Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

זו סתם פרובוקציה. לא נראה לי שמישהו פה טען או טוען שאפשר לקנות פנטהאוז במגדל ברוטשילד עם משכורת מינימום או אפילו חציונית, אם רק תהיה הסולידית. הטענה היא שיש מספיק אנשים שמרוויחים לא רע (כמו בדוגמת ה-20,000 של Chemguy) ועדיין לא חוסכים, כי הם חייבים לגור בדירה לבד, לקנות רכב יחסית חדש, אייפון, ולהוציא כל חודש 1000-2000 ש"ח על בילויים כי הם לא מוכנים להתכלב, ובטח לא לחמש שנים כדי לקנות איזו דירה מחוץ למעגל של ת"א-רמת-גן-גבעתיים. שכל זה בסדר לגמרי כמובן, רק לא מוביל אותך לצבירת הון. ושוב, אי אפשר לאכול את העוגה ולא לשלם עליה.

אני מתנצל בפני כבודו שאדם שמרוויח פי 4 משכר המינימום רוצה לחיות דירה לבד (החזיר המפונק!), לקנות רכב יחסית חדש (טפו, זוהמה בזבזנית) ואייפון (מי ישמע כל שבוע קונים אחד כזה).

אתה כמו אישה מוכה. מכסחים אותך כל יום ואתה ממציא סיבות למה המכות מוצדקות.

אמא שלי, כבר לא עולה חדשה, התחילה בתור מנקה בקופת חולים, לעט לעט התקדמה - שנה שעברה קנתה דירה שניה, אפילו לא 20 שנה בארץ.

אז שיתמודד.

דירה שנייה בתל אביב או במצפה רמון?

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם
אני מתנצל בפני כבודו שאדם שמרוויח פי 4 משכר המינימום רוצה לחיות דירה לבד (החזיר המפונק!), לקנות רכב יחסית חדש (טפו, זוהמה בזבזנית) ואייפון (מי ישמע כל שבוע קונים אחד כזה).

ואם זה אסור עם 20K, מה זה אומר על שכר המינימום ? או החציוני ?

איך הם אמורים לחיות ? אההה... הם לא.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם

כל אחד וההגדרה שלו להתכלבות. אבל חייבים להבין, שמי שלא מגיע עם הון עצמי משמעותי מהבית, ולא מרוויח משכורת מטורפת, חייב להתכלב בשביל לצבור הון. אי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה.

you nailed it.

אין לי אף חבר שקנה דירה בשנים האחרונות, ולא קיבל עזרה מההורים ברמות שונות. אצל חלקם, דירה במתנה. ככה זה, בעולמנו הרקע המשפחתי שלך מאוד, אבל מאוד קובע את מה שאתה יכול להשיג, ולא רק השכר האישי שלך. אצל מי שאני מכיר, שהוריו שייכים למה שפעם אולי היה מעמד הביניים, התרומה הזו מספיקה כדי לאפשר רמת חיים סבירה, או במילים אחרות - לא להתכלב.

עכשיו, אני מסכים לגמרי שאפשר לחסוך בהמון דברים. כל אחד, וכמעט בכל שלב. וזה הכל עניין של סדר עדיפויות. לצורך הדוגמא וההקצנה, כשאנחנו עלינו לארץ, היו להורים שלי מכרים, שכל יום היו ממלאים אמבטיה אחת בדיוק במים, ומתרחצים בזה משפחה שלמה. חלקם קנו אחר כך דירות בערים שונות במרכז הארץ, ואפילו כבר סיימו לשלם את המשכנתא.

מה שאולי לא מבינים כל המייעצים לחסכון, כמו שעשו "פעם", זה גם את העובדה שהיום יש דברים שלא היו פעם, כמו פלאפון, שאתה לא יכול לוותר עליהם, וגם את זה, שגם אם זה לא רשמי, מעשית כל חידושי הטכנולוגיה היום לא נבנים כדי להחזיק יותר משנתיים - שלוש.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

ההתנצלות מתקבלת.

זכותך לעשות הכל. אבל פשוט אי אפשר במציאות הישראלית הנוכחית (ולא, זה לא ממש היה יותר טוב פעם), גם לחיות ברמת החיים הזו וגם לקנות דירה, ברמת ההכנסה שציינת. כל מה שצריך זה להכיר במציאות, ולבחור אם אתה מעדיף לחסוך ולהתכלב או לא לחסוך ולחיות טוב. ושוב, מי שלא מגיע לרמת הכנסה כזו באמת לא יכול לקנות דירה היום

אתה יכול לכעוס, לנסות לשנות את המצב או להגר. כל האפשרויות כשרות. רק אל תתמם כל פעם מחדש ותגיד שמי שמרוויח פי 4 משכר מינימום לא יכול לקנות דירה בכלל.

אתה צריך להפריד בין הצורך לשנות את המצב הגלובלי (אם זה אפשרי) ובין הצורך האישי להתמודד עם המצב כמו שהוא. אלו שני מישורים מקבילים, והעובדה שהמצב לא מוצא חן בעיניך לא אומרת שאתה לא צריך להתמודד איתו.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם
מה שאולי לא מבינים כל המייעצים לחסכון, כמו שעשו "פעם", זה גם את העובדה שהיום יש דברים שלא היו פעם, כמו פלאפון, שאתה לא יכול לוותר עליהם, וגם את זה, שגם אם זה לא רשמי, מעשית כל חידושי הטכנולוגיה היום לא נבנים כדי להחזיק יותר משנתיים - שלוש.

