Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אלון - צריך לנהל רמת חיים לפי היכולות, תוך מחשבה על העתיד. זה מתחיל בכוס הקפה שאתה כן או לא קונה בקופיקס או ארומה (ואני יכול לומר לך שאני, כבעל משכורת נאה מאד, לא מרשה לעצמי את כוס הקפה הזו, אלא לוקח לעבודה תרמוס שאני מכין ב-5 בבוקר), ומסתיים בבחירת תעסוקה מתאימה ליכולת, עם הפוטנצייאל הטוב ביותר להתפרנס. אם ממשיכים להתיחס לכוס הקפה ואולי למאפה, הרי שמדובר ב-5-30 ש"ח ביום, או 150-1500 ש"ח בחודש. משמעותי מאד, במיוחד אם אינך בעשירון העליון ומעלה.

אור - כ נראה שאתה לא קפיטליסט אמיתי, אלא סוציאל דמוקרט. כזה שרואה את חשיבות ההשקעה שהמדינה עושה בתושביה, למשל בחינוך. בארה"ב כנראה היית נשאר פועל ייצור ב-GM, לא מהנדס בכיר. ישראל השקיעה בך ואפשרה לך למצות את יכולותיך. יש בעיה בכך שהמדינה מפחיתה את השקעתה בעתיד האזרחים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
אור - כ נראה שאתה לא קפיטליסט אמיתי, אלא סוציאל דמוקרט. כזה שרואה את חשיבות ההשקעה שהמדינה עושה בתושביה, למשל בחינוך. בארה"ב כנראה היית נשאר פועל ייצור ב-GM, לא מהנדס בכיר. ישראל השקיעה בך ואפשרה לך למצות את יכולותיך. יש בעיה בכך שהמדינה מפחיתה את השקעתה בעתיד האזרחים.

בארה"ב אתה יכול להכנס ללימודים גבוהים עם מלגה (במידה ויש לך את הנתונים המתאימים לאונ'), או לקחת הלוואה רצינית ע"מ לממן אותם.

אכן הלימודים שם יקרים להחריד.

רק שבהתאם, כושר ההשתכרות שלך הרבה יותר רציני.

תתפלא ספרי, יש לי קולגות בארה"ב כך שאני מכיר דברים קצת מעבר לסיסמאות המופרכות באוויר - התיאוריה מאחורי הטענות שלך רעועה. אני לא יודע מה היה קורה לאור בעולם מקביל בוודאות, אבל מבחינת יכולת נטו עם אותם תנאי פתיחה הייתי יכול להיות גם יותר מ'פועל GM'... קולגות שלי בארה"ב, שלא 'הגיעו מכסף', עם פחות יכולת (מקצועית), הממוצבים למטה ממני ברמת הקריירה, חיים טוב יותר בהפרש ניכר - בעיקר אלו שבסטייטים השפויים ברמת המחירים (נניח אריזונה).

אני לא יכול להחשב סוציאל-דמוקרט בישראל, ממש ממש לא. אני כנראה יכול להחשב כזה בסקנדינביה (אליה אנשים סוציאליסטים רציונליים אוהבים לבצע השוואות) רק שסקנדינביה רחוקה שנות אור מהארץ בכל הנוגע לפרקטיקות של סוציאליזם. אבל כבר דיברנו בעבר על פרקטיקות וכלכלה וזכור לי שלא הצלחנו למצוא שפה משותפת...

בכ"א הסוציאל-דמוקרט הישראלי המצוי שואף לשוויון, שאל כל פוליטיקאי סוציאליסטי בכנסת והוא/היא יסבירו לך, וגם רוב האנשים שיצא לי לדבר איתם אמרו דברים דומים. כבר הסברתי את דעתי על שוויון (לא טבעי ורע) וההבדל הגדול בינו לבין שוויון הזדמנויות.

עריכה אחרונה על ידי oryo

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
כתבתה את זה בהודעה אבל אני אדגיש שוב - אתה (ואני מניח שגם שני החברים שלך) נמצאים בפוטנציאל ההשכלתי הגבוה ביותר בישראל (הנדסה של מקצוע מבוקש בטכניון, אנשים חריפים ביותר וכו..) וכפועל יוצא גם הפוטנציאל ההשתכרותי גבוה בהתאם.

