Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3382 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מאז הביקור האחרון שלי במוסך בו סירב מנהל העבודה שאני אביא חלק חילוף מהבית אלא התעקש שאקנה אותו מהמוסך (לדעתי זה לא חוקי), כמובן בגלל שהוא מוכר לי אותו בפי 5 עד 10 מהמחיר שאפשר להשיג לבד, התחלתי להתעניין יותר במערכות הרכב ובאיך מחליפים פילטרים לבד. בדקתי את פילטר האויר ופילטר המזגן והם היו ממש מטונפים. הם הוחלפו אצלי באוטו לפני כשנה (בטיפול במוסך) כך לפחות אומרת החשבונית ששילמתי אבל זה נראה לי לא הגיוני לפי מצב הפילטרים. כמו כמעט כל עם ישראל נכנסתי למוסך,מסרתי את מפתחות הרכב ואם העזתי להתקרב למכונאי כשהוא עבד על האוטו מיד דאגו לסלק אותי משם בטענה שאסור לי להיכנס ויש חדר המתנה. שילמתי את החשבון ונסעתי הביתה. כך עשיתי עד היום, אבל לא עוד. אני כבר לא סומך על המוסכים שיעשו עבודתם נאמנה. הם איבדו את האימון שלי לחלוטין. אני מציע לכולם פשוט לבדוק טוב טוב מה באמת עשו, לדרוש את כל החלקים הישנים שהחליפו כולל האריזות של החלקים החדשים ומה שאפשר בקלות להחליף (פילטר אויר/מזגן וכדומה) להחליף לבד.

פורסם

יש מצב שהפילטרים מלוכלכים תלויי בכמה אתה נוסע בשנה ובנוסף היכן אתה נוסע את הק"מ הנ"ל.

בנוסך יש בארץ ימי חמסין ואובך תפקיד הפילטרים לסנן,כנראה שאתה מקבל פילטרים תחלפיים או שאתה באמת נוסע במקומות מוזרים.

לא משתלם למוסך לעסוק בשטויות כאלה כי הוא מעסיק כוח אדם אם היה רוצה לגנוב מלקוחתיו היה מחזיק מוסך לבד בלי עובדים ככה הרווח נקי יותר.

פורסם

אז אולי הגיע הזמן להחליף מוסך אם אתה לא סומך עליו?

מאיפה אתה ואיזה רכב יש לך?

אלעד

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם

אז מה בעצם הטענות שלך?

שהמחיר יקר? נכון, לקנות חלק במוסך יותר יקר מאשר לקנות בחנות חלפים עצמאית. לא פי 5 או פי 10 בדרך כלל, אבל בהחלט בהפרש ניכר.

לא ידוע לי על חוק שמחייב מוסך להשתמש בחלקים של הלקוח.

יש חוק שמחייב מוסך לא לאפשר ללקוח להיות בשטח העבודה.

אין לך את היכולת לקבוע האם הוחלפו פילטרים לפני שנה או לא הוחלפו. פילטר שעובד, מתלכלך. בשביל שתיהיה יכולת כזאת, צריך לראות כמה פילטרים עם אותו מספר ק"מ באותם תנאי נסיעה ולראות האם שלך מלוכלכים באופן חריג.

זכותך לדרוש ולקבל את החלקים הישנים בסיום טיפול, יש מוסכים עושים את זה בלי שתבקש.

את כל הטיפול אפשר בקלות לעשות לבד, לא רק הפילטרים. הנקודה היא שרוב האנשים לא יכולים או לא מעניינים לעשות אותו לבד.

פורסם

אם לא תסמן את החלקים שלך לפני הביקור במוסך לא תדע אם הישנים שתקבל שלך או לא.

אני מציע לקבל המלצות על אנשים הגונים ואמינים. יש עדיין כאלה כנראה.

פורסם

עזוב אותך, אני בעצמי מסתובב במוסכים כלליים ועומד ליד המכונאים ואני בעצמי רואה לקוחות שצמודים למכונאים... המוסך הקבוע שלי הוא מוסך שעבדתי בו ובעל המוסך סוג של חבר שלי, כבר עשיתי שם עבודות עם חלקים שאני הבאתי, רק העבודה נלקחה ממני בצורה הגונה. מגוחך לדרוש הנחות מוגזמות בגלל היכרות שלך עם בעל מוסך, זה מרגיש לי ניצול.

השלט שאוסר כניסה לשטח המוסך פרט לעובדים יותר תקף במוסך מורשה יבואן, לדעתי, שם המוסכים נראים ומתנהגים כמו בית מרקחת בד"כ.

אם בעל המוסך בן אדם ישר, אז גם העובדים שלו יהיו ישרים ברוב המקרים אלא אם הם חסרי מקצועיות בלי קשר לאמינות.

לא להכליל, כי אני מכיר לכאן ולכאן.

פורסם
אז אולי הגיע הזמן להחליף מוסך אם אתה לא סומך עליו?

מאיפה אתה ואיזה רכב יש לך?

אלעד

ברור שהחלפתי,בכל אופן עזבתי את המוסך הקודם ולא אחזור אליו

פורסם
אז מה בעצם הטענות שלך?

