Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3470 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תחזרי למוסך שאת מכירה וטיפל את רוב חיי האוטו.

התקלה שאת מתארת נשמעת כמו תקלת מנוע צעדים,אבל אני כאן,והאוטו שם.

המוסך הישן איזה סדר גודל של חשבוניות הית מקבלת במהלך ה-60000 ק״מ?

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני היחיד שקורא את זה ולא מבין איך לכל הרוחות הם טוענים בתוקף שממיר של יונדאי בת שלוש-ומשהו שעברה 60 אלף קילומטר התקלקל?

גם אם כן, נניח, זה משהו שאני הייתי פונה לשירות לקוחות של כלמוביל בגללו ומבקש החלפה באחריות.

זה משהו ממש חריג לגיל וקילומטר כזה.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

לא רואה קשר בין ממיר קטליטי לטורים בסרק. ממיר סתום יגרום לרכב להיחנק ולא להעלות טורים.

בכל מקרה 60,000 ק"מ נשמע מעט מאוד בשביל לסתום ממיר.

כמה נשאר לך במיכל דלק? אם נשאר חצי או פחות, הייתי מנסה לתדלק שוב (כמובן בתחנה אחרת) ולראות אם המצב משתפר.

אם הדלק היה מהול, אחרי שתמלאי דלק שוב, הוא יהיה פחות מהול.

דלק מאוד יכול להסביר טורים לא יציבים, מחשב הרכב מקבל אינדיקציה לא נכונה מחיישן החמצן ומעשיר את התערובת ואז מקבל אידיקציה הפוכה ומוריד. מאוד הגיוני לדלק שלא בוער כמו שצריך.

פורסם

לא פוסל גם את בעיית הדלק,כבר היו מיקרים של סולר בדלק וכו.

מחייב ריקון כל הדלק עד הסוף,לכן אני נמנע מלהמליץ לך על למלא עוד דלק חדש עד קבלת מיכל מלא.

כמה דלק יש במיכל כרגע?.

פורסם

הי!

כרגע המיכל הוא על שלושת רבעי מלא (אבל זה מיכל קטן). בכל מקרה אני לא רוצה למלא דלק שוב בלי שאקבל איכשהו דגימה של הדלק...

אם אמלא שוב אז לא אוכל כבר לפנות לתחנת הדלק בטענה שהדלק היה מהול

פורסם

אני יכול להבטיח לך שגם עכשיו אף אחד לא באמת יבדוק כימית את הדלק, בטח שלא במוסך, הסיכוי היחידי לבדיקה של הדלק היא רק אם את תפני למכון המתאים ותשלמי על זה.

אני לא הייתי טורח לעשות זאת.

פורסם

לא חובה מוסך מורשה .

יש מוסכים כלליים מומלצים בפורום בכל גוש דן שלפי מה שאני מבין זו הסביבה הקרובה שלך.

בטח ובטח לרכב עם מכאניקה פשוטה כמו יונדאי I10.

אם לא תתעקשי על מורשה יונדאי אפשר יהיה להפנות אותך למוסכים אחרים.

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם

הי,

לא התעקשתי על מוסך מורשה.. פשוט לא מכירה משהו אחר.

מה גם שחשבתי שאם אלך למוסך מורשה אז יהיה לי תיעוד של בדיקת הדלק.

לא חובה מוסך מורשה .

יש מוסכים כלליים מומלצים בפורום בכל גוש דן שלפי מה שאני מבין זו הסביבה הקרובה שלך.

בטח ובטח לרכב עם מכאניקה פשוטה כמו יונדאי I10.

אם לא תתעקשי על מורשה יונדאי אפשר יהיה להפנות אותך למוסכים אחרים.

פורסם

לצערי זו תופעה בסדר גודל לא קטן של מוסכים מורשי יבואן.

