Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
למה שמישהו ירצה בכלל להביא ילדים לעולם הזה, עם כל העוני, פשע, אלימות, מלחמות וכו'?

לי רע, אז אני צריך להביא ילד, שגם לו יהיה רע, ועד גיל 20 לא יגיע לירח (ואם יגיע, מחירי דירות הזויים יהיו גם שם)?

אתה עושה סלט בין שרשורים. חוויות אושריקו זה לא פה.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
אוקיי, תודה על ההסבר! באמת שעד כה לא הבנתי בכלל שזו הכוונה שלך... אם הייתי מבין לא הייתי מגיב מלכתחילה כי הרי זה דיון ריק.

ניסוח שהייתי מבין (פחות מבלבל עבור מהנדסים אפיקורסים), ונדמה לי שתסכים איתו: "ילדים אמנם עולים כסף, אבל הקב"ה יתגמל אותך כך שהעניינים הכספיים יסתדרו מעצמם ותהיה במצב טוב מאשר התחלת" - כך לפחות לא משתמע שהילדים עצמם הם המקור לכסף, אלא הקדושה וכו'

עבור האמרה שלך 'אין מחקרים שמוכיחים אחרת' אציין שטכנית אתה צודק, כמו בכל דבר הקשור באמונה ולא במדע או משהו מדיד, אבל כן ארים גבה בנוגע לנתון הגורס כי החרדים הם מהאוכלוסיות העניות ביותר בארץ למרות (/בגלל?) שיש להם את הילודה הגבוהה ביותר, גם ערבים ובדואים מציגים קורלציה דומה, וגם בעולם אוכלוסיות מרובות ילדים הם בד"כ עניות יותר (*כספית*, לא רוחנית או ברמת האושר!). אבל הרי מה שיפה באמונה זה שנותנים לך אקסיומה ואתה לא צריך לשאול שאלות.

מקנא בך על זה - ואני לא ציני בכלל. אני באמת מקנא.

אכן, אושר נמדד בהמון דברים, השאלה על מה שמים אצבע ואומרים, הנה! זה אושר, וכמה עולה לקנות אותו. לגבי המגזר החרדי לא יודע, לא אומר משהו שאין לי מושג מחקרי מקיף או אפילו משהו קל יותר לגביו.

קצת סטינו מהנושא שלשמו נפתח השרשור הזה אבל כן אגיד משהו קטן,

לעתים מהצד לבחור החילוני היהדות נתפסת כחשוכה וארכאית אך זה בדיוק העניין שזה כ"כ הפוך ורלוונטי להיום.

תחשוב על זה ככה, אם אין לך משהו שיעגן אותך מהטירוף של השבוע ויחייב אותך ב משפחתיות נטו כדוגמת שולחן שבת וכו, ללא טלפונים ניידים וללא טלוויזיה ברקע, נטו ילדים ומשפחה,

כמעט ללא סיכוי שתוך כדי מישהו יצלצל בדלת ויפריע לכם באווירה הקסומה הזאת של ה ביחד, אם אין לך את זה אתה באמת עובד מסביב לשעון, וגם אוטו/ים בשבת זה לא קל ומחייב אותך בעומס לא קטן.

אם אין לך את זה, ממש קשה לעניות דעתי ליצור משהו עמוק וארוך טווח. לעניות דעתי, שוב.

הדור של היום זועק להתנתק מכל המדיה שחילחלה לנו לחיים, פשוט קורעת כל קשר אנושי חם שפעם היה טרוויאלי ונעים.

עוד דבר,

מה זה ילדים, בית, אישה,

איך נעריך משהו שאנחנו כ"כ שחוקים לגביו, וטחנו לנו אותו ישר והפוך שהוא עול וחונק אותנו? לגבי אישה למשל. זה העניין של נידה ושמירת נגיעה בין בני זוג, תק' בחודש, אנחנו אסורים, מחייכים, יוצאים לטייל וכו אבל לא נוגעים אחד בשני אבל אז שמותרים יש רצון מחדש וזה לא שיגרתי,

אפשר לצחוק אפשר לצעוק אפשר הכללל אבל בסוף איכשהו בחיים תמיד תחזור לנק' הזאת, של מה אני עושה כאן, למה עכשיו בחיים דווקא? איך קשורים הזאטוטים שלי לעניין, איך קשורה זאת שמתעוררת לצידי כל בוקר לעסק הזה ואיך הכל מתחבר ביחד.

