Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3275 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

אני זקוק להמלצה חמה על חשמלאי מאיזור השפלה/מרכז/מודיעין שמכיר על בורייה רכבים צרפתיים.

הבעיה:

יש לי רנו סניק 2, 1600, עם בקרת אקלים. יום אחד בהיר (וחם), הפסיק לעבוד מאוורר מזגן, תוך כדי שצג בקרת אקלים מראה שהכל עובד ולא הייתה שום הודעת תקלה בקונסולה המרכזית. יום למחרת, נסעתי למוסך רנו (הילוך שישי). שם הודיעו לי שכנראה נגד (רזיסטור) המאוורר נשרף וזה דורש פירוק של כל הדשבורד, עבודה ליום שלם, ורק הנגד החדש יעלה לי 1500 ש"ח. כל זה נשמע לי לא הגיוני, והחלטתי שלא לתת להם לטפל ברכב. למחרת, המאוורר חזר לעבוד, כאילו לא קרה כלום. כך עבר חודש. עכשיו הבעייה חוזרת כאשר המאוורר עבוד תחת עומס. מפסיק לעבוד לכמה שניות וחוזר לעבוד שוב. בינתיים, עשיתי חיפוש על הבעייה ואכן זאת בעיה נפוצה ברנו ויש סרטונים ביוטיוב איך לטפל בה. החלפת הנגד עורכת כחצי שעה בלבד (מפרקים רק את תא הכפפות) ונגד כזה, לא מקורי, ב-EBAY עולה 47 ש"ח בלבד!!

הזמנתי את הנגד ואני מחכה שיגיע מחו"ל. אני מתכוון להתקין אותו לבד. אבל מחפש המלצה על חשמלאי מנוסה שמכיר רכבים צרפתיים למקרה והבעייה היא יותר עמוקה (למשל, בעייה במאוורר עצמו, ודורשת החלפה של מברשות במנוע המאוורר). אשמח להמלצה. תודה רבה מראש!!!

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני החלפתי פעמיים ברנו שלי, קצת לא נוח להחליף אבל לא משימה קשה.

הדבר העיקרי שצריך לפרק הוא תא הכפפות, כי הגישה משם.

את החוט האדום אני חתכתי וחיברתי למקורי, כי להעביר אותו לצד שמאל למעלה (מצריך פירוק לוח דיגיטלי) זה סיוט.

Sent from my Le X820 using Tapatalk

פורסם (נערך)
שלום חברים,

אני זקוק להמלצה חמה על חשמלאי מאיזור השפלה/מרכז/מודיעין שמכיר על בורייה רכבים צרפתיים.

הבעיה:

יש לי רנו סניק 2, 1600, עם בקרת אקלים. יום אחד בהיר (וחם), הפסיק לעבוד מאוורר מזגן, תוך כדי שצג בקרת אקלים מראה שהכל עובד ולא הייתה שום הודעת תקלה בקונסולה המרכזית. יום למחרת, נסעתי למוסך רנו (הילוך שישי). שם הודיעו לי שכנראה נגד (רזיסטור) המאוורר נשרף וזה דורש פירוק של כל הדשבורד, עבודה ליום שלם, ורק הנגד החדש יעלה לי 1500 ש"ח. כל זה נשמע לי לא הגיוני, והחלטתי שלא לתת להם לטפל ברכב. למחרת, המאוורר חזר לעבוד, כאילו לא קרה כלום. כך עבר חודש. עכשיו הבעייה חוזרת כאשר המאוורר עבוד תחת עומס. מפסיק לעבוד לכמה שניות וחוזר לעבוד שוב. בינתיים, עשיתי חיפוש על הבעייה ואכן זאת בעיה נפוצה ברנו ויש סרטונים ביוטיוב איך לטפל בה. החלפת הנגד עורכת כחצי שעה בלבד (מפרקים רק את תא הכפפות) ונגד כזה, לא מקורי, ב-EBAY עולה 47 ש"ח בלבד!!

הזמנתי את הנגד ואני מחכה שיגיע מחו"ל. אני מתכוון להתקין אותו לבד. אבל מחפש המלצה על חשמלאי מנוסה שמכיר רכבים צרפתיים למקרה והבעייה היא יותר עמוקה (למשל, בעייה במאוורר עצמו, ודורשת החלפה של מברשות במנוע המאוורר). אשמח להמלצה. תודה רבה מראש!!!

