Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2663 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רוברט, לא נהגתי בכלום, פשוט מצטט כתב מגלובס ועוד אחרים שכתבו זאת.

יש לי תחושה שהשרשור הזה יעקוף את השרשור על רומיאו ג'וליה איך היא נוסעת

בתאריך 8.6.2023 בשעה 13:37, discoTD5 כתב:

כל פעם שיש לך דעה מוצקה על משהו, תרשום בדיוק את ההיפך. ככה תטעה פחות. 

• תגובות 340
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
גרסת הבסיס של הקודיאק מתעלה על האאוטלנדר בכל אספקט.

ניהוג, בטיחות, אבזור, נוחות, גודל, תא מטען, מנוע, גיר, גימור, בידוד ואחיסת כביש.

כן. נכון. אין לו לדים.

נכון.

גם אין סאן רוף.

אוי. אסון.

(מצלמה אחורית גם אין באאוטלנדר. זאת התקנה מקומית. תתקין גם בסקודה. יעלה לך 500 שקל)

אתה מדבר באויר בלי שאפילו נסעת מטר עם הקודיאק.

אז אני שמח לבשר לך שנסעתי כמה מטרים.

600 אלף מטרים למען הדיוק.

בקרוב תעלה הכתבה.

אבל אם אני אתן טיזר קטן אז אפשר לומר שהמילים עשן ובעיטה די ישקפו את מה שאני חושב על ההבדל.

וכן. יש לי אאוטלנדר.

[ATTACH]489440[/ATTACH][ATTACH]489444[/ATTACH]

http://cloud.tapatalk.com/s/59440119ac160/20170615_160719.jpg?

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

אתה נותן פול גז בניוטרל, לא דיברתי מילה על השוואה בין אאוטלנדר לסקודיאק.

דיברתי על מחיר גירסה נורמלית לאאוטלנדר מול מחיר גירסה נורמלית לסקודיאק (לפי רמתו של הסקודיאק כמובן).

זה שהסקודיאק משאיר עשן ואבק כבר הבנו כולנו מזמן.

פורסם

אאוטלנדר,

אני ממש לא גרופי של סקודה, אבל מכיר לא רע את האאוטלנדר ואני חייב לומר לך שההשוואה שלך דיי מצחיקה.

האאוטלנדר רכב דיי איך לומר את זה מבלי להעליב... חנטריש.

העיצוב מבחוץ פושר מינוס (הסקודה הרבה יותר נאה, וגם הוא לא מרעיד לי את הצ׳ופצ׳יק) ומבפנים מעליב (הדגם שהיה לי לפני 7 שנים היה נאה יותר).

הניהוג שלו גרוע ברמות (עושה לי מחלת ים) והמנוע עלוב (ה-2.4 שהיה לי לפחות היה זז, ה-2L רק עושה רעש).

הדגם המאובזר לא ממש משנה את התמונה שהרכב מרגיש זול, גם לא ריפודי העור.. הוא מרגיש בדיוק כמו הגירסה הבסיסית לא מעבר לזה.

המחיר לעומת זאת כבר מגיע ל-180k וזה ה-מ-ו-ן לאאוטלנדר 7 מקומות, במחיר כזה הייתי רוכש סורנטו בלי לחשוב פעמיים (גם אם היה בא עם חלונות ידניים).

היתרון של האאוטלנדר הוא שבמחיר סביר מאוד (בטח שבמבצעי חבר) אפשר לקנות מוביל נוסעים למשפחה מרובת ילדים ועם עיצוב חיצוני עדיף על סיטרואן פיקסו, ובדיוק בגלל זה הוא נמכר בעשרות אלפים (אה כן, וגם ליסינג במחירי זנות)..

הסקודה, גם בגירסתה הבסיסית, מרגישה הרבה יותר טוב מהאאוטלנדר (עם או בלי ריפודי עור וצריח בגג) וזה מבלי לנסוע מטר.