זהו, פיניטוס, נחזור לענייננו.

רואים שהשוק קפא, עדיין לא רואים ירידת מחירים אבל יש הרגשה באוויר שקפא.

מעניין שגם ניר ציין שיש ירידה דרסטית כמדומני במספר העסקאות.

פורסם

מכיר בחור דתי חזק, אומר לי שהמינוסים בבנק זה לא שלו, זה של השם, זה הבעיה שלו והוא ימצא לזה הפתרון.

הוא רגוע וניחוח, השם אחראי והשם יסדר. אני מקנא בו על כך - באמת.

אבל, אני בחיים לא אוכל (ולא ארצה) לחיות באורך חיים כזה, זה לא מתאים לכל אחד.

פורסם

אור

חוק העלות השולית הפוחתת מכיר?

קיים חוק שעלות החזקת ילד חמישי זולה בהרבה מהחזקת ילד ראשון.

פעם קצבת ילדים הייתה עולה בצורה משמעותית מאוד לכל ילד נוסף ילד ראשון היה 150 ש"ח ילד שמיני מעל 1000 ש"ח

תעשה את החשבון לבד ומסקן לנו מסקנותיך.

היום זה כבר לא כך בקצבת ילדים

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

ממש התאפקתי, אבל אתה פשוט מרים להנחתה:

לעתים מהצד לבחור החילוני היהדות נתפסת כחשוכה וארכאית אך זה בדיוק העניין שזה כ"כ הפוך ורלוונטי להיום.

ראשית, רק להבהיר שאין לי שום דבר אישי נגד מאמינים מכל דת שהיא, וכמובן זכותם והכל. אבל בוא לשניה נראה מה יש לנו פה.

מישהו מביא לך ספר, שבו מתוארת ישות ערטילאית כזו או אחרת. הספר הזה כבר די עתיק, כמה אלפי שנים בכיף, ונטען בו שהוא נכתב ע"י אותה ישות ערטילאית בכבודה ובעצמה. כשאתה קורא את הספר בעצמך, בלי הררי הפרשנויות שנכתבו עליו באותם אלפי שנים, אתה מגלה די הרבה טעויות (היסטוריות, מדעיות, רק תבחר) וגם די הרבה חוסרים של ידע. כשאתה מנסה לדמיין מה היה חושב אדם שחי בתקופה שממנה הגיע הספר, נראה לך שהוא יכול היה להמציא לעצמו הסברים דומים למה שכתוב בספר כדי להסביר לעצמו את העולם בהתחשב בידע שהיה לו אז.

כל פעם שאתה מנסה לבדוק לגבי משהו שכתוב בספר הזה ולא מסתדר עם המציאות כפי שאנו מכירים כיום, מסבירים לך שאתה לא מבין כלום ונותנים לך הררים של פרשנויות שבסופו של דבר פשוט לוקחות איזו מילה ונתלות בה כדי להגיד בדיוק ההיפך ממה שכתוב בספר, בשעה שההסבר הטריויאלי (מי שכתב את המקור פשוט טעה) נראה הרבה יותר הגיוני.

כשאתה מסתכל על מה שעושים האנשים שלכאורה באמת מאמינים שאותה ישות אכן קיימת ואכן כתבה את הספר, נראה לך שמישהו פשוט התבלבל לגמרי, ומאז לא הצליח למצוא את הסולם לרדת מהעץ. למשל, מאמינים יוצאי עדות המזרח שמסתובבים בחליפות שחורות בשיא הקיץ בישראל כי ככה התלבשו לפני כמה מאות שנים במזרח אירופה, או אנשים שמסרבים ללחוץ על כפתור ביום מסוים בשבוע כי באיזשהוא אופן זה מתקשר להם לבניית בית המקדש, או אנשים שממש מאמינים שאם הם רק ילמדו את כל הפרשנויות האלו טוב טוב, לא ילחצו על שום כפתור במהלך אותו יום בשבוע ויאכלו רק דברים מסוימים אז יגיע מישהו שיציל אותם מכל מה שקורה פה, ואז גם יחזיר לחיים את כל המתים (ותחשוב מה זה יעשה לנדל"ן!), או שאולי הוא אפילו כבר הגיע, רק אעפס קצת התפגר מאז, ותיכף תיכף הוא חוזר.

