Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3472 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בדיוק רשמתי בשרשור אחר מקרה של עבודה חאפרית שחוויתי במוסך יבואן של צ'מפיון, גם שם שחכו לשים בורג שמחבר את הגיר למנוע ועוד חיפויי פלסטיק. בקיצור מה שאני הייתי עושה במצב שלך - בא אליהם עם פירוט התיקון שבוצע במוסך השני ודורש את הכסף חזרה, אם לא מצליח פונה לשירות הלקוחות ואם זה לא יעזור - ניגש לתביעה.

Seat IBIZA 2015 1.2 TSI DSG

Skoda OCTAVIA 2013 2.0 TDI DSG

Skoda CITIGO 2014 1.0 MPI ASG

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תודה ל-zabarit,

אני מוסיף עוד קצת מהצד הטכני ברשותה :

היא הגיעה אליי עם סלד סרק גבוה מהרגיל.

חיברנו סורק, הראה מספר תקלות - ביניהן חיישן מצב מצערת.

אכן מישהו התעסק עם החיישן, כמו שהיא אמרה היה חסר לו בורג, והשני טחון. צמת החשמל לחיישן כוסתה באיזולירבנד, והבידוד של אחד החוטים מעט חשוף.

בכל זאת פירקתי מנוע צעדים אך לצערי לא נשאר לי ספריי קרבורטור. רק וידאתי שהוא אכן זז בסוויץ ל-ON.

איפסתי תקלות ושיחקתי עם הקונקטור של מנוע הצעדים וחיישן המצערת, והטורים אכן הסתדרו ונפלו חזרה לתחום התקין למשך מספר דקות. מדי פעם קפצו חזרה מעל 1200 ובניתוק של מנוע הצעדים והחזרה שלו - חזרו לנורמל.

לצערי לא היה לי זמן לבדוק יותר לעומק, אך טוב לשמוע שהכל הסתדר, וכואב הלב לשמוע על ההתנהגות הבזיונית של המוסך הראשון.

Stay Dirty

פורסם (נערך)

אסף עזר לעוד הרבה בפורום. שאפו.לא מובן מאליו . מה שמו של המורשה שאינו מקצועי? מגיע להם שיימינג קטן...

את יכולה ללכת לבוררות רכב . יש גוף כזה של מוסכים שהוא בית משפט של רכבים. היה טוב אם היו תמונות של הפיח ושל הרשלנות.

כמו הבורר של העולם התחתון ... כמו פורום תקנה למוסכים. ייתכן שיוכלו לעזור

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

וואלה... ליד מוסך הדקל שם היה לי מקרה דומה על שרשרת תזמון THP156. לא תבעתי ולא חזרתי אליהם. לא היה לי כח. האויר בהרצליה...

פורסם

גועל נפש.

התהיה היא האם הם חאפרים בלתי מקצועיים בעליל או שפשוט נוכלים..

'אבל אותי לא מעניין מה שיכנס. אותי מעניין מה שיצא..'

אלטמן.

פורסם

השאלה העקרונית בפתיחת השרשור - האם לשלם על טיפול שלא פתר את התקלה?

אני מגיע למוסך כדי לפתור תקלה ולא כדי לבצע טיפולים היקפיים לרכב, מצידו - הוא משקיע זמן וכסף בנסיון לפתור את התקלה.

לצערי גם אני חוויתי מקרים דומים, בחלקם המוסך היה ישר ואמר מראש שהוא לא בטוח שהטיפול יפתור את הבעיה.

לדעתי יש כאן בעיה מובנית - אם המוסך ישקיע בדיאגנוזה הוא יבזבז הרבה זמן וירוויח פחות כסף (יטפל בתקלה עצמה בלבד). אם הוא ירוץ להחליף רכיבים - הוא יחסוך זמן וירוויח יותר...

בעיה נוספת היא שצריך מקצוענות גבוהה וציוד בדיקה ברמה כדי לבצע דיאגנוזה עמוקה ואמינה - וזה לצערנו לא קיים בכל המוסכים.

המקרה שגרם לי להתחיל לטפל ברכב שלי בעצמי היה רעידות בסל"ד סרק, שהמוסך לא רצה לתקן בגלל שיכולות להיות הרבה סיבות לתקלה הזו (ראו כאן) והוא לא רצה שנגיע למצב בו הוא מחייב אותי על תיקונים בסף אלפי שקלים שלא פתרו את הבעיה.