א. רק להבהרה, אני ממש לא מייעץ לאף אחד לחסוך, רק מנסה להציג את האפשרות למי שלא מכיר / לא רוצה להכיר.

ב. נכון שיש היום הוצאות שלא היו פעם, אבל גם צריך לזכור שיש הרבה דברים זולים יותר, כמו טלוויזיה (מעידן פלוס ועד קודי), הזמנות מעלי אקספרס ואיביי, השוואת מחירים באינטרנט, שוק יד 2 מפותח ובאופן כללי מחירים נמוכים משמעותית להרבה מאוד מוצרים ממה שהיה לפני עשרים ושלושים שנה.

אני מסכים איתך

פורסם

אני יודע שאתה לא מייעץ, לא כיוונתי אליך בהתייחסות שלי.

ונכון, יש מוצרי חשמל שמחירם ירד. ויש דברים אחרים שצצים.

סתם, לדוגמא: אולי אני טועה, אבל גם מהמקומות שאני גרתי בהם, וגם מהזיכרון שלי, מזגן בכל חדר, זה לא משהו שהיה בהכרח קיים בכל בית ובית לפני 15 - 20 שנה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

אין מה לעשות, לא כל מה שרוצים מקבלים. למעשה, רוב מה שרוצים לא מקבלים בלי לתכנן בצורה ריאלית איך להשיג את זה.

אני לדוגמא, ממש רציתי להיות אסטרונאוט כשהייתי צעיר. למזלי, הייתי מספיק חכם כדי להבין שאני טיפש מדי בשביל זה.

בתכלס עם 20K נטו אתה בכיף יכול לחיות בשכירות ברמת גן בדירת 2 חדרים עם חניה לבדך, להחזיק רכב יחסית חדש, לצאת לבלות מדי פעם ואפילו לשים קצת בצד. לא מבין על מה כל המהומה.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
בתכלס עם 20K נטו

הוא דיבר על 20 ברוטו. כדי להגיע ל-20 נטו צריך להרוויח סד"ג של 35 ברוטו.

אני מסכים איתך

פורסם

כל הדיון כאן נע על הסקאלה בין רצוי למצוי ובין רוצה לבין צריך.

אין הבדל בין מי שקנה אייפון ב 3000 לבין מי שקנה אקסיומי ב 500 ש"ח אם השני חי באורח חיים רצוני, כלומר מה שאני רוצה, אני אשתדל להשיג.

עושים שיקול

מה היעד שלי, ומה המרחק ביני לבין היעד, באמצע נכנס כל הרוצה וצריך, תכניסו כאן את כל הנתונים שלכם (ילדים, הו"ע, אוכל, רכב, בילויים, הוצאות לא צפויות, חו"ל, מתנות לחתונות וכו, ביגוד, טלוויזיה וכו)

ומשם מחליטים מה הכי חשוב, במה מצמצים, מה מורידים בכלל, מה זה צורך אמיתי ולא רצון סמוי, לדוג', חייב רכב חדש או שגם יד 2 אופציה, חייב רכב זללן או שאפשר להסתפק בחסכוני שאולי פחות יראה טוב איתי על הכביש, סתם דוג'.

בקשר למתנות מההורים, אני חושב שה 200k ניראה קצת מוגזם אבל אכן בד"כ יש עזרה אבל הרבה יותר מינימלית. כמה עשרות אלפי k, שוב פעם בד"כ.

פורסם

לפני מספר שנים מועט הוצעו דירות חדשות בתהליך בניה ב 600-800K בחריש.

מי קנה?

למה לא קניתם?

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

הרגת אותי, לקחתי לחתימה

לנושא, יש אנשים שגם לא רודפים אחרי רכוש כל חייהם, ויש אנשים שמעדיפים לחכות ולחסוך פחות ולחיות את החיים, סקי בחורף או שבוע-שבועיים ביפן שווים לי יותר מ4 קירות עכשיו, ואני חוסך תוך כדי שאני שוכר וחי עם בת הזוג שלי, יהיה לי מספיק זמן לעשות ילדים ולהשתעבד למשכנתא ו4 קירות, אני לא אומר שכל אחד צריך לחיות כך, אבל לא כולם חייבים לקנות דירה.

9.5 שעות דייט ? בערך המערכת יחסים הכי ארוכה שלי
פורסם
לפני מספר שנים מועט הוצעו דירות חדשות בתהליך בניה ב 600-800K בחריש.

מי קנה?

למה לא קניתם?

א. לא היה במודעות

ב. לא היה במודעות

עם הזמן נהיינו פחות נאיביים לחשיבות הדבר.

פורסם

היו מודעות בעל העיתונים דיברו על זה בטלויזיה בלי סוף כי רצו שהעיר תהיה רק חרדית , בלה בלה בלה.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

וגם כי סתם לקנות דירה זו לא מטרה. אנשים רוצים לקנות דירה במקום שבו הם או מניחים שזה ישתלם להם כלכלית, או הם ירצו לחיות בו.

"סתם" דירה אני אישית יכול לקנות גם בירוחם או בית שאן. ומה הלאה?

• תוכן חדש...