Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני רק שאלה למי מי פה של ליסטרין עולים בארצות הברית 6$ לבקבוק 1.5 ליטר ובארץ 75 ש"ח ל-750 מ"ל? למה חידוש רישיון מקצועי עולה לי 775 ש"ח בזמן שעמיתי בארצות הברית משלמים 63$?

ברמת הכנסה מסוימת אין כמעט שומן לחתוך בו. איך להתייעל? לגור אצל ההורים? לוותר על רכב ולנסוע שעה וחצי באוטובוס לכל כיוון? כן, זו אפשרות (לא לכולם, אגב), אבל אתה מבין שמשהו דפוק כאן?

פורסם (נערך)

אור - יש בינינו הפרש של דור (אתה קרוב בגילך לבנים שלי), אבל אני לא בטוח שההבדל בדעותנו כל כך קיצוני.

מתחיל ב"שוויון" - גם לך יש סיסמאות לא מבוססות. אין שני בני אדם זהים, כך ששוויון מוחלט יכול להתקיים רק בבית הקברות (ואם תסתכל על המצבות, גם לא שם). ותמיד היו אלה ש"שווים יותר".

שנית - נדבר על ה"הזדמנויות": אתה מתיחס רק ללימודים הגבוהים. הבעיה מתחילה 20 שנה קודם - בבית, בגן ובבית הסםר היסודי. אז את המטען הגנטי שמגבל ילד אי אפשר לשנות, וגם הסביבה הביתית קשה לשינוי. אבל, לפחות, תן לאנשים את הכלים בגן ובבית הספר היסודי, ואח"כ בתיכון, ואח"כ בחינוך העל תיכוני - כאשר ככל שמתקדמים יש יותר דיפרנציאציה לפי יכולות ושאיפות. אם אתה לוקח את הדוגמא (הרעה) מארה"ב תמצא שהבעיה מתחילה כבר בשלבים אלה, ואוכלוסיה עצומה בכלל לא מגיעה לשלב של בחירת מקצוע, כיון שהיא נושרת ממערכת החינוך לפני שיש לה הזדמנות לכך. לכן כאשר הקצנתי וכתבתי שתשאר פועל ייצור התכוותי לכך שמערכת החינוך שהיית עלול להגיע אליה היא כזו שכלל לא תתן לך את הכלים לצאת מהשכונה בה גדלת, ופשות תירש את המשרה של אביך - גם אם היא כלל לא מתאימה לך, ועוד יותר אם יש לך פוטנציאל להגיע לתפקיד הרבה יותר בכיר. בארץ זה קיים בצורה מובהקת במערכת החינוך החרדית, שלא נותנת לילדים כלים להתמודד עם העולם המודרני. כהערת אגב - זה נוגע לא רק לשכונות עוני. זה גם איתור משפחות עשירות ולא מתפקדות.

ניר - נושא מחירי הדירות מורכב מאד, אני לא יודע לחשב אם לרכוש דירה ב-1.5 מש"ח עם הריביות של היום פחות או יותר יקר מאשר היה לרכוש ב-1997 דירה של 750 אש"ח עם הריביות שהיו נהוגות לפני 20 שנה (להזכירך - סד"ג של 5-6% צמוד מדד, ואם לא רצית את זה היית צריך להמר על הדולר. קל"צ וצמוד פריים לא היו קיימות). מה שברור הוא שהתשלום upfront היום יותר גבוה, וכנראה שלפני 20 שנה שילמת הרבה יותר ריבית. בכל מקרה - הקפה היה רק דוגמא להוצאה שנראית טריויאלית אבל מצטברת לסכומים גדולים. חשוב על מי שמעלה בעשן 30 ש"ח ביום, ועוד הורס לעצמו הכנסות עתידיות בגלל הפגיעה בבריאותו. או כל מיני הוצאות לא חיוניות שניתן לקצץ בהן.

אור עוד הערה קטנה לגבי ילדים: השעון הביולוגי עושה את שלו. גיל הנישואין וגיל לידת הילד הראשון הולכים ועולים. אין כמוני מודע לעלויות גידול ילדים, אבל גם להיות הורים "זקנים" מדי זו בעיה. אני לא מכיר נקודת איזון אידיאלית - מדובר בעניין מאוד אישי - אבל יש עוד שיקולים חוץ מהשיקול הכלכלי הקר.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

קנה מי פה של חברה זולה יותר או שתוותר על זה ותצחצח עם משחה ב9 שקל. ככה תחסוך את ההפרש של עלות חידוש הרישיון כל שנה.

וברצינות, אתה חי בישראל ולא בארה"ב, מעבר לארה"ב יפתור לך את הבעיות האלה ותוכל לחיות ברמת חיים שמתאימה לך ולחסוך? למה אתה לא עושה את זה?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

נכון, אבל יותר כיף להתבכיין.

פורסם

וזה אף פעם לא נגמר שם. תמיד יש משהו שצריך להחליף, לתקן, לימודים, הוצאה בלתי צפויה שנופלת. אני רווק ואין מצב שאני סוגר את החודש עם פחות מ-10 נטו.

מה ?!?!

אני סוגר את החודש בכיף מ-8 נטו. אני גר לבד בדירת 2.5 חדרים (בצפון תל אביב). טס 3-4 פעמים בשנה לחו"ל ומחזיק רכב שנת 2014. בנוסף אני גם קונה מצטרכים בשביל חברה שלי שנמצאת אצלי הרבה (אוכל צמחוני\טבעוני\גבינות עיזים וכבשים\אוכל ללא גלוטן - יקר).

