Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם
מה שחשוב להבין זה שההוצאות של אחד הם לא הוצאות של אחר.

אני אקח את עצמי בתור דוגמא (תקופות ועבודות שונות בחיים) -

דלק\תחבורה: אפשר לשלם 2K בחודש על להגיע לעבודה, ואפשר גם 0. במקרה הראשון אתה חייב להחזיק רכב בשביל להגיע לעבודה כי אין תחבורה ציבורית (ואז זה מימון על הרכישה, פקקים, טיפולים, וכו...). גם אם המעסיק משלם לך החזרי נסיעות, עדיין זה לא משתווה לעלות הכוללת. במקרה השני אתה הולך לעבודה ברגל (איזה כף לך תאמין לי) או בהסעות של מקום העבודה.

אוכל: לאחד יש אחלה חדר אוכל בעבודה + מטבחון + סנדוויצים בהפסקות הקטנות (שאפשר לא לאכול אותם ולהביא הביתה בשביל לקחת אותם ללימודים למחרת במקום לקנות אוכל יקר בכפיטריה של המכללה). השני עובד במשרד קטן ללא מטבחון וחדר אוכל, אין לו גם תן-ביס מהמעסיק, אז הוא חייב להביא אוכל מהבית, או לקנות בחוץ כי יום לפני זה הוא חזר הביתה מאוחר ולא הספיק לשטוף סירים + להכין ארוחה (ברגע זה הכפלת פי 2-3-4 את הוצאות האוכל החודשית, מנסיון).

אז מה מקבלים כאן, הבחור הראשון כמעט ולא מוציא כסף על האוכל ותחבורה, השני מוציא הרבה מאוד $$$ כל חודש.

עוד דוגמה, הראשון עובד מהבית - אוכל, חשמל (מזגן כל היום, במקום שעתיים-שלוש רק בערב), מים. לשני יש את כל זה על חשבון המעסיק. והופ - גם ההוצאות השוטפות הכפילו את עצמן.

אפשר להמשיך עם הדוגמאות כמובן, אבל אני חושב זה נותן לך פרספקטיבה טובה למה לאחד יש הוצעות של X בחודש על משהו, כאשר השני משלם רבע מזה ולא מצליח להבין על מה השני מחרטט.

אבל זה הכל עניין של התנהלות נכונה. למשל,אתה לא גר ברקטום של גוש דן כדי להוציא 2000 שקל בחודש על תחבורה לעבודה. אם אתה גר בחור מבודד, השכירות שלך נמוכה בהתאם.

בעניין האוכל, קנה מוצרים בסופר ובשל בעצמך. זול פי כמה וטעים פי כמה וכמה. בנוסף תחסוך מעצמך את הכימיקלים שיש במזון מעובד. אפשר להכין כמות גדולה בפעם אחת ולא צריך להשקיע בזה זמן כל יום.

אם אתה עובד מהבית, אתה כנראה עצמאי וצריך לתמחר בהתאם להוצאות שלך גם את החשמל. אין מה להשוות לשכיר. אין לך גם הוצאות תחבורה לעבודה במקרה כזה.

כמו שאור אמר, לא זול פה. אבל זה לא אומר שאי אפשר להתייעל ולחסוך. אם אתה רואה שהדרך בה אתה מתנהל לא מקדמת אותך, תשנה מה שצריך.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)

יאללה, הולך לקפה (בבית, אבל קפסולה של נספרסו... בזבזן נהנתן שכמותי !).

שתה מים מהברז. עוד שנה תוכל להזמין כל יושבי הפורום למסיבת בריכה בסביון :-)

מחירי הנדל"ן לא עולים ב10% שנתי, היסטורית הם נעו בX% יחסית לשכר הריאלי (איקס לעתים אף גדול מעשר, לעתים קטן מאפס... תבדקו ותראו, תזכרו להסתכל על יותר מעשר השנים האחרונות). אכן בשנים האחרונות היתה ויש עליה משוגעת לגמרי בגלל כל מיני פרמטרים.

אני מאמין שניר התכוון בלשון עבר ואולי קצת הווה, אני מקווה שהוא לא מדבר בלשון עתיד כי הנבואה וכו' והוא ממש לא שוטה ובקיא בתחום יותר מרובנו המוחלט.