יש פה בשרשור אנשים שכותבים "יאללה תפסיקו ללכת לבתי קפה אם אתם רוצים לקנות דירה".

אתה בפוטנציאל השכר שלך תצטרך לבזבז המווווון קפה כדי שלא תוכל לחסוך, האנשים הממוצעים ובטח החציוניים (מגעיל לכתוב את זה אבל אני מתכוון כמובן רק לרמות השכר) לא יגיעו לחסכון של הון עצמי (בד"כ) לדירה כי רמת השכר שלהם לא מאפשרת זאת - אלא אם כן לא יעשו כלום חוץ מללכת לעבודה ולחזור לבית של ההורים וגם שם להיסגר בתוך קרטון.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

אבל - ממש ממש כמו שאמרת - אכן כתבתי את זה בהודעה... מה אתה כאילו מסגביר לי? D:

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
ניראה לי שאני אגזים קצת יותר ואומר שהמתכון מס' אחת לקיצור חיי הנישואין זה לגור עם או צמוד להורים, יהיה המחיר אשר יהיה, צריך הורים עב"מים או בני זוג עב"מים בשביל לא ליפול לקטנות ובשביל לחיות בשלווה ובהרמנויה זה לצד זה.

תתפלא, אני גר עם אשתי והילדה אצל ההורים שלה כבר קרוב ל-4 שנים. בינתיים אף אחד לא נרצח. ואף אחד מאיתנו לא "עב"מ" כהגדרתך.

אני לא מפונק ולא מתבכיין, פשוט בולע המון צפרדעים בשביל חסכון להון ראשוני.

Brain

This bitch don't know 'bout Pangaea

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
הוא דיבר על 20 ברוטו. כדי להגיע ל-20 נטו צריך להרוויח סד"ג של 35 ברוטו.

אז עם K15 נטו הוא יכול לחיות כמו מלך בתנאים שציינתי.

3.5K שכירות לדירת 2 חדרים עם חניה (זה מה שאני משלם היום)

2K אוכל ויציאות (מוגזם לחלוטין ליחיד)

נניח 1K על הרכב (גם די מוגזם - אתה גר באזור ת"א כדי לא להזדקק לרכב כל יום)

עוד 1K חשמל מים וארנונה (אם הוא מתקלח שעתיים ביום ומשאיר את המזגן דולק כשהוא בעבודה - אנחנו זוג ומשלמים פחות מזה בחודשיים)

500 על קניות נוספות ובזבוזים (קונדומים, אביזרי מין, etc)

נשאר לבן אדם פאקינג 7K לשים בצד כל חודש.

ב5 שנים יש לו 420K הון ראשוני לדירה, וזה בתנאי שלא מעלים לו את המשכורת בתקופה הזו.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

מ-20 ברוטו נשאר בערך 13 נטו.

שכירות של דירה סבירה במעגל השלישי של גוש דן עולה בסביבות ה-3K. (לפחות)

אוכל, חשמל, מים, הוצאות שונות זה עוד 2K בחודש

רכב - 1K בחודש על רכב אין כזה דבר. איפה דלק, ביטוח, אגרת רישוי, טיפולים? או שמשלמים מימון על רכב חדש או שמשלמים תיקונים על רכב ישן.

6.5 נטו בחודש (בחישוב הסופר אופטימי שלך) רק בשביל לסגור את ההוצאות הבסיסיות ביותר. אנחנו מדברים על סגנון חיים עבודה - בית - עבודה - בית - עבודה - בית.

וזה אף פעם לא נגמר שם. תמיד יש משהו שצריך להחליף, לתקן, לימודים, הוצאה בלתי צפויה שנופלת. אני רווק ואין מצב שאני סוגר את החודש עם פחות מ-10 נטו.

20 אלף ברוטו מציבים את האדם אין שם בקצה העליון של הסקאלה. אין לי מושג איך שורדים אנשים שמרוויחים "רק" 10 ברוטו או חלילה פחות מזה.

יוקר המחייה בישראל מטורף איך שלא תסובב את זה.

