Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נסיעת מבחן לפני קניית רכב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3316 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מי שלא יודע מה הוא מחפש, לא ימצא את זה בנסיעת המבחן.

זה כיף, זה נחמד לאחד, לאחר זה סתם עוד משהו שצריך לקחת יום חופש או לצאת מוקדם מהעבודה בשבילו.

מומלץ ? אולי, תלוי למי.

חובה ? ממש ממש לא.

הנחת העבודה היא שבפורום חובבי רכב רוב המגיבים ידעו מה הם מחפשים, גם אם לא כולם תופרים אייפקסים כל היום.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• תגובות 102
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

נושא מעניין, אשמח לחלוק את דעתי וניסיוני מכיוון היבואנים.

קודם כל אישית אין סיכוי שהייתי קונה רכב כלשהו ללא נסיעת מבחן, זה פשוט לא הגיוני לקבל החלטה על סכום כזה ללא נסיעת מבחן שהיא משהו זמין ללא מאמץ מיוחד, אז למה לא?

יחד עם זאת אני רואה יום יום אנשים רוכשים מכוניות ללא נסיעת מבחן (להערכתי 30%-40% במותג בו אני עובד- מותג מוביל במכירות בישראל). לדעתי זה לא שונה ממוצרים אחרים שאנשים קונים, לא הרבה עושים סקר שוק וצופים בשידור ממקור רגיל כמו שידורי YES לפני שהם רוכשים מסך ב-10K ש"ח. יש פה משקל מהותי להצלחת הדגם במכירות כי אנשים נוטים לסמוך על ההמון (המלעיזים יקראו לזה תרבות העדר) אבל לדעתי הצרכן הישראלי הוא ממש לא פראייר כאשר מדובר ברכישת מכוניות. אנשים משווים, שואלים, מתייעצים, עושים נסיעות מבחן, מבקרים לפעמים הכמה מותגים ובודקים מספר דגמים לפי שמחליטים.

לגבי זמינות נסיעות מבחן- כתלוי בגודל הסוכנות, אני מאמין שלא צריך מאמץ מיוחד לתאם נסיעת מבחן על דגם פופלארי של המותג. יכול להיות שדגם שלא קיים צמוד לסוכנות יקח יותר זמן לתאם או שיתואם בסוכנות אחרת סמוכה, אבל בסופו של דבר כל אחד יקבל נסיעת מבחן. אני מכיר יבואנים שמחזיקים אנשי נסיעות מבחן שכל היום מסתובבים בין הסוכניות ומבצעים נסיעות מבחן ללקוחות, אני מכיר סוכניות עם 8 רכבי הדגמה ואני מכיר יבואנים שמעודדים סוכני משנה לרכוש רכבי הדגמה דרך תנאים חלומיים.

מבחינתי נסיעת מבחן היא דרך למשוך לקוח לפגישה נוספת באולם התצוגה במידה ולא סגר בפעם הראשונה שהגיע לסוכנות. זה כלי מכירה לכל דבר ויש דגמים בהם זה כלי חזק שמעודד מכירה ויש דגמים בהם הוא יכול לעכב מכירה (למשל רכב עם תיבת הילוכים רובוטית עם מצמד אחד). אנשי מכירות שונים בניסיון, מקצועיות ובשירותיות שלהם אבל באמת שלא נתקלתי במקרים בהם יש התנגדות חזקה לנסיעת מבחן של הלקוח.

לגבי נסיעות מבחן ללקוחות 0 ק"מ וליסינג- הגישה שלי היא שללקוחות 0 ק"מ אני עושה נסיעות מבחן בשמחה, זה נותן לצוות שלי הזדמנות טובה למשוך את הלקוח אלינו במקום לעשות את הטעות (לדעתי כן) של רכישה בשיטה הזו. אני מניח שיש סוכניות שרואות את זה בצורה שונה ומנסות להמנע מלספק נסיעות מבחן ללקוחות כאלו ולדעתי זו טעות.

