Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3339 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
תודה על המידע.

בינתיים הג׳יפונים האירופאים החדשים נמכרים בקצב חלש ולא מדגדגים את הקוריאנים:

סיאט אטקה- 351

פיז׳ו 3008- 483

פולקסווגן טיגואן- 117 (התחיל להימכר בסוף ינואר)

רנו קדג׳ר-720

קיה ספורטג׳- 5,105

יונדאי טוסון- 5,103

...

באמת שאני לא מבין למה , קיה , במיוחד הדגם החלש , זה רכב כבד וכלל לא מהנה לנהיגה , איך אנשים רצים לקנות אותו (זה לא שהוא כזה זול)

• תגובות 60
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
באמת שאני לא מבין למה , קיה , במיוחד הדגם החלש , זה רכב כבד וכלל לא מהנה לנהיגה , איך אנשים רצים לקנות אותו (זה לא שהוא כזה זול)

זה לא מעניין 99% מהקונים אותו.

מבחינתם, הם קיבלו "ג'יפ" במחיר של משפחתית, ועם אפקט הגעה שאין לאף משפחתית.

ועבור רבים, זה שיש לך "ג'יפ" זה מראה שהצלחת בחיים.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
זה לא מעניין 99% מהקונים אותו.

מבחינתם, הם קיבלו "ג'יפ" במחיר של משפחתית, ועם אפקט הגעה שאין לאף משפחתית.

ועבור רבים, זה שיש לך "ג'יפ" זה מראה שהצלחת בחיים.

זה לא מסביר את ההבדל במכירות בין הג׳יפונים הקוריאנים לאירופאים, גם האירופאיים נמכרים החל מאותם המחירים של הקוראינים.

הסברים שאני יכול לתת:

השוק בישראל נע יותר ויותר בכיוון של דה לגיטמציה של רכבים אירופאיים.

הג׳יפונים הקוראינים נמכרים בהנחות גדולות ליד ראשונה אפס קילומטרים וליסינג, הג׳יפונים האירופאים, מלבד הקאדג׳ר, לא מופיעים כלל באתרי אינטרנט שמוכרים יד ראשונה אפס קילומטרים ומכאן אני מניח שגם לא נמכרים בהנחות לליסינג.

אפקט ההגעה של הג׳יפונים הקוראינים גדול יותר, הג׳יפונים האירופאים קטנים ונמוכים יותר.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

כיף לראות שה330e נמכרה הכי הרבה מבית סדרה 3.

מעל 230 יחידות לxt5 שזה ממש נחמד.

אם ניקח את כל המתחרות של הטוסון והספורטאז׳ ונחבר אותן יחד לא נגיע קרוב למספרים שלהן. עזבו. כל דגמי פיג׳ו יחד לא מכרו כמו הטוסון לבד. זה נכון גם לגבי פולקסוואגן, סיטרואן, סיאט ועוד יצרנים אחרים. מדהים.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

הקיה נירו שהיו שצפו שיהפוך לרב מכר ואף יאיים על הספורטג׳ מכר רק 1,110

יונדאי איוניק מכר יותר טוב, כנראה חלק גדול לציי רכב ויד ראשונה אפס קילומטרים 2,286

אכן מבדיקה נוספת של הנתונים האיוניק מכרה בדגם הבסיסי ״פרימיום״- 1,770 יחידות ובדגם הבכיר ״סופרים״- 516 יחידות, כאשר ההבדל במחיר לצרכן הפרטי עומד על 4,000 ₪ בלבד. מכאן ניתן להבין כי כל ה- 1,770 יחידות של דגם הפרימיום נמכרו לליסינג או יד ראשונה אפס קילומטרים והצרכנים הפרטים רכשו רק 516 יחידות.

הקיה נירו לא נמכרת כלל באתרי אינטרנט של יד ראשונה אפס קילומטרים ומכאן ניתן להניח כי היא לא נמכרת גם לליסינג (היא גם נמכרת רק ברמת אבזור אחת, כאשר בדרך כלל כאשר היבואנים רוצים למכור לליסינג, הם מיבאים לישראל לפחות שתי רמות אבזור, כאשר רמת האבזור הנמוכה מתומחרת במחיר מנופח מלאכותית לצרכן הפרטי, כאש בפועל לליסינג וליד ראשונה אפס קילומטרים ניתנים הנחות גדולות על רמת האבזור הנ״ל).

