Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3410 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ציטוט מתוך YNET.

"צבא אסד איים בתגובה "בכל האמצעים האפשריים", לאחר שחיל האוויר תקף הלילה בשטח סוריה נשק אסטרטגי שיועד לחיזבאללה. הסורים טענו כי הפילו "מטוס בתוך שטח ישראל, ומטוס אחר נפגע". דובר צה"ל הודיע: כל המטוסים שבו בשלום לבסיסם."

אני סקרן לדעת האם לצבא סוריה יש את היכולת לתקוף יעדים בישראל אם זה מהקרקע או מהאוויר ?

האם לחיל האוויר הסורי יש טילי קרקע אוויר יותר מתקדמים מ-S200 שישראל פשוט לא יודעת על קיומם כפי שהפתיעו אותנו במלחמת יום הכיפורים ?

איזה כייף לי :)

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כבר לפני כשנה וחצי פרסו בסוריה סוללות S400 שהמערב דיי רואה בהן איום-על שכרגע לא ברור מה יעילות אמצעי הנגד המערביים.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אני בספק אם יש לצבא שלהם את היכולת לתת לכל חייל רובה עם כדור אחד, כדי שיירה בעצמו.

חלק יצטרכו להתאבד עם מקל של מטאטא.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

אני סקרן לדעת האם לצבא סוריה יש את היכולת לתקוף יעדים בישראל אם זה מהקרקע או מהאוויר ?

האם לחיל האוויר הסורי יש טילי קרקע אוויר יותר מתקדמים מ-S200 שישראל פשוט לא יודעת על קיומם כפי שהפתיעו אותנו במלחמת יום הכיפורים ?

סוריה, וזה די ידוע, היא ספר פתוח. כל התעטשות מיורטת ע"י המוסד וחיל המודיעין. אני משער שסוריה תמיד היתה בקצה הפירמידה של איסוף המודיעין.

ככל הידוע לי, במלחמה בסוריה טרם הופעלו הכלים הכבדים של אסד כמו יחידות הטילים, משמר הרפובליקה וכוחות העילית ברג'ימנטים ה4X ו-5X. הכוחות האלו יכולים לעשות לנו נזקים גדולים.

אגב, אין ספק שיש מפקדים מעולים בצד המורדים ובצד הסורי. חלק מפעולות האיגוף והכיתור מרשימות ומזכירות את המבצעים הגדולים ביותר של צה"ל.

פורסם (נערך)
כבר לפני כשנה וחצי פרסו בסוריה סוללות S400 שהמערב דיי רואה בהן איום-על שכרגע לא ברור מה יעילות אמצעי הנגד המערביים.

קודם כל, קל להפריז ביכולות האמצעים הרוסיים הללו. בסוף אתה מגלה שיש להם בעיות אמינות קשות וביצועים הרבה מתחת למוצהר. ממש כמו המיג-25 בשעתו.

דבר שני, ה-S-400 הזה הוא רוסי ולא סורי. הוא נפרס שם עם הכוחות הרוסיים. לפי תורת הלחימה הרוסית, זה אמצעי להגנה על מפקדות.

לסורים היתה עסקה (מפורסמת) לרכש SA-21, הדגם הקודם של המערכת (משפחת S-300), אך היא התבטלה על רקע המלחמה והמערכות נמכרו לבלארוס.

ואפילו אם כן, רוסיה פשוט לא תרשה שימוש נגד ישראל ב-S-400. צריך תמיד לזכור שאמנם רוסיה מספקת נשק לכמה מדינות לא סימפטיות, אך כשלעצמה יש לה יחסים יותר משפירים עם ישראל.

אם הסורים רצו, הם היו יכולים ליירט מטוסי נוסעים בנתב״ג עם ה-SA-5 (או S-200) שיש להם כבר עשורים. אגב, גם למצרים כבר צריך להיות S-400, אם כי מדגם אחר.

סוריה, וזה די ידוע, היא ספר פתוח. כל התעטשות מיורטת ע"י המוסד וחיל המודיעין. אני משער שסוריה תמיד היתה בקצה הפירמידה של איסוף המודיעין.

ככל הידוע לי, במלחמה בסוריה טרם הופעלו הכלים הכבדים של אסד כמו יחידות הטילים

פעם הייתי צוחק ואומר שכאשר מישהו בצבא הסורי משתין, ישראל יודעת את זה ויודעת באיזה צבע יצא לו.

בכל אופן, יחידות הטילים הסוריות הופעלו במרץ במלחמה וזה לא סוד: קשה להעלים נפלי סקאד. אני די בטוח שכיום יכולות הטילאות שלהם בגדר בדיוניות.

בתזה שלי, התייחסתי ל״צבא סוריה״ בעת הנוכחית בתור מיליציות (״פאן-שיעיות״, אבל לא ניכנס לזה) ותו לא. אלמלא תמיכה רוסית ושיעית (איראן וחזבאללה) כל העסק כנראה היה קורס כבר מזמן.

פעם אמרתי (בצבא) שאנחנו לא יכולים להיות ״צבא של טראומות״. אי אפשר לתרץ כל הסבר שאינו לחומרא דחומרא ב״אבל תראה איך הופתענו במלחמת יום כיפור.״

היום יותר מבעבר קשה להסתיר אמצעי לחימה. סוללות הגנה אווירית אפשר למפות מהבית עם Google Earth וגם לזהות מה אמתי ומה דמה. יש אפילו אנשים שמאזינים לתקשורת תעופה מהבית.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

אני די בטוח שכיום יכולות הטילאות שלהם בגדר בדיוניות.