ברוב המקרים שאני חוויתי תיקון במורשה יבואן התיקון היה ב"שיטת מצליח" וכמובן על חשבון הלקוח, חבר הכניס את הגולף שלו בעקבות מנוע שנכבה בסרק, החליפו מצתים, חוטי הצתה, חיישן קראנק ומצערת , כל זה בקנס של כ5000 ש"ח, ונחשו מה? הבעיה בעודה. הוא בא להתייעץ איתי אחרי ששילם את הסכום, אחרי מריבה ארוכה עם המוסך זיכו אותו ב2000 ש"ח. לקחנו את הרכב למוסך של חבר, הוא מייד הבחין בבעיה - צינור וואקום קרוע. הצינור הוחלף בעלות של 250 ש"ח כולל מעמ ועבודה והבעיה נפתרה. בקיצור... זה הרושם שלי ממוסכים מורשי יבואן.

Seat IBIZA 2015 1.2 TSI DSG

Skoda OCTAVIA 2013 2.0 TDI DSG

Skoda CITIGO 2014 1.0 MPI ASG

פורסם

מצערת בגיל כזה ?

"יוסי פרנקוס- איך לעשות טעויות של טירון ואז להתמודד עם זה ולקום על הרגליים" (לרכישה בכל חנות ספרים בערך יומיים אחרי שאני אמות)
פורסם

לפות"ש-עשי לעצמך טובה ותעזבי את המוסכים מורשי היבואן. זה בזבוז כסף מוחלט. האוטו שלך הוא פשוט לחלוטין מבחינה טכנולוגית, מה גם שבהרבה מורשי יבואן החאפריות חוגגת.

התקלה נשמעת כמו דלק מחורבן, או מנוע צעדים, או פיח במצערת שמשגע את חיישן מצב מצערת.

'אבל אותי לא מעניין מה שיכנס. אותי מעניין מה שיצא..'

אלטמן.

פורסם (נערך)

קודם כל שוב אני חייבת להגיד תודה רבה לכל העוזרים. אני מרגישה מחוייבת לעדכן אתכם בהמשך הסיפור.

בעצתכם, ובעצת אסף מכנופיית הטיפולים השוטפים (עוד יוזכר בהמשך) הוצאתי את הרכב מהמוסך. כשבאתי למוסך וישבנו איתם (אני וחבר שלי) הם טענו בתוקף שהבעיה היא בוודאות בממיר הקטליטי, והם לא מוכנים להחזיר שקל מכיוון שהתיקון שהם עשו הוא גם ככה גם חלק מהבעיה ולכן הם לא חושבים שצריך להחזיר - הם טענו שהם ניקו את המצערת, וניקו את המנוע צעדים.

אסף מכנופיית הטיפולים פנה אליי בטענה שהוא רוצה לעזור. נשמע קצת מוזר לא ?! מי סתם רוצה לעזור ?! בכל מקרה למרות החששות הכבדים חבר שלי שכנע אותי שכדאי לנסות, אולי נופתע (מה כבר יכול להיות ? יגבו מאיתנו סתם 3000 שקל ? been there done that). נפגשנו עם אסף (בחששות כבדים) אך זה לקח בדיוק שנייה עד שהבנו איזה בן אדם מקסים הוא ואיזה מקצוען.

קודם כל הוא אמר לנו שאין סיכוי שזה הממיר הקטליטי כי זה ממש לא מאפיין את הבעיה של הרכב (הוא צדק..). והוא ניסה לפתוח את המנוע צעדים לראות האם הוא נקי כמו כן הוא אמר שזאת יכולה להיות בעיה עם החשמל. חבר שלי אמר לו שאין טעם מכיוון שהמוסך אמר שהם ניקו אותו. פתחנו את המנוע צעדים והוא היה עם שכבת פיח שרואים שלא נולדה מה20 דקות נסיעה מהמוסך לאסף. כמו כן ראינו שחסר בורג בחיישן מצערת (שהמוסך פתח אותו).