לקוחות ליסינג תפעולי זה עניין שאין לי פתרון חד משמעי לגביו. מצד אחד אנחנו רוצים לתת שירות נסיעת מבחן למי שמבקש מהסיבה הפשוטה שהוא אדם שמבקש משהו שיש ביכולתי לתת לו. מצד שני צריך להבין שאם צריך לבחור בין נסיעת מבחן ללקוח ליסינג לבין נסיעת מבחן ללקוח פרטי, הלקוח הפרטי מקבל עדיפות. זה אומר שבמציאות של דגם חדש או חודשים עמוסים כן מנסים לברור מי אלו לקוחות ליסינג ולהפנות אותם לחברת הליסינג או למחלקת ציי הרכב של היבואן (אם יש כזו) וזאת על מנת לתת שירות יותר טוב וזמניות נסיעות מבחן ללקוחות הפרטיים שבראש ובראשונה עבורם קיים אולם התצוגה. תוסיפו לזה את העובדה שאיש המכירות לא רואה באופן ישיר תמורה (או פוטנציאל לתמורה) מנסיעת מבחן כזו וכאשר הוא מתלווה לנסיעת המבחן הוא מפספס לקוחות אחרים באולם ותקבלו חוסר מוטיבציה מצידו (חברים, תבחנו את זה בכנות ותראו שגם אתם יכולים קצת להזדהות איתו).

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם
יבואנים "רגילים" (כאלה שמייבאים רק מותגים עממיים) שגם מייבאים רכבים ספורטיביים, יש רק שניים.

יבואן "רגיל" (כזה שמייבא רק מותגים עממיים) שגם מוכר רכבים ספורטיביים, יש רק אחד.

לא בטוח שהיקש היא הדרך, ודאי כשהפותח יודע היטב אצל מי הוא ביקש נסיעת מבחן, גם חטטנות אינה המניע, יש אפשרות שחברים אחרים יכולים לספר על נסיון אחר אצל אותו יבואן, אבל שיהיה. בכל מקרה, אישית לא נתקלתי בשום בעיה ועשיתי נסיעות מבחן פה ושם, גם לא מכיר פרוצדורה של פתיחת הזמנה כתנאי אצל אף אחד, אולי הגיל וצבע השיער עושים את שלהם. כדאי גם לציין שמרבית יבואני רכבי היוקרה, כפי שכבר נכתב פה, נותנים אוטו ללא ליווי, אצל ה"עממיים" ראוי לציין את הונדה שנוהגים באותו אופן. בקיצור, לא רואה שום בעיה בענין הזה, ודאי לא כזו שמצדיקה דיון ארוך שכזה.

פורסם

אהבתי איך שכל אחד מהרוכשים של אוטו חדש הוא צרכן נבון.

אם או בלי נסיעת מבחן.

וולוו רק אצל יבואן בלעדי מאיר

אלפא רק אצל יבואן בלעדי סמלת

וכו וכו.

אין תחרות.

מחר אפשר להוריד את מחירי החדשות כמו שירדו מחירי הסלולר.

פשוט לבחור לכנסת אנשים שיקבלו החלטות נכונות.

צרכנות נבונה יש גם בקובה.

פורסם

מישהו מונע ממישהו ליבא לארץ מכוניות ?

כל מי שרק ירצה יוכל להפוך ליבואן, מיד ובדיעבד.

אם הוא ירוויח או לא, זה כבר עניין אחר.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

לפני כ-8 חודשים התקשרתי לסוכנות סיאט ע״מ לתאם נסיעת מבחן לסיאט איביזה קופרה.

נמסר לי בטלפון שעליי להגיע קודם כל לסניף עצמו ע״מ לקבל הצעת מחיר.

מעולם לא רכשתי רק חדש מהחברה אך דבר זה לא נראה לי תמוהה, במיוחד לאור הדגם שביקשתי לבצע עליו נסיעה.

קבעתי פגישה לשעה 14:00 וכשהגעתי ניגש אליי בחור ע״מ לשאול לסיבת הגעתי (כנראה זה בקשר לרכב לא?). כשהודעתי לו שקבעתי פגישה לגבי הרכב המדובר מסר לי שכרגע הנציגים בהפסקה(!) ותכף יתפנה אליי מישהו.

לאחר כ 10 דקות ניגש אליי סוכן, עשה איתי סיבוב מסביב לרכב תוך מתן פרטים טכניים (חלקם שגויים, כולל המחיר ה׳רשמי׳ של הרכב).

שאלתי/תיקנתי אותו לגבי הנתונים השגויים וביקשתי לתאם נסיעת מבחן. (הסוכן עוד לא הספיק לשבת איתי לתאם הצעת מחיר)

הסוכן מייד שאל אותו עם ברשותי רישיון נהיגה וקרא ללאון טובאס שנכח בסניף שישר יצא איתי לנסיעה.

נראה לי תלוי במידיניות היבואן/סוג הדגם/רצינות הלקוח.

לבסוף רכשתי את הרכב, אולי אפרסם בהמשך מעין סקירת ״ארוך טווח״

Sent from my iPhone using Tapatalk

פורסם
אהבתי איך שכל אחד מהרוכשים של אוטו חדש הוא צרכן נבון.