פורסם
אלון - צריך לנהל רמת חיים לפי היכולות, תוך מחשבה על העתיד. זה מתחיל בכוס הקפה שאתה כן או לא קונה בקופיקס או ארומה (ואני יכול לומר לך שאני, כבעל משכורת נאה מאד, לא מרשה לעצמי את כוס הקפה הזו, אלא לוקח לעבודה תרמוס שאני מכין ב-5 בבוקר), ומסתיים בבחירת תעסוקה מתאימה ליכולת, עם הפוטנצייאל הטוב ביותר להתפרנס. אם ממשיכים להתיחס לכוס הקפה ואולי למאפה, הרי שמדובר ב-5-30 ש"ח ביום, או 150-1500 ש"ח בחודש. משמעותי מאד, במיוחד אם אינך בעשירון העליון ומעלה.

אתה שוב מפספס את הנקודה העיקרית. מחירי הנדל"ן עולים בשנה בממוצע של כ-10%.

כל שנה בממוצע הוא צריך לחסוך בנוסף עוד 150 אלף ש"ח לדירה לפחות.

דוגמא? חבר קנה לפני כשנה וחודשיים דירת 3 חדרים ב990K. היום אותה דירה בדיוק נמכרה ב1.25M.

תוספת של 260K! מה יעזור בדיוק אם החבר הנכבד לא ישתה קפה וישתה מים כל היום?

אני לא קונה את החיסכון שמדברים עליו כאן. אני לא מעוניין שהילדים שלי יגורו אצלי עד גיל 40 בשביל קורת גג ואני לא צריך לחסוך לכל ילד יותר מחצי מיליון ש"ח. יש כאן כשל שוק שנובע מאינטרסים של הממשלה ובעלי ההון.

חד משמעית, על המדינה לדאוג לקורת גג לאזרחים. האזרחים כאן משלמים מיסים מטורפים ותורמים את מיטב השנים היפות לצה"ל.

כאחד שראה מבפנים איך הועדות האלו מתנהלות (גם בכנסת וגם במקומות אחרים), צריכה לקום ועדת חקירה, איך שולחים דור שלם לכלבים.

פורסם

כל הדיון מסתכם במספר אחד שהוא התשובה לשאלה כמה אתם חוסכים כל חודש ?

מי שלא חוסך מדי חודש בחודשו לעולם לא יגיע לדירה וזה ממש לא משנה כמה הוא מרוויח כי גם 50,000 בחודש נטו לעולם לא יספיקו.

אנשים שלא מוכנים להקריב את ההווה בשביל עתיד טוב יותר יישארו לגור בשכירות כל חייהם.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם (נערך)

אני יכול להעיד על עצמי.

אנחנו זוג צעיר +1, מכניסים יחד 11 נטו. שיפור בשכר יהיה אולי רק עוד כ 3 שנים לפחות כשאסיים לימודים לתואר.

שכירות 3, מעון 2, רכב 2, אוכל 2, ביגוד, קופ"ח, סלולר ועוד שלל הוצאות 1.5. נשאר לנו לחסוך 500 ש"ח.

עשיתי חשבון שאם אצמצם משמעותית את ההוצאות שלנו, אוכל לחסוך עוד 500-1000 ש"ח. אבל, זה מבחינתי לא מציאותי כי זה דורש ויתורים רבים.

האם נראה למישהו פה שזה מעשי מבחינתנו תוך 7 שנים לחסוך הון ראשוני לדירה?.

הדבר היחידי שיש לנו זה עזרה מההורים לקניית דירה כ 200K, לקחת משכנתא של עוד 400K, ולקנות דירה להשקעה בתקווה שהשכירות תכסה את המשכנתא.

עריכה אחרונה על ידי chaimb
פורסם

זה טוב לכולם, אז בשביל מה?

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

עם כל הכבוד, וצר לי לנפץ את הבועה - בהנחה שבחרתם להביא ילד לפני התייצבות כלכלית, חלק מהאחריות (אם לא כל) על הכתפיים שלכם...

(שים לב שאני מסכים איתך על יוקר המחיה בכלליות, אבל מאוד לא מתחבר לגישת אכלולישתולי הנפוצה שלא טורחת לבצע בדק בית)

• תוכן חדש...