עליית המחירים יכולה להבלם, המחירים עצמם יכולים לרדת, יש כאן הרבה שחקנים שמשפיעים ובדיוק כמו שניר טען לצערנו רבים מהן לא מעוניינים בבלימה או ירידה.

אבל לשקלל עליה תלולה בתור אמת גמורה משמיים זו התנהגות של שוק בבועה, היסטורית אנחנו יודעים מה קורה לבועות כל זמן מחזור המשתנה עם הזמן, בהווה אנחנו נוטים לשכוח.

ממליץ לך לבדוק את סקרי השמאי הממשלתי שהופסקו - פח לו החליט להפסיק את הפרסומים, כיוון שנפגע מזה אלקטורלית.

אני לא נכנס לענייני הבועה, שכרגע (לדעתי) אין, כי זה קצת יותר מורכב.

ה- 10% בשנה זה באמת מספר קצת מופרך... להלן הנתונים לפי הלמ"ס:

2010: 14.1%

2011: 4%

2012: 8.7%

2013: 7.3%

2014: 4.3%

2015: 7.9%

2016: 6.3%

וכמובן שכל השנים הללו יוצאות דופן מבחינת הראיה של הטווח הארוך, וזה על רקע ירידת הריבית המשמעותית.

ברי, נתוני הלמ"ס מאוד בעייתים ולעיתים אף מוטים, בכוונת מכוון.

יש הבדל בין סקר השמאי הממשלתי לסקר הלמ"ס.

10% שנקבתי הינו בממוצע, גם בהתאם לנתונים שיש ברשותי מהשנים האחרונות.

אגב, יש בלימה חזקה במס' העסקאות בזמן האחרון.

עריכה אחרונה על ידי NirLevi
פורסם

ניר, קרא שוב את ההודעה שלי, אני די בטוח שאני ואתה אומרים אותו הדבר בגדול - פשוט שהשפה שלנו שונה.

אם הטענה שלך היא שהם עלו בממוצע בעשרה אחוזים שנתיים בכמה שנים האחרונות - יאללה זורם.

אם אתה אומר שזה היה ככה תמיד או שזה בהכרח מה שיהיה בעתיד אז אני פחות זורם, זה מה שניסיתי להבהיר (זו לא הטרלה, ההבדל הזה לא ברור לרבים מהאוכלוסייה).

אנחנו מסכימים?

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם (נערך)
הוא מטורף אולי ע"פ תרבות הצריכה שלך. אני באמת לא מבין על מה יוצא כל הכסף. נניח ואתה מרוויח 13 נטו, לפי החישוב שלי אתה יכול לשים בצד 5 כל חודש ולצאת לבלות, לאכול, מה לא. אני לא זורק סכומים באויר, אני רואה מה אני וחברה שלי מוציאים יחד כל חודש על הדברים האלה ומשווה אליך.

איך בן אדם בודד צריך 2000 שקל כל חודש לאוכל? אתה מנסה להיות כפיל של אבי ביטר או שאתה מזמין אוכל ממסעדות כל יום? לבשל לבד זו לא מילה גסה.

כמה כבר מים וחשמל אתה צורך? אתה מגדל מריחואנה בבית? מחזיק תנין באמבטיה?

למי שמרוויח 6.5 נטו אין סיכוי לחסוך גרוש אם הוא חי לבד בדירה שכורה, אבל כפול מזה? זה פשוט עניין של תרבות צריכה ודחיית סיפוקים.

נכון שלא זול פה, אבל זה לא שאין דרך לחיות בכבוד בלי לבזבז בוכטות כל חודש.

א. לא מדובר בי ספציפית. סתם זרקתי דוגמא לאדם שמרוויח הרבה מעל הממוצע. אבל גם חסכון של 5 נטו בחודש זה לא משהו שמגיעים איתו רחוק בחיים. (וזה אף פעם לא עובד ככה... תמיד יש הוצאות לא צפויות)

ב. בוא נדבר על אדם שמרוויח "רק" 10 נטו בחודש. מה הסיכוי שלו לחסוך הון מהותי?

