Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נסיעת מבחן לפני קניית רכב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3316 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

נושא חשוב! בטויוטה ארה״ב בא עבדתי קרוב ל8 שנים ,וגם בארץ עבדתי מעט בכמה מגרשים ושנתיים בצ׳מפיון סניף מרכזי...אני חייב לציין שבחו״ל ידוע (כאיש מכירות) שמשא ומתן נעשה רק!!! לאחר טסט דרייב/נסיעת מבחן. בארץ נתקלתי בטובים יותר,פחות וגרועים.כולם זורקים מספרים והלוואות במקום למכור רכב! הרבה מוכרים עסוקים במסביב ולא מקצועיים מספיק .רמת ההיכרות עם המוצר לרוב ירודה. היבואנים לא משקיעים מספיק בלימוד -תודעת שירות/מכירה/הכרת המוצר. אין דבר כזה לקנות רכב ללא נסיעת מבחן!!!! תפנימו! ויותר מזה הנכון וההכרחי אתה אמור לבחון את הרכב הספיציפי אותו אתה קונה- כן כן הווה אומר את היחידה שאתה תיקח הביתה! אנחנו בארץ משלמים כל כך הרבה ומקבלים כל כך מעט - דפוקים.

עריכה אחרונה על ידי SpeedemoN76

.​Another fine day ruined by responsibility...

• תגובות 102
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

החבר ortes - מה מפסיד הסוכן מזה שפלוני עושה נסיעת מבחן, גם אם הוא לא קונה? זה מה שלא הבנתי. הרי גם לא כל מי שיושב מולך יסגור עסקה.

Sent from my MI 5 using Tapatalk

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
דבר שני , בקשר להוצאת הצעת מחיר לפני נסיעת מבחן.

מספר לא מבוטל של לקוחות אחרי שהם ביצעו את הנסיעה ואהבו את הרכב. מקבלים הצעה ואז אומרים שהמחיר מאוד יקר וייותרו על העסקה. אז בתור סוכנות מה יצא מזה ?!

בנוסף לא מעת לקוחות אחרי שהם מבצעים את הנסיעה כלל לא טורחים לשוב לסוכנות.

יבואנים צריכים למכור ! הם לא שירותי נסיעות מבחן.

ככה העסק עובד.

מה שאתה בעצם אומר, זה שלדעתך נסיעת מבחן אינה שלב הכרחי בדרך לרכישה, ולקוח שמבקש לבצע נסיעת מבחן בעצם מפריע לך לדחוף את המוצר שלו, מוצר שאפילו לא יכול להתאים לו. עצוב שאתה רואה את זה ככה, ועצוב שמי שמעסיק אותך רואה את זה ככה. אותם "שירותי נסיעות מבחן" הם לא בונוס או צ'ופר. הם כלי מכירה לכל דבר. אם אתה מאמין במוצר שלך, לא צריכה להיות לך בעיה עם זה. אם אתה לא מאמין בו, תימנע מזה. אם לקוח לא חזר לסוכנות לאחר נסיעת המבחן, סימן שהרכב לא התאים לו. לדעתך זה לא לגיטימי?

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
אתם מסתכלים על זה מהצד של הקונים. תסתכלו מהצד גם של הסוכנים.

יש ” מכה “ לא כתובה של לקוחות שרוכשים רכב דרך ליסינג תפעולי או מכל מיני 0 ק”מ שמבצעים נסיעות מבחן דרך היבואן. חברות הליסינג אומרות ללקוחות ללכת לבצע נסיעה אצל היבואן ואז לחזור אליהם.

ברגע שהלקוח קונה מליסינג זה בזבוז זמן לסוכנות. הסוכנות לא מרוויחה שקל.

זה שהלקוח בסוף יקנה את אותו דגם רכב , זה לא מעניין אף אחד. אנשי מכירות מתפרנסים מהמכירות ולא סתם לעשות נסיעות ללקוחות שקונים במקומות אחרים.

דבר שני , בקשר להוצאת הצעת מחיר לפני נסיעת מבחן.

מספר לא מבוטל של לקוחות אחרי שהם ביצעו את הנסיעה ואהבו את הרכב. מקבלים הצעה ואז אומרים שהמחיר מאוד יקר וייותרו על העסקה. אז בתור סוכנות מה יצא מזה ?!

