Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3475 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברים אני רוצה לקנות רכב ואני ממש אבל ממש לא סגור על מה

אני מתלבט בין 2 הדגמים האלו...

איזה רכב יותר עדיף ולמה ? יתרונות או חסרונות ?? בגדול המנוע כמעט זהה 1.8 להונדה ו 2.0 למאזדה.

מה עדיף חברים ולמה אני ממש מודה מראש לעוזרים :)

פורסם

הייתי באותה התלבטות בדיוק לפי חודשיים ובסוף החלטתי להמשיך באוטובוס :)

הסיויק מרגישה יותר איכותית ונוחה,יש כאלה שמגיעות עם אינטריור לבן ונותנות אוירה יקרה.

הרוב המוחלט של הסיויקים יהיו לא מאובזרות-לא שליטה מההגה ולא קרוז קונטרול/סאנרוף-צריך להתאמץ למצוא אחת.

ה3 ספיריט רכב מאוד מאובזר וזריז, יותר קשה ונמרצת מהסיויק(בגרסת ההאצ'בק).

היא פחות "מגניבה" מהסיויק(גם הסדאן ובטח שההצ'בק) ולפי מה שהבנתי גם פחות חסכונית בדלק.

בסופו של דבר, אני חיפשתי את הסיויק סדאן המאובזרת-בגלל נסיבות לא רכשתי רכב.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם

ממליץ על הסיוויק 1.8 ורק ברמת ES (לשנה שצויין ) הרכב זריז מאוד מרגיש קל וחד , הוא פחות נוח לנסיעות ארוכות אבל חסכוני מה3 , תא מטען שלו קצת קטן אבל יתרון בחניה של הרכב ואם אתה אוהב לנהוג אתה תהנה ממנה - יש גג שמש - בקרת אקלים -קרוז לנסיע אוטו' משוטים להעברת הילוכים מההגה ופיקוד על השמע . בגדול באמת רכב טוב מניסיון ,גם לא כזה יקר לתחזוקה .

לגבי המאזדה 3 היא יותר גדולה כבדה ולא כזה חסכוני לא שהיא רעה כן אבל דעתי האישית הסיוויק מושלמת וגם בגלל ה1.8 בדיוק למדינה שלנו .

HYUNDAI SONATA V6 2.5 00 -

HONDA CIVIC 1.8 ES 08-

HYUNDAI TUCSON 016 -

:) MAZDA 6 09

פורסם
ממליץ על הסיוויק 1.8 ורק ברמת ES (לשנה שצויין ) הרכב זריז מאוד מרגיש קל וחד , הוא פחות נוח לנסיעות ארוכות אבל חסכוני מה3 , תא מטען שלו קצת קטן אבל יתרון בחניה של הרכב ואם אתה אוהב לנהוג אתה תהנה ממנה - יש גג שמש - בקרת אקלים -קרוז לנסיע אוטו' משוטים להעברת הילוכים מההגה ופיקוד על השמע . בגדול באמת רכב טוב מניסיון ,גם לא כזה יקר לתחזוקה .

לגבי המאזדה 3 היא יותר גדולה כבדה ולא כזה חסכוני לא שהיא רעה כן אבל דעתי האישית הסיוויק מושלמת וגם בגלל ה1.8 בדיוק למדינה שלנו .

תודה רבה על התגובה לגבי הדגם המאובזר יותר של הסיוויק ES הרבה יותר יקר וגם קשה למצוא....

הבנתי שההונדה יותר חסכונית...אבל אם אני מדבר איתך על הדגם הפחות מאובזר LS האם עדיין עדיף הונדה ?

ועוד שאלה עד כמה הספיריט אוכלת דלק באמת עד כדי כאב בכיס ??

ואיך הספיריט אוטו אמין כמו ההונדה? בכול זאת 2 הרכבים יפנים ולדעתי אמורים להיות רכבים אמינים...

