Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב חדש עד 140000

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3382 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום,

מחפש לקנות רכב חדש עד 140000.

אין לי צורך ברכב מרווח עם מקום להרבה נוסעים ותא מטען גדול. 95% מהזמן יהיה בן אדם אחד באוטו.

חשוב שהרכב לא יהיה חלש, אני לא צריך שום דבר מטורף אבל אני רגיל לנסוע על מכוניות משפחתיות סטדנרטיות כמו מזדה 3 והבנתי שרכבי סופר מיני הם לא באותה רמה מבחינת ביצועים. אשמח לשמוע שאני טועה אגב כי אני מעדיף לחסוך אם אפשר.

נסיעות עירוניות וגם פעמיים בשבוע בין עירוניות ארוכות תל אביב - חיפה.

חשבתי על מזדה 3\סיוויק\גולף\טויוטה אוריס או קורולה\יונדאי אקסנט. אשמח לשמוע הבדלים בינהם וגם הצעות למכוניות אחרות זולות יותר אם מתאימות.

חשוב לי לציין כי עברתי על כל 13 העמודים האחרונים ולא מצאתי הרבה אשכולות שתואמים את הצרכים שלי. רוב האנשים בתקציב הזה מחפשים גיפים או מכוניות יוקרה יד שניה.

עריכה אחרונה על ידי VaticanShadow
פורסם

אז ככה:

אם אתה בעצם מחפש סופר מיני עם כח סביר, יש לך לא מעט, ביניהן ה-c3 החדשה, ה-208, הקליאו, האיביזה, הפאביה והפולו. לכולן מנועי טורבו ואף אחת מהן לא תהיה עגלה, אם כי לא מטוס. לאיביזה, פאביה ופולו יש גיר (dsg7) שעלול להיות בעייתי, הדעות חלוקות לגבי ההסתברות לתקלה. ה-208, c3 והקליאו צרפתיות, והדעות חלוקות לגבי שמירת הערך שלהן. יש גם את המאזדה 2, שאמנם לא מוגדשת, אבל גם לא עגלה.

בתקציב שלך נכנסת אפילו ה-208gti, אבל איך שהוא לא נראה לי שזה הכיוון.

אם זה לא מספיק מבחינת מקום / כח, יש לך המון משפחתיות חדשות מוצלחות, חלקן הלא קטן מוגדש (לאון, גולף, אסטרה, פוקוס, 308) וגם לא מוגדשות (מאזדה 3, אולי האימפרזה החדשה כהאצ'בק, יונדאי איוניק, אולי אפילו קיה נירו), שלחלקן מנוע 2 ליטר ולחלקן הנעה היברידית שמפצה על מנוע בנזין חלש יותר. שים לב שהלאון והגולף באות עם אותו גיר שהוזכר למעלה, הפוקוס סובלת מתדמית גרועה מאוד מהדגם מלפני מתיחת הפנים, שכנראה ברובה כבר לא מוצדקת, ה-308 צרפתיה, והאימפרזה חדשה לחלוטין ועדיין לא מוכרת.

אישית מהסופר מיני ה-c3 החדשה הכי עושה לי את זה (אבזור, כח סביר, עיצוב, בטיחות). לגבי המשפחתיות קצת קשה להגיד. מבחינת תא נוסעים המאזדה 3 מקבלת ביקורות מאוד חיוביות, ההיברידיות יהיו חסכוניות יותר, הפוקוס די חזקה ומתקשרת, והאסטרה היא כנראה מין all-rounder, שלא נופלת בשום דבר מהותי. גם השאר לא רעות.

תן איזה כיוון כללי, ואפשר יהיה להתחיל לצמצם קצת את הרשימה.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

שמתי לב שערכת וששכחתי להתייחס לרכבים שהצעת:

מהאתר של הונדה ישראל נראה שעדיין מוכרים את הסיביק הקודמת, הייתי נמנע מכיוון שהיא מוחלפת ממש בקרוב, והנוכחית מיושנת.