אם או בלי נסיעת מבחן.

וולוו רק אצל יבואן בלעדי מאיר

אלפא רק אצל יבואן בלעדי סמלת

וכו וכו.

אין תחרות.

מחר אפשר להוריד את מחירי החדשות כמו שירדו מחיי הסלולר.

פשוט לבחור לכנסת אנשים שיקבלו החלטות נכונות.

צרכנות נבונה יש גם בקובה.

איך זה באנגליה?

אין יבואן רישמי?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

א,ב במכירת רכב - נסיעת מבחן! הרי זה ידוע שלקוח שלא נהג ברכב הוא לקוח ״קשה״ ובצדק! אני הייתי אוסר על נציגי לנהל כל משא ומתן לגבי הרכב עד לאחר נסיעת המבחן. ההבדלים בתוצאות הן שמיים וארץ! בארץ זה נושא מורכב ומסורבל...אולי היום פחות,אני כבר לא בתחום הרכב כמעט עשור, אבל לאחרונה כשרכשתי רכב והתקשרתי לסוכנויות - אז זה קביעת פגישות מראש ותיאומים, וזה פשוט לא תמיד מסתדר...האידיאל זה להיכנס לסוכנות ולהיות מסוגל לנהוג ברכב הדגמה לפחות במקום! בלי תעאומים מסורבלים - באים נוהגים מחליטים. מה הפאקינג בעיה להחזיק רכבי הדגמה קבועים בסוכנות? תאמינו לי טסט דרייב לוקח גג 20 דקות. אפשר לעשות עם הרכב 20-30 ביום. וחשוב שאיש המכירות יהיה נוכח בנסיעה כי זה חלק מתהליך המכירה! שמעתי פה על שכנים שקונים על עיוור...אני אומר לכם שאם אחד כזה נופל עלי ועושה איתי נסיעת מבחן ,רוב הסיכויים הוא יקנה ממני ולא משנה במה אתה נוהג. לשכנע לקוח לקנות קורולה ולא מאזדה 3 או יונדאי i30 זה עניין של איש מכירות טוב! להכיר את הרכבים ברמה מסחררת עד הפרטים וההבדלים הכי קטנים, לנהוג במתחרים, להכיר את החשיבה התאגידית (מאזדה ,הונדה,מיצובישי הם ננסיים ליד טויוטה). לאויוטה ולמאזדה תפיסות עולם שונות - אני יודע כי ככה זה אצל היפנים והמפעלים שלהם וביקרתי בכמה...לקוח אמור להיכנס לסוכנות רכב ולצאת מלומד כשכל שאלותיו נענו ויותר מכך. לקוח שבא לו ה ר ג ע לקפוץ לנהוג בכל רכב עממי - זו לא צריכה להיות בעיה ב 2017!!! בטח ובטח כשמשלמים סכומים כאלה!!! בנוגע לציי רכב מקובל להפריד וצריך להפריד. יש תמיד זליגות קלות אבל זה אמור להיות זניח! צריך לקצר משמעותית את זמן האספקה של רכב חדש! רכבים שוכבים בנמל ומעלים אבק! במקום לשבת במגרש מסודר,מצוחצח מחכות לנו הקונים. ההרגשה של להגיע למגרש מכוניות חדשות ולראות עשרות מכוניות מצוחצחות, לגעת ברכב בצבע ובאיבזור שבא לי,לנהוג עליו לחזור לסגור ולצאת עם הרכב מהמגרש תוך שעה-שעתיים - אין על זה! אז פה זה לא ארה״ב אבל אפשר הרבה יותר! השירות פה גרוע ולעיתים אף מעליב.אני לא אכנס פה לכמה מרוויחים הסוכנים ואיך...אבל רק אומר שאנחנו כצרכנים משלמים המון ומקבלים מעט מאוד בתמורה. כמה זכיינים של רכב יש בארץ? למה אין נציגויות ישירות שמפקחות באופן עצמאי ומחליטות מיהו נותן השירות הנכון להן? אבל זה כבר דיון אחר...

.​Another fine day ruined by responsibility...

פורסם

למה המבורגר בפאב עולה חמישים שקלים?! למה?? בשר זה נניח ארבעה שקלים, חתיכת חסה עגבנייה ובצל זה נניח שני ש"ח בלחץ, לחמניה זה גג שקל - שימכרו אותו ב10 ש"ח והם עדיין ברווח!

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

אין הרבה רכבי הדגמה.