דרך אגב הדגמים ההיברידיים של הקוראינים השתלטו על פלח השוק ההיברידי וגם נגסו מהמכירות של הטויוטה פריוס שמכרה רק 392 יחידות, אבל גם הגדילו את השוק הזה מאד.

טויוטה אוריס היברידית מכרה 1,214 יחידות

פורסם (נערך)

אם ניקח את כל המתחרות של הטוסון והספורטאז׳ ונחבר אותן יחד לא נגיע קרוב למספרים שלהן. עזבו. כל דגמי פיג׳ו יחד לא מכרו כמו הטוסון לבד. זה נכון גם לגבי פולקסוואגן, סיטרואן, סיאט ועוד יצרנים אחרים. מדהים.

כמו שכתבתי הרכבים האירופאים הופכים לטאבו (מלבד סקודה שמוכרת במספרים יפים, בעיקר בגלל האוקטביה והראפיד שמוכרים כנראה בעיקר לליסינג) וזאת תופעה שמזינה את עצמה, שכן ככל שנמכרים פחות רכבים אירופאים חדשים, השוק שלהם כיד שניה נחלש, דבר שמביא למכירה של פחות רכבים אירופאים חדשים וכך הלאה.

עריכה אחרונה על ידי green

פורסם

אני הזמנתי ספורטאג' 2 ליטר לאחר בדיקת כל האופציות.

אטקה מתומחר מצויין אבל קטן ולו שנתיים אחריות.

טיגואן בסיסי עולה 20k שקל יותר מהקיה (ולא ממש מלהיב בדגם הטרנדליין).

קדג'ר בנזין חלש וצפוף.

בקיצור, היחיד שבאמת שווה הוא ה 3008.רכב מדהים!

בעיית זמינות מלאי + מנוע בעל אמינות לא ידועה גרמו לי לוותר.

אני נותן דוגמא של לקוח פרטי שמחפש ג'יפון מרווח למשפחה.

אם נכניס את נושא הליסינג, נקבל תשובה לנתוני הרישוי המדהימים של צמד הקוריאניות.

ידעתם שספורטאז' 1600 עולה בליסינג מעט יותר מטויוטה קורולה או יונדאי אלנטרה?

הנירו מתומחר גבוה מאוד (בליסינג) לעומת האיוניק ולכן הפרש המכירות.

אל תחשבו שאת הג'יפונים היפנים/קוריאנים קונים רק בגלל "מראה מגושם ומאיים". הם בהחלט מהווים חבילה מאוזנת ומשתלמת גם לאדם הפרטי וגם למקבלי רכבי הליסינג.

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

פורסם
כמות מכירות יפה מאוד לסיאט איביזה. ככה''נ חיסול לקראת הדגם החדש שמגיע בנובמבר. יכול לומר שאין יותר איביזה FR במלאי (משלוח אחרון הגיע באפריל).

מוזר, כי אני ראיתי FR ב-0 קילומטר מליסינג.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

אתם שוכחים שהמחירים לחברות הליסינג שונים משמעותית מהמחירים ללקוחות הפרטיים - ולכן ההפרשים במחירון בין רכב A לרכב B לא רלוונטים,

לדגמים שמיועדים לליסינג המרחק בין המחירון ה"רשמי" של הרכב למה שמשלמת החברת ליסינג מטורף - מי משלם את המחיר? החוכר שמוענש במס על שווי שימוש רציף לפי המחיר של הרכב במחירון היבש ולא המחיר של החברת ליסינג בפועל.

אגב הנירו,

כבר ראיתי כמה בליסינג זה לא נכון להגיד שהוא לא קיים בליסינג בכלל.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם
מוזר, כי אני ראיתי FR ב-0 קילומטר מליסינג.

היכן? צבע? חמד דלתות? ממה שסיאט מסרו שנשארו כמה בודדות בצבע תכלת-חמש דלתות.

פורסם

לפני חודשיים, כשהתעניינתי בנירו ובאיוניק, לסוכנויות לא היו רכבים כאלה למכור מהמלאי וגם מועדי ההגעה דיברו על חודשיים/שלושה קדימה. יכול להיות שיש פה עניין של כושר ייצור וזמינות ליבואן.

פורסם
היכן? צבע? חמד דלתות? ממה שסיאט מסרו שנשארו כמה בודדות בצבע תכלת-חמש דלתות.

http://motodeal.co.il/deals/%D7%A1%D7%99%D7%90%D7%98_%D7%90%D7%99%D7%91%D70%99%D7%96%D7%94

אני כן יודע שאין יותר איביזה קופרה במלאי.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

• תוכן חדש...