בתזה שלי, התייחסתי ל״צבא סוריה״ בעת הנוכחית בתור מיליציות (״פאן-שיעיות״, אבל לא ניכנס לזה) ותו לא. אלמלא תמיכה רוסית ושיעית (איראן וחזבאללה) כל העסק כנראה היה קורס כבר מזמן.

יחידות הטילים מתפקדות ויש להם מלאי טילים באיפוס מלא.

לגבי קריסת העסק - צבא סוריה מגלה סימני עמידות לא רעים בכלל.

פורסם (נערך)

יש אפילו אנשים שמאזינים לתקשורת תעופה מהבית.

ביג דיל אני עשיתי זאת כבר לפני עשור שנים. לידיעתך המידע המועבר בקשר אינו מידע סודי או בעל חשיבות מיוחדת.

כבר מזמן למדנו וגם האוייב למד לשמור שתיקה בקשר.

בכול מקרה היום התקשורת מעל גלי האתר היא דיגטאלית ומוצפנת ברמה כזו שקשה מאוד לפצח אותה לדעתי בודדים מסוגלים

לעשות זאת או במילים אחרות עברו הימים שקשבנו מיכאל גורדוס קלט שידורים והצליח לפענח את תוכנם ולהעבירם לתקשורת ולצה"ל.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

פורסם (נערך)

אני מדבר על קשר בין מטוסי קרב, מסוקי סער וכדומה. רובו לא ממש מקודד (תדר אזרחי), בוודאי בצבא הסורי. וזה לא מקום שאפשר לשמור בו על דממת אלחוט.

יחידות הטילים מתפקדות ויש להם מלאי טילים באיפוס מלא.

לגבי קריסת העסק - צבא סוריה מגלה סימני עמידות לא רעים בכלל.

זה לא ״צבא סוריה״. אין יותר מדינה כזו, כדי שיהיה לה צבא שקרוי על שמה.

יש מיליציות שמורכבות מחיילים של המדינה העלווית (המונהגת על ידי בשאר המכונה ״אלאסד״) ומחיילים של ישויות פוליטיות שנמצאות בברית איתה כמו הדרוזים, הנוצרים, חזבאללה (שיעים) ואיראן, לצד סיוע מתמשך של רוסיה.

והידע שלי על מצבן של יחידות הטילים הסוריות שונה. אני אעשה חיפוש למקורות פתוחים שיכולים לספק סדר גודל של כמות הטילים שנשארו (אפסי למיטב ידיעתי) ואדווח. אולי אתה מתכוון למטולי רקטות כמו SS-21.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.

פורסם

גם האוייב למד לשמור שתיקה בקשר.

אכן.

באחד המבצעים המפורסמים שנעשו ע"י ישראל בסוריה (הפצצת הכור), הסורים ידעו היטב שישראל יושבת להם על הזנב, ולכן העבירו מסרים עם שליחים ומעטפות חתומות. המוסד ידע רק לאחר המבצע על כך.

פורסם

בקיצור של הקיצור, לא צריך לדאוג. אני שירתתי עוד בתחילת מלחמת האזרחים, וגם אז חשבתי שצבא סוריה היה רחוק מלהיות מציאה.

זה לא מנע מישראל כמו שציינת לשים אותו בראש הפירמידה ולדאוג כאילו זה גוג ומגוג, ולצערי יש אנשים - גם במערכת הבטחון, שחשים כך עד היום וכנראה ימשיכו לחוש כך גם אם כל מה שישאר מצבא סוריה יהיו בשאר והציוד שלו מהתקופה שהוא היה רופא עיניים.

פורסם
אני בספק אם יש לצבא שלהם את היכולת לתת לכל חייל רובה עם כדור אחד, כדי שיירה בעצמו.

חלק יצטרכו להתאבד עם מקל של מטאטא.

כלל ראשון הוא לא לזלזל באויב גם אם הוא חלש לכאורה,

אסד חלש או מוחלש יותר מהווה איום לישראל,אם יגיע למצב שאין לו מה להפסיד,

עם כל המטען שהוא שומר בבטן.

אבל,לעניות דעתי הסכנה האמיתית נמצאת בלבנון ובעזה.

לחמאס וחיזבאללה כמעט ואין מה להפסיד ואם חלילה תיפול בידהם

נשק להשמדה המונית לא יהססו להשתמש בו,

פה הסכנה.

פורסם
אני מדבר על קשר בין מטוסי קרב, מסוקי סער וכדומה. רובו לא ממש מקודד (תדר אזרחי), בוודאי בצבא הסורי. וזה לא מקום שאפשר לשמור בו על דממת אלחוט.

.

תדרים של קשר אווירי אזרחי הינו בתחום 118-136 מגה-הרץ איפנון AM וכול אחד שיש ברשותו מקלט פשוט לתחום התדרים האלה יכול לקלוט

תקשורת בין מגדל הפיקוח לטייסים.

תחום התדרים של חיל האוויר קרי קשר בין מטוסים לצוות קרקע או שונה ולא ניתן להקשיב לתקשורת ללא יכולות מתאימות.

פורסם

לא יודע לגבי חמאס, אבל לחיזבאללה יש מה להפסיד. את כל התעשיית סמים שלהם למשל, שבאמצעותה הם מממנים את הפעילות שלהם.

אני מאמין שלחמאס יש משהו דומה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3410 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...