למה? זה לא כלכלי ליבואן.

רכב הדגמה בדרך כלל יהיה עם קמ לא נמוך,וע"פ לוי יצחק זה מינוס 11% במחירון על רכב הדגמה עד חצי שנה,תוסיף על זה קמ גבוה והיבואן צריך למכור את הרכב במחיר רצפה.

בגלל זה אין רכב הדגמה לכל סוכנות אלא כמה רכבים שמסתובבים בין כל הסוכניות.

אני עובד בטרייד של רכבי יוקרה ואין דבר כזה שלקוח קונה ממני רכב בלי נסיעה,כל הרכבים זמינים לנסיעת מבחן במיידי.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם
א,ב במכירת רכב - נסיעת מבחן! הרי זה ידוע שלקוח שלא נהג ברכב הוא לקוח ״קשה״ ובצדק! אני הייתי אוסר על נציגי לנהל כל משא ומתן לגבי הרכב עד לאחר נסיעת המבחן. ההבדלים בתוצאות הן שמיים וארץ! בארץ זה נושא מורכב ומסורבל...אולי היום פחות,אני כבר לא בתחום הרכב כמעט עשור, אבל לאחרונה כשרכשתי רכב והתקשרתי לסוכנויות - אז זה קביעת פגישות מראש ותיאומים, וזה פשוט לא תמיד מסתדר...האידיאל זה להיכנס לסוכנות ולהיות מסוגל לנהוג ברכב הדגמה לפחות במקום! בלי תעאומים מסורבלים - באים נוהגים מחליטים. מה הפאקינג בעיה להחזיק רכבי הדגמה קבועים בסוכנות? תאמינו לי טסט דרייב לוקח גג 20 דקות. אפשר לעשות עם הרכב 20-30 ביום. וחשוב שאיש המכירות יהיה נוכח בנסיעה כי זה חלק מתהליך המכירה! שמעתי פה על שכנים שקונים על עיוור...אני אומר לכם שאם אחד כזה נופל עלי ועושה איתי נסיעת מבחן ,רוב הסיכויים הוא יקנה ממני ולא משנה במה אתה נוהג. לשכנע לקוח לקנות קורולה ולא מאזדה 3 או יונדאי i30 זה עניין של איש מכירות טוב! להכיר את הרכבים ברמה מסחררת עד הפרטים וההבדלים הכי קטנים, לנהוג במתחרים, להכיר את החשיבה התאגידית (מאזדה ,הונדה,מיצובישי הם ננסיים ליד טויוטה). לאויוטה ולמאזדה תפיסות עולם שונות - אני יודע כי ככה זה אצל היפנים והמפעלים שלהם וביקרתי בכמה...לקוח אמור להיכנס לסוכנות רכב ולצאת מלומד כשכל שאלותיו נענו ויותר מכך. לקוח שבא לו ה ר ג ע לקפוץ לנהוג בכל רכב עממי - זו לא צריכה להיות בעיה ב 2017!!! בטח ובטח כשמשלמים סכומים כאלה!!! בנוגע לציי רכב מקובל להפריד וצריך להפריד. יש תמיד זליגות קלות אבל זה אמור להיות זניח! צריך לקצר משמעותית את זמן האספקה של רכב חדש! רכבים שוכבים בנמל ומעלים אבק! במקום לשבת במגרש מסודר,מצוחצח מחכות לנו הקונים. ההרגשה של להגיע למגרש מכוניות חדשות ולראות עשרות מכוניות מצוחצחות, לגעת ברכב בצבע ובאיבזור שבא לי,לנהוג עליו לחזור לסגור ולצאת עם הרכב מהמגרש תוך שעה-שעתיים - אין על זה! אז פה זה לא ארה״ב אבל אפשר הרבה יותר! השירות פה גרוע ולעיתים אף מעליב.אני לא אכנס פה לכמה מרוויחים הסוכנים ואיך...אבל רק אומר שאנחנו כצרכנים משלמים המון ומקבלים מעט מאוד בתמורה. כמה זכיינים של רכב יש בארץ? למה אין נציגויות ישירות שמפקחות באופן עצמאי ומחליטות מיהו נותן השירות הנכון להן? אבל זה כבר דיון אחר...

תשמע, זה נשמע שלקנות אצלך רכב תהיה חוויה מדהימה! גם לעבוד אצלך נשמע כמו משהו שכל נציג מכירות היה רוצה.

אז מתי אתה מקים חברה לייבוא רכב ופותח סוכנויות? אני רוצה להגיש קו"ח.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם

כל כך מחזק, חבל שליבואנים אין מושג שזה יכול לעלות להם באיבוד לקוחות.