בנוסף לא מעת לקוחות אחרי שהם מבצעים את הנסיעה כלל לא טורחים לשוב לסוכנות.

יבואנים צריכים למכור ! הם לא שירותי נסיעות מבחן.

ככה העסק עובד.

אתה מסתכל על זה ברמת הסוכנות בעוד שהיבואן רואה את התמונה הכוללת המערכתית.

אני מתלבט בין קורולה ל מזדה 3.

1. הולך למזדה, מקבל רכב ל 3 שעות.

הולך לטויוטה ונענה שאצלנו אין רכב מבחן, איזה רכב אתה חושב שאני אקנה?

2. לקוח ליסינג רוצה להחליט אם בעוד 10 ימים הוא עובר למזדה 3 או לקורולה, ניגש לסוכנות מזדה, מקבל רכב לשעתיים, ניגש לסוכנות טויוטה ואומרים לו, :

"אה, אתה באת לעבוד עלינו, אתה בכלל נהג ליסינג, למה מי אתה שניתן לך נסיעת מבחן, אנחנו לא נרוויח ממך גרוש...".

איזה רכב יקח בליסינג נהג הליסינג הזה ואיזה יבואן הרוויח מכל?

רמת ההיכרות עם המוצר לרוב ירודה. היבואנים לא משקיעים מספיק בלימוד -תודעת שירות/מכירה/הכרת המוצר. .

מצחיק אותי שלהתקבל היום למלצר באחת מ 10 המסעדות הטובות בישראל אתה צריך תואר ראשון (מעיין מערכת ראשונית לסינון חומר אנושי איכותי) ואין מצב למלצר לפני שאתה יודע כל מנה, מה הרכיבים שלה, מה משמעות הרכיבים (לא מספיק לדעת אם יש או אין במנה טרגון, אתה גם צריך לדעת מה זה טרגון ומה תכונות האופי שלו ואיזה השפעה תהיה לו על המנה).

התקבלת? אתה תעבור סדנאות אוכל, סדנאות יין, סדנאות אלכוהול, סדנאות מכירה, איך להגדיל מכירות מבלי "לדחוף", איך להמליץ ללקוח לשדרג את החוויה שלו במסעדה תוך כדי "הוצאת" יותר כסף ממנו.

בתחום הרכב זה היה אמור להיות דומה אבל זה הכי רחוק שאפשר, כל אחד מהרחוב מתקבל לעבודה (ושלא יתחילו להעלב לי פה סוכני מכירת רכב, יש טובים, הרוב גרועים), בקיאות בדגמים ובמפרט שואפת לאפס וההתנהלות בדרך לסגירת עיסקה היא במקרה הטוב כמו פיל בחנות חרסינה!

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
החבר ortes - מה מפסיד הסוכן מזה שפלוני עושה נסיעת מבחן, גם אם הוא לא קונה? זה מה שלא הבנתי. הרי גם לא כל מי שיושב מולך יסגור עסקה.

החברה "מפסידה" עלות זמן ותפעול רכב מבחן (בלאי דלק ביטוח וכו'), ומרוויחה לקוח פוטנציאלי.

לכן הם צריכים לשאול את עצמם האם התועלת של אחזקת ותפעול רכב מבחן גדולה על העלות.

השאלה הזו תלויה רבות באופי הצרכני של קהל הלקוחות, וכך ייתכן שלהחזיק רכב מבחן "קיה פיקנטו" זה פחות משתלם מ"125M", כי אולי לקהל של מוצר א' פחות חשוב חווית הנהיגה מלקהל של מוצר ב'. (אני לא טוען שזה המצב אלא רק נותן דוגמא)

אישית:

אם אני רוכש רכב A-->B, נסיעת מבחן לא תהיה דיל ברייקר.

אם אני רוכש רכב ספורטיבי, בהחלט דיל ברייקר.

כל הסיפור עם להגיע לסוכנות קודם וכו' נשמע לי די לגיטימי, שכן אילולא העניין הזה יהיה קשה יותר לסנן טרחנים / משועממים (ויש להם עלות תפעול גבוהה עבור הסוכנות, במצטבר) - למרות שבעת הנוכחית אפשר לעשות את אותו סינון גם מבלי באמת להגיע לסוכנות אם ממש רוצים...

