Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3367 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

חברתי הכניסה את הרכב למוסך, להחלפת שמן מנוע ופילטר שמן.

בנסיעה חזרה מהעבודה הרגישה שהגיר מחליק, ולאחר מכן נדלקה נורת תקלה, סורק פשוט הראה תקלה P0733- Gear 3 incorrect ratio.

מוציא מדיד שמן מנוע - למרות שהמפלס עלה מהחצי למקסימום, השמן לא נראה חדש. מחכה לשמוע את חוות דעתכם, אם אפשרי ששמן חדש נראה ככה אחרי כמה קילומטרים. (מודע כמו מה זה נראה בתמונות :-))

Untitled.jpg Untitled2.jpg

מוציא מדיד שמן גיר - המדיד ריק, גם כשהרכב מונע (הדרך הנכונה לבדוק) וגם כשהרכב כבוי.

מוסיף בהדרגה ליטר וחצי שמן גיר שהיו בביתי, המפלס עולה, מכניס לD לכמה שניות ובודק שוב - המדיד ריק לחלוטין.

הרכב נכנס לטיפול עם מפלס שמן גיר תקין, אין לו נזילות, המפלס נבדק השבוע.

הרכב אומנם לא נסע הרבה, אבל יתכן שנגרם נזק משמעותי לגיר, גם אם ימשיך לעבוד לאחר מילוי שמן. לכן אני לא בטוח האם להסתפק במידה ובעל המוסך יחליט יציע רק למלא שמן גיר.

אני מניח שעובד רוקן את השמן גיר בטעות, ולא הפריע לו כיצד חצי ליטר שמן מנוע מספיק למלא עד קו המקסימום ולמה השמן שחור.

כיצד הייתם פונים לבעל המוסך, ומה הייתם דורשים ממנו (מסמך בו הוא מתחייב לתת אחריות לגיר לזמן וק"מ מסוים לדוגמא) ?

בינתיים לא מפרסם את שם המקום, נראה לאן יתפתח בהמשך.

עריכה אחרונה על ידי Shlomi111
  • תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

האמת כך לא נראה שמן טרי

בעל המוסך יכול לטעון שלא נגע בשמן הגיר ואז זו מילה שלך ( נבדק המפלס והיה תקין ימים ספורים לפני הטיפול ) מול המילה של המוסך.

לך למוסך המתמחה בגיר לקבל חוות דעת

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

תשמע, אני בשוק.

ביונדאי גטס לדוגמא הפקק ריקון של השמן גיר יותר נגיש מזה של השמן מנוע - כנראה שהוא התבלבל.

אני לא יודע מה תהיה תגובתו ואין לי מושג איך תתנהל מפה, אבל תדאג לתעד הכל כמו שצריך.

פורסם

מעדכן

בעל המוסך שלח גרר על חשבונו,

הודה בטעות, החליף שמן מנוע ומילא שמן גיר (לא הייתי נוכח ועדיין לא ראיתי את הרכב).

בנוסף נתן אחריות לגיר לחצי שנה.

מרשים ביחס למצופה. אבל מה אם הגיר יתפגר בעוד שנה ויכל להחזיק הרבה יותר ? מה לגבי האי-וודאות בגללה לא תוכל להחליט האם להשקיע ברכב בבעיות עתידיות ?

כמובן שיש גבול מה אפשר לצפות מבעל המוסך.

פורסם

לא מחייב שאם הגיר ימשיך לעבוד חצי שנה, זה יעיד על כך שלא יזדקק לשיפוץ בהמשך תקופת בעלותה על הרכב, שהיה נמנע אילולא התקרית. במיוחד שמדובר ברכב עם נסועה נמוכה ועדינה.

פורסם

תגידו, מעט שמן גיר יכול לגרום להרס הגיר? בכל זאת, עדיין הגיר "שוחה" בשמן.

רוב הטעויות האלו הן של "מתלמדים" או סתם כאלו לא מקצועיים, מוזר שבעל המוסך לא ראה את הטעות הזאת בהתחלה.

פורסם

דווקא במוסכים הקטנים פיזיים והכלליים, אתה יושב מול הפועל ורואה הכל. בד"כ גם במוסכים האלו הלקוחות עומדים ליד המוסכניק ומתייצעים איתו ומסתכלים.

בניגוד למוסך מורשה שזורקים אותך לפינת המתנה.

פורסם

נכון, אבל הרוב המוחלט של האנשים משאירים את הרכב במוסך ולא נשארים איתו וזה בסדר כי לא לכל אחד יש את הזמן לזה.

שאתה מכיר וסומך על המכונאי שעובד לך האוטו, אין עם זה בעיה גם.

פורסם

^^^

יש כאלה שלא מבינים ברכב כלום אז מה יעזור להם לעמוד ליד המוסכניק.

המוסך לא רוצה אותך מתחת לרכב מבלבל לעובד את המוח או נפגע בטעות

לגבי פות"ש

יותר מזה קשה לצפות מהמוסכניק על הטעות שקרתה.

כמובן זכותך ללכת לבדוק את הגיר ולראות שלא נגרם נזק

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• תוכן חדש...