Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3352 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מדהים איך 5 עמודי פורום עברו בשרשור הזה ...

לפות"ש -

מה יש לדבר בכלל?

הקיה זה רכב בינוני לחלוטין.

אין בו שום דבר מיוחד, למעט מערכות בטיחות נחמדות.

הרכבים האחרים ששמותיהם עלו, הם רכבים ברמה אחרת לגמרי.

הסיאט אטקה יותר טוב מהקיה כמעט בכל פרמטר, והמחיר שלו מעולה.

הטיגואן מגובש מאוד, דומה לאטקה בפרמטרים החשובים ומרווח רק מעט יותר.

בכל מקרה, הטיגואן עדיף בכל קנה מידה על הקיה.

ניתן לראות מההודעה הראשונה שלך שאתה רוצה את הספורטג', אז כפי שענה המגיב הראשון - תתחדש.

אבל אם אתה רוצה תשובה אמיתית -

הספורטג' זה רכב בינוני שמהווה חבילה כוללת סבירה. זה ולא יותר.

בטוח שתהנה.

Cupra Leon VZ 2025

• תגובות 121
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אין ספק שהטיגואן רכב טוב יותר מהספורטאז,הספורטאז רכב סביר במקרה הטוב,לא מצטיין בשום פרמטר למעט אבזור בטיחותי.

שאלה גדולה לגבי אמינות הרכבים של VW היא אכן לגיטימית.

אני מתקשה להבין איך הספורטאז שלדבריך עולה על הטיגואן בבטיחות ומצד שני ישנה שאלת אמינות מוכחת לרכבם של VW עדיין נחשב בעינך ללא ספק לנחות...

בכל מקרה, לדעתי הסך הכל של הספורטאז' פשוט עדיף בהרבה על הטיגואן

פורסם

מה קשורה הסיאט או כל רכב אחר? יש תחושה שפותח השרשור עשה שיעורי בית והספורטאז' והטיגואן עלו לגמר.

אני הייתי ממליץ על הקיה. יתרון ברור במחיר, האמינות ואחריות. איזה ערך מוסף נותן הטיגואן?

לדעתי, הטיגואן החדש גם די מכוער.

אלפא, מעלה את הדופק

alfa 164 Super V6 96', alfa 33 1.7 I.E

alfasud Sprint QV ,alfa 159 JTDm

'Lincoln Navigator 5.4 V8, Volga GAZ-24 74

פורסם

נדמה לי שהטיגואן החדשה מגיעה עם הDSG7 החדש והרטוב לא?

כרכב הטיגואן מרגיש שתי רמות מעל הספורטזּ׳. לגבי המראה אני נוטה להסכים אתך. היא קצת מגושמת.

פורסם

קודם כל שיקולים פסיכולוגיים:

לי יש בעיה לרכוש רכבים בגירסה היקרה ביותר שלהם, שחודרת לטריטוריה של רכבים מקטגוריה יקרה יותר בגירסאות הזולות שלהם.

נראה לי מוגזם להוסיף עשרות אלפי ₪ יחסית לגירסת הבסיס כדי להתקדם לגירסה היקרה ביותר (במקרה של הספורטג׳ מדובר בכ- 40 אלף ₪ תוספת הנדרשים לגירסת ה- GT יחסית לגירסת הבסיס), כאשר בסופו של דבר מדובר באותו הרכב רק יותר מאובזר ומהיר יותר (ובמדד ״הרחוב״ אין בכלל תמורה לתוספת האגרה).

להיפך בדרך כלל גירסת הכניסה היא הנותנת את התמורה הטובה ביותר למחיר.

לצורך העניין נראה לי אטרקטיבי יותר לרכוש קיה סורנטו בגירסה הבסיסית שלו במקום את הספורטג׳ בגירסה היקרה ביותר שלו, או לחילופין למי שלא צריך את הגודל הנוסף או למי שלא צריך ביצועים חזקים במיוחד, אז לרכוש את דגמי הבסיס או הביניים של המאזדה cx5 או ההונדה crv החדשים שיגיעו השנה לישראל. הספורטג׳ GT ישאר עממי והחלופות הנ״ל יותר יוקרתיות.

אבל אין ספק שהספורטג׳ בגירסת האורבן החדש מציע תמורה טובה וסולידית (אבל חובה להזמין אותה ביחד עם כסא נוסע מתכוונן לגובה :-)) אני לא רואה סיבה להתקדם לגירסת ה- GT למי שלא צריך ביצועים נוספים. ספיציפית הקיה gt גם מגיע עם טכנולוגיה הרבה פחות מוכחת מבחינת אמינות, גיר עם מצמד כפול ומנוע טורבו לעומת מנוע אטמוספרי וגיר אוטומטי פלנטרי בשאר הגרסאות, גורמת לי הרגשת חוסר נוחות, למרות שלא שמעתי על בעיה ספיציפית בקיה.

פותח השרשור ירד מהטיגואן ואני חושב שיש מעט לקוחות פוטנציאליים שמתלבטים בין רכב יפני/ קוראיני לרכב אירופאי. מדובר בשני סוגי לקוחות שונים, כאשר רוב הלקוחות משתייכים לקבוצה הראשונה כך שההשוואה תיאורטית. הטיגואן צפוי למכור קמצוץ רכבים לדעתי (מעבר לפיק הראשוני שלאחר הגעתו). אם היה לטיגואן סמל יפני/ קוריאני אני הייתי מעדיף אותו.