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

אור,

הדבר משול שמדיניות חנות בגדים תהיה "לך לקופה, שים 200 שקל, רק אחרי זה ניתן לך למדוד בגדים ואם כלום לא מתאים, תפנה בצינורות המקובלים ותוך 60-90 יום נחזיר לך את הכסף.

האם הם סיננו סקרנים, טרחנים וסתם כאלה שמודדים בשביל להזמין באי ביי? כן, בהחלט!

האם העסקים שלהם יסגסגו יותר או פחות מהמתחרה ליד שלא מפעיל את השיטה הזו?

מנסיוני, פחות!

פורסם

החברה מחזיקה רכבי מבחן לצורך, הפלא ופלא, נסיעות מבחן. אם אותה חברה לא רוצה לפרסם נסיעות מבחן, שלא תרשום באתר, במקום שבו משאירים פרטים, "לתיאום נסיעת מבחן". שתרשום "לתיאום פגישה עם נציג" או כל בבל"ת אחר.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

נושא נסיעות המבחן בארץ דיי טריקי, משני הכיוונים.

אני יכול להבין את היבואן/סוכנות שמעוניינים להמנע מטרחנים, כאלו שירכשו ליסינג או כאלה שסתם מעוניינים להגיד שנסעו על הרכב.

אז כן, אפשר לעשות סינון ראשוני כלשהו אשר משתנה לפי דרגת הרכב (כנראה שאם תגיעו לבקש נסיעת מבחן בפיקנטו לבושים בחולצת "סוף מסלול נוב' 16" תצליחו יותר מאשר בסוכנות מרצדס), אבל בשורה התחתונה האחריות על הצד שלהם גדולה יותר מהצד הצורך.

מצד שני, אני מאמין שגם במדינות אחרות היבואנים והסוכנויות מתמודדים עם אותן בעיות, אך זה לא מונע ממתן נסיעות מבחן בצורה חופשית.

כשאני נכנסתי ספונטנית לסוכנות מרצדס, לבוש בטישרט ו"חניתי" את האופניים במקום שכולם ראו, ביקשתי נסיעת מבחן על GLC קיבלתי רכב במיידי.

לא רק זה, אלא שאלו אותי מתי אני מתכוון להחזיר את הרכב- כלומר, אין הגבלה, העיקר שתודיע כמה זמן אתה רוצה.

אגב, לגבי חנויות בגדים וההקבלה למדידה והזמנה מאיביי.

הידעתם שיש חנויות/רשתות בגדים (באירופה) שלא רק שולחות הזמנות מהאינטרנט, אלא גם ישלחו את אותו פריט במספר מידות במשלוח על חשבונם בידיעה שתשמור רק את המידה המתאימה, אם בכלל?

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

פרויקט חדש, מאור יוצא להתחרות - עקבו כאן

Toyota MR2, 1985 - Sold | Renault-Sport Clio RS (203), 2011 - Black – Sold | Subaru Impreza STI, 2003 -Java Black- Sold

Alfa-Romeo Mito QV, 2011 - Tornado blue - Sold |BMW E30 Coupe, 1989 - Alpine white - Sold

פורסם
אור,

הדבר משול שמדיניות חנות בגדים תהיה "לך לקופה, שים 200 שקל, רק אחרי זה ניתן לך למדוד בגדים ואם כלום לא מתאים, תפנה בצינורות המקובלים ותוך 60-90 יום נחזיר לך את הכסף.

האם הם סיננו סקרנים, טרחנים וסתם כאלה שמודדים בשביל להזמין באי ביי? כן, בהחלט!

האם העסקים שלהם יסגסגו יותר או פחות מהמתחרה ליד שלא מפעיל את השיטה הזו?

מנסיוני, פחות!

הבעיה בהקבלה שלך, לראייתי, זה שתרבות הצריכה שלנו מאוד מעודדת מדידת בגד לפני רכישה - בעוד שברכישת רכב להרבה (הערת צד: לפי המצב בכבישים, אני מתפתה לומר רוב, אבל אין סטטיסטיקה אז נסתפק בהרבה) לא באמת אכפת מנסיעת מבחן אלא מאבזור, אמינות, מראה, סטיגמות וכו'.