שהמחיר יקר? נכון, לקנות חלק במוסך יותר יקר מאשר לקנות בחנות חלפים עצמאית. לא פי 5 או פי 10 בדרך כלל, אבל בהחלט בהפרש ניכר.

לא ידוע לי על חוק שמחייב מוסך להשתמש בחלקים של הלקוח.

יש חוק שמחייב מוסך לא לאפשר ללקוח להיות בשטח העבודה.

אין לך את היכולת לקבוע האם הוחלפו פילטרים לפני שנה או לא הוחלפו. פילטר שעובד, מתלכלך. בשביל שתיהיה יכולת כזאת, צריך לראות כמה פילטרים עם אותו מספר ק"מ באותם תנאי נסיעה ולראות האם שלך מלוכלכים באופן חריג.

זכותך לדרוש ולקבל את החלקים הישנים בסיום טיפול, יש מוסכים עושים את זה בלי שתבקש.

את כל הטיפול אפשר בקלות לעשות לבד, לא רק הפילטרים. הנקודה היא שרוב האנשים לא יכולים או לא מעניינים לעשות אותו לבד.

אין טענות פשוט עצה לאנשים שנוהגים כפי שאני נהגתי עד כה.

לא ידוע לי על חוק שמחייב מוסך לא לאפשר ללקוח להיות ליד הרכב ולדבר עם הטכנאי. אשמח אם תביא כאן את החוק הנ"ל (אני לא מדבר על תקנה פנימית של המוסך, זו קיימת, זה ברור).

בקשר לחלק שהלקוח מביא, אין חוק שמחייב את המוסך להשתמש בחלק כזה, אבל אין חוק שאוסר זאת. למה אמרתי שזה לא חוקי? בגלל שיש כאן 2 עסקות: 1. רכישת החלק ע"י הלקוח מהמוסך. 2. רכישת עבודת המוסך לצורך הרכבת החלק. ברגע שהמוסך מתנה את העסקה השניה בקיום העסקה הראשונה זה נקרא התניית שירות בשירות וזה אסור על פי החוק. בדיוק כפי שאסרו על חברות הסלולר לחייב את הלקוחות לרכוש את הנייד מהם על מנת לקבל שירות שיחות. זה אותו דבר. פשוט זה יוצר ניגוד אינטרסים הפוגעים בלקוח.

פורסם
יש מצב שהפילטרים מלוכלכים תלויי בכמה אתה נוסע בשנה ובנוסף היכן אתה נוסע את הק"מ הנ"ל.

בנוסך יש בארץ ימי חמסין ואובך תפקיד הפילטרים לסנן,כנראה שאתה מקבל פילטרים תחלפיים או שאתה באמת נוסע במקומות מוזרים.

לא משתלם למוסך לעסוק בשטויות כאלה כי הוא מעסיק כוח אדם אם היה רוצה לגנוב מלקוחתיו היה מחזיק מוסך לבד בלי עובדים ככה הרווח נקי יותר.

אני נוסע רק על כביש ולא יותר מהממוצע (כ 22 אלף ק"מ בשנה). תתפלא, אבל אני נתקלתי כבר בכל מיני מוסכים: כאלה שחייבו אותי על החלפת חלק (טמבון למשל) ולא החליפו אלא תיקנו, כאלה שניסו לרמות אותי ואת הביטוח בגובה עלות העבודה והחלק וכשהביטוח תפס אותם על שקר ולא שילם אז הם התפתלו והחזירו לי את הכסף אחרי חודשים של במתנה, כאלה שטענו בתוקף שצריך להחליף חלק יקר מאוד ובסוף התברר שלא היה צריך להחליף אותו, כאלה שלא הצליחו לתקן את התקלה בביקור הראשון, השני אלא רק בשלישי, כאלה שהחליפו לי נורות, כן נורות כשלא היו נורות שרופות ברכב כשנכנסתי למוסך, כאלה שסתם תוקעים לך מחיר מנופח בתקווה שלא תקום ותעזוב. אני אומר לך, יש המון סוגים של מוסכים. הלקוח חייב להיות ערני כשהוא מגיע למוסך. מוסך זה לא מחלקת מוסר.

פורסם

לא משתלם למוסך לעסוק בשטויות כאלה כי הוא מעסיק כוח אדם

אם היה רוצה לגנוב מלקוחתיו היה מחזיק מוסך לבד בלי עובדים ככה הרווח נקי יותר.

הלוואי שזה היה נכון.

חוסר היגיון בשני המשפטים.

כשמעסיקים כוח אדם יש יותר הוצאות ולכן דווקא כן ישתלם לו להתעסק בשטויות כאלה.

ולא הגיוני שמוסך עם עובד 1 יטפל ב20 רכבים במקביל נכון? זה אולי ישתלם מאוד אם הטריק יעבוד אבל אני בספק אם זה יעבוד.

לא רוצה להיכנס לויכוח הזה שוב, שישנם בעלי מקצוע שטוענים להחלפת חלק ומחייבים בהתאם - ובפועל לא מחליפים אותו. אבל אי אפשר להתעלם שזה אכן קורה. לא בכולם חלילה, אבל יש.

שלומי

• תוכן חדש...