Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נסיעת מבחן לפני קניית רכב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3316 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רכשתי לא מעט רכבים בחיים שלי, תמיד דרשתי וקיבלתי נסיעות מבחן. דווקא יבואני היוקרה דואגים לפנק בנסיעות סופי שבוע או לפחות 24 שעות. כך היה באאודי, מרצדס ולקסוס ואני מאמין שגם אצל היבואנים האחרים. אני לא אוציא מאות אלפי שקלים מהכיס לפני שאהיה שלם עם ההחלטה שלי, ויש לציין שעד היום , בעניין הזה תמיד הרגשתי מאוד בנח אצל כל היבואנים המצוינים לעיל, זה מעולם לא היה בכלל אישו (ואני בחור צעיר יחסית).

Lexus CT200H

• תגובות 102
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

האישיו הוא ממש לא אצל יבואני יוקרה. הם לרוב ישמחו לתת לך נסיעת מבחן, כי הם מבינים איך עובד השוק וכי הם מבינים, או לפחות מאמינים, שהמוצרים שלהם טובים מספיק. יבואנים שלא בסגמנט היוקרה בטוחים לפעמים שהם מוותרים על בשר מבשרם כשהם נותנים נסיעת מבחן, וכאן הבעיה, בייחוד במקרים בהם יבואן "רגיל" מוכר דגם "חריג", כגון דגם ספורט.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
יתכן וכבר לא נכון. תואמה לי ללא בעיות נסיעת מבחן בקרסו בלי שום התחייבות קודמת

אף פעם לא ביקשו ממני לפתוח הזמנה בקרסו כתנאי לנסיעת מבחן ואני גם כעיקרון לא פותח הזמנה אף פעם לפני שהחלטתי סופית שזה הרכב שאני רוכש.

הסיבה ללחץ שלהם לפתוח הזמנה הוא בדיוק אותו הלחץ לקבל ממך פרטים כשאתה בא להתעניין. כך הם יכולים לחזור אליך כשהם יודעים בדיוק מה אתה רוצה וכמה חשבת לשלם עליו.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

ל 99% מהאנשים הרכב משמש ככלי למעבר מנקודה א' לנקודה ב'.

ואם הרכב טוב לשכן או לחבר בעבודה הוא בטח טוב גם לי.

חלק גדול מאותם 99% נוהגים ברכבי ליסינג שם בחלק גדול מהמקרים המבחר הוא מצומצם ונקבע בחלונות הגבוהים.

אבל למי שקונה מכספו (ולא רק ) ורוצה לבחון את הרכב בנסיעה רחמנא ליצלן, איוולת היא לא לתת לו לבצע זאת.

מבחינת מערכתית של היבואן , לגרש מהסוכנות מישהו שלא יקנה בסוכנות, אלא יקבל זאת במסגרת הליסינג בחברה שלו זו איוולת סופר.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

רכב הינו הקנייה/רכישה השנייה בגודלה אחרי - בית! בארץ על אחת כמה וכמה והמחירים שרצים פה על רכבים חדשים...זה באינטרס של העסק שאתה תנהג ברכב לפני הקנייה. רכב זוהי רכישה אמוציונאלית ולא משנה לאיזו מטרה אתה צריך אותו. קנייה לא ראציונאלית כי הוא רק יורד בערך .אתם לא יכולים להשוות קניית רכב ב 100-150000 לרכישת מוצרי חשמל! כמה הוצאות נלוות יש לרכב לאחר הרכישה? תחזוק ומה לא...תבינו שהלקוח לאחר טסט דרייב הרבה יותר להוט לקנות ברוב המקרים. אז ניתן להרוויח עליו הרבה יותר וביותר מדרך אחת,והאמריקאים הבינו את זה מזמן...רק בארץ הטמבלים עוד לא שם כי הם מרוויחים כל כך הרבה בפרונט ועל הזין השירות. המןנןפול חוגג ואנחנו נדפקים ובעיקר משלמים. אתם יודעים שניתן לרכוש סופר צארגר ברוב סוכנויות הרכב בארה"ב? למה? כי צריך להרוויח יותר! וחישוקים ותוספותעור למושבים...אבל בארץ אין צורך בכאב ראש הזה של רצונות הצרכן. מרוויחים בפרונט - אין הנחות! הנושא של נסיעת המבחן הוא רק סממן שלנו כצרכנים ושל המונופול ששולט פה.

.​Another fine day ruined by responsibility...

פורסם (נערך)
יש שתי גישות עיקריות בעניין הזה:

לדעתי, שתי הגישות האלה נכונות כי היחס לרכב משתנה מאדם לאדם.

יש את זה שקונה בגד. רוצה שיהיה נח, יפה, יקבל עליו מחמאות ויהיה מבסוט בכל פעם שהוא מוציא אותו מהמלתחה. הוא לא יקח את הבגד הראשון שהוא רואה בחנות ויגש מיד לשלם.

ויש את זה שבא לקנות מקרר. המידות מתאימות לפינה במטבח? יש מגירה למוצרי חלב? יש מספיק עומק במקפיא לצידנית של הפיקניק? קח כסף.

מבחינת הלקוח, כל עוד מבחינה כלכלית הוא יכול להרשות לעצמו שלא להיות הצרכן הכי חכם, הכל בסדר.

למשל זה:

אם באמת כל הציפיות שלך מרכב זה שתוכל להגיע ממקום למקום בישיבה במיזוג בלי תקלות ובמחיר שמקובל עליך, ברור שתצא מרוצה מכל עסקה שתעשה.