ואחרי כל זה, במשך אלפי שנים לא ניתן אפילו שמץ של בדל של קצה של הוכחה לקיומה של אותה ישות שכתבה את הספר (ושולטת בעולם, מיינד יו), בעוד שהרבה דברים שדי רלוונטיים לחיינו כאן ובכלל לא מוזכרים בספר הזה הומצאו או התגלו. ואם תשאל את המאמינים למה לא נראה שהדבקות הארוכה שלהם בכל הממבו-ג'מבו הזה ממש משתלמת, הם ימלמלו לך איזה הסבר בלתי ניתן להפרכה על "צדיק ורע לו" או "שכר ועונש בעולם הבא", וימשיכו להתנהג בצורה המוזרה שהם כל כך אוהבים רק כדי לא לרדת מהעץ הנח שלהם חס וחלילה.

אז אני אומר: למה לא מפלצת הספגטי? לפחות אפשר להתחפש לפיראטים, ואף אחד לא מכריח אותך להתלבש בחליפות שחורות בקיץ המזרח התיכוני. שתיים אפס למפלצת!

לגבי הטיעון השחוק שאם אמונה א (יהדות) גוררת התנהגות חיובית ב (משפחתיות) אז גם א חיובי ולכן נכון, נו, זו טעות לוגית כל כך בסיסית שאפילו אין טעם לדון בה.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

אני חושב שיש פה קצת שיח חרשים.

ברור שמחד גיסא לא משנה מה הסטטוס שלך, תמיד עליך לדאוג לא להוציא שקל יותר מהכנסתך, ובטח ובטח שלא לשעבד את עתידך לטובת ההווה (תרבות האשראי).

אם יש צורך, חובה אפילו להתכלב כדי להשיג את המטרה הזאת של איזון כלכלי.

וכן, לפעמים בדיוק כוס קפה זה ההבדל בין עני (בעל חוב, חי במינוס), ללא עני.

השקל הבודד הזה שמייצר לך את הקו הקטנטן משמאל לספרות בחשבון הבנק שלך, ומאדים אותן.

מאידך גיסא, ברור שקשה מאוד (לא בלתי אפשרי, אבל קשה מאוד) לצבור הון אמיתי, גם אם זה במחיר התכלבות.

לא אוהב לתת דוגמאות על עצמי, אבל בגדול אוכל לספר שיש תקופות בחיים (ואני לא בטוח שהן לגמרי מאחורי), שבאמת הייתי צריך לבחור בין קפה ומאפה (יעני מותרות) ללחם וחלב.

אדם חסר אחריות יקח גם וגם, כי למה יש וויזה?

אני בחרתי באיזון הזה, וב''ה למרות שהכנסות התא המשפחתי שלנו על הצד הנמוך יותר בסקאלה (ולא משנה כרגע הסיבות, זה עוד נושא כאוב לדיון), אנו בהחלט מאוזנים.

מתאמצים בכל הכח שחובות אשראי לא יגיעו חלילה מצריכה שוטפת, אלא אך ורק לדיור (משכנתא + הלוואות להשלמת ההון העצמי).

אהיה הגון ואספר גם ששיחק לי המזל (אני קורא לזה סייעתא דשמיא, אבל לא נפתח נושא נוסף) וזכיתי בדירה במחיר למשתכן לפני כמה שנים עוד בגלגולה הקודם של התוכנית, מה שאיפשר לי במשכנתא נמוכה יחסית (400,000) לצאת ממעגל השכירות ולשלם את אותו סכום בדיוק שהייתי מוציא על שכירות, לרכישת עוד חלק קטן מהדירה שלי בכל חודש מהבנק (ככה אני מסתכל על זה).

