Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3465 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

בשבוע שעבר הכנסתי את רכבי למוסך מורשה לביצוע הRecalls המפורסמים של הפוקוס.

כחלק מהכניסה למוסך, ביצע המוסך בדיקה מקיפה למרכב הרכב כולל בלמים, משולשים, תושבות וכד'.

אחד הדברים שהמוסך דיווח עליהם היה תושבת מנוע עליונה שיש צורך להחליפה ורפידות אחוריות בלויות.

בנוגע לרפידות, מבדיקה נראה כי הן לא גמורות לגמרי אך ללא ספק בקרוב יוחלפו.

לגבי התושבת העליונה, אשמח לדעתכם האם באמת נראה כי יש צורך להחליף אותה.

עלות ההחלפה במוסך היא קצת יותר מ1200 שקלים, כאשר מבירור שעשיתי החנויות חלפים, עלות תושבת מקורית כזו היא 920 בקופסא, 750 ללא קופסא, ו450 לחליפית מתוצרת Original Birth Italy.

אשמח לדעתכם על התמונות ועל התושבת החליפית.

תודה,

IMG_20161215_181614.jpgIMG_20161215_181610.jpgIMG_20161215_181603.jpgIMG_20161215_181600.jpgIMG_20161215_181440.jpgIMG_20161215_181432.jpgIMG_20161215_181425.jpgIMG_20161215_181414.jpg

פורסם

לא יודע לגבי המקרה שלך , אצלי היה מקרה עם התושבת גיר\תחתונה\אחורית , בהילוך ראשון (הרכב ידני) הרכב היה ממש "בועט" ולאחר מכן בשער ההילוכים הכל היה תקין, העפתי מבט עם מנורה ממש חזק והיה נראה שהכל שלם ותקין גם לאחר הפירוק שלה, אבל בכל זאת החלטתי ללכת על ההחלפה של התושבת שהעלות שלה הייתה בסביבות ה100 שח , ופלא "הבעיטות" הפסיקו.

כנראה האלסטיות\החוזק של הגומי בתושבת עושה את שלו עם הזמן.

פורסם

תודה על הסיוע חברים.

אדאג להחלפת התושבת בתושבת מקורית.

אגב - מצב תושבת אחת מעיד על מצבן של התושבות האחרות?

פורסם
התושבת שלך פסולה .

מציע לפנות לחזי דלאל ולקבל הצעת מחיר הגיונית יותר .

הסקת את זה מהתמונות? כיצד?

יום טוב גם לך

פורסם

כי נזל השמן מהתושבת, הכתמים השחורים שעל התושבת בתמונות .

ומהיכרות אישית עם 180 פוקוסים, כאשר הגומיה העליונה נסדקת ומתייבשת התושבת גמורה.

פורסם

הבנתי, תודה.

עכשיו באמת שמתי לב לסדקים ולשמן, בהתחלה זה לא נתפס לי בעין

Sent from my ONE A2001 using Tapatalk

יום טוב גם לך

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

ערב טוב,

בהמשך להתייעצות עמכם, השבוע רכשתי תושבת מנוע ימנית מקורית (ההידראולית) ורפידות אחוריות של Ferodo.

הבוקר נפגשתי עם אסף מהכנופייה לביצוע ההחלפה.

מי שלא חווה לא יבין, איזה אדם צנוע ונחמד הוא אסף. מקצוען עם ידיים שמכויילות לכל משימה.

תוך דקות הרכב היה על בוקים, עם תמיכה תחתית למנוע, והופ התושבת הישנה הייתה בחוץ. בהשוואה בין התושבת הישנה לחדשה, ניתן לראות בבירור שהתושבת הישנה קרסה, וכאשר החזקתי אותה היא הרגישה גמישה ואיבדה את כל הקשיחות שלה ביחס לקשיחות של החדשה.

c5d8dce24bf7c5695daf1c81ac162473.jpg

לאחר מכן עברנו לבלמים האחוריים. גם כאן, עבודה נקייה ומסודרת של אסף תוך כדי שהוא מסביר שלב שלב מה הוא עושה. ההחלפה של הרפידות האחוריות באה בדקה ה90 ורואים על הרפידות הישנות שלא נשאר עליהם עוד הרבה זמן.

3cba31a3d6eb1cf81317bf990094d8c1.jpg

הגשם שתפס אותנו באמצע לא הצליח לקלקל את החגיגה וחוץ מהרכב שלי טופלו עוד 3 רכבים של לקוחות מרוצים אחרים.

מבחינת מה השתנה ברכב?

אין יותר רעידות בעמידה. מסתבר שהרכב רעד ממש טיפה בעמידה וכנראה התרגלתי לזה. עכשיו שאני עומד ברמזור זה מרגיש כאילו הרכב כבוי [emoji41]

אז תודה ענקית לאסף על התמיכה על-גבי הפורום טרם הטיפול, על ההכוונה לאיפה כדאי לי לרכוש ולמה לשים לב בזמן הרכישה וכמובן תודה על הסיוע בביצוע בטיפול! (עלק סיוע, הוא עשה את כל העבודה, אני רק הכנתי קפה [emoji1] )

IMG_20161231_120844_01.jpg

פורסם
לא יודע לגבי המקרה שלך , אצלי היה מקרה עם התושבת גיר\תחתונה\אחורית , בהילוך ראשון (הרכב ידני) הרכב היה ממש "בועט" ולאחר מכן בשער ההילוכים הכל היה תקין, העפתי מבט עם מנורה ממש חזק והיה נראה שהכל שלם ותקין גם לאחר הפירוק שלה, אבל בכל זאת החלטתי ללכת על ההחלפה של התושבת שהעלות שלה הייתה בסביבות ה100 שח , ופלא "הבעיטות" הפסיקו.

כנראה האלסטיות\החוזק של הגומי בתושבת עושה את שלו עם הזמן.

תושבות מקוריות או איכותיות כוללות נוזל בתוכן ולא רק גומי או חומר ולכן הן מאוד יקרות כי זה צריך לא זול האמת, יחסית.

תושבות חליפיות כאלו או אחרות, באמת כוללות רק "גומי" או חומר קשיח כזה או אחר ולא תמיד זה דבר טוב.

פורסם

יש הבדלים לא קטנים בכלל בסוג הגומי (סינטטי או טבעי\מינרלי). גם תושבות שלא מכילות תכונות הידראוליות אבל מיוצרות מגומי סיני זול לא ישרדו הרבה..

פורסם

פספסתי את הפוסט הזה, גם לי יש פוקוס 2012 ואותה תושבת הלכה גם אצלי (ויזואלית הייתה רק נזילה קלה, והיו רעידות קלות בעמידה). במוסך מורשה אמרו לי שהעלות היא 2600 ש"ח לא כולל מע"מ ועבודה (!). אבל הגישו בקשה לGOOD WILL והיא הוחלפה ללא עלות בסוף.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם (נערך)

2600 נשמע לי יקר מדי. אמנם יש לנו מנועים שונים אבל עדיין..

אצלי אגב המורשה ביקש 1200 ש"ח כולל עבודה ומע"מ. אגב זה ממש מעט עבודה.

החלק עצמו, כפי שציינתי למעלה, עלה 850 ש"ח למקורי.

עריכה אחרונה על ידי Tweet
  • תוכן חדש...