איפה אפשר לקרוא על כנופיית הטיפולים? נשמע אחלה

פורסם

מה שכתבת נכון עקרונית, אבל במקרה שלה(כמו בעוד הרבה מקרים) כל מכונאי\מאבחן תקלות חובב יודע שאין שום קשר לפלאגים או לממיר, וברור לו שהכיוון הוא מצערת\ מנוע צעדים. מי שרץ להחליף פלאגים\ממיר קטליטי הוא חסר ידע בסיסי בתורת המנוע. או שהוא רמאי.

'אבל אותי לא מעניין מה שיכנס. אותי מעניין מה שיצא..'

אלטמן.

פורסם

אני מגיע למוסך כדי לפתור תקלה ולא כדי לבצע טיפולים היקפיים לרכב, מצידו - הוא משקיע זמן וכסף בנסיון לפתור את התקלה.

לצערי גם אני חוויתי מקרים דומים, בחלקם המוסך היה ישר ואמר מראש שהוא לא בטוח שהטיפול יפתור את הבעיה.

לדעתי יש כאן בעיה מובנית - אם המוסך ישקיע בדיאגנוזה הוא יבזבז הרבה זמן וירוויח פחות כסף (יטפל בתקלה עצמה בלבד). אם הוא ירוץ להחליף רכיבים - הוא יחסוך זמן וירוויח יותר...

בעיה נוספת היא שצריך מקצוענות גבוהה וציוד בדיקה ברמה כדי לבצע דיאגנוזה עמוקה ואמינה - וזה לצערנו לא קיים בכל המוסכים.

המקרה שגרם לי להתחיל לטפל ברכב שלי בעצמי היה רעידות בסל"ד סרק, שהמוסך לא רצה לתקן בגלל שיכולות להיות הרבה סיבות לתקלה הזו (ראו כאן) והוא לא רצה שנגיע למצב בו הוא מחייב אותי על תיקונים בסף אלפי שקלים שלא פתרו את הבעיה.

במורשה יבואן יונדאי, יש את הציוד הדיאגנוסטי הטוב ביותר ליונדאי. מה שנשאר זה רק האם מדובר בנוכלות או חוסר מקצועיות.

Seat IBIZA 2015 1.2 TSI DSG

Skoda OCTAVIA 2013 2.0 TDI DSG

Skoda CITIGO 2014 1.0 MPI ASG

פורסם

חוסר מקצועיות זה גם קצת סוג של נוכלות - אנשים סומכים על מוסך מורשה שמכיר את הרכב, יש לו את כל ספרות היצרן והוא עובד נכון, ובפועל הוא לא יודע לזהות דברים בסיסיים. אם זה היה קורה במוסך שכונתי שמטפל בכל סוגי הרכבים - זה היה מובן, אבל לא במוסך מורשה

פורסם

בכל מוסך מורשה חייב להיות לפחות "אחד שמבין" אחד, אחרת לא היו מקבלים הסמכחת, רישוי וכו'.

הם גם מחויבים לשלוח מדי פעם "כאלה שמבינים" להשתלמויות אצל היצרן כדי להמשיך להתקיים.

(וזה מעבר לעמידה בסטנדרט של היצרן בכל הנוגע לעיצוב המקום, פינות המתנה וכו')

אבל

זה לא אומר שמי שעבד על הרכב הזה ספציפית הוא אותו "אחד שמבין".

סביר להניח שטופל ע"י מישהו משמעותית פחות מקצועי שרק מחפש לתקתק חשבוניות כמה שיותר מהר ולחזור לקפה.

זה קורה בכל תחומי השירות לא רק ברכבים; ברוב חנויות המחשבים אם תגיעו עם מסך כחול ככל הנראה יגידו לכם "הלך הלוח תקנה מחשב חדש עדיף לך" כי זה יותר קל ורווחי.

בעיה בטלפן החדש? קודם כל איפוס ועדכון תוכנה, אם לא מסתדר אז אולי ימשיכו לבדוק, וגם זה לא בטוח. יותר קל להחליף.

אותו דבר פה, לא מפעילים את הראש, מציעים פתרונות נפוצים ורווחיים וזהו.

יעבוד - יופי.

לא יעבוד - נמשיך להחליף חצי רכב עד שהבעיה תלך. (כמובן הכל ב$$$)

לבזבז כמה שעות על דיאגנוסטיקה כראוי? הגזמתם :roll:

קיצר חרא מוסך.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

מצער לשמוע על דברים כאלו, שתקלה לכאורה פשוטה, לא מתגלה בבדיקה אצל מוסך מורשה שאמור להכיר את המותג הייטב.

לגבי מה עושים עם ה 500 שח ששלמת על המצתים, שאלה שעולה... כל כמה זמן צריך להחליף מצתים לדגם רכב זה והאם יש לך את המצתים הישנים?

• תוכן חדש...