פורסם

הספיריט רכב אמין.

למאזדה מאותן שנים יש מחלה של בולמים שמתבלים קצת מהר ולפעמים נזילה/הזעה מהמחזיר של הגיר-2 תקלות יקרות שמצריכות בדיקה.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם

שני הרכבים אמינים, אבל עדיין אני לוקח את הסיוויק בגלל המנוע 1.8 וגם בגירסת ה LS ,אל תחסוך ןתקנה דווקה את המאובזרת אל תתפשר ואתה תהנה ממנו באחריות ! אבל יש לזכור שהיא נמוכה וקצת קשה זה הכל.

אם תרצה עזרה בכיף אמצא לך אחת :)

HONDA CIVIC 1.8 ES 08-

HYUNDAI TUCSON 016 -

פורסם

אם אתה מחפש דווקא אותם בגלל ה 1.8 או 2.0, אני נהגתי הרבה בסיוויק- לא מרגישים את ההבדל בינו ל 1.6, ה 200 סמק לא עשו אותו טיל בכלל.

מה התקציב שלך? אולי מזדה 6 תיתן לך יותר.

פורסם (נערך)

יש לי כרגע את ה6 מודל 09 היא גדולה יותר ונוחה יותר ושימושית יותר (ספורטבק ) אבל היא כלל לא מרגישה חזקה ובטח לא חסכונית מול הסיוויק 1.8 מה הבדל של 7 כ"ס ומשקל כבד יותר ל6 .

למרות שאם שימושיות חשובה לך באמת כדי לבדוק את ה6 באותם השנים בדגש על מרכב 5 דל' (לא סטיישן ) מבטיח לך שאחרי זה אתה בחיים לא תסתכל על מרכב סדאן ! אגב זה אחת הסיבות שאנחנו לא משדרגים ל6 החדשה .

עריכה אחרונה על ידי lishaina

HONDA CIVIC 1.8 ES 08-

HYUNDAI TUCSON 016 -

פורסם

אני נהגתי הרבה בסיוויק 2016 ומאוד התאכזבתי לא מרגישים את הכוח המאזה 3 אפי' 1.6 יותר זריזה

והסיוויק הסדאן המושבים פשוט לא נוחים

וחוץ מזה שדורשים על הסיוויק סכום מופרז

פורסם

אבי היקר אנחנו מדברים על השנים 08 או 09 לא על 2016 . ונכון אם כבר הזכרת אותה בהחלט המאזדה 3 לשנת 2016 עדיפה על הסיוויק . חזקה יותר מאובזרת יותר מרשימה יותר שווה את המחיר שלה לאומת הסיוויק שכמאט ולא מאבזרת בכלל ומחיר יקר .

HONDA CIVIC 1.8 ES 08-

HYUNDAI TUCSON 016 -

פורסם

בתור בעלים של סיוויק es, הרכב מרגיש טוב, סחיבה טובה למשפחתומטית, הבגא'ז מספק (אותי לפחות) עגלת תינוק וכיסא ביטחות נכנסים מעולה. בגדול ניתן למצוא את דגם es יש בשוק כמה טובות למכירה. בסוף 08 נכנס דגם ex, שכבר הוסיפו בו חימום בכיסאות, פתיחת בגאז' מכפתור על המפתח, פנסי קסנון מקוריים.

המאזדה רכב אמין, ומעולה, אבל על פניו הסיוויק יותר טובה.

גם בעניין הביטוח מנוע 2.0 יעלה יותר בעלויות הביטוח.

BESTRONG BEbeautiful BEYOU

פורסם

לעניין הביטוח אני לא בטוח - מבדיקה שערכתי חלק מחברות הביטוח מבקשות מחירים גבוהים יותר לרכבים בעלי מנוע 1.8 מאשר לרכבים עם מנוע 2.0. כנראה בגלל תוצאות סטטיסטיות של מעורבות בתאונות של מכוניות ספורטיביות עם מנוע 1.8, אולי בגלל הואגיות?

