Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3394 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שאלה בנושא -

אם אני חתום על סעיף 14 אבל עדיין לא צברתי וותק של שנה, אני בכל זאת זכאי לקבל את הכסף שנצבר במקרה ומפטרים אותי?

חלחליק לשעבר (או חיליק, תלוי את מי שואלים).

פורסם (נערך)

נהג לילה :

המעסיק חייב להפקיד לקרן פנסיה 6% מהמשכורת עבור פיצויי פיטורין.

מאחר והפקדה לקרן פנסיה מפעילה את סעיף 14 באופן אוטומטי, הרי שגם במקרה של התפטרות - המעסיק חייב להשלים את הסכום החסר לפיצויי פיטורין.

במידה והמעסיק הפריש לקרן פנסיה 8.33% מהמשכורת עבור פיצויי פיטורין- אזי הוא הפריש את כל הסכום, ואיננו צריך להשלים מאומה במקרה של התפטרות/ פיטורין.

ראה סעיף 9 לצו ההרחבה לביטוח פנסיוני מקיף במשק.

עריכה אחרונה על ידי guya72
פורסם
שאלה בנושא -

אם אני חתום על סעיף 14 אבל עדיין לא צברתי וותק של שנה, אני בכל זאת זכאי לקבל את הכסף שנצבר במקרה ומפטרים אותי?

במידה והכסף הופרש לקרן פנסיה - הוא שלך (השאלה היא האם תקבל את הכסף עכשיו או כאשר תהיה זכאי לכך - וכרגע אין לי כוח להתחיל לחפש את רשימת המקרים - אז סליחה).

במידה ועדיין לא בוצעה הפרשה לקרן פנסיה - אז לא.

פורסם
נהג לילה :

המעסיק חייב להפקיד לקרן פנסיה 6% מהמשכורת עבור פיצויי פיטורין.

מאחר והפקדה לקרן פנסיה מפעילה את סעיף 14 באופן אוטומטי, הרי שגם במקרה של התפטרות - המעסיק חייב להשלים את הסכום החסר לפיצויי פיטורין.

במידה והמעסיק הפריש לקרן פנסיה 8.33% מהמשכורת עבור פיצויי פיטורין- אזי הוא הפריש את כל הסכום, ואיננו צריך להשלים מאומה במקרה של התפטרות/ פיטורין.

ראה סעיף 9 לצו ההרחבה לביטוח פנסיוני מקיף במשק.

לא נכון וזה נבדק מול יועצים משפטיים. סעיף 14 הוא וולנטרי ואנמ לא יכול להפעיל אותו בלי הסכמת העובד. החוק קבע ש 6% אני חייב להפקיד ואז על ה 6% בלבד (אלא אם בחרתי להפקיד יותר ואז זה חל על כל מה שהפקדתי) חל סעיף 14 וגם זה חלקית כי העובד עדיין צריך את אישורי למשוך את הכסף. היתרה ממשיכה להתנהג רגיל.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...