אם היא יותר מרווחת מאחור (וזה ממש לא הישג גדול אם משווים לאאוטלנדר או אקס טרייל) זה כבר צ׳ופר..

ולא, אני ממש לא חושב שאתה צריך לרוץ לסוכנות ולהחליף את הרכב שלך, תשאר איתו ותהנה ממנו ואל תשים קצוץ על מה שכולם אומרים לך.

אבל תעשה טובה ותפסיק את ההשוואה המגוכחת הזו.

אגב, אני עדיין חושב שהתמחור מוגזם ובגלל זה אני בינתיים לא קונה וממתין ל-5008.

נראה מה יהיה המחיר שלו.

פורסם
ראיתי אותו היום בתצוגה. לטעמי רכב מרשים מאוד. אהבתי את הפטנט כשפותחים את הדלת קופצת גומיית הגנה למנוע פגיעה בקנט הדלת ברכבים שחונים בסמוך. גאוני, אבל עוד משהוא שיכול להתקלקל.

תיקון קטן, זה לא פטנט של סקודה.

אני לא יודע של מי הפטנט אבל בפורד פוקוס הנוכחי, לפחות בחו"ל הוא מגיע עם גומיית ההגנה הנשלפת. אני לא יודע אם זה מגיע גם לארץ.

קרדיט ל- misterb על התמונה

פורסם

אני חושב ששבחי האיכות לסקודה קצת מוגזמים, הם די בסדר, אבל לא ממש משהו שמבליט מול שאר האירפאיות.

בסופרב סקודה הציגו מימדים של קטגוריה מעל במחיר של קטגוריה נמוכה, אפשר לומר שאותו הדבר עשו עם הקודיאק, לא יודע למה ציפו למחירים נמוכים, האוקטביה והסופרב לא זולים.

פורסם

אגב, אני עדיין חושב שהתמחור מוגזם ובגלל זה אני בינתיים לא קונה וממתין ל-5008.

נראה מה יהיה המחיר שלו.

ה5008 החדשה אמורה להיות זהה במימדיה לסקודיאק ?

בכל זאת הם לקחו מוביל נוסעים והפכו לקרוס....

אם מצאת רכב טוב - זה פשוט פצצה של רכב. הוא לא הכי טוב בכלום. הוא הכי טוב בהכל ביחד.

פורסם (נערך)

ה 5008 דומה באורך לסקודיאק (הבדל של 5 סמ) אבל זה וסידור שונה בכסאות שורה 3 מתבטא בשטח אחסון בסוף האוטו קטן יותר. העיצוב של ה 5008 כמובן עתידני יותר

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם
אאוטלנדר,

אני ממש לא גרופי של סקודה, אבל מכיר לא רע את האאוטלנדר ואני חייב לומר לך שההשוואה שלך דיי מצחיקה.

גם אתה וגם זה שלפניך, לא הבנתם בכלל מה התכוונתי לומר.

מה שרציתי לומר הוא שבאאוטלנדר גירסת הכניסה של 170,000 (עם קומבינות אפילו 150k) נותנת את המירב שהאאוטלנדר נותן. הגירסאות הבכירות עולות כמה אלפים יותר, אבל ההפרש ביניהן לא כזה משמעותי. ובקיצור - אפשר לקנות את הגירסה הכי פשוטה ועדיין לקבל מקסימום.

בסקודה זה לא ככה, לפי כל הנתונים שקראתי עד כה - לקנות את גירסת הכניסה זה לא שווה בכלל, וכדי לקבל את הסקודיאק במיטבו אתה צריך להשקיע בגירסאות הבכירות וזה כבר עשרות אלפי שקלים יותר.

לכן כשמדברים על אאוטלנדר מול סקודיאק ההפרש הוא 150,000 מול 230,000 לשיקולו של הקונה המתלבט.

פורסם

אאוטלנדר - בדיוק להיפך.

שלא תבין לא נכון, לטעמי ובתור בעלים של אחד כזה, האאוטלנדר הוא אחלה רכב. משמעותית טוב יותר ממה שעושים ממנו פה. בעסקאות ליסינג זה תמורה לכסף שקשה היה עד היום לקבל עם כמעט כל רכב אחר. אבל היום, הדגם היחיד של האאוטלנדר שמתחרה איכשהו עם הקודיאק באבזור של מה שחשוב באמת זה דגם הלימיטד שעולה 230K.

דווקא האבזור של הקודיאק בדגמי הכניסה מרשים מאוד בניגד מוחלט לדגמי הכניסה של האאוטלנדר. תתעלם מהמלאי הקיים, אין לי מילה טובה להגיד על שמוותר על דברים קריטיים ורוכש אותו - חוץ מהמילה ״זכותו״.

בכל רמת מחיר, החל מ-170k ועד ל-230k, הקודיאק המקביל עדיף משמעותית. מכל בחינה של מה שחשוב באמת.

בעצם כמעט בכל דבר שחשוב באמת, יש יוצא דופן אחד - היבואן. אין ספק שהייתי מעדיף לתקשר עם החברים בכלמוביל ולא עם החברים בצמפיון. אבל זה מחיר קטן לשלם.

פורסם

מר אוטלנדר (היום), קודיאק (בעוד כמה חודשים) - לא 230 מול 150, אלא מספיק גם 200 לאוטו מאובזר מעולה, וגם ב-175 (180 ל-7 מקומות) הוא לא מאובזר בקמצנות. כל מה שהאוטלנדר נותן זה 7 מקומות בזול (יחסית כמובן) ולכן אתה די צודק שההפרש אינו משמעותי, כי מה לעשות, שבכל היבט אחר האוטלנדר כושל. הקודיאק כ"כ הרבה יותר טוב וכ"כ טוב כשלעצמו - נוח, מתנהג, מאובזר, שאני בכלל לא מבין על מה הויכוח. תנהג, תבין.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
ה5008 החדשה אמורה להיות זהה במימדיה לסקודיאק ?

בכל זאת הם לקחו מוביל נוסעים והפכו לקרוס....

מבחוץ או מבפנים?

מבפנים הוא אמור להיות מרווח יותר מאחור עקב שלושה כיסאות נפרדים, אך יכול להיות שמרווח הברכיים שלו קטן יותר.

המושבים האחוריים גם גבוהים יותר מאשר ב-3008 מה שנותן תחושה טובה יותר ושדה ראיה לילדים, קצת פחות טוב לילדים מגודלים בגובה 1.85..

השורה השלישית סבירה ולא יותר טובה מהמתחרים באפן משמעותי.

מבחינת מוביל ילדים הוא מוצלח הרבה יותר מהקודיאק עם שלושה מושבים נפרדים, מתכווננים קדימה/אחורה ועם איזופיקס.

פורסם (נערך)

אם לובינסקי יחכמו וייבאו 5008 דיזל אוטומטית ומאובזרת בצורה תחרותית אז אין מה לפזול לסקודיאק בכלל. בדיוק כפי שעשו עם 3008 מול אטקה. אם ייתנו גם 5 שנות אחריות אז בכלל...

אכן , תלוי בגלאי הנוסעים, ה 5008 מציעה יותר אפשרויות ישיבה על חשבון תא מטען.

תצוגת השעונים ב 5008 עושה שיעורי בית אפילו לדגמי אודי בכירים. פשוט עיצוב יפה.

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם (נערך)

אין פה נצחון בנוקאוט . זה ממש פוטו פיניש. מה שיש בחו"ל לא מעניין. חשוב איזה חבילה יביא לפה כל יבואן ובאיזה מחיר. הולך להיות מעניין. היתרון של הסקודיאק הוא בעיקר בגרסאות ה 4x4 .

עריכה אחרונה על ידי save

• תוכן חדש...