אני בטוח שהנגד הסיני התחליפי ב-47 שקלים יחזיק לך מקסימום שנה לפני שתצטרך להחליפו שוב פעם.

ראשית אני מציע לך לבדוק טוב טוב את המק"ט של מודול הנגדים במוסך המורשה לפי מספר שילדה או/גם קוד מנוע שנת ייצור ורמת האיבזור.

לדעתי הבעיה יכולה להיות גם בקונקטורים שהתפחמו לכן מנסיונם במוסך הם יודעים שהדבר לא מסתיים רק בהחלפת הנגד אלא גם בהחלפת הקונקטורים או החיווט לכן הם אמרו לך שצריך לפרק את הדשבורד.

תמתין לתגובתו של אורן או איציק.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

פורסם

מרק צודק, יש שם דרישת הספק גבוהה של אמפר.

ובד"כ גם המחברים / קונקטורים וקצה החוטים מתפחמים.

לכן כדאי לבצע בדיקה ועבודה יסודית.

צור קשר עם אורן ממוסך אורן בחולון, אולי תהיה לו תשובה ופתרון אשר יתאים לך.

מוסך אורן - הזורע 4 א.ת חולון טלפון: 03-6540818 053-2002525

בנוסף - אני הייתי בודק אפשרות, במידה והנגד מותקן במקום קשה לגישה או לא מאוורר.

להאריך קצת את החוטים ולהתקין את הנגד באיזור טוב יותר .

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

לא ניתן להתקין את נגד המהירויות במקום טוב יותר מכיוון שגוף הקירור או המעגל האלקטרוני והנגדים תמיד מותקנים בצורה כזו שהם יתקררו מהאוויר שסונק המפוח אחרת המודול יישרף.

פורסם
אני החלפתי פעמיים ברנו שלי, קצת לא נוח להחליף אבל לא משימה קשה.

הדבר העיקרי שצריך לפרק הוא תא הכפפות, כי הגישה משם.

את החוט האדום אני חתכתי וחיברתי למקורי, כי להעביר אותו לצד שמאל למעלה (מצריך פירוק לוח דיגיטלי) זה סיוט.

dmxsir, תודה על תגובתך! כנראה יש לך נגד מסוג אחר (כמו במגאן). אחרת, אני לא מבין למה חיברת חוט למקורי.

פורסם

היי מרק,

תודה על תגובתך! בוודאי שהכל יכול להיות. אני דווקה לא רואה סיבה למה המודול הסיני יחזיק פחות ממקורי. אני בדקתי את המק"ט לפני שהזמנתי. כמובן שאני מתכונן לתסריט הכי רע ולכן, אני זקוק להמלצה על חשמלאי טוב שיהיה מסוגל להוריד דשבורד בלי נזקים, לאתר בעיה וכמובן שהמחירים שלו בגובה העיניים. תודה מראש!

פורסם (נערך)

אורן מומחה.. מעבר-לכך, ההתמחות שלהם במוסך הם רכבים צרפתיים.

ובנוסף ידע רב ברכבים נוספים.

כנס לפורום חוות דעת לבעלי מקצוע וראה את ..התודה לבעלי מקצוע.

אורן שרותי רכב - מוסך מומחה לפג'ו סיטרואן רנו בחולון - חוות דעת גולשים

וספור את הרכבים הצרפתיים אשר מטופלים במוסך.

במקרה המוסך באזור שלי , ואני מפנה את כל השואלים אותי אליו.

ומקבל אח"כ היזון כי טופלו טוב מאוד, ובמחירים סבירים.

לדעתי כדאי לך להתקשר ולהתייעץ, גם בטלפון הם אנשים נחמדים.

הוספה , ראה בעיות דומות.

א - תקלה במהירות הראשונה בונטה של סיטרואן C4

ב - מאוורר של מזגן מפסיק לפעול פתאום - סיטרואן C5

ג - מזגן לא עובד - סיטרואן קסרה 2002

אייל.

עריכה אחרונה על ידי ליין מן

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
dmxsir, תודה על תגובתך! כנראה יש לך נגד מסוג אחר (כמו במגאן). אחרת, אני לא מבין למה חיברת חוט למקורי.

טעות שלי בהסבר.

בהחלפה הראשונה, הוחלף רק הנגד, שבעצם הקונקטור שלו פשוט נמס.