בזכות גובה ההלוואה הנמוכה ובניית תמהיל טוב, הריביות שאשלם בטוטל מסתכמות בסכום נמוך, מה שמייתר את הדיון במקרה הנוכחי "האם לבזבז כסף על שכירות או על ריבית לבנק".

נקודה קטנה למחשבה:

כשזכיתי בדירה, היו לי בדיוק 90,000₪. לא בדיוק כסף לבית.

גם גיסי זכה באותו פרוייקט איתי, וגם לו היה סכום דומה.

אני התאמצתי ללוות סכום גבוה כדי להשלים להון העצמי, אחרי ניתוח שוק שעשיתי ולמדתי שזה הדבר הנכון כלכלית לעשות.

גיסי וויתר על הזכיה (למרות הנתונים הדומים שלנו פחות או יותר), ורכש בכסף שלו מזדה 3 חדשה (כמובן לקח הלוואה להשלים...).

תנחשו לבד כמה שווה היום המזדה שלו וכמה שווה הדירה שלי.

נכון, אז בזמן הזה נסעתי בפולו דיזל קשישה ומטרטרת והוא ביפנומטית חדשה, אבל ההבדל הוא שהפולו שלי נמכרה אתמול אחרי 4.5 שנים תוך מימוש ירידת ערך של 8,000₪ לאורך השנים יחד, והוצאות אחזקה סבירות מאוד.

אם תרצו, ההבדל בין אנשים שהתחילו מאותה נקודת מוצא הוא שעניים קונים את המותרות שלהם בהתחלה, ועשירים קונים את המותרות שלהם בסוף (הנכסים שהם צברו קונים להם).

חשוב מאוד כן לזכור לשחרר את החגורה מדי פעם כשאפשר, וכן לחיות להנות ולחייך, אבל חובה לרכוש הרגלים נכונים.

בהצלחה לכולם איש איש בדרכו.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם
ממש התאפקתי...

ראשית, רק להבהיר שאין לי שום דבר אישי נגד מאמינים מכל דת שהיא, וכמובן זכותם והכל. אבל בוא לשניה נראה מה יש לנו פה.....

שמע, אני אף פעם לא נכנס לויכוחי דת, אך התגובה שלך צדה את עיניי.

כתבת מגילה ועשית סלט בין מפלצות לבגדים, וניסית להוכיח לבחור עד כמה הוא חי בהזיה.

מה רצית להוכיח?

שאתה מתקדם והוא חי במערה ליד ים המלח?

הזלזול הזה לא לעניין.

פורסם
אכן, אושר נמדד בהמון דברים, השאלה על מה שמים אצבע ואומרים, הנה! זה אושר, וכמה עולה לקנות אותו.

זו הבעיה שמגיבים לאנשים לפי דף מסרים ולא לפי הדיון עצמו ו/או המילים שהם כותבים, שכן נדמה לי שאולי השתרבב לי "בטעות" פעם או פעמיים שאני לא מדבר על אושר - שניה בוא נבדוק:

אייסקו צר לי על ה'חדות' אבל או שתפעיל את יכולות הבנת הנקרא שלך, או שתפתח אותן. רשמתי כמה וכמה פעמים שלהביא ילדים זה סופר לגיטימי ושילדים זה שמחה להוריהם (כך מספרים) וכו', אל תאמין לי פשוט תקרא שוב את ההודעות שלי זה רשום שם באופן די ברור.

...

אם הברכה שהם מביאים גדולה מהעלות, אז מה לעזאזל אתה רוצה ממני? תביא עשרים ילדים מבחינתי. אתה מציג את זה כאילו אמרתי למישהו מה הוא צריך או נכון לעשות וזה שקר גס.

1...ואני אציין שוב בשביל שלא תוציא את דברי מההקשר: אני לא טוען שילדים זה רע, אני כן טוען שלגידול שלהם יש עלות.

כאילו - "אני"... המציאות טוענת, זו שכן מאמינה בחשבון ושאר מרעין בישין.

שכל יעשה את החושבים שלו בנוגע להאם ומתי העלות הכלכלית מצדיקה את העליה בפרמטרים אחרים (נניח: אושר!), ואיפה שמים את הגבול.

