Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3470 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אשמח מאוד לעזרת הפורום כדי להבין האם אני לא מבינה משהו, או שאכן יש בעיה בהתנהלות המוסך.

לפני כשבוע הטורים במנוע התחילו להשתולל לי בהילוך סרק (עולים גם עד ל-3 ויורדים ללא שום התערבות שלי). כמו כן נורת אזהרה של המנוע נדלקה.

הכנסתי את הרכב (יונדאי i10) למוסך מורשה של יונדאי.

לאחר שהרכב בילה יום במוסך המוסך טען שהבעיה היא מצתים תקולים. אישרתי את החלפת המצתים (כ500 שקל) בתקווה שזה יפתור את הבעיה. לאחר שהרכב הוחזר אליי הכל היה בסדר, ואז לאחר נסיעה של כמה דקות הנורה של המנוע שוב נדלקה והטורים ברכב שוב התחילו להשתולל (גם התחיל להיות רעש מוזר של שריקה).

החזרתי כמובן את הרכב למוסך והם אמרו לי שיש פיח במנוע והם ביצעו ניקוי (לא חויבתי על זה). באוטו רגע שהמכונאי החזיר לי את הרכב (הוא עדיין היה ברכב) הבעיה חזרה.

הגעתי למחרת עם הרכב שוב והכנסתי אותו למוסך. הם אמרו שהפעם הם יעשו בדיקה יותר מקיפה. קיבלתי טלפון לאחר יומיים שהתקלה היא בממיר הקטליטי (זה באמת משהו שיכול לגרום להעלאת הטורים?) והתיקון עולה מעל 3500 שקל.

כשדיברתי איתם לגבי התיקון הם לא הסכימו להחזיר לי את ה-500 שקל ששילמתי על התיקון שלא עזר (וגם לא לקזז את זה מהתיקון של הממיר הקטלטיטי).

זה נשמע לי מעט לא הגיוני, אני מביאה את הרכב למוסך מורשה יונדאי במטרה שיתקנו לי את התקלה, הם מחייבים אותי על פעולה שלא הייתה בעצם קשורה לבעיה, ופעמיים מחזירים לי את הרכב (סך הכל בילוי של 4 ימים במוסך ללא רכב בינתיים) ועכשיו רוצים גם לגבות מחיר מלא על תיקון שאני שוב לא בטוחה שיעזור.

מה עליי לעשות ? האם עליי לקבל את זה ולבצע את ההתיקון ? האם יש לי אופציה אחרת ? האם זאת התנהגות הגיונית של מוסך מקצועי ?

כמו כן, סליחה על הבורות, אבל אני עדיין לא מבינה איך ממיר קטלטילי שהוא חלק ממערכת הפליטה של הרכב משפיע על הטורים שלו....

תודה רבה מראש,

מור

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

א. תסבירי להם שאם ככה הם עובדים אז זו הפעם אחרונה שאת מגיעה למוסך

ב. תארי לך מנתח שהיה משתיל חלק שעבד תקין ולא אבחן נכון. מה היה קורה ? מי פה אשם בבעיית האבחון.

ג. שיחזירו את הכבלים הישנים חזרה ויזכו אותך אני מקווה שלא זרקו כבלים תקינים .

ד. עם יכולת טכנית כזו אולי עדיף לברוח מהר למוסך אחר . ייתכן שהממיר בסדר גמור וזה רק ירייה באפילה.

מוסך בלאי. מה שם המוסך ובאיזה איזור?

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

אני מציע לך לקחת את הרכב למוסך אחר לבדיקה וקבלת חוות דעת והצעת מחיר לתיקון.מוסך מורשה לא אמור לשחרר את הרכב ללא פתרון מלא של התקלה גם אם זה לוקח מספר ימים.לדעתי המוסך צריך להתחשב בעלות התיקון ולחייב רק עבור המצתים ולא עבור העבודה שבוצעה.בכל מקרה קבלי את הצעתי ובדקי את הרכב במוסך אחר מבלי לספר להם על מה שבוצע או מה האבחנה שקיבלת במוסך אחר.יש הפתעות לפעמים

Sent from my SM-N900 using Tapatalk

פורסם

הי, תודה רבה על התגובות !