למשל אני התענייתי לאחרונה בקניית לאון חדשה. ניגשתי לסוכנות, קיבלתי הצעת מחיר, ושאלתי כמה זמן לוקח מרגע ההזמנה ועד לקבלת האוטו.

והתשובה שקיבלתי...? דצמבר עבור הצבע שרציתי, ואוקטובר עבור צבע אחר שהייתי מוכן להתפשר עליו.

כמובן שויתרתי על הרכישה ובמקום אני מחפש את אותו הדגם אבל משנתון 2016, שאומנם לא עברה שדרוג ומתיחת פנים כמו החדשה מהשנה הנוכחית, אבל ספגה את הירידת הערך הכי גדולה ולא פחות חשוב, כזאת שאני יכול לקבל ישר על המקום ולא לחכות פאקינג חצי שנה בשביל לקבל אוטו, שעליו אני משלם המון כסף וזקוק לו יותר מתמיד.

מיותר לציין שאפילו אין להם אוטו כזה לנסיעת מבחן (1.4 FR ידני) והציעו לי נסיעה על ה-DSG, שזה לא בדיוק מה שאני מחפש לקנות. מילא זאת הייתה i20 או רכב ליסינג אחר שאין לו ביקוש לידני הייתי מבין, אבל מחסור ברכב מדגם כזה שדווקא יש לו קהל לגרסאה הידנית, זה בזיון שאין רכב לנסיעת מבחן.

פורסם

אם אמרו לך שהרכב יהיה רק עוד חצי שנה, אפשר לנחש הוא לא מעלה אבק בנמל.

אפשר לתהות למה אין מלאי בארץ, אבל זו גם לא בהכרח אשמת היבואן.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

אתה מודע לזה שיש ברמנים שמרוויחים יותר מנציג מכירות? אני מתבייש לומר איזו משכורת עשיתי ,לפני 9 שנים כנציג, על 38 יחידות בחוץ מתוכם שני רכבים בשווי של כמעט חצי מיליון לחתיכה! המונופוליסטים מחפשים מלצרים לא שותפים. סוכן רכב אמור לדעת מה הדלתא,ולקבל אחוזים מהמכירה בהתאם ליכולת הביצועית שלו - ככה זה במכירות. לא בתחום הרכב בארץ! אנשים פה לוקחים הלוואות מטורפות ואפילו לא מבינים למה הם נכנסים - לא הם ולא הנציגים (שאמורים להיות מתוגמלים כל עוד המימון נסגר תחת קורת הגג של הסוכנות). אנשים בחפלאפ משמנים מכונה בלי להבין את המשמעות המלאה - וככה זה נראה. להחזיק אותם טפשים ונשלטים.לי זה לא מתאים חביבי.

למה שאפתח סוכנות במצב כזה?! זה מטורף. מנהלים ללא מושג ברכב בעלי שום זיקה. אני הייתי טוב כי מכרתי מתוך אהבה לרכבים. לראות לקוח/ה יוצאים מהמגרש עם חיוך על הפנים ,לאחר שקיבלו שירות פצצה והם מאוהבים לחלוטין ושלמים עם הרכב...זה בשבילי תענוג ושכרו בצידו.לעבור מבחני רכב על בסיס רבעוני מהיצרן,להתמקצע ,השתלמויות כל היום בעולם הרכב ומה חדש - איזה כיף! אנשים היו שולחים אלי חברים,משפחה כי ידעו שיקבלו ייעוץ הוגן. ידעו שאני אלמד אותם הכל על הרכב ואדאג שהנייד מחובר בהתאם והם יודעים מה כל כפתור עושה וכו... בארץ סבלתי ממכירות רכב.עברתי מהר לשוק ההון...

פורסם

נ.ב למה מאזדה3, טיוטה קורולה,I30, סובארו וכו כולן עולות אותו הדבר? כי זה שוק חופשי בריא?! ברור כשמש שמתאמים פה מחירים,משכורות והכל די חד צדדי. מחירי הדלק?! בדיחה עצובה -אנחנו בטווחים של 40-55 דולר לחבית כבר שנתיים!!! היורו בשפל והיין היפני רק עכשיו מתאושש מרמות שלא ראינו עשור...אבל כל זה לא מזיז לשוק הרכב בישראל?!!! מה עם ביטוח,רישוי ואפטר מארקט??!!!!! פחח מי ירצה אחד כמוני בתחום הרכב?

• תוכן חדש...