לגבי הסיויק - אם אני לא טועה בדגם ה es יש גיר 5 הילוכים לעומת ה ls עם 4 הילוכים - שוה בדיקה. ה es מאובזר יותר. הספיריט מעולה, המודל 2008 דור ראשון עם הגה יותר מתקשר מהדור השני. אבל קח בחשבון שהוא מכויל לספורטיביות וקשיחות נסיעה יחסית ואולי מהבחינה הזו פחות נוח מהסיויק. אני מאמין שהוא גם אוכל יותר דלק. שתיהן מכוניות מעולות ואמינות. כדי לקבל החלטה: למשפחה ונסיעות מנהליות נינוחות - סיויק. לספורטיביות ותזזיתיות - ספיריט.

פורסם

לסיויק הדור הזה היה גיר אוטומטי 5 הילוכים, ההבדל הוא שבדגמים המאובזרים הייתה אפשרות להעברת הילוכים מההגה (טיפטרוניק) שלא הייתה בבסיסיים.

חברות ביטוח מתמחרות לפי רמת הסיכון של הרכב להיגנב או להיות מעורב בתאונת דרכים. אין קשר בין 1.8 לסיויק.

אני אישית הייתי בוחר דווקא ב-3, היא נוחה יותר, מהנה יותר לנהיגה, חזקה יותר ובד"כ נסחרת במחירים נמוכים יותר. מה שכן קשה למצוא רכבים במצב טוב.

פורסם

שתיהן מכוניות טובות, אי אפשר להגיד שהאחת טובה יותר מהשנייה. הכל תלוי בהעדפות של הנהג.

הסיוויק נוחה, מרווחת, חסכונית יותר, פחות נפוצה ושקטה יותר מהמאזדה. מצד שני היא לא דינאמית מספיק, בטח שלא לעומת ה-3, היא רכה מדי ורופסת תחת עומס, בעלת היגוי חד יחסית, אך לא מדויק במיוחד, קליל מדי ולא מתקשר בכלל. המנוע מספק והגיר 5 הילוכים טוב למדי (רק 4 היל' במאזדה). המנוע למרות היותו בעל נפח גדול יחסית למקובל משאר המשפחתומטיות באותה תקופה, הוא לא מרגיש חזק במיוחד כמו שמצפים ממנו.

המאזדה מרגישה ספורטיבית יותר, אני יותר אוהב את השילוב שהיא מציעה בין נוחות לריסון, במיוחד בספיריט שיש לה מתלים שונים מה-1.6 הפשוטות יותר (הסיוויק בולעת שיבושים יותר טוב, אך לא מרוסנת). היא פחות שימושית מהסיוויק וקשה למצוא אחת שמורה. גם צריכת הדלק שלה גבוהה יותר. מצד שני היא מהנה משמעותית יותר לנהיגה, ההיגוי טוב מאוד, השלדה עדיפה, התגובות לדוושות חדות יותר וגיר נמרץ יותר. אם אתה מחפש נוחות נסיעה, בידוד רעשים, שימושיות וצריכת דלק עדיפה - לך על הסיוויק. אם אתה מחפש מנוע נמרץ, אופי "ספורטיבי" יחסית, חדות והנאה בנהיגה - הספיריט עדיפה.

עוד מכונית שלדעתי כדאי לך להוסיף היא הפוקוס עם מנוע 2.0 מאותן שנים. היא תציע לך שילוב עדיף על שתיהן בין נוחות ומרווח ויכולת דינמית.

פורסם

לשני הרכבים יש את המחלות שלהם כמו כל רכב,הביצועים זהים,המאזדה אפילו יותר נוקשה מההונדה ואיכות החומרים בה נמוך יותר,ההונדה קצת יותר יקרה לאחזקה אבל צורכת 2-3ק"מ לליטר פחות מהמאזדה.

• תוכן חדש...