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מחפש רכב 6-7 מקומות

תנאים:

-בטיחות

-בגאג' עבור עגלת תינוק ומזוודות.

-כסאות שהם כסאות ולא חצי כיסא.

-אחזקה שפויה (אני יודע שבנישה הזאת זה נשמע מצחיק).

המטרה:

-להסיע משפחה בת 6 נפשות (2 מבוגרים, 2 מתבגרים, 1 ילד קטן ותינוק) למרחקים של 22000 ק"מ בממוצע בשנה

-רוב הזמן הרכב מלא

האמצעים:

100 אלף ש"ח (פלוס מינוס)

סיכום:

-הרכבים בכותרת עלו מבחינתי לקו הגמר (פתוח לרעיונות חדשים אבל רלוונטים).

-אשמח לשמוע חוות דעת מאנשים עם ניסיון, לשמוע עלויות אחזקה.

תודה רבה על העזרה

רפי

Sent from my SM-N910C using Tapatalk

פורסם

לאור הקילומטראז' הגבוה והעובדה שאתם רק 6 ומושב אחורי אחד יכול להישאר מקופל ולהגדיל בכך את תא המטען, הייתי הולך על סיטרואן C4 פיקאסו דיזל. תחסכו בכך הרבה בהוצאות הדלק ותוכלו לרכוש אפילו דגם 2015 בתקציב הזה.

הפורדים גם טובים אבל זללני דלק בהשוואה לדיזל. ויש להם חיסרון נוסף שאין להם גלגל רזרבי

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

פורסם
לאור הקילומטראז' הגבוה והעובדה שאתם רק 6 ומושב אחורי אחד יכול להישאר מקופל ולהגדיל בכך את תא המטען, הייתי הולך על סיטרואן C4 פיקאסו דיזל. תחסכו בכך הרבה בהוצאות הדלק ותוכלו לרכוש אפילו דגם 2015 בתקציב הזה.

הפורדים גם טובים אבל זללני דלק בהשוואה לדיזל. ויש להם חיסרון נוסף שאין להם גלגל רזרבי

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

תודה על המענה

אני די חושש מהצרפתיות לאור התנסות לא נעימה (ואני עדין) עם צרפתייה אחרת (רנו סניק), יש מצב שסוף סוף בארץ יודעים לטפל בצרפתיות?

האם ידוע על תקלות מחשב/גיר/מנוע....?

פורסם

הc4 פיקאסו אופציה טובה, הרכב מרווח ונעים לשהייה, מנוע הדיזל המדובר, מנוע אמין ולא ידוע על בעיות מיוחדות, חפש אחת שמורה עם הסטוריה מלאה.

גם הגרנד סניק, עם מנוע הדיזל 1.5 נחשבות לאמינות וידועות בשל מנוע דיזל אמין וחסכוני מאוד.

אם מצאת רכב טוב - זה פשוט פצצה של רכב. הוא לא הכי טוב בכלום. הוא הכי טוב בהכל ביחד.

פורסם
תודה על המענה

אני די חושש מהצרפתיות לאור התנסות לא נעימה (ואני עדין) עם צרפתייה אחרת (רנו סניק), יש מצב שסוף סוף בארץ יודעים לטפל בצרפתיות?

האם ידוע על תקלות מחשב/גיר/מנוע....?

קח בחשבון שגם פורד מהשנים האחרונות לא אמינים.

יש להם צרות צרורות עם הגיר הרובוטי, וכאשר זה הולך התיקון יכול להגיע בקלות למעל 10,000₪.

כך לפחות טוען המכונאי שטיפל בתקלת הגיר הרובוטי בפיאסטה שלי (במוסך היבואן)...

הוולוו הצטיינה בזמנה במבחני הריסוק האמריקאים iihs, הרבה מעבר לרכבים אחרים.

ככל הנראה זו האופציה הכי בטיחותית שתוכל לרכוש בסכום זה.

אופציה נוספת היא קיה סורנטו.

פורסם
קח בחשבון שגם פורד מהשנים האחרונות לא אמינים.

יש להם צרות צרורות עם הגיר הרובוטי, וכאשר זה הולך התיקון יכול להגיע בקלות למעל 10,000₪.