כנראה שזה מה שאעשה, השאלה היא מה אני יכולה לעשות לגבי מה שהם גבו ממני.

ועוד משהו, שכחתי לציין אולי את הדבר הכי חשוב. הבעיות התחילו ישירות לאחר שתדלקתי את האוטו (כמובן שלאחר שזה התחיל בדקתי בערך עשרים פעמים את החשבונית של הדלק לראות שבאמת תדלקתי 95). אך המוסך אמר שהוא בדק את הדלק ואין איתו שום בעיות.

פורסם

קודם כל איזה שנה האוטו,כמה ק״מ,הסטורית טיפולים,האם זה המוסך הקבוע שלך?.

נשמע שזאת תקלת מנוע צעדים.

פורסם

ROEi1

הרי בדקו לו דלק ואמרו שדלק בסדר.

איך הוא בדיוק יכול לרוקן דלק לבד ולמה לעשות את זה בכלל ?

תוסף איכותי לדלק לא מטפל בדלק,מה שכן נזק לא יהיה אבל לניקוי מערכת זה יכול רק לעזור.

פורסם

למה? מהסיבה הפשוטה שכל הצרות התחילו לאחר התדלוק, יכול להיות שמדובר בצירוף מקרים ויכול להיות שלא...לפי דעתי זה שווה בדיקה, בטח כשהמוסך מתכנן להחליף חצי אוטו על חשבון הזמן והכיס של הלקוח כדי למצוא את התקלה.

פורסם
ROEi1

הרי בדקו לו דלק ואמרו שדלק בסדר.

איך הוא בדיוק יכול לרוקן דלק לבד ולמה לעשות את זה בכלל ?

תוסף איכותי לדלק לא מטפל בדלק,מה שכן נזק לא יהיה אבל לניקוי מערכת זה יכול רק לעזור.

איך אפשר לבדוק דלק בדיוק? ואיך לדעתך בדקו? לפי העין? בדיקת מעבדה? ספק גדול אם מישהו מהמכונאים יכל "לבדוק את הדלק".

אני מתייחס כרגע לחילופי הדברים בינכם, אם הדלק פגום או לא תקין או מהול בצורה רצינית בנפטה (לא מוהלים במים חברים, מיתוס, מים נמצאים בדלק כתוצאה מאטימה לקויה של המאגר, טל בוקר וגשמים שחודרים, מים לא מתערבבים עם דלק ויגרמו לנעילה הידרוסטטית של המנוע).

אם הדלק מהול בצורה קשה, על סמך קביעה לא ברורה, שירוקן הכל ויתדלק מחדש, מה הבעיה באמת? (שוב, בהקשר של חילופי הדברים שלכם).

פורסם

הי! תודה רבה לכולכם על התגובות, מחמם את הלב לראות שלאנשים איכפת והם מנסים לעזור!

גם אני לא הבנתי איך הם יכלו לבדוק את הדלק כבר לאחר שעה, זה באמת נשמע לי לא הגיוני.

בכל מקרה מחר בבוקר אני אגיע אל המוסך ואדרוש לראות מסמך כלשהו של פירוט התוצאות של בדיקת הדלק.

התקלה התחילה ממש 5 דקות אחרי שתדלקתי (מה שממש מחזק את הטענה שזה הדלק). השאלה היא האם בכלל תקלה כזאת יכולה לקרות בעקבות דלק לקוי ? ומה בכלל קשור ממיר קטליטי לטורים של הרכב ??

פורסם

הי, הרכב הוא שנת 2013 (יונדאי i10 ידני מנוע 1000). הרכב עשה 60000 ק"מ וטופל תמיד בזמן במוסך מורשה. עד עכשיו טיפלת במוסך מורשה ביהוד, אך הפעם בחרתי לחרוג ממנהגי והלכתי למוסך מורשה בהרצליה.

אם זה באמת היה מנוע צעדים אז למה הם לא מצאו את זה ?

• תוכן חדש...