הקורולה והאוריס מכוניות מצוינות, אם אתה מתעניין בתדמית אמינות ושמירת ערך. חזקות הן לא.

לגבי האקסנט - אפילו לא בצחוק. זו תת משפחתית חלשה ומיושנת. למה לך?

אני מסכים איתך

פורסם

תודה רבה על התגובה המפורטת.

C3 ו208 לא באות בחשבון, לטעמי נראות רע מאד.

כמו שציינתי בהודעה הראשונה, תא נוסעים ומרווח לא מעניין אותי.

יצא לי לקרוא על הDSG כאן בפורום וזה באמת מדאיג אותי. האם זו תקלה שמטופלת במסגרת אחריות? פולו ופאביה נראות כמו אופציות מצוינות אבל מתבאס על הDSG.

אכן אין לי בעיה להמתין לגולף ולסיביק החדשות.

לגבי האסטרה, יצא לי לנהוג על אסטרה ברלינה 2013 ולא התרשמתי, לא מאיכות החומרים בתא הנוסעים ולא מאיכות הנסיעה (בעיקר העברת הילוכים). האם הדגם החדש שופר במובנים האלו?

פורסם

לגבי ה-dsg, אני ממש לא מומחה. אני מניח שכל תקלה שקורית בתקופת האחריות מטופלת במסגרת האחריות, אבל לפאביה ולאיביזה אחריות לשנתיים בלבד, אאל"ט. אז צריך גם לקחת את זה בחשבון. מציע לך לחפש, יש פה מספיק מידע.

האסטרה החדשה שונה לגמרי מהקודמת. לא הייתי מתעלם ממנה לגמרי בלי בדיקה, ואולי איזו נסיעת מבחן.

מה לגבי הקליאו? היא אמנם צרפתיה, אבל מעוצבת לא רע, וגם לא ממש חלשה. תחסוך לך הרבה מאוד כסף.

אני מסכים איתך

פורסם

כל הסופר מיני עם מנועי הטורבו מציעות ביצועים טובים מאוד וצריכת דלק חסכונית.

מכוניות כמו ה-208 והפביה שהוזכרו לא מרגישות נחיתות בכביש המהיר, הן בטח לא מעניקות תחושה של סוזוקי אלטו.

לדעתי כדאי שתתמקד בכמה דגמים, 2 סופר מיני ו-2 משפחתיות קומפקטיות נניח, ותבצע נסיעות מבחן. רק נסיעת מבחן תגלה לך אם סופר מיני מתאימה לך או שאתה מעדיף את ההרגשה שמעניקות משפחתיות קומפקטיות. לא ציינת באיזה רכב אתה נוהג היום אז קשה קצת להבין מה הקריטריונים שלך להשוואה.

קח בחשבון שרכב סופר מיני זול יותר לרכישה אך גם לאחזקה. הביטוח (ברוב המקרים), הטיפולים ואגרת הרישוי זולים יותר, צריכת הדלק נמוכה וזה מצטבר לחיסכון לא מבוטל.

פורסם

במחיר משמעותית יותר נמוך תוכל גם למצוא את הקיה סיד, שלדעתי גם בסה"כ תענה על הדרישות שלך לא רע בכלל. בכל אופן, כפי שהמליצו לפני הכי חכם יהיה לקחת 2 רכבים משתי קטגוריות רלוונטיות לנסיעות מבחן ולהתרשם מה מתאים לך.

פורסם

תכניס לרשימת האפשרויות גם את הפוקוס החדשה, רכב חזק ונוח.

בתקציב שלך אפשר להכניס בקלות את דגם ה-5 דלתות המפואר (TITANIUM).

Now: Octavia 1.5T 2020 and 308SW 1.2T 2016

Past: Focus 06, Insight 11, Ibiza 09 + 1.2T, Impreza 14, C4 09, Corolla 17

• תוכן חדש...