כך לפחות טוען המכונאי שטיפל בתקלת הגיר הרובוטי בפיאסטה שלי (במוסך היבואן)...

הוולוו הצטיינה בזמנה במבחני הריסוק האמריקאים iihs, הרבה מעבר לרכבים אחרים.

ככל הנראה זו האופציה הכי בטיחותית שתוכל לרכוש בסכום זה.

אופציה נוספת היא קיה סורנטו.

לא רלוונטי לגבי הגלקסי היות ובגלקסי יש קלאץ דו-מצמדי רטוב הנחשב לאמין יחסית.
פורסם

תוסיף למשוואה את הסאניונג רודיוס, בהמה מגודלת אבל מרווחת וחסכונית יחסית, בשביל נסועה בתפוסה מלאה רוב השנה, פתרון מצויין ואמין להפליא.

פורסם
לא רלוונטי לגבי הגלקסי היות ובגלקסי יש קלאץ דו-מצמדי רטוב הנחשב לאמין יחסית.

אז זהו שגם אני חשבתי כך אך לפי מה שסיפר לי המכונאי הראשי במוסך מורשה יבואן זה ממש לא נכון.

מסתבר שיש הרבה מקרים של תקלת גיר בתיבת ההילוכים הנ"ל (נמצאת גם במונדאו) וכאשר זו מתקלקלת עלות החלפים גבוהה פי כמה מאשר זו של התיבה היבשה.

בביקור האחרון במוסך הוא הראה לי מונדאו שהלך לה הגיר והוא לא יודע איך לומר לבעלים שעלות התיקון צריכה להגיעה לאזור ה-20K ש"ח..

פורסם

ההבדל באמינות בין תיבה רובוטית יבשה(סלונואידים) לתיבה עם קירור שמן, נכון יותר לפולקסווגן, לתיבה של פורד, יש בעיות לשני הדגמים, ועליות תיקון, במקרה תקלה, גבוהות מאוד, עד כדי השבתת הרכב, תיקון גיר בעשרים אלף שקל, עוד שנה שנתיים, תעבור את עלות הרכב.

Sent from my MI 5 using Tapatalk

פורסם
תוסיף למשוואה את הסאניונג רודיוס, בהמה מגודלת אבל מרווחת וחסכונית יחסית, בשביל נסועה בתפוסה מלאה רוב השנה, פתרון מצויין ואמין להפליא.

הסאניונג נחשב אופציה לא רעה בכלל עד שאתה מגלה שהוא נטול הגנות, נטול כריות אוויר (או יותר נכון יש לו רק 2), בקיצור הוא לא נחשב בטיחותי.

ההבדל באמינות בין תיבה רובוטית יבשה(סלונואידים) לתיבה עם קירור שמן, נכון יותר לפולקסווגן, לתיבה של פורד, יש בעיות לשני הדגמים, ועליות תיקון, במקרה תקלה, גבוהות מאוד, עד כדי השבתת הרכב, תיקון גיר בעשרים אלף שקל, עוד שנה שנתיים, תעבור את עלות הרכב.

Sent from my MI 5 using Tapatalk

פעם ראשונה שאני שומע על בעיות גיר בפורדים, אני לא הבנתי אם זה מחלה של הגירים או שזה "אם יקרה לך אז..".

עברתי סיוט של מחלת גירים עם רנו סניק 2002, בוא נגיד שחברת קרסו לא התבלבלו בהצעת מחיר שלהם.

מזל שהיה לי את ספי מפ"ת [emoji6]

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

עדכון קל

נבחר בשעה טובה רכב

פורד s-max 2013

יד 1

מספר ק"מ 52000

תודה לכל מי שייעץ ועזר

פורסם (נערך)

תתחדש! אחלה בחירה, רכב נהדר וללא תחרות במחיר ובסגמנט.

הסר חשש מלבך לגבי הגיר. מדובר בגיר נהדר (בניגוד לזה שבפוקוס). רק אל תשכח להחליף שמן גיר ב60K :)

בנוסף, אני רק מקווה שבדקת את המזגן לפני וראית שהוא לשביעות רצונך, כי המזגן הוא כנראה החיסרון היחיד או לפחות הכי בולט במונדאו/smax.

עריכה אחרונה על ידי ramik33
:twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted:
  • תוכן חדש...