"when you see a good move, look for a better one..."

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

פורסם

אור, מהמקום שממנו אני בא ילדים זה לא עול כלכלי אלא ברכה שמביאה עוד יותר ברכה ולא מכבידה על העו"ש אלא מסייעת לו, הכל עניין של סדרי עדיפויות בחיים, מעדיף בעשרות מונים ילדים מאשר עוד עו"ש, אבל מה לעשות שב"ה, בכלכלה נכונה יש גם וגם, לא צריך להיות מיליונר בשביל זה, אם זאת גישתך לחיים, תבורך, אך זה מרגיש כאילו זה חובת הכלל ואמת מוחלטת וזה לחלוטין לא. שוב לעניות דעתי, סיעתא דשמיא והתנהלות כלכלית נכונה מביאה יעד טוב ונכון.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

כמו שכתבת, הכל עניין של סדר עדיפויות. אם אתה רוצה ילד לפני דירה וחסכונות, זכותך. כמובן כל עוד אתה לא הופך לנזקק ולנטל כלכלי על החברה בעקבות זה.

פורסם (נערך)
אור, מהמקום שממנו אני בא ילדים זה לא עול כלכלי אלא ברכה שמביאה עוד יותר ברכה ולא מכבידה על העו"ש אלא מסייעת לו, הכל עניין של סדרי עדיפויות בחיים, מעדיף בעשרות מונים ילדים מאשר עוד עו"ש, אבל מה לעשות שב"ה, בכלכלה נכונה יש גם וגם, לא צריך להיות מיליונר בשביל זה, אם זאת גישתך לחיים, תבורך, אך זה מרגיש כאילו זה חובת הכלל ואמת מוחלטת וזה לחלוטין לא. שוב לעניות דעתי, סיעתא דשמיא והתנהלות כלכלית נכונה מביאה יעד טוב ונכון.

אייסקו צר לי על ה'חדות' אבל או שתפעיל את יכולות הבנת הנקרא שלך, או שתפתח אותן. רשמתי כמה וכמה פעמים שלהביא ילדים זה סופר לגיטימי ושילדים זה שמחה להוריהם (כך מספרים) וכו', אל תאמין לי פשוט תקרא שוב את ההודעות שלי זה רשום שם באופן די ברור.

אבל ילדים בהחלט ישפיעו לך על העו"ש כי *מציאות*.

זה שחינכו אותך שילדים זה ברכה שמביאה ברכה וכו' זה סבבה והכל (גם אותי, אגב) - זה לא משנה את המציאות שהיא: ילדים עולים כסף.

אם הברכה שהם מביאים גדולה מהעלות, אז מה לעזאזל אתה רוצה ממני? תביא עשרים ילדים מבחינתי. אתה מציג את זה כאילו אמרתי למישהו מה הוא צריך או נכון לעשות וזה שקר גס.

הבעיה עם אנשים בכלל ובארץ בפרט, זה שאיך שמזכירים נושא רגשי כמו ילדים פוף כל הרציונל עף מהחלון. ילדים זה ברכה שמביאה ברכה? תביא n ילדים ותהפוך לאיזה מישמאש בין אורן זריף לגואל רצון - באמת באמת *באמת* שלא אכפת לי מה אתה עושה בחיים שלך, כמו שלך לא אכפת משלי.

- עריכה -

אוקיי פתאום קלטתי ש"ילדים זה לא מכביד על העו"ש אלא מסייע לו" מאיפה שאתה בא.

בלי כוונה להעליב, אבל מדבריך נדמה שלא מלמדים חשבון מאיפה שאתה מגיע... \:

או שתומכים אצלכם ב child labor או משהו, אנאערף

עריכה אחרונה על ידי oryo

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם (נערך)

גם עניין הבעלות על דירה אינו רציונלי לגמרי, וגם הרבה החלטות כלכליות אחרות. אל תשכח שאתה הדור השני בתולדות האדם שבו יש שליטה (כמעט) מלאה על "תכנון המשפחה". והדור הראשון שיכול לקבל החלטה על הבאת ילדים שלא ב"דרך הטבעית" וגם לבצע אותה.

בנושא זמן הבאת ילדים נכנס גם הגורם הביולוגי. אני מניח שגם אצלך השיקול הזה יגיע, אלא אם התקבלה החלטה זוגית לוותר על ילדים.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אבל לאור כבר יש דירה וראיתי אותו פעם שותה פחית שהוא קנה בתחנת דלק בכביש 6, ככה שילדים קטן עליו.

משכנתא זה קל

פורסם

עניין בעלות על דירה הוא בעיקר רגשי ולא כלכלי. הבעיה בישראל שאין שום אלטרנטיבה לרכישת דירה. שוק השכירות זה מערב פרוע מלא בדירות פח מתפוררות, בעלי בית איומים, חוסר יציבות וחוזי שכירות דרקוניים.

פורסם
אבל לאור כבר יש דירה וראיתי אותו פעם שותה פחית שהוא קנה בתחנת דלק בכביש 6, ככה שילדים קטן עליו.

מאיפה לך שלא קניתי אותה בסופר של הבזול ואז עצרתי ב6 בשביל לייצר מצג שווא שאני פאקינג לא רואה בעיניים בשביל שלא יתעסקו איתי?

ס_ס

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

• תוכן חדש...