- עריכה (בהתאם להודעה האחרונה של אייסקו) -

הטענה "ילדים מוסיפים לעו"ש" לא שקולה ל"ילדים מוסיפים שמחה לחיים"... עו"ש זה משהו פיזבילי, מדיד.

שמחה ואושר זה משהו סובייקטיבי ואני לא חושב שאף אחד כאן כתב שילדים זה רע, אני בטח לא כתבתי ואפילו כתבתי להיפך.

שים לב שגם לא כתבתי שכסף יותר חשוב משמחה, או שכסף חשוב יותר מילדים, או אדושם יודע אילו עוד מילים אתה מייחס לי...

כולה כתבתי שילדים עולים כסף, זו עובדה חשבונאית, במקום לומר "הא וואלה אבל מה שאני התכוונתי זה שילדים זה אחלה גם אם הם עולים כסף" אתה דבק ב"אי אפשר להוכיח אמפירית שהם לא מסייעים לך בעו"ש"... #מה

עבור האמרה שלך 'אין מחקרים שמוכיחים אחרת' אציין שטכנית אתה צודק, כמו בכל דבר הקשור באמונה ולא במדע או משהו מדיד, אבל כן ארים גבה בנוגע לנתון הגורס כי החרדים הם מהאוכלוסיות העניות ביותר בארץ למרות (/בגלל?) שיש להם את הילודה הגבוהה ביותר, גם ערבים ובדואים מציגים קורלציה דומה, וגם בעולם אוכלוסיות מרובות ילדים הם בד"כ עניות יותר (*כספית*, לא רוחנית או ברמת האושר!). אבל הרי מה שיפה באמונה זה שנותנים לך אקסיומה ואתה לא צריך לשאול שאלות.

אתה יודע, בתור מי שנצמד לטקסט כתוב ומנתח אותו לעומק - הייתי מצפה את הכבוד הבסיסי ביותר של לקרוא את ההודעות של מי שמתדיין איתו במלואן. אני ממש בסדר עם זה שתזלזל באמונה ו/או דרך החיים ה"ריקה" שלי - אבל לא בסדר עם זה שאתה מוציא דברים מההקשר למרות שחוזרים עליהם פעם, אחר פעם, אחר פעם, אחר פעם ...

אז הדיון בינינו הסתיים לצמיתות, אני בטוח שאתה בסדר עם זה. שא ברכה (:

--

ישה - בגלל שהערת לי בעבר אני לא אתייחס להודעה שלך כמו שהיא נשמעת אצלי בראש (אינדוקציה / סדרה הנדסית) P:

ננסה לדבר 'כלכלית': זה שילד נוסף עולה פחות מילד קודם -- לא אומר שהילדים עצמם מייצרים כסף... זה רק אומר שהעלות השולית פר ילד פוחתת. זה לא קשור בכלל למה שאני אמרתי (ילדים עולים כסף, לא מעט).

הקפדתי בכל הודעה לנסות להבהיר את הטענה בשביל שלא יוציאו דברים מההקשר, זה לא עזר עם אייסקו אבל מקווה שאתה תהיה יותר 'חברי':

אני לא טוען דבר נגד ילדים, תביאו אחד תביאו שלושה תביאו עשרה ילדים.

רבאק, אני מניח שגם אני אלך בתלם מתישהו בעתיד הלא רחוק...

אני כן טוען שילדים זו לא אך ורק החלטה רגשית: "יההה בא לי תינוק!"

ו/או רפואית: "קל יותר להביא בשנות הפוריות שלי תינוק!"

אלא גם (לא רק, גם) כלכלית: "אני רוצה תינוק אבל חשוב לי לכלכל אותו ואת התא המשפחתי שלי בהתאם"

עם מה אתה לא מסכים?

הטענה שאלוקשם ישמור עלינו מלמעלה ויסדר את כל בעיותינו הכלכליות, כאמור, לא מחזיקה מים כי משפחות מאוד מאוד דתיות עם מאוד מאוד ילדים חיות מהיד לפה ובדוחק.