בהחלפה השניה הקונקטור שמתחבר לנגד הצריך החלפה(גם נמס) ועובר דרך כל הדשבורד לצדו השמאלי.

פורסם
ליין מן , תודה על תגובתך!

עד כמה שידוע לי, אורן שירותי רכב הינו מוסך מכונאות כללית. לא ברור לי איך הוא יכול לעזור עם הבעיה הנ"ל.

כפי שכבר נכתב על ידי איש הקו :? אורן בהחלט יכול לעזור לך והוא מחזיק נגדים מקורים או תוצרת VALEO שהם שווה ערך למקורים.

פורסם
טעות שלי בהסבר.

בהחלפה הראשונה, הוחלף רק הנגד, שבעצם הקונקטור שלו פשוט נמס.

בהחלפה השניה הקונקטור שמתחבר לנגד הצריך החלפה(גם נמס) ועובר דרך כל הדשבורד לצדו השמאלי.

תודה על תגובתך! אז לא כ"כ ברור לי מה עשית בפעם השנייה.

פורסם (נערך)
אורן מומחה.. מעבר-לכך, ההתמחות שלהם במוסך הם רכבים צרפתיים.

ובנוסף ידע רב ברכבים נוספים.

כנס לפורום חוות דעת לבעלי מקצוע וראה את ..התודה לבעלי מקצוע.

אורן שרותי רכב - מוסך מומחה לפג'ו סיטרואן רנו בחולון - חוות דעת גולשים

וספור את הרכבים הצרפתיים אשר מטופלים במוסך.

במקרה המוסך באזור שלי , ואני מפנה את כל השואלים אותי אליו.

ומקבל אח"כ היזון כי טופלו טוב מאוד, ובמחירים סבירים.

לדעתי כדאי לך להתקשר ולהתייעץ, גם בטלפון הם אנשים נחמדים.

הוספה , ראה בעיות דומות.

א - תקלה במהירות הראשונה בונטה של סיטרואן C4

ב - מאוורר של מזגן מפסיק לפעול פתאום - סיטרואן C5

ג - מזגן לא עובד - סיטרואן קסרה 2002

אייל.

אייל, תודה על תגובתך ועל הפניות!

מאחר ואורן לא יכל לענות, החלטתי שאני אכנס להרפתקה ואפרק את הנגד לבד. הורדתי את תא הכפפות ופירקתי פלסטיקים שהפריעו. ניסיתי כל מיני פוזות קמסוטרה עד שהגעתי לנגד וניתקתי אותו. כולי מזיע, הגעתי הביתה ופירקתי את הנגד.

קודם כל, עליו כתוב VALEO MADE IN FRANCE ולמטה כתוב MADE IN CHINA. :shock:

לאחר ניקוי ראשוני, ראיתי את הבעיה -- הלחמה של הפינים של שקע שמספק זרם למאוורר הייתה מפוצצת, הפינים השחירו והפסטיק הירוק של השקע קצת נמס. בקיצור, ניקיתי את הפינים והלחמתי אותם שוב. הרכבתי את הנגד חזרה והלכתי לאוטו לחבר אותו.

המאוורר חזר חיים אבל מה שמדאיג אותי שהנגד מתחמם בצורה מטורפת. לאחר 3 דקות עבודה (מחוץ לבית המאוורר), הצלעות של הנגד פשוט הגיע לנקודת רתיחה. אני לא בטוח אם אוויר שמסתובב בבית המאוורר מסוגל לקרר את הצלעות ולמנוע מהנגד להתפרק שוב. אשמח לשמוע חוו"ד! תודה!

P70702-120046.jpg

P70702-134407.jpg

עריכה אחרונה על ידי kamradkin
פורסם

כדאי להתייעץ ולבדוק אולי זה חום תקין, ואולי התחממות מראה על בעיה.

צריך לבדוק את המאוורר, אולי הוא צורך הרבה זרם, לבדוק בו חופשים והאם מסתובב בקלות.

אם הגישה למאוורר קשה, לעלות על חיבורי מגעי הנגדים ולמדוד שם צריכת זרם.

ולבדוק מה אמורה להיות הצריכה בפועל לפי הגדרות היצרן, אולי המאוורר מקצר או בעיה אחרת.

בדוק גם את הפיוז של המאוורר, אולי גם הוא קצת מותך מעוצמת הזרם והחום.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

• תוכן חדש...