כמו שכל אישה מוכה תסביר לך בפרטי פרטים למה האגרוף שהיא קיבלה אתמול בערב היה מוצדק, ככה אתה מסביר לי למה המצב בישראל תקין.

בתור יועץ/רו"ח, אני בטוח שאתה מעולה בחשבון.

ממש חבל לי לראות אותך מעולה גם בבכיינות. אני לא מנסה להמיר אותך לצנע - אני ממש מנסה לשכנע אותך ואחרים שזה אפשרי. אבל אתה שוב ושוב זורק מספרים מופרכים. מים זה 50-70-100 ש"ח בחודש. ארנונה 300-500. חשמל 200. איך 2K? (ולא דיברנו על יח"ד שבהן התשלומים כבר כלולים...)

נגיד ולא היית קונה פיקנטו חדשה בשעתו, אלא איזו 307XSI/פולו דיזל מחבר פורום נכבד. בכמה היית מגדיל את ההון העצמי (תתחשב גם בביטוחים המיותרים בבקשה)?

סליחה אני הוצאתי מהחברה מרצדס A קלאס? בסך הכל פחנוע קוריאני ב-61 אלף שקל על הכביש שאחרי שלוש שנים נמכר ב-43. אם הייתי קונה איזה 307/פולו דיזל כנראה שהייתי מוציא את אותם סכומים בתיקונים.

אני עובד עם מישהי שהגיע ארצה מארצות הברית לשנתיים. רואת חשבון. בארצות הברית היא נוהגת על מרצדס חדשה שהיא קנתה ב-25 אלף דולר.

שוב, נשים מוכות תמיד ימצאו הסבר למכות. ככה המוח האנושי עובד. אחרת כל אישה מוכה הייתה רוצחת את בעלה.

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
  • חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

אני לא יודע מה תקין ומה לא, אני יודע שזו המציאות שאני צריך להתנהל בה ורילוקיישן למקום שכולו טוב כרגע לא על הפרק. אז במקום להציג את הבעיה שוב ושוב, אני מחפש פתרונות, לפחות לפחות כאלה שמתאימים לי.

אתה מוזמן לחפש איפה אני מצדיק מחירים של משהו בדיון הזה, כי אני לא. אני לא יודע לקבוע אם השכ"ד או עלות רכב חדש בארץ מתומחר בצורה מוצדקת וה"אגרוף" הזה מגיע לי. בינתיים אתה זה שחוטף אגרופים.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

פורסם
ניר, קרא שוב את ההודעה שלי, אני די בטוח שאני ואתה אומרים אותו הדבר בגדול - פשוט שהשפה שלנו שונה.

אם הטענה שלך היא שהם עלו בממוצע בעשרה אחוזים שנתיים בכמה שנים האחרונות - יאללה זורם.

אם אתה אומר שזה היה ככה תמיד או שזה בהכרח מה שיהיה בעתיד אז אני פחות זורם, זה מה שניסיתי להבהיר (זו לא הטרלה, ההבדל הזה לא ברור לרבים מהאוכלוסייה).

אנחנו מסכימים?

זו היתה בדיוק כוונתי. אין לי מושג מה יהיה עוד שנה-שנתיים, אך כמו שהדברים מתנהלים כעת, זה נראה רע מאוד.

אגב, נראה לך שאוכל להתווכח עם "מוביל דעה"?

:-)

פורסם

500 ש"ח לילד לחודש זה הסכום שלדעתי צריך לשריין לכל יד מרגע היוולדו ועד גיל 30 כדי שתהיה אפשרות לממן לו לימודים, עזרה קטנה בחתונה ועזרה במקדמה לדירה.

פורסם

YOU CAN BLOODY WELL TRY

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
אבל זה הכל עניין של התנהלות נכונה. למשל,אתה לא גר ברקטום של גוש דן כדי להוציא 2000 שקל בחודש על תחבורה לעבודה. אם אתה גר בחור מבודד, השכירות שלך נמוכה בהתאם.