יתרה מזאת, אני - בתור חובב רכב - מודה לגמרי שיש סגמנטים מסוימים של רכב בהם הייתי מקבל את התשובה 'אנחנו לא מציעים נסיעות מבחן' ולא פוסל על הסף. אתה רשמת בדוגמא אחרת שהיית בוחר ברכב X ע"פ רכב Y בהינתן הבדל בסעיף הזה בלבד, אני בכלל לא מתחבר להצהרה הזו (שוב: בסגמנטים מסוימים, המשפחומטיות הן דוגמא טובה לכזה עבורי). אם לרכב Y יש ביקורות טובות יותר באופן גורף, אבזור עשיר יותר, אחריות טובה יותר וכו' - אני ממש לא אתן לנסיעת מבחן להכריע את הכף.

ואני מדגיש שוב שזה מאוד תלוי-סגמנט, או במילים אחרות: תלוי ייעוד. ברכב שנועד לשנע אותי מא' לב' נסיעת מבחן היא משהו מאוד לא אקוטי - עבורי.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
אנשים קונים רכבים על בסיס המלצה של שכנים גם.

מכיר מקרה אמיתי של אדם שקיבל המלצה משכן שבסה"כ סיפר לו וההוא אמר לו "אם זה מספיק טוב בשבילך זה מספיק טוב בשבילי גם".

עצוב.

כך היה אצלי, שכן שלי ראה שקנינו סוזוקי קרוסאובר, בא להתייעץ לגבי הרכב, הסברתי לו את הדברים והוא אמר שהוא הולך לקנות.

הפצרתי בו לעשות קודם כל נסיעת מבחן, אך הוא טען בתוקף "אם זה מספיק טוב בשבילך אז זה מספיק טוב גם בשבילי".

יום למחרת כבר ראיתי אותו שמח ומרוצה עם טפסי רכישת הרכב החתומים.

כמה חודשים אחרי שקיבל את הרכב, הגיע לספר שהיה לו מוזר הקולות והתנהגות הגיר (גיר רציף), לכן המליצו לו לתדלק 98 וזה עזר לו (WTF?!).

פורסם
אצל קרסו זה מנדטורי - חייבים להדפיס הצעת מחיר לפני נסיעת מבחן

יתכן וכבר לא נכון. תואמה לי ללא בעיות נסיעת מבחן בקרסו בלי שום התחייבות קודמת

• אחראי פורום
פורסם (נערך)

כמובן שגם בעיניי רכישת רכב, גם פשוט ולא בעל תכונות מיוחדות, ללא נסיעת מבחן היא מטופשת ולא אחראית.

ובכ"ז כדי לנסות להבין, אני שם את עצמי בחנות מחשבים/מקררים/טלפונים סלולריים.

שם אני נמצא מחוץ לתחום הידע שלי, אני לחלוטין נשען על המלצות של אחרים ועושה החלטות שכל ההמלצות מסתדרות כלכלית ורוכש.

צריך להבין. למרבית האנשים מחשב, מקרר ורכב הם בדיוק אותם מוצרים פונקציונליים שקונים כי צריך משהו שיעבוד ויעבוד טוב - וזהו.

שום תכונה מיוחדת לא תשפיע על החלטתם. ברגע שהם ראו שרוב הרחוב נוהג בקורולה, הם יקנו קורולה. ואז יחליפו אותה בקורולה אחרת.

המקרר שלי בבית עובד טוב כבר 5 שנים? כשאצטרך, אקנה עוד אחד כזה.

*כן, מקרר וקורולה באותה דוגמא.

עריכה אחרונה על ידי itaysamurai

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

ובנוסף, לאותם אנשים חשובים דברים שלנו יראו מגוחכים.

אנשים קונים רכב כי יש אנדרואיד/מירור לינק/ ווייז ברכב.

פורסם

יש אפילו כמה מקררים שאשכרה נראים טוב יותר מליין הרכבים של טויוטה.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

• תוכן חדש...