Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה לא מאה או מאתיים שקל, זה הסנטימנט.

אם מספיק אנשים יחשבו שההורדה הזו היא תחילת רצף  הורדות ויחששו שתיכף מחירי הדירות הולכים לעלות, תתחיל שוב הסתערות על הנדל״ן. וזו יכולה להיות נבואה שמגשימה את עצמה.

בסוף הכל פה הולך לפי התנהגות העדר.

• רעיון טוב! 2

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• חברי המעגל הראשון
פורסם

זה לא נכון להניח שכל מי שיש לו יכולת כבר משתתף בשוק הדירות. יש הרבה אנשים עם יכולת שעד עכשיו העדיפו לא להיכנס לזה, והשינוי כיוון הזה יעודד אותם להיכנס.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
בתאריך 23.11.2025 בשעה 16:49, יובל .מ. כתב:

מה ההבדל בין להשקיע 1800 שקל בsnp או בדירה שתהיה שלך, שמכניסה דיבידנד חודשי שפשוט הולך כרגע לבנק ומספקת תשואת על המחיר שלה?

והכי חשוב - פטורה מרוב המיסים.

שזו השקעה ספקולטיבית.

לאורך זמן, נגיד 20 שנה אחרונות, תסתכל על התשואות בשוק ההון מול התשואות בשוק הנדלן שלנו ותראה ששוק הון עשה יותר כסף.

וזה כשהייתה פה התפוצצות נדלן מטורפת עם תשואות גבוהות מאוד שספק אם יחזרו.

ברגע שאתה משלם כל חודש כסף על נדלן, אתה בעצם בתשואה שלילית וזה בהגדרה השקעה גרועה.

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם
לפני 14 דקות, yuvalganim כתב:

ברגע שאתה משלם כל חודש כסף על נדלן, אתה בעצם בתשואה שלילית וזה בהגדרה השקעה גרועה.

פה הטעות שלך.

תזרים חודשי שלילי =/= תשואה שלילית.

פורסם
לפני 20 שעות, פינדר כתב:

זה לא מאה או מאתיים שקל, זה הסנטימנט.

אם מספיק אנשים יחשבו שההורדה הזו היא תחילת רצף  הורדות ויחששו שתיכף מחירי הדירות הולכים לעלות, תתחיל שוב הסתערות על הנדל״ן. וזו יכולה להיות נבואה שמגשימה את עצמה.

בסוף הכל פה הולך לפי התנהגות העדר.

חוצמזה שהנגיד הוציא הבהרה שזו לא תחילתה של מגמה ולא חוזרים לריבית אפסית מיד אחרי הכרזת הריבית

"when you see a good move, look for a better one..."

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

פורסם

מה שהנגיד אומר זה דבר אחד ומה שהציבור מבין זה דבר אחר. אני באמת לא יודע לאיזה כיוון זה ילך, אבל זה כן יכול תת פוש למי שיושב על הגדר ומחכה לעוד ירידות מחירים בנדלן.

מתישהו המגמה תתהפך. מחר או בעוד 5 שנים. וכשזה יקרה, כ-ו-ל-ם ירוצו לקנות מהר מהר.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני שעתיים, יובל .מ. כתב:

פה הטעות שלך.

תגיד, איך הגעת למסקנה שלא בונים פה מספיק? מה היו התחלות הבניה בשלוש השנים האחרונות ובמחצית הראשונה של 2025?

פורסם
לפני 3 דקות, BarryG כתב:

תגיד, איך הגעת למסקנה שלא בונים פה מספיק? מה היו התחלות הבניה בשלוש השנים האחרונות ובמחצית הראשונה של 2025?

אני? אני לא הגעתי לשום מסקנה.

מתבסס על הלמ"ס.

פורסם
לפני שעתיים, יובל .מ. כתב:

פה הטעות שלך.

אתה מניח  שעליית ערך עתידית תפצה על התשואה השלילית בהווה.
זה היה כך עד לעליית הריבית. לא ברור בכלל שזה ימשיך להיות כך.

פורסם
לפני כשעה, יובל .מ. כתב:

אני? אני לא הגעתי לשום מסקנה.

מתבסס על הלמ"ס.

שמראה התחלות של 67 א' יח"ד ב- 2022, 62 א' ב- 2023, 67 א' ב- 2024 ו- 37 א' במחצית הראשונה של 2025. איפה הלא בונים מספיק פה?

• אהבתי 2
פורסם
לפני כשעה, vxlan כתב:

אתה מניח  שעליית ערך עתידית תפצה על התשואה השלילית בהווה.
זה היה כך עד לעליית הריבית. לא ברור בכלל שזה ימשיך להיות כך.

שוב - *תזרים* שלילי זה לא *תשואה* שלילית.

מה ההבדל בין להשקיע כל חודש 2000 שקל בנייר ערך כמו הsnp לעומת להשקיע 2000 שקל בדירה שלך, שממונפת ויש מישהו שמשתתף איתך בחלק גדול מהמינוף?

לפני 19 דקות, BarryG כתב:

שמראה התחלות של 67 א' יח"ד ב- 2022, 62 א' ב- 2023, 67 א' ב- 2024 ו- 37 א' במחצית הראשונה של 2025. איפה הלא בונים מספיק פה?

קודם כל אתה צריך לבדוק כמה מתוך זה הן דירות בפינוי בינוי ולקחת בחשבון שחלק גדול מתוך זה כבר שמור לאותם דיירים.

דבר שני אתה עומד בערך על הכמות שקבעו כיעד ומתעלם מהפער שכבר קיים.

אם לא היה פער לא היינו רואים עלייה כזאת מטאורית במחירים.

פורסם (נערך)
לפני 10 דקות, יובל .מ. כתב:
לפני כשעה, vxlan כתב:

שוב - *תזרים* שלילי זה לא *תשואה* שלילית.

מה ההבדל בין להשקיע כל חודש 2000 שקל בנייר ערך כמו הsnp לעומת להשקיע 2000 שקל בדירה שלך, שממונפת ויש מישהו שמשתתף איתך בחלק גדול מהמינוף?

התשואה היא שלילית כי :
1)השכירות לא מכסה את הריבית במינוף מקסימלי. אתה משלים את תשלום הריבית לבנק כל חודש מכיסך ( לדוג' - דירה שעולה 1.3M, בריבית של כ5%, תגבה ממך תשלום ריבית של כ4K ש"ח. לא מכיר דירה במחיר ההזה באיזור נורמלי שתכניס שכירות כזו.).

2)אתה בתשואה שלילית לעומת האלטרנטיבה לכסף שקבור בקירות. 

שני הנ"ל הן עובדות שקורות יום ביומו - לא ספקולציה עתידית. 
אולי אם תהיה עליית ערך עתידית מספיק גבוהה ( ואת זה נוכל לדעת רק ביום המכירה, לא לפני) היא תקזז לך את התשואה השלילית הנ"ל.

עריכה אחרונה על ידי vxlan
פורסם
לפני 19 דקות, BarryG כתב:

אני לא נכנס לוויכוח הלעוס הזה, של שוק ההון vs נדל"ן, ולא מביע דעה בנושא.

אתייחס רק לנקודה הזאת של התחלות בניה

67k לשנה זה קצת? זה הרבה?

בלי להבין מה הביקוש, אין משמעות לצד ההיצע בלבד

• רעיון טוב! 1
ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

• חברי המעגל הראשון
פורסם

וזה גם תלוי במיקום.

אם מוסיפים 500 דירות באור יהודה זה לא אותו דבר אם מוסיפים 500 דירות בגבעתיים.

• אהבתי 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...