אז מה הלאה ? אסף אמר לחבר שלי לנקות את המנוע צעדים ולראות האם זה יעזור, באותו זמן גם התקשרנו למוסך לגבי הבורג החסר, חבר שלי לא התאפק ושאל אותם גם לגבי מנוע הצעדים. תגובת המוסך – "תבואו ונראה אם נצליח לסדר לכם משהו עם הבורג, לגבי המנוע, זה הגיוני שהוא התמלא שוב בפיח מכיוון שהממיר הקטליטי גמור!". (הפיח בטוח לא נוקה. ממש ראו שאף אחד לא נגע שם, אם מישהו היה נוגע אז היינו רואים שוני בפיח החדש לעומת מקומות עם הפיח הישן).

בכל מקרה, מכיוון שזה לא עזר לקחנו את הרכב למוסך אחר שהומלץ לנו עליו בחום (אסף רצה להמשיך לעזור לנו כמובן אבל לא היה לנו את הזמן שכן היינו חייבים את הרכב ביום למחרת, אם זה לא היה כל כך דחוף היינו פשוט ממשיכים עם אסף. איזה בן אדם טוב, ואיזה מקצוען!) בהסתכלות של בערך כמה דקות הובן למוסך שהבעיה היא בעיית חשמל והרכב נשלח לחשמלאי. לאחר עוד כמה שעות הוסבר לנו שהיה קצר בצמה שמחברת בין המחשב למנוע צעדים והמצערת (לא עבר לשם אות) וזאת הסיבה.

תיקון פשוט והרכב חזר לפעולה מלאה !!!

המוסך הוא מוסך מורשה של יונדאי. אני וחבר שלי היינו בכמה מוסכים בחיים ומעולם לא קיבלנו יחס כזה גרוע ממוסך, לא מוכנים להסביר, לא מוכנים לקחת אחריות, והכי גרוע – לא עומדים מאחורי הטעויות שלהם ! אני מבינה שמוסך יכול לטעות, אבל אני לא מבינה איך זה נראה הגיוני לגלגל את הטעות ללקוח התמים שלא אמור להבין משהו במכונאות כדי לדבר עם מוסך.

חייבת שוב לציין לטובה את אסף מכנופיית הטיפולים השוטפים, מסתבר שיש אנשים טובים בעולם, בלי סיבה או תמורה, פשוט מדהים! מן הסתם אנחנו נמשיך להיות בקשר עם הכנופיה בהמשך J

המוסך שהגעתי אליו שמצא את הבעיה בשנייה הוא מוסך אמ.וי.אס מוטור בחולון. הם היו כל כך נחמדים ושקופים, הסבירו לי בדיוק מה הבעיה (מה גם שהם מצאו נזילה באנטנה בלי שאמרתי להם שפניתי למוסך מורשה יונדאי אחר בנוגע לנזילה והם טענו שאין נזילה וכנראה סתם השארתי דלת פתוחה) ופתרו אותה ביעילות, מקצועיות ומחיר סביר ביותר!

בעקבות כל האירוע הזה כל מה שהבנתי שלא תמיד היקר הוא הטוב, הייתי בטוחה שבפנייה למוסך מורשה אני אמנם משלמת יותר, אבל נמנעת מכל סיפורי הבלהות של מוסכים ופונה לאנשים מקצועיים ואמינים. מסתבר שלא כך! חבל שיש מוסכים כאלה שפשוט הורסים את השם הטוב לחברה, ולמוסכים באופן כללי.

השאלה היחידה שנשארה לי, האם יש מקום לתביעה משפטית ? אם שכנראה ינפנפו אותי מאוד מהר..

בכל מקרה מחר אני מגיעה למוסך המורשה על מנת שיחזירו לי בורג שאיבדו לי במהלך התיקון (של חיישן המצערת) ואדבר איתם בינתיים רק לגבי ההחזר הכספי.

ושוב תודה לכל הפורום המדהים על העזרה! מעכשיו אני הופכת לעוקבת קבועה בפורום :)

עריכה אחרונה על ידי zabarit

• תוכן חדש...