הציפיות שלי שונות,

רכב אמין,עדיף חסכוני,ביטוח סביר,ותא מטען מתאים לכ''ג של הבן

(נכה)

לקח לי כחצי שנה למצא כזה התרשמתי מדעות שונות מחברים כאן

ממבחני נסיעה, ואף התקשרתי לקבל גם יעוץ ממומחים שאגב היה

מאד אובייקטיבי.

אני קצת קשה בקניה ולוקח לי זמן לבדוק לחשב ולהחליט,גם כאשר יש בת זוג שמחליטה

שהיא קובעת 50 אחוז בדיוק.

לוקח לי כחודש להתרגל לחדש ואני מרוצה עד מאד אבל בנסיעות הראשונות

(בכל רכב) תמיד אני מרגיש בהתחלה לא נוח ואפילו כאבי גב.

במידה והייתי לוקח לנסיעת מבחן סביר להניח שהיה סיכוי שלא הייתי רוכש.

נסיעת מבחן לא בהכרח מעידה על צרכנות נבונה

מאידך צרכנות לא נבונה זה לרכוש רכב בלי לבדוק מה מחיר הביטוח שלו,

או האחזקה שלו זה דוגמא, או את מצב השוק וירידת הערך,ביקוש ועוד...

צרכנות נבונה זה מכלול שלם של דברים כאשר נסיעת מבחן היא מרכיב אנדיבידואלי.

אם הייתי מתלונן סדרתי אזי יתכן שאינני צרכן נבון אבל שוב מבחן התוצאה קובע

כאשר מ 4 הרכבים החדשים שרכשתי ב 10 שנים האחרונות שביעות הרצון שלי

היתה גבוהה ואפילו מאד.

במידה והייתי לוקח לנסיעת מבחן סביר להניח שהיה סיכוי שלא הייתי רוכש אף אחד מהם.

(את הנושא הכספי לא ציינתי למרות שהוא גם בד''כ מרכיב משמעותי.)

אציין שוב שהייתי בהמון סוכנויות ומעולם לא נתקלתי בסירוב לנסיעת מבחן נהפוך הוא,

תמיד שיכנעו אותו וסירבתי,אבל אני וזוגתי התיישבנו לבדוק נוחות ישיבה,ומדדנו תא מטען לפני ולפנים, כולל הכנסת כ''ג לתא המטען.

ממרום גילי אציין שמעבר לצרכנות נבונה יש גם כבוד בין חברים לפורום ולדעותיהם

השונות,

להציג אדם שמביע שמביע דעה (מבלי להכיר אותו) כצרכן לא נבון,

לא נכון ולא מכובד בעליל.

עריכה אחרונה על ידי yossy
תגובה להערה

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

דווקא לא הצגתי אותך כצרכן לא נבון, השתמשתי בהודעה שכתבת כדי להראות שיש אנשים שלא צריכים לעשות נסיעת מבחן כדי לקנות את הרכב שמתאים להם כי הם לא בררנים במיוחד.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
ואותי מסקרן כיצד זה אף אחד לא טרח לשאול אותך במי מדובר, קל וחומר שעולים כאן מסביב המון שמות של יבואנים ויחסם לנקודה הזו שהעלית. לא ממש מידע שאמור מטבעו להשאר דיסקרטי.

וכאן הבעיה, בייחוד במקרים בהם יבואן "רגיל" מוכר דגם "חריג", כגון דגם ספורט.

יבואנים "רגילים" (כאלה שמייבאים רק מותגים עממיים) שגם מייבאים רכבים ספורטיביים, יש רק שניים.

יבואן "רגיל" (כזה שמייבא רק מותגים עממיים) שגם מוכר רכבים ספורטיביים, יש רק אחד.

פורסם

ספרתי חמישה רק בשליפה האמת.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

סמל"ת, לובינסקי, צ'מפיון, קרסו, מאיר. זה רק בשליפה, בטוח אפשר למצוא עוד.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
יבואנים "רגילים" (כאלה שמייבאים רק מותגים עממיים)

לסמל"ת יש את אלפא, לצ'מפיון יש את אודי, לקרסו יש את אינפיניטי, למאיר יש את וולבו.

יבואנים "רגילים" (כאלה שמייבאים רק מותגים עממיים) שגם מייבאים רכבים ספורטיביים, יש רק שניים.

^לובינסקי ושלמה.

יבואן "רגיל" (כזה שמייבא רק מותגים עממיים) שגם מוכר רכבים ספורטיביים, יש רק אחד.

^לובינסקי.

פורסם

את הפסיכומטרי שלי עשיתי ב-97, עמך ועם הפורום הסליחה :)

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

מי שלא יודע מה הוא מחפש, לא ימצא את זה בנסיעת המבחן.

זה כיף, זה נחמד לאחד, לאחר זה סתם עוד משהו שצריך לקחת יום חופש או לצאת מוקדם מהעבודה בשבילו.

מומלץ ? אולי, תלוי למי.

חובה ? ממש ממש לא.

פורסם
את הפסיכומטרי שלי עשיתי ב-97, עמך ועם הפורום הסליחה :)

היי, אני רק מעלה השערות.

אתה הוא זה שיודע למה התכוונת ביבואן "רגיל" ומי הוא אותו היבואן במקרה דנן.

• תוכן חדש...