בטווח מחירי הביניים, המיצובישי אקליפס ספורט החדש מעניין, יגיע גם מנוע 1.5 טורבו וגיר רציף, במחירים נמוכים מההאוטלנדר, אבל הבעיה היא שהוא מבוסס על אותה פלטפורמה מיושנת של האאוטלנדר (שמשרתת את ההאוטלנדר עוד משנת 2008 ולפני זה), למיצובישי אין מספיק תקציב כדי להוציא פלטפורמה חדשה. את הלקוחות הפוטנציאליים המידע הזה לא מעניין כמובן.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

בדקתי באתר, אכן טיגואן מגיע עם גיר בעל מצמדים רטובים, כך שיורדת מהפרק שאלת האמינות של DSG.

בכל מקרה, נראה שהפות״ש די נעול על קיה ואני חושב שזה טבעי, כי רכב הקודם היה יותר קרוב לקיה מבחינת יחידת הנעה.

אז, לדעתי, הבחירה הנכונה כאן תהיה ארבן 2.0 (במיוחד עם ההצעה החדשה).

' (1997) past: Honda Civic 1.4 SE

2016 now: Skoda Yeti 1.2 TSI

פורסם

תראה אני לא כזה מכיר את הרנו טיגואן, אבל שמעתי ממנה ביקורות רעות בעיקר בגלל המנוע וגם ראיתי שפה ציינו את זה. לחבר טוב שלי יש את הספורטאז והוא די מרוצה ממנה גם בגלל ה-7 שנות אחריות, נוחות שיש. מבחינת ביצועים יכול להיות שהטיגואן עדיפה כי בכל זאת זה אוטו גרמני איכותי אבל לשיקולך...

פורסם

לספורטאג יש 3 שנים אחריות.

בעבר: אלפא GT 06, אלפא 159, אלפא GT 10, אינפיניטי EX37;אלפא גולייטה, לקסוס IS300H,lexus nx200t

בהווה:ALFA ROMEO STELVIO 280

פורסם

אני גם הייתי הולך על ספורטאז' GT 2016 משומש. הרבה יותר תמורה מהאורבן. סחירות עתידית הרבה יותר אטרקטיבית. סלון ממש מפנק.

https://m.yad2.co.il/ad/di7evl

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם

אם הייתי "נעול" על הקיה, לא הייתי פותח דיון.

האטקה נפסל כבר באולם התצוגה בגלל מושב אחורי קטן (2 מתבגרים וכיסא בטיחות).

ההיצע של היום נותן לאורבן החדש יתרון משמעותי של תמורה.

אם העיסקה לא תתממש (תלוי בטרייד אין), כנראה שאמתין לאקליפס ול cx5 החדשות.

מהטיגואן ירדנו בגלל יבואן חמדן (אין הנחות וכל דבר עולה שם הרבה כסף) ותא נוסעים מעליב בגרסת הטרנדליין שבכל זאת עולה 15000 שקל יותר מהקיה.

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

פורסם (נערך)

פורד קוגה יד ראשונה אפס ק"מ במחיר מצחיק. יש את הדגם המאובזר שיכול להיות מאוד אטרקטיבי. גם האקסטרייל.

http://www.motodeal.co.il/deals/פורד_קוגה

עריכה אחרונה על ידי ST12345

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם (נערך)
BULL-81 וואלה ? בינוני ?

ומה עושה לדעתך את האחרים טובים ממנו ?

אני מקווה שנהגת בהם וגם בקיה . או שלא ?

אכן,

נהגתי בכולם.

למה בינוני?

מאיפה להתחיל?

מושבים פשוטים, פלסטיקה זולה, איכות הרכבה בינונית, שני מנועים אטמוספריים (1.6 ו - 2.0) מאוד מיושנים, צמאים ולא נעימים (ה GT מאוד לא נפוץ ובקושי נמכר. אז נתמקד באטמוספריים).

גיר 6 הילוכים מיושן. ריסון בינוני ...

הגה עם תחושה מלאכותית (ההגה נוראי לדעתי!)

הרשימה ארוכה.

הכל באמת בסדר.

ובינוני ..

אז לגבי הגרמנים (סיאט, סקודה, פולקסווגן) בוודאי יהיו כאלה שלא יאהבו נתון כזה או אחר שלהם.

אבל המנוע 1.4 טורבו שלהם לא רואה ממטר את הספורטג', והגיר DSG עם כל העבר הלא פשוט שלו, מהיר וכיפי יותר מהתיבה המסרסת של הקיה.

נמשיך עם מערכת המתלים, רמת הבידוד, איכות חומרים, איכות הרכבה, אחיזת כביש ועוד...

ותבין לבד שאם אתה שומר על ראש פתוח ואם אתה רוצה רכב מהנה לנהיגה, ולא סתם "חבילה בסדר גמור", אז קיה זה ממש לא הבחירה הטבעית, ויש אופציות מעניינות בשוק.

מי שבשבילו רכב זה רק להגיע ממקום למקום, ממילא לא ירגיש בהבדל, אז הפוסט הזה לא מכוון אליו.

נ.ב.

מציע לשבת פעם נוספת באטקה וגם לקחת אותה לנסיעת מבחן,

עם ראש פתוח אתה תבין שיש פה פנינה במחיר של... נו ..

קיה.

:)

עריכה אחרונה על ידי Bull-81

Cupra Leon VZ 2025

• תוכן חדש...