בעניין האוכל, קנה מוצרים בסופר ובשל בעצמך. זול פי כמה וטעים פי כמה וכמה. בנוסף תחסוך מעצמך את הכימיקלים שיש במזון מעובד. אפשר להכין כמות גדולה בפעם אחת ולא צריך להשקיע בזה זמן כל יום.

אם אתה עובד מהבית, אתה כנראה עצמאי וצריך לתמחר בהתאם להוצאות שלך גם את החשמל. אין מה להשוות לשכיר. אין לך גם הוצאות תחבורה לעבודה במקרה כזה.

כמו שאור אמר, לא זול פה. אבל זה לא אומר שאי אפשר להתייעל ולחסוך. אם אתה רואה שהדרך בה אתה מתנהל לא מקדמת אותך, תשנה מה שצריך.

בעמודים האחרונים של השרשור נתנו הרבה דוגמאות להוצאות, ומנגד הרבה כתבו משהו בסגנון "למה אתה משלם על X ו Y כל כך הרבה?? אני משלם על כל זה חצי וגם מצליח לחסוך, אתה סתם בכיין מתפנק"

אם אפשר או אי אפשר להתייעל בהוצאות האלה זה כבר מאוד אינדיבידואלי ותלוי בעיקר לאן ואיך החיים זרקו אותך.

פורסם
פספסת את כל הדיון.

א. ראה את התגובה המעולה של ניר לוי (תגובה קודמת)

ב. אנשים רבים לא יצליחו לחסוך הון גם אם יחיו על מים ולחם

ג. מה המחיר שצריך לשלם עבור קורת גג במדינת ישראל? נראה לך הגיוני שאנשים צריכים להקריב את כל החיים שלהם בשביל לרכוש דירה סבירה במרחק שעה וחצי נסיעה ממקומות התעסוקה?

לא פספתי שום דיון, להיפך.

בדיוק בגלל הדוגמא שהוא נתן על החבר אני טוען שהמחירים ייעצרו ויירדו כי הם לא יכולים להתנהל במנותק מהאנשים שצריכים לקנות את אותן דירות.

תגדיר הון. מי שהחיים לא נתנו לו הזדמנות והיכולות שלו מאוד נמוכות ימצא את עצמו גר בירוחם כי מה לעשות אין שיוויון והחיים לא הוגנים.

המחיר שכל אדם משלם על קורת גג תלוי אך ורק בהחלטה של אותו אדם. ברור שזה לא הגיוני לשלם כל החיים על דירה ובגלל זה המחירים צריכים לרדת. ברור שזה לא הגיוני לשלם כל החיים ולכן צריך גם לחסוך לטובת הקנייה וגם לקנות משהו צנוע יותר.

אני עשיתי את זה.

אם הייתי כמו כל אלה שבזמנו הצעתי להם לעשות מה שעשיתי ודחו אותי (בבוז) עד היום הייתי כמוהם, גר בשכירות או אצל ההורים.

תתכלבו, יום אחד המחירים יירדו ואז יהיה לכם את ההון העצמי.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

תתכלבו, יום אחד המחירים יירדו ואז יהיה לכם את ההון העצמי.

That's my plan

וגם אם לא ירדו, אז יהיה לכם סתם חסכון נחמד בצד שאפשר יהיה לעשות איתו משהו מועיל (כמו לקנות דירה במדינה אחרת לדוגמא :wink: ).

• חברי המעגל הראשון
פורסם
בעמודים האחרונים של השרשור נתנו הרבה דוגמאות להוצאות, ומנגד הרבה כתבו משהו בסגנון "למה אתה משלם על X ו Y כל כך הרבה?? אני משלם על כל זה חצי וגם מצליח לחסוך, אתה סתם בכיין מתפנק"

אם אפשר או אי אפשר להתייעל בהוצאות האלה זה כבר מאוד אינדיבידואלי ותלוי בעיקר לאן ואיך החיים זרקו אותך.

הנקודה היא שאתה צריך להתאים את דרך החיים שלך למציאות. אם הגעת למצב שיש לך יותר הוצאות מהכנסות, אתה כנראה עושה משהו לא בסדר.

לדעתי תמיד אפשר להתייעל כל עוד אתה רווק בלי ילדים, בריא וללא חובות.

• תוכן חדש...