אין לי בעיה עם הטענה שהמשפחות האלו הרבה יותר מאושרות ממני, יש לי בעיה עם הטענה שהעו"ש שלהן הרוויח מהנושא. אם פלוני לא מצליח להבדיל בין פרמטר אובייקטיבי מדיד לבין פרמטר סובייקטיבי רגשי (ואולי קצת נתון למניפולציות) - אז שלא יוציא דברי מההקשר.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
גם יחזיר לחיים את כל המתים (ותחשוב מה זה יעשה לנדל"ן!)

דווקא נדל"ן אני מאמין שיהיה בשפע בחינם, רק לפנות משם בעזרת שוטגאן את הדיירים שמתו וקמו לתחיה. בעיה יותר גדולה זה מה (או יותר נכון את מי) הם יאכלו.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

מה יעזור לך שוטגאן?

הם יקומו לתחייה עוד פעם, ידרשו את זכות השיבה!

(או שבעצם זה מבצע חד פעמי לרגל בואו של מ. צדקנו?)

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

אור

בוא נניח לצורך הדיון שעלות ילד היא 500 ש"ח ואתה מקבל עליו 1000 ש"ח קצבה. האם העו"ש משפר מצבו?

עלות הילד העשירי לצורך הדיון היא נמוכה בהרבה מעלות הילד הראשון, כי לא רוכשים לו שום דבר חדש כמו בגד או נעל, הכל הוא מקבל מהאחים הבוגרים.

פו הדוב

בשם מקום לא נכתב כי התנ"ך נכתב על ידי אלוהים.

החוקים הסוציאליים שיש בתנ"ך הלוואי עלינו כיום.

נכון שהפרשנות שלא תבעיר אש ( פעולה שדרשה עבודה בימי קדם ) ויישומה היום שלא תדליק חשמל היא הזויה , אבל היא הזויה לא בגלל מה שנרשם בתנ"ך אלא בידי פרשניה שלא השכילו להתאים את מה שנכתב להישגים הטכנולוגיים של ימינו.

כך לגבי נסיעה בשבת , שדרשה מאמץ מבעל החיים עליו רכבת ולך כרוכב.

ההודעה של אברג'ל כאן מספר 891 לגזור ולתלות במקום פוסטר של השד יודע מי.

איש שלקח על עצמו משימה ובנה את עצמו, גם אם הדרך עוד ארוכה עד שיגמור עם הבנק.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
למה שמישהו ירצה בכלל להביא ילדים לעולם הזה, עם כל העוני, פשע, אלימות, מלחמות וכו'?

לי רע, אז אני צריך להביא ילד, שגם לו יהיה רע, ועד גיל 20 לא יגיע לירח (ואם יגיע, מחירי דירות הזויים יהיו גם שם)?

רע לי בחיים. אני לא רוצה ילד, זה אחריות גדולה מדי. גם גלב.

רגע, חתול! חיה מושלמת ותגרום לי לאושר.

פורסם

חתול לא דורש יותר מדי השקעה, ומצד שני מכסה את הצורך שלך לדאוג ליצור חי.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• חברי המעגל הראשון
פורסם

חתול יהרוס לך את הרהיטים, יפיל לך דברים מהמדפים ויחרבן לך בתוך הנעליים.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
זו הבעיה שמגיבים לאנשים לפי דף מסרים ולא לפי הדיון עצמו ו/או המילים שהם כותבים, שכן נדמה לי שאולי השתרבב לי "בטעות" פעם או פעמיים שאני לא מדבר על אושר - שניה בוא נבדוק:

אתה יודע, בתור מי שנצמד לטקסט כתוב ומנתח אותו לעומק - הייתי מצפה את הכבוד הבסיסי ביותר של לקרוא את ההודעות של מי שמתדיין איתו במלואן. אני ממש בסדר עם זה שתזלזל באמונה ו/או דרך החיים ה"ריקה" שלי - אבל לא בסדר עם זה שאתה מוציא דברים מההקשר למרות שחוזרים עליהם פעם, אחר פעם, אחר פעם, אחר פעם ...

אז הדיון בינינו הסתיים לצמיתות, אני בטוח שאתה בסדר עם זה. שא ברכה (:

הכי שבעולם, תודה, לא זילזלתי ואם יצא מדברי שהבנת כך, סליחה.

לענייננו..

• תוכן חדש...