Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3291 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

אבקש לקבל עצות מיודעי דבר לעניין הספציפי לגביו אני מתלבט.

אני שוקל בחודשים הקרובים לרכוש רכב פנאי שישרת משפחה בת 4 נפשות, למשך פחות או יותר 5 שנים הקרובות (כ- 100,000 ק"מ).

בחנו את שלל האפשרויות שהשוק מציע, במגבלות התקציב.

מלכתחילה פסלנו את כל הרכבים בהם אין פתחי מיזוג למושבים האחוריים.

ב- 2017 במדינת ישראל רכב משפחתי/פנאי פשוט לא יכול להיות ללא פתחי מיזוג אחוריים.

לאחר סינון הצטמצמו האפשרויות לפיג'ו 3008 (דיזל), פולקסווגן טיגואן ואולי נמתין עוד כמה חודשים עד שמאזדה CX5 והונדה CRV החדשות (עם פתחי מיזוג אחוריים) יגיעו.

עד אתמול גם הסיאט אטקה הייתה רלוונטית אבל לכשהתברר שהיא מגיע עם ה- DSG7 יבש (DQ200) הבעייתי, מיד פסלנו וחבל, דווקא די אהבנו. זה מוזר כי ההספק שלה זהה לזה של הטיגואן.

אני מנסה להבין וכאן אבקש את עצתכם, האם השילוב המוצע ב- VW, מנוע TSI 1.4 150hp בשילוב עם גיר DSG6 רטוב (DQ250) הינו שילוב אמין וניתן בראש שקט לשנע את משפחתי ביום יום ללא דאגות.

תודה מראש לכל העונים.

קרדיט ל- misterb על התמונה

• תגובות 110
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

כנראה שכן. הגיר מצויין. המנוע 1.4 חדש מסדרת EA211 כנראה תקין פשוט אין מספיק היסטוריה. בקושי שלוש שנים בשימוש בקונצרן ולקונצרן הזה היסטוריה מאד בעייתית מבחינת מנועים חדשים

אולי עכשיו ,כשיצא מאחריות, נשמע משהו.

לעומתו ,מנוע הדיזל של ה 3008 בשימוש מעל עשור במספר יצרנים (פורד, מזדה וכו) ללא בעיות מיוחדות.

גם מנוע הבנזין החדש של ה 3008 כנראה תקין אבל גם עליו אין מספיק נסיון.

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

save, תודה על תשובתך. בנוגע ל- 3008, אני לא רואה סיבה לשלם 10K נוספים על מנוע בנזין כשיש מנוע דיזל חסכוני, שגם אני קראתי עליו הרבה דברים חיוביים.

אני שמח לשמוע שמדובר בגיר מצוין. אשמח לשמוע מניסיונם של אנשים נוספים וגם לגבי המנוע המדובר.

פורסם

ידוע לי שקודאק צפויה להגיע. כך גם פורד קוגה.

לגבי הסקודה, לפחות ממה שראיתי, הטיגואן יותר לטעמי. מדובר ביחידת כוח זהה ולצד שנתיים אחריות של הסקודה מול השלוש של VW.

מה גם שלמיטב הבנתי לארץ צפויה להגיע גרסת ה- 7 מקומות בלבד וסביר שתתומחר בהתאם.

פורסם (נערך)

ככל שידוע לי, גרסת הבסיס תעלה כ-165k, שזה, לא יקר יותר מדגמים אחרים.

לדעתי הקודיאק יותר מוצלחת מהטיגואן.

עריכה אחרונה על ידי shai_ka
פורסם (נערך)

שי תודה. אם אכן כך, ובמידה וזה יהיה עדיין רלוונטי, אבחן גם את הסקודה. גם לגביה, בדומה לטיגואן, נשאלת שאלת האמינות.

ממה שקראתי עד כה מתקבל הרושם שהגיר DSG6 הינו גיר אמין ובעל התנהגות טובה.

עדיין לא ברור לי האם גם המנוע הנוכחי TSI 1.4 150HP

EA211

סובל מ"מחלות" בדומה לקודמיו.

מצד אחד, נושא האמינות חשוב לי כי אשתי יחד עם ילדי הקטנים, מתניידים עם הרכב ביום יום ואני רוצה להיות בראש שקט. ברור לי שאף רכב לא חסין ויש לי נסיון עם תקלות, עד לכדי החלפת גיר בפורד פוקוס, אבל לא רוצה מלכתחילה לקנות משהו בעייתי.

מצד שני, לא רוצה לפסול רכב שאהבנו בגלל חשש שלבסוף יתברר כשגוי.

עריכה אחרונה על ידי Ozb

פורסם

מהנסיון המסויים שלי אני מעדיף מיזוג של רכב מקבוצת פולקסוואגן או הפוקוס הישנה שהיתה לי עם פתחים רק מקדימה על פני כמה רכבים אחרים גם אם יש להם פתחים בכל נקודה ברכב.

ספציפית C5 של חבר מלפני 5 שנים עם מיזוג שכונה על ידי המוסך הארצי כתקין וגם קליאו 0.9 של אבא שלי (שכנראה היתה תקולה באופן ספציפי). לא שבהכרח למכוניות המדוברות היו פתחים מאחור, אלא שפתחים זה לא מה שהיה עוזר להן לתנן את תא הנוסעים.

כיום יש בסיוויק שלי מזגן מספק בהחלט, אבל לא כמו המקרר התעשייתי שחוויתי בפוקוס ובאיביזה הישנות שלי.

פורסם

רזי שלום. אני מסכים איתך בהחלט שאם המזגן לא מקרר כראוי, זה לא יעזור עם יש פתחי מיזוג אחוריים.

יש לנו פיג'ו 208 והמזגן המכני בסדר אבל לא טוב כפי שהיה בפוקוס או בסיוויק שהיו לי בעבר.

יחד עם זאת, שילוב של מזגן טוב ופתחי מיזוג גם לילדים, מבחינתו זה הכרח.

זאת אגב אחת הסיבות (לא היחידה) שאנו מתלבטים לגבי ה- 3008. לא יודעים אם המזגן טוב יותר מזה שיש לנו כרגע, למרות שעקרונית מדובר בבקרת אקלים מה שאמור לשפר את תנאי האקלים ברכב.

מתכנן לקבוע נסיעת מבחן לצהרי יום קיצי חם מאוד ורצוי להיות ראשון.

פורסם

אני מבין ומסכים. רק רציתי לציין שפתחי האיוורור מאחור יכולים לשפר מזגן טוב, אך לא להציל מזגן מקרטע. כנ"ל לגבי בקרת אקלים.

אתה לא צריך לדאוג להיות ראשון ביום המבחן. גם אם תקבל את הרכב מצונן היטב אתה יכול להעמידו 5 דקות בשמש עם חלונות סגורים. יהיה מספיק חם בשביל לבדוק את המצב.

פורסם (נערך)

ה 3008 משתמש במזגן חדש עם גז מאד יקר (1234yf) ואמור לתת תוצאות קירור טובות מאד. אין להשוות בכלל ל C5 וכו.

גם לא לטיגואן שעדיין משתמש בפראון הישן r134a

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

באמת מעניין כיצד המזגנים של שני הרכבים הללו בפרקטיקה, למרות ששניהם חדשים ועדיין לא באמת נבחנו בקיץ הישראלי.

אשמח אם מישהו עם ניסיון יוכל להגיב.

פורסם

Ozb, תודה על השאלה - אנו בדיוק באותה נקודת החלטה כרגע, ומתלבטים כמוך.

טרם ביצענו נסיעת מבחן על הטיגואן, אבל כבר ביקשתי לתאם.

כמו כן, אנו ממתינים ל- CX-5 לראות אולי היא תהיה מבטיחה יותר, אך ככל הנראה תהיה באותה קטגוריית מחיר בדיוק כמו הטיגואן.

בכל שאר הרכבים שבחנו (ספורטאז', טוסון, אטקה) הרגשנו שאנו מתפשרים על דברים (לא בהכרח דרמטיים, אך) מהותיים עבורנו.

המחיר של rav-4 היה פשוט מופרך.

פורסם (נערך)

בעקבות המלצתו של שי צפיתי בטסט-דרייב של הקודיאד. הוא גדול מדי עבורנו. הוא מגיע עם 7 מקומות שאין לנו בהם צורך ואם מקפלים אז מתקבל תא מטען ענק ומיותר לגמרי.

אכן הקארוק יכול להתאים יותר אבל אין אפילו טסט-דרייב אחד של הרכב ולא ברור בכלל אם יגיע עוד השנה.

החלטנו שאם לא נזמין עד סוף החודש, נמתין קצת ונזמין רכב לינואר 2018, כך שלא נפסיד יותר מחצי שנתון.

דווקא המאזדה CX5 החדשה מסקרנת אותי וצפויה להגיע ממש עוד מעט.

עריכה אחרונה